Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 10., szerda 14:22

Mert még véletlenül sem történt semmi hasonló, ugye? https://hvg.hu/vilag/20221115_Lengyelor ... er_meghalt
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politikap

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2025. szeptember 10., szerda 14:11

kiserik írta:
nuevo_ericco írta: A lengyelek az éjjel lelőttek pár békeszerető orosz drónt, mivel azok megsértették a légterüket.
Azért "vicces", hogy a szegény, civilek gyilkolászásába belekényszerített Putyin non-stop atomháborúval fenyegetődzik a nyugat felé, miközben ő maga folyamatosan lépi át a vörös vonalakat harmadik országból kilóra megvett katonákkal, iráni drónokkal, észak-koreai lőszerekkel, stb. Most pedig ez.
És még most is vannak sokan, akik képesek védeni, relativizálni az agresszor, egyértelműen birodalmi logikát követő, megszálló rablóháborút folytató, diktatórikus orosz rezsimet.
Már az elején sem volt semmi védhető az egészben, de mára csak annak nem esik le a tantusz, akinél nagyon durván gond van az erkölcsi iránytűvel, vagy súlyos kognitív disszonanciában szenved.
Nekem az ilyen ""egyértelmű"" dolgoknál mindig eszembe jut 1941. június 26. Kassa. Máig nem tudni, hogy mi történt pontosan és ki volt a felelős.
Mondjuk 1941-ben, nem volt internet, ahol megfelelo forraskritika mellet utana lehetett volna nezni ezeknek dolgoknak. Ha egy haromfeju unikornist lottek volna le a lengyelek, ami kevesbe egyertelmu, az hihetobb lett volna szamodra? Vagy meg kell varnunk, hogy Abraham Robert, vagy Dr. Fiszter Zsuzsanna beszamoljon rola?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 10., szerda 14:09

Ahogy a kommunikaciobol kimaradnak az oroszok, ugy hagyja el kiserik is.
Meglepo mint mindig...ja nem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 10., szerda 13:43

most hogy mondod, sztem is csak a lengyelek akarnak belepni a haboruba, ok is akarjak azokat az ujraepito beruhazasokat, mint a blackrock :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. szeptember 10., szerda 13:40

Ukrajnában sem ők harcolnak, csak sok a false flagos amerikai :D

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 10., szerda 13:14

nuevo_ericco írta: A lengyelek az éjjel lelőttek pár békeszerető orosz drónt, mivel azok megsértették a légterüket.
Azért "vicces", hogy a szegény, civilek gyilkolászásába belekényszerített Putyin non-stop atomháborúval fenyegetődzik a nyugat felé, miközben ő maga folyamatosan lépi át a vörös vonalakat harmadik országból kilóra megvett katonákkal, iráni drónokkal, észak-koreai lőszerekkel, stb. Most pedig ez.
És még most is vannak sokan, akik képesek védeni, relativizálni az agresszor, egyértelműen birodalmi logikát követő, megszálló rablóháborút folytató, diktatórikus orosz rezsimet.
Már az elején sem volt semmi védhető az egészben, de mára csak annak nem esik le a tantusz, akinél nagyon durván gond van az erkölcsi iránytűvel, vagy súlyos kognitív disszonanciában szenved.
Nekem az ilyen ""egyértelmű"" dolgoknál mindig eszembe jut 1941. június 26. Kassa. Máig nem tudni, hogy mi történt pontosan és ki volt a felelős.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 10., szerda 13:06

MZPék hogy tudták kevesebb adóból is helyrehozni Hódmezővásárhelyet:
https://www.reddit.com/r/hungary/s/YHh46pAXgA

Persze országos szinten biztos nem ilyen egyszerű, de MZP meg a 12. Kerületben is olyan mértékben loptak, hogy ha az megszűnik is rengeteg pénz maradhat majd.

És ez csak két hely és ugyanez megy mindenhol máshol is országszerte.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 10., szerda 12:47

kisgomboc:

Magyarország teljes szolidaritását fejezi ki Lengyelországgal az éjszakai drónincidens kapcsán. Lengyelország területi integritásának megsértése elfogadhatatlan.

Ez az eset is bizonyítja, hogy a békét szorgalmazó politikánk indokolt és észszerű.
Egy háború árnyékában élni kockázatokkal és veszélyekkel jár. Itt az ideje véget vetni ennek! Ezért támogatjuk Trump elnök úr békét célzó erőfeszítéseit.

valahogy innen is kimaradt az orosz szo... erdekes

:lol: :lol:

agyhalottak
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 10., szerda 10:24

hehetheoriginal írta:Hagyjuk a szovjeteket
Én hagynám, de ők nem hagynak minket :mrgreen:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. szeptember 10., szerda 10:19

hehetheoriginal írta: Hagyjuk a szovjeteket, nezzetek inkabb a dr. miniszterelnok urunk interjujat
Nem értem; most akkor hagyjuk a szovjeteket, vagy nézzük a szovjeteket? :mrgreen:

Tegnap a stadionnál elsétált mellettem a hontbandi, már akkor is éreztem, hogy hiba volt nem leköpni :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 10., szerda 9:43

Szegyelld magad Erik. :coffee:

Hagyjuk a szovjeteket, nezzetek inkabb a dr. miniszterelnok urunk interjujat az 5-ben hontbandival :kalapos:

Viktor komolyan gondolja, amit mondott, minden eszkozt megragad, hogy meghoditsa az internetet
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 10., szerda 8:56

A lengyelek az éjjel lelőttek pár békeszerető orosz drónt, mivel azok megsértették a légterüket.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. szeptember 9., kedd 13:25

hehetheoriginal írta: mint itt paran kiszurkoltak, vmi nyomorult semmirekello ugyved fel is jelentette krubit emberoles elokeszulete miatt:
https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/e ... 4401&ei=13

meanwhile a masik oldalon bayer zsoltika is mehet birosagra:
https://index.hu/belfold/2025/09/09/fel ... 06b6fd8f9c

ez kell geci, ezt az orszagot erdemeljuk.
Én voltam az egyik, aki felhozta, csak azt nem értetted meg, hogy én nem ezért szurkolok, csak azt mondtam, hogy ez lesz a következménye. Nem nagy meglepetés.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. szeptember 9., kedd 13:24

hehetheoriginal írta: mint itt paran kiszurkoltak, vmi nyomorult semmirekello ugyved fel is jelentette krubit emberoles elokeszulete miatt:

Ez az az ügyvéd aki feljelent mindenkit, nem lehet komolyan venni.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 9., kedd 13:20

mint itt paran kiszurkoltak, vmi nyomorult semmirekello ugyved fel is jelentette krubit emberoles elokeszulete miatt:

thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 9., kedd 13:07

mikor mondtam, hogy szar a Tisza?
Ezekkel a szavakkal (vagyis ezzel az egy szoval) sosem, igazad van.
:fpalm:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 9., kedd 13:06

Gondolkodtam, hogy hagyom az egészet, úgy sincs értelme, de csak nem hagyott nyugodni. Szerinted ezeket a ""szarságokat"" ki hozta ide? A készpénzest nem tudom, de biztos nem én voltam, a fegyvereset viszont megtaláltam:
Es? Nem mindegy ki hozta? Reflektaltam arra, amit irtal, hogy mi minosul szarsagnak es mi nem. De mar megint terelsz.

Kp szerintem en voltam, mihazanktol atveve.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 9., kedd 12:58

___Samy___ írta: Az, hogy valamit tenykent elfogadsz, illetve valamit csak ugy elfogadsz, annak a vegredmenye jelen helyzetben ugyanaz: ne beszeljunk rola. Es nekem ezzel van problemam.

Es nem, pont, hogy nem altalanositalak, de nagyon sokat tapasztalom azt, amit te is kepviselsz. Nem vallod magad fideszesnek, kozben meg a legtobb dologban az ok allaspontjan vagy.
Végül annyit kérek, tedd föl magadnak a kérdést: ha minden nap a Reddit-ről idehánynék valami szarságot, meg minden Telex cikk után odaírnám, hogy "ennél már ténylég nincs lejjebb" meg azt, hogy "félelmetes", akkor hitelesebb lenne a számodra a mondanivalóm? Jobban elfogadnád a véleményemet?
Tovabbra sem erted, hogy mi a problemam, pedig leirtam feketen-feheren. Ne csak vegletekben gondolkodj.
Alapjában egyetértek, a problémákról beszélni kell, mert amúgy elfelejtődnek, de már ott tartunk, hogy a Fidesszel kapcsolatos problémák soha a büdös életben nem fognak elfelejtődni, de mondom, ha gondolod én minden nap hozok Telex cikket, úgy is olvasom őket is, vagy 444-est (Reddittel nem foglalkozom).

Talán azért nem értem, mert skatulya. Mikor szidtam utoljára a Tiszát vagy MP-t és mikor a Fideszt?
Realista24 írta:
Reddit-ről idehánynék valami szarságot,
En aztan rosszul vagyok attol, hogy ferni kvazi egy madridom redditet csinal itt, de mi az, hogy idehany valami szarsagot?

Hat ember, az orszagot erinto hazugsagokat, lopasokat, csalasokat, stb.-t tartalmazzak a cikkek, amik az emberek tobbseget erintik. Ezek neked a szarsagok?

Elmondom mi a szarsag napjainkban, az orszag allapotat figyelembe veve, es amik ide is linkelve voltak, a keszpenzhez valo jog, a konnyitett fegyverhez jutas, es a tobbi baromsag, meg az hogy elore megyunk es nem hatra. Ezek a szarsagok.
Soha nem mondtam, hogy ezért és ezért ne szavazzon valaki a Tiszára, nem szoktam minősíteni, gúnyolni, dehumanizálni, sértegetni onnan (és innen sem) senkit. Próbálom általában normálisan elmondani a véleményem és ennyi. Nem vezéredezek, nem csicskázok, nem pártodozok, nem teszem az írásaimat tele röhögő fejekkel, nem szarozok senkit és senkinek a mondanivalóját.
Durva, hogy el is hiszed, amit irsz magadrol.
Gondolkodtam, hogy hagyom az egészet, úgy sincs értelme, de csak nem hagyott nyugodni. Szerinted ezeket a ""szarságokat"" ki hozta ide? A készpénzest nem tudom, de biztos nem én voltam, a fegyvereset viszont megtaláltam:
De persze a végrehajtó maffia is egy szarság, ami évtizedek óta teszi tönkre az embereket. Persze csak addig, amíg nem egy szimpatikusabb ellenzéki szereplő veszi elő. Akkor már majd ügy lesz, nem szarság.
ferni írta: szóval ha 100szor elmondom, hogy szar a Tisza
utána meg 13szor elmondom, hogy szar a Fidesz

akkor én Mi Hazánkos független vagyok, mert magamban kurva anyázom a narancsékat és az úgy okés

A legviccesebb, hogy a nagy hazavédők, az igazi hazafiak is ugyanezt csinálják, vmiért a Tiszával sikeresen többet foglalkoznak, kimennek provokálni a tüntetéseikre, míg valahogy nem láttam Toroczkait ott csápolni Kötcsén, hogy had beszéljen a vezérrel, majd mikor véletlen találkozott Orbánnal meg vigyorgott Toroczkai mint a tejbetök, azzal az emberrel, aki romba döntötte az ő hazáját is.
Valahogy nem így képzelem el a szélsőjobb vezetőjét na :lol:
Az ellenzékkel szembeni kritika viszont előbbre visz. Az a jövő és azzal alakíthatjuk a jövőnket.
persze, aztán addig lesznek kritizálva meg szétszedve, lásd az elmúlt választásokat, hogy ugyanúgy ellenzék marad, majd miután erre védelmi módszereket alkalmaz a Tisza, mert látjuk mi történik ha valaki kicsit bőbeszédűbb, hiába tényszerű dolgokat mondott, lásd Kollár meg Tarr, akkor megint a Tisza a kcsg, nem az aki ellehetetleníti a nyílt közbeszédet bármiről is.
1: mikor mondtam, hogy szar a Tisza?
2: szinte minden hozzám intézett irásodban szidod Toro-t meg az MHM-et. Nem én hozom fel, Te kevered ide rendszeresen és engem utál érte mindenki, mondván, hogy itt térítek. Jó lenne, ha leállnál ezzel. Tudom, hogy szavazatokat kell lopni az MHM-től, de szerintem itt senki nem kíváncsi rájuk (vagy max keveseket és csöndben). Nem véletlenül nem hozom a gazdasági programjukat, vagy az agrár ötleteiket vagy bármilyen szakpolitikai tervüket, mert csak felidegesíti az itt lévőket. Jó lenne, ha Te is tekintettel lennél rájuk.
3: ha jól értem, akkor szerinted, ha én itt a fórumon kritikával illetem a Tisza pártot, akkor abba majd bele fog bukni a választásokon. Ezt nem gondoltam volna...

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 9., kedd 11:42

azért mostanában erőteljesen visszafogtam magamat, de tény illene ilyenkor pár gondolatot is hozzáfűzni :kalapos:
Ertekelem is :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 9., kedd 11:42

szóval ha 100szor elmondom, hogy szar a Tisza
utána meg 13szor elmondom, hogy szar a Fidesz

akkor én Mi Hazánkos független vagyok, mert magamban kurva anyázom a narancsékat és az úgy okés

A legviccesebb, hogy a nagy hazavédők, az igazi hazafiak is ugyanezt csinálják, vmiért a Tiszával sikeresen többet foglalkoznak, kimennek provokálni a tüntetéseikre, míg valahogy nem láttam Toroczkait ott csápolni Kötcsén, hogy had beszéljen a vezérrel, majd mikor véletlen találkozott Orbánnal meg vigyorgott Toroczkai mint a tejbetök, azzal az emberrel, aki romba döntötte az ő hazáját is.
Valahogy nem így képzelem el a szélsőjobb vezetőjét na :lol:
Az ellenzékkel szembeni kritika viszont előbbre visz. Az a jövő és azzal alakíthatjuk a jövőnket.
persze, aztán addig lesznek kritizálva meg szétszedve, lásd az elmúlt választásokat, hogy ugyanúgy ellenzék marad, majd miután erre védelmi módszereket alkalmaz a Tisza, mert látjuk mi történik ha valaki kicsit bőbeszédűbb, hiába tényszerű dolgokat mondott, lásd Kollár meg Tarr, akkor megint a Tisza a kcsg, nem az aki ellehetetleníti a nyílt közbeszédet bármiről is.
En aztan rosszul vagyok attol, hogy ferni kvazi egy madridom redditet csinal itt, de mi az, hogy idehany valami szarsagot?
azért mostanában erőteljesen visszafogtam magamat, de tény illene ilyenkor pár gondolatot is hozzáfűzni :kalapos:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2025. szeptember 9., kedd 11:43-kor.

Vissza: