Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. június 15., szombat 15:24

cart írta:A Tökéletes Trükktől olyan messze van, mint mondjuk Khedira Zidanetól.

Leírom a történetet, hátha valaki akar egy jót röhögni:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Morgan Freemant nem vették be a varázsló szektába(igen, nem bűvész, varázsló, valami csillagkapu is megnyílik a film végén egy körhinta közepén, ez nem vicc). Ezért Morgan más bűvészek lebuktatására szenteli életét. A főszereplő rendőr(borzalmas színész, gondolom valami rokoni alapon került be a filmbe) apja meghal egy trükk közben, amit a nagy visszatérésnek szánt, miután Freeman lebuktatta. Ezért a rendőr úr őt okolja, plusz a biztosítót!!! aki nem fizetett az apja halála után (ez megint nem vicc, ez volt a filmben, komolyan ez a történet). A biztosító történetesen Batman inasának, Alfrédnak az érdekeltségi körébe tartozik, aki valami miatt összehív 4 jelentéktelen bűvészt, és sztárt csinál belőlük (érthetetlen milyen alapon). Ezután mindenféle trükköket hajtanak végre, nem is ez a lényeg. Végül kifosztják a gonosz Alfrédot, plusz lejáratják Morgant is. A végén kiderül, hogy minden mögött a rendőr úr áll (beépült az FBI vagy mibe, mellékesen ő is varázsló) aki bosszút állt az apja halála miatt a 4 bűvész segítségével(igen a biztosítón, így van ahogy leírtam). Cserében az önzetlenségükért a bűvészek bekerülnek a varázslók klubjába. Vége. Leírva még szánalmasabb volt a film.
Nem volt ez olyan rossz film. A hangulat kiváló, a fordulatok jók, a film első fele már már kifogástalan. A film második fele azonban átmegy bűvészfilmből földtől elrugaszkodott akciófilmbe, és nagyon lelapul. Lelapulásnak az oka az is, hogy a film nagyon erősen nyit, olyan trükkökkel, amiket később nem tudnak überelni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az egy hülyeség volt, hogy a rendőr csávóból lett végül a bábmester, mert ez az egész filmet hiteltelenné teszi. Túl nagyot akartak csavarni a dolgokon, és túlságosan is a bűvésztrükkök alapszabályát akarták betartani, hogy a legkevésbé gyanús dolog a trükk lényege. Sokkal jobb lett volna, ha Michael Caine-ről kiderül, hogy a ő a széfes bűvész, aki elvileg meghalt a tóban, és valójában ez volt az ő próbatétele, hogy bekerüljön a szem rendjébe, vagy mi a szöszbe, aminek idővel a vezetője lett. A saját magának a kifosztása pedig a gyanú teljes eloszlatása a saját személyét illetően.
Aki egy jót akar szórakozni, az nézze meg, egyszer simán nézhető kategória. 7,5 a 10ből simán megér, főleg a manapság készülő tucatfilmek tekintetében.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. június 15., szombat 14:45

Mama, Más világ.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. június 15., szombat 13:48

Nézd meg a Stokert. Nem az a kifejezett horror, de elég nyomasztó, inkább az ember lelkét cseszteti.
"And my heart will leave you never."

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. június 15., szombat 13:45

valaki ajánlana valami jó kis horrort? egyedül vagyok itthon, unatkozom, megnéznék valamit délután:)
ha lehet 2010+-ast :mrgreen:
más: moziba most mit érdemes megnézni? másnaposokat nagyon lehúzzák, úgyhogy azt majd itthon nézem meg

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. június 15., szombat 13:01

A dicsőség ösvényei (Paths Of Glory, 1957)

Nagyon jó kis film. Kellemes a hossza, kényelmes másfél óra, igaz szívesebben néztem volna tovább. :) Az alaptéma is érdekes, a hazafiságot illetve gyávaságot firtatja a film, érdekes kérdéseket vet fel. A színészek basszus... Elképesztően jól nyomta mindenki. Nem tudom miért, de ezekben a régi filmekben sokkal hitelesebb számomra mindegyik színész. Bár talán az is közrejátszott (persze lehet rosszul érzékeltem), hogy komoly a film témája, de ugyanakkor mégis szinte a legtöbb mondatban éreztem azt a komikus hangvételt, ami miatt a színészek láttán mosolyra széledt a szám. :D
A Kubrick féle kameramozgás már itt is meg volt, tényleg ott van a legtöbb filmjében. Ami még kiemelkedő számomra, az a képi minőség, egy 57-es filmről beszélünk, mégis nagyon letisztult képet kapunk szerintem, pedig egy sima dvd ripet szedtem le.

8/10

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 15., szombat 9:20

Egyébként a feelingje jó volt tényleg, és attól független, hogy már az eleje is egy beteg faszság volt, és már hányni tudtam volna a sok fasztól, nem volt rossz, csak aztán, amikor megszületett Kálmán, na ott elbaszta magát (számmora), onnantól tiszta értelmetlenség volt (vagy hát már a fogantatás is érdekes volt), és már nem volt meg az a feeling, meg nem tudott úgy lekötni már.
Egyébként szeretem a beteg dolgokat, nem azzal volt a gond.

Az első generációban mi volt a tömés egyébként? Az nem szólt másról, mint a szexuális kielégületlenségről, és az iránti vágyról.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. június 15., szombat 1:01

Értelme nem sok, szimpla polgárpuki az egész. :mrgreen: Engem a feelingje nagyon elkapott, a hangulat, a megoldások - úgy van fényképezve, hogy több tucat százmillás amerikai produkció megirigyelhetné.

Az egész koncepció szerintem a maga betegségében zseniális, hogy a taxidermia (a tömés) köré van csavarva egy három generációt felölelő sztori, három különböző stílusban elmesélve.

Már láttam moziban is egy sulis vetítésen, mely után volt egy bő órás interjú Pohárnokkal, na azóta tetszik rohadtul, sokat dobott rajta a nagyvászon.
:D

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 14., péntek 23:43

Pipita írta:Viszont erre a Toldis cuccra kíváncsi leszek, nekem tetszik az ötlet.
Emiatt visszakerestem, hogy ez mire reakció, és ekkor látom, hogy itt ezen az oldalon volt szó pont Pálfiról, pedig tök ettől függetlenül írtam most róla. :lol:
Pipita írta:Egyetértek, én sem látom értelmét, csak úgy vannak, élnek, undorítóak, oszt jónapot. Faust szereti a filmet, majd ő elmagyarázza, hogy mi benne a jó.
Kíváncsian várom, mit ír :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. június 14., péntek 23:34

De ez a Taxidermia.. Jézus. Nagyon beteg. Nem sok értelmét látom a filmnek, csak úgy volt, és eltelt, és baromságok voltak benne, és undorítóbbnál undorítóbb dolgok. De hogy szólt volna valamiről.. Biztos valami kritika lehetett. Dagadt emberek, vagy nem tudom, de.. Nem tudom hova tenni a filmet. Értelmetlen baromság. Beteg, undorító, faszság. Nagyjából.
Egyetértek, én sem látom értelmét, csak úgy vannak, élnek, undorítóak, oszt jónapot. Faust szereti a filmet, majd ő elmagyarázza, hogy mi benne a jó. :mrgreen:
Bezzeg a dogtooth-t utálja, pedig abba szorítottak némi mondanivalót meg értelmet is. :mrgreen:

Viszont erre a Toldis cuccra kíváncsi leszek, nekem tetszik az ötlet.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 14., péntek 23:25

Gecifasz. Ez a Pálfi egy beteg. Nagyon az.
Két-három hónapja láttam a Hukkle-t. Nem volt rossz. De már az sem volt százas.
De ez a Taxidermia.. Jézus. Nagyon beteg. Nem sok értelmét látom a filmnek, csak úgy volt, és eltelt, és baromságok voltak benne, és undorítóbbnál undorítóbb dolgok. De hogy szólt volna valamiről.. Biztos valami kritika lehetett. Dagadt emberek, vagy nem tudom, de.. Nem tudom hova tenni a filmet. Értelmetlen baromság. Beteg, undorító, faszság. Nagyjából.
Valaki, aki többet tud, írhatna róla, meg a Pálfiról is.

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2013. június 14., péntek 7:31

Sierra írta:
raul0791 írta:gyors kérdés, érdemes rászánni az időmet a Fedőneve: Donnie Brasco-ra? régóta tervezem, sokan ajánlották, de azért rákérdezek.
Érdemes, szerintem nagyon jó film. Nálam 9-es. Johnny Depp nagyon jó benne, és Al Pacino is hozza a szokásosat, bár itt egy örök vesztes, kiöregedett maffia tagot játszik, de elég hitelesen. Nézd meg mindenképpen. :)
megnéztem. Hát, először az, hogy tudtam, hogy igaz történet még jobban ütött. Az nem tetszett, hogy Al Pacino csak egy kifutófiút játszik, de igazad van, mindketten remekül játszották. Mindenképp megérte megnézni, főleg, hogy Al Pacino a kedvenceim közt van a Keresztapa és a Scarface óta. Nem vagyok a pontozós fajta, de jó volt.
Ami elgondolkodtatott:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amikor kinyirják a riválisokat, Sonny Red-éket, és behívják Donniet, elkezdik darabolni, elgondolkodtatott, hogy ez tényleg megtörtént, milyen világban élünk... Az meg, hogy miután az FBI megmutatta a fotókat Leftyéknek Donnieról, és azután is azt hitték, hogy az FBI csak felültetni próbálja őket... remek.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. június 14., péntek 3:35

raul0791 írta:gyors kérdés, érdemes rászánni az időmet a Fedőneve: Donnie Brasco-ra? régóta tervezem, sokan ajánlották, de azért rákérdezek.
Érdemes, szerintem nagyon jó film. Nálam 9-es. Johnny Depp nagyon jó benne, és Al Pacino is hozza a szokásosat, bár itt egy örök vesztes, kiöregedett maffia tagot játszik, de elég hitelesen. Nézd meg mindenképpen. :)

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. június 14., péntek 1:38

Most olvastam róla bővebben, egyetlen filmjét sem láttam eddig, voltak "érdekes" vélemények róla, megosztóak az alkotásai, mondjuk így... :D
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. június 14., péntek 1:32

Pálfiból kiindulva hatalmas állatság. :mrgreen: Várós.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. június 14., péntek 1:30

900 milliót kapott Pálfi György a Toldi-filmjére
A cselekmény az öreg Toldival indul, aki szembesül a saját magáról szóló történetekkel, majd a film megmutatja, hogy mindez hogyan is történt a valóságban.
Az öreg Toldi szerepére Pálfi egy híres európai színészt választott ki, akinek a nevét nem volt hajlandó elárulni, amikor erről kérdeztük tavaly, a fiatal Toldit pedig a magyar sportolók (kajakosok, vízilabdások, nehézsúlyú bokszolók) között kereste.
Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle... :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. június 14., péntek 1:03

Schwarzenegger aláírt a Terminator 5-höz. No comment.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. június 14., péntek 0:49

A Michael Bay résznél még mindig szakadok :lol:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. június 14., péntek 0:06

Piranha 2

A filmtörténelem egyik, ha nem a legrosszabb folytatása, egy olyan rendezőtől, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Terminator vagy az Alien 2...
Katasztrófa. Bővebben itt. 2,5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2013. június 13., csütörtök 23:22

Csak viszonyításképpen mondtam :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. június 13., csütörtök 23:19

Nem mondtam, hogy olyan, de számítottam is rá, hogy nem lesz nagy durranás a film.

Vissza: