Azt azért tegyük hozzá, hogy a *mindenki* egyértelműen túlzás, de ha a statisztikát nézzük, elég egyértelmű az összefüggés. Kérdés: a következő dimenziók melyikében teljesül az, hogy az intervallum jobb oldali végéhez közeledve egyre nő a Fideszt támogatók aránya? (megoldás: minden közvéleménykutatás és szociológiai elemzés szerint mindháromban):Realista24 írta:Rólad, aki szerint mindenki fogyatékos, aki fideszre szavaz.zsuninnyo írta:
Rolam? En irtam ,hogy elittam az SZJA alamizsnat? Vagy en irtam, hogy vettem belole iphone-t? Vagy nekem kell minden segitseg? Pont az ellenkezojet irtam le.
Az a resze igaz, hogy en a tobbsegeben rosszat latom, mert ha 100 intezkedesbol 95 szintiszta lopas, gyilkossag, vagy hulyeseg, akkor sajnos a maradek 5 mar nem erdekel mennyire jo.
De, hogy kepmutato lennek, azt nem hiszem.
végzettség: felsőfokú végzettségű - középfokú végzettségű - szakiskola - 8 általános
lakhely: főváros - megyeszékhely - város - nagyközség - falu
vagyoni helyzet: jómódú - felső közép - közép - alsó közép - szegény
Saját élettapasztalatod szerint a fenti három dimenzióban melyik irányba haladva találkozol több intelligens, tájékozott, művelt, világlátott emberrel?
Szóval a tudományos módszertannal végzett vizsgálatok alapján nehezen cáfolható az az összefüggés, hogy az utóbbi emberek körében a Fidesz támogatottsága jóval alacsonyabb az ellenzékénél. Amit viszont sokan elfelejtenek, hogy 1) az "intelligens, tájékozott, művelt, világlátott emberek" halmazának elemszáma igen csekély, tehát attól, h valaki az ellenzékre szavaz, még jó eséllyel nem tartozik bele ebbe a halmazba; 2) ezen a halmazon kívül is vannak rendkívül értékes emberek.