Feladósba mehet minden, amit a célország megenged adó szempontjából. Naptej bármekkora. Felvivősbe van a méret meghatározva folyadéknál. Keksz, szendvics mehet nyugodtan bármelyikbe._Bushido_ írta: Ahogy olvastam eddig a fórumon, többen is repültek már.
Én még nem, most lesz az első.
Az a kérdésem lenne, hog elvileg 100 ml-t lehet csak a poggyászba (bőrönd) tenni, amit feladunk (55x40x20 cm), tehát akkor naptej se lehet ennél nagyobb? és a hátizsákba, ami az utastérbe megy oda? pár apróság, mint pl keksz? az vajon mehet valamelyikbe?
Egyik ismerősöm olyat ajánlott, hogy tekerjem körbe frissentartó fóliával a bőröndöt és akkor nem valószínű, hogy kinyitják.![]()

OFF
Re: OFF
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Ahogy olvastam eddig a fórumon, többen is repültek már.
Az a kérdésem lenne, hog elvileg 100 ml-t lehet csak a poggyászba (bőrönd) tenni, amit feladunk (55x40x20 cm), tehát akkor naptej se lehet ennél nagyobb? és a hátizsákba, ami az utastérbe megy oda? pár apróság, mint pl keksz? az vajon mehet valamelyikbe?
Egyik ismerősöm olyat ajánlott, hogy tekerjem körbe frissentartó fóliával a bőröndöt és akkor nem valószínű, hogy kinyitják.
Egyik ismerősöm olyat ajánlott, hogy tekerjem körbe frissentartó fóliával a bőröndöt és akkor nem valószínű, hogy kinyitják.

Amit olvasok errol, mindenki azt irja, hogy alapvetoen okes, ez sem teljesen pontos (mint ahogy gondolom semmi nem lesz az megfizetheto kategoriaban otthoni meresre), de mar hasznalhato. En probaltam a garmint, meg most xiaomi van, de nem szeretem, mert ossze-vissza mer, szoval jot ajanlani nem tudokfilatáska írta: Köszi szépen!![]()
Withingsből ezt találtam hirtelen, 70 000.
https://ipon.hu/shop/termek/withings-wb ... te/2246607
A következő ebből a márkából már 120 000. Annyit már talán nem költenék.
A rudas verzió pedig, mit értesz érdekes adatok alatt? Pontatlan vagy okés? Van ennek a fajtának valami pontos kategória megnevezése? Hogy több ilyen mérleggel is tudjam összehadonlítani.
Ebből ezt találtam hirtelen, ez csak 36 000, kicsit olcsónak tűnik, szeretnék azért picit komolyabban.
https://www.egeszsegor.hu/OMRON-BF511-t ... szulek-kek
Mit gondoltok erről a kettőről összehasonlítva?
Esetleg tudtok ajánlani konkrét mérleget, ami szerintetek okés?![]()

Köszi szépen!
A rudas verzió pedig, mit értesz érdekes adatok alatt? Pontatlan vagy okés? Van ennek a fajtának valami pontos kategória megnevezése? Hogy több ilyen mérleggel is tudjam összehadonlítani.
Ebből ezt találtam hirtelen, ez csak 36 000, kicsit olcsónak tűnik, szeretnék azért picit komolyabban.
Esetleg tudtok ajánlani konkrét mérleget, ami szerintetek okés?

Esetleg tudtok ajánlani konkrét mérleget, ami szerintetek okés?

Mindegyik ugyanolyan rossz kb, ugyh tok mind1filatáska írta: Okosmérleggel kapcsolatban tapasztalat valakinek?![]()
Testzsírszázalék, izomtömeg, csont, vízmennyiség stb.
Mennyire pontosak ezek a mérlegek? Van értelme beruháznom egy ilyenre?![]()
Van Garmin kb 50 000-ért, Trulife 25 000-ért, vagy Huawei és Xaomi 15 000-ért? Érdemes a Garmint vagy az olcsóbbak is jók? Vagy még drágábbat nézzek a minőségért?![]()
Köszi, ha valaki tud segíteni!![]()
![]()

- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Olyanra gondolsz amire csak rá kell állni, vagy olyanra aminél a kezedbe veszel egy rudat ami hozzá van csatlakoztatva és kis elektromos impulzusokat vezet a testen keresztül, úgy mér?filatáska írta: Okosmérleggel kapcsolatban tapasztalat valakinek?![]()
Mennyire pontosak ezek a mérlegek? Van értelme beruháznom egy ilyenre?![]()
Van Garmin kb 50 000-ért, Trulife 25 000-ért, vagy Huawei és Xaomi 15 000-ért? Érdemes a Garmint vagy az olcsóbbak is jók? Vagy még drágábbat nézzek a minőségért?![]()
Köszi, ha valaki tud segíteni!![]()
![]()
Utóbbihoz volt szerencsém egy bikefitting során, érdekes volt látni az adatokat. Egy barátomék terveznek venni sima ráállósat, ha mostanság vennének akkor összehasonlítanám az adatokat, mondjuk 2 hónap eltelt közben. Így látatlanban szerintem előbbi nem túl pontos, utóbbi lehet elég jó.
Okosmérleggel kapcsolatban tapasztalat valakinek?
Mennyire pontosak ezek a mérlegek? Van értelme beruháznom egy ilyenre?
Van Garmin kb 50 000-ért, Trulife 25 000-ért, vagy Huawei és Xaomi 15 000-ért? Érdemes a Garmint vagy az olcsóbbak is jók? Vagy még drágábbat nézzek a minőségért?
Köszi, ha valaki tud segíteni!

Mennyire pontosak ezek a mérlegek? Van értelme beruháznom egy ilyenre?

Van Garmin kb 50 000-ért, Trulife 25 000-ért, vagy Huawei és Xaomi 15 000-ért? Érdemes a Garmint vagy az olcsóbbak is jók? Vagy még drágábbat nézzek a minőségért?

Köszi, ha valaki tud segíteni!

- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Lemaradt az a rész, ahol ő is elnézést kér, mert amatőr módjára kommunikált a kollégájával.dzsi91 írta: Krumpliorr:
Na mi folyik itt Gyöngyösön...
Ádám eljött és megbeszéltük a dolgainkat. Elnézést kért a videó készítéséért és főleg azért, mert olyan embernek állított be, amilyen sosem voltam és nem is leszek. Ezt a gesztust természetesen elfogadtam. Mindig is ezt a formáját támogattam a konfliktusok rendezésének. Le kell ülni és megbeszélni a dolgokat személyesen.
Tanulság: Ne tiltsd le a másikat, hallgasd meg a másik félt a vitában, igyekezz nyitot lenni az ő gondolataira is. Ne félj bocsánatot kérni és tudj megbocsátani is.
A közös munka az RTL-en folytatódik...
Azért durva, hogy ezt a pökkhendi stílust a haraszti engedi![]()
Haraszti a fasz, mert a tudta nélkül szerződtettek valakit a helyére.dzsi91 írta: Krumpliorr:
Ádám eljött és megbeszéltük a dolgainkat. Elnézést kért a videó készítéséért és főleg azért, mert olyan embernek állított be, amilyen sosem voltam és nem is leszek. Ezt a gesztust természetesen elfogadtam. Mindig is ezt a formáját támogattam a konfliktusok rendezésének. Le kell ülni és megbeszélni a dolgokat személyesen.
Tanulság: Ne tiltsd le a másikat, hallgasd meg a másik félt a vitában, igyekezz nyitot lenni az ő gondolataira is. Ne félj bocsánatot kérni és tudj megbocsátani is.
Azért durva, hogy ezt a pökkhendi stílust a haraszti engedi![]()
Amiről már mindenki tudott csak ő nem....
Na erre kíváncsi lennék, hogy lehet kimagyarázni

- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Krumpliorr:
Azért durva, hogy ezt a pökkhendi stílust a haraszti engedi
Azért durva, hogy ezt a pökkhendi stílust a haraszti engedi

"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
Megkérdeztem prohardveren, szoktak ott is nagyon okosak lenni, ez volt a válasz:nmate írta:Használtan Decathlon Riverside 500 ami 100-120-ból megúszható, sokan megveszik, 2x használják, rájönnek, hogy nem is akarnak bringázni és eladják. Hibátlan darabokat lehet venni. Jófogás, facebook, bolha testbike.Dupla D írta: Tudom vannak it nagy Tour de France győztesek, ezért jövök egy kérdéssel hozzátok.
Elsősorban BP-n belül (Budán főleg Duna mellett 22. kerből a 3.-ba), Balaton körülre és 22-ből a Velencei-tóra kellene egy kerékpár. Ez közel nem jelent mindennapi használatot, inkább heti egy alkalmat. Ezért is értelmes keretek között vennék egyet. Jó lenne 150-ig megúszni, de fontosabb, hogy erre a használatra egy megfelelő bringát vegyek jó ár-érték arányban.
Ajánljatok kérlek nekem konkrét típusokat és hogy honnan érdemes beszerezni.
Köszi![]()
Ha nagyon újat akarsz, 165 újonnan ahogy nézem, ez alá nem biztos, hogy mennék.
"Szia, szerintem jó a decás ajánlás."
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Olvastam topikokat, beszéltem teljesítőkkel is, nyilván jobb a carbon ebben teljesen igazatok van, de alu vázas géppel is sokan mennek, nem ezen fog múlni a teljesítés.. De azért még átgondolomzsuninnyo írta:Jo esellyel akkor kelleni fog egy gorgo is, illetve ironmanre azert komolyabb gep kellhet,azt meg budgetbol nehez megoldani.Tjacks írta: Köszi srácok, igen én is úgy érzem magam mint Nika, kicsit elbizonytalanodtam![]()
Parázok is tőle, bevallom a cél az Ironman lenne ( 2-3 év múlva )és a bicikli az egyetlen ahol a technika megszivathat rohadtul, a többinél csak rajtam múlik.
Ha meglesz a bringa és lesz releváns tapasztalat majd írok a topikba.

Jo esellyel akkor kelleni fog egy gorgo is, illetve ironmanre azert komolyabb gep kellhet,azt meg budgetbol nehez megoldani.Tjacks írta: Köszi srácok, igen én is úgy érzem magam mint Nika, kicsit elbizonytalanodtam![]()
Parázok is tőle, bevallom a cél az Ironman lenne ( 2-3 év múlva )és a bicikli az egyetlen ahol a technika megszivathat rohadtul, a többinél csak rajtam múlik.
- Süti
Ha ironman a cél, akkor én karbon irányba mennék. Minden más cserélhető/fejleszthető, a váz az alap. Egy ismerős ugyanígy indult neki, amint elkezdett komolyabban készülni rá, fél év után cserélte az alut. Szerintem jobb egy körben letudni.Tjacks írta: Köszi srácok, igen én is úgy érzem magam mint Nika, kicsit elbizonytalanodtam![]()
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
-
Köszi srácok, igen én is úgy érzem magam mint Nika, kicsit elbizonytalanodtam

- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Elmúlt 6 évben volt 15 bringám, monti, ősmonti, fixi, karbon outi, ezek csak azokból tapasztalatok, meg amit szerelőktől kérdeztem. Bőven lehet benne faszság is, az újabb technológiát full nem vágom.
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Ilyenkor jön rá az ember, mennyire gőze sincs valamiheznmate írta: Kulacstartónak hely azért csak lesz mindegyiken.![]()
Defektjavító nálam is mindig van, de elsősorban belsőt használom, outi esetén azért az sem nagy darab. Bringás mezben elfér gumicukor + rizsszelet + telefon + pumpa + belső + gumileszedő, adott esetben széldzseki, más nem kell oda. Triatlon alatt tuti nem akarsz majd hosszú percekig javítani, oda javaslom a CO2 pumpát, azzal pikkpakk felfújod 8barig - kézi pumpával azért az nehéz. Nyeregtáska még jó dolog, az a legaerobb, abba is beleférnek ezek. Triatlonhoz meg vannak ezek a nasitasik oda előre, abból a legkönnyebb frissíteni időfutamozós pózban.
Ha meg sokat edzel országúton, legfontosabb egy jó lámpa, de tényleg jó. Nappal is verje ki az autós szemét, sokat számít. Sötétben meg ne villogtasd, mint sok gyökér szokta.![]()
Nem fejeztem be a váltós témát, megzavartak meeting közben![]()
Szóval van még a váltóknál Campa, nagyon finom szerkezetek, de csak akkor ajánlom, ha már nagyon fanatikusan benne vagy a bringázásban, mert amúgy nem jó élmény, ha elromlik és ebayen vagy olasz bringás csoportokban kell alkatrészt vadászni, amit Shimanonál úgy dobnak utánad. Én imádom, az ergonómiára is jobb, egy stabilabb, minőségibb szerkezet hatását kelti még a belépő szintű Veloce is (egyedül a Xenon kerülendő), de anyázósabb, ha bele kell nyúlni.
Sramból gravel szettem volt, utáltam.

- Süti
A legfontosabb ha használtan veszel a jó méret. Ha túl nagynak érzed, akkor felejtsd el, ha kicsit kicsinek, akkor utána tudsz menni pl hosszabb kormányszárral, pláne ha triatlon, és bekönyökölnél.Tjacks írta:
Köszönöm az infókat![]()
Campát felejtsd el.

Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Kulacstartónak hely azért csak lesz mindegyiken.
Defektjavító nálam is mindig van, de elsősorban belsőt használom, outi esetén azért az sem nagy darab. Bringás mezben elfér gumicukor + rizsszelet + telefon + pumpa + belső + gumileszedő, adott esetben széldzseki, más nem kell oda. Triatlon alatt tuti nem akarsz majd hosszú percekig javítani, oda javaslom a CO2 pumpát, azzal pikkpakk felfújod 8barig - kézi pumpával azért az nehéz. Nyeregtáska még jó dolog, az a legaerobb, abba is beleférnek ezek. Triatlonhoz meg vannak ezek a nasitasik oda előre, abból a legkönnyebb frissíteni időfutamozós pózban.
Ha meg sokat edzel országúton, legfontosabb egy jó lámpa, de tényleg jó. Nappal is verje ki az autós szemét, sokat számít. Sötétben meg ne villogtasd, mint sok gyökér szokta.
Nem fejeztem be a váltós témát, megzavartak meeting közben
Szóval van még a váltóknál Campa, nagyon finom szerkezetek, de csak akkor ajánlom, ha már nagyon fanatikusan benne vagy a bringázásban, mert amúgy nem jó élmény, ha elromlik és ebayen vagy olasz bringás csoportokban kell alkatrészt vadászni, amit Shimanonál úgy dobnak utánad. Én imádom, az ergonómiára is jobb, egy stabilabb, minőségibb szerkezet hatását kelti még a belépő szintű Veloce is (egyedül a Xenon kerülendő), de anyázósabb, ha bele kell nyúlni.

Ha meg sokat edzel országúton, legfontosabb egy jó lámpa, de tényleg jó. Nappal is verje ki az autós szemét, sokat számít. Sötétben meg ne villogtasd, mint sok gyökér szokta.

Nem fejeztem be a váltós témát, megzavartak meeting közben

-
Köszönöm az infókatnmate írta:Ha akarsz szélesebb gumit, akkor tárcsafékeset érdemes nézni, ezek drágábbak azért.Tjacks írta:
Országútival kapcsolatban is tudnál ajánlani? Kacérkodok a triatlonozás gondolatával és egyértelműen a kerékpár a legnagyobb homály nálam. Elég drágák a szekerek, gondolkozom hogy használtan berántok egy darabot, mire érdemes figyelnem?![]()
Ha van tipped megköszönöm ha megosztod velem.![]()
Ha jó a 25-ös gumi, akkor olcsóbban vannak azért jó felnifékes darabok.
Karbont akkor ajánlom, ha nagyon benne vagy már, kezdésnek bőven jó az alu. Gyakorlatilag háromféle váltómárkával fogsz találkozni, Shimano, Campagnolo, Sram. Shimanoból Claris-t kerülném, többi ok. Claris < Sora < 105 < Ultegra < Dura Ace a sorrend, de évjárat függően egy 105 lehet olyan jó, mint egy Ultegra is akár.
Vételnél:
Legfőbb dolog, váz legyen ép, többi javítható. Meg kell nézni nem ferde-e, nincs repedés, nagyobb sérülés, akkor rendben lesz.
Érdemes nézni láncnyúlást (filléres darab egy láncnyúlásmérő). Két oldala van, 0.75mm és 1mm. Előbbi érték ha beleesik a láncba, akkor lánccsere, ha 1-es akkor lánckerék csere is kell.
Fékek, bowdenek, küllők állapota mind alkupozíció lehet.
Kerékben nyolcas (oldalirányú kilengés) kiszedhető, tojás (vertikális irányba kilengés) nehezebben. Felnin felütés szintén nem jó jel. Kereket megpörgeted levegőben, szépen megy-e. Ha nem, megnézni belelóg-e a fék, ha nem lóg akkor kerékagy. Megtekerni, terhelésre kattan / ugrik-e a hajtókar (középrész), ha igen, akkor az sem jó jel, bár egy masszív alkuval ezek mind
Váltó ha nem sérült, nem lehet nagy baja.
Utóbbiak ha nem jók, attól még lehet venni, csak nehezebb beárazni, de ha érted a dolgod, egy jó alkuval lehet akasztani szépet![]()