HozzászólásSzerző: géza » 2022. április 4., hétfő 23:03
Nagyot nyert a Fidesz sajnos, de igaza van Orbannak abban, hogy mindegy milyen osszetetel volt a valasztasokon, allandoan jott a 2/3.
Okbol nyilvan fel lehet sorolni ezret, urugyeket is lehet talalni, vizes lepedot is mindig ra kell huzni valakire, de ha csak megoszthatom en itt a sajat kis ket centesemet - vesziteni tudni kell stilusosan, de nyerni is. Es ezt nem csak a partokra ertem, hanem nehany kommentre itt, legyen az barmelyik oldale.
Honfitarsak vagyunk itt mindannyian, a tobbsegunk osztozik a Real Madrid iranti szeretetben, de megis olyan stilus megy neha itt, ami szerintem nagyon kontraproduktiv. Nem hulyek a videki emberek, nem idiotak akik downvoteolnak vagy eppen upvoteolnak. Nem ti nyertetek, hanem a Fidesz nyert, es nem mi vesztettunk, hanem az ellenzek veszitett. Nem vagyunk ezek miatt szerintem felruhazva arra, hogy - vulgaris modon - mas faszaval verjuk a csalant.
Es akkor el is erkeznek a tegnap estehez, minden resztvevorol sokat elarult szerintem, hogy hogyan viselkedtek az eredmenyeket kovetoen. Orban: szerintem egy undorito, pokhendi beszedet mondott el, ahol Zelenskijt is teljesen feleslegesen behozta az ellensegek listajaba. Mar reg lemondott arrol, hogy mindenki miniszterelnoke legyen, es semmi meglepo nincs mar ebben a viselkedesben, de egy normalis, demokrata orszagban a gyozelmi beszedben elismerik a vesztes fel munkajat, majd megnyugtatjak az orszag 35-40%-at, akik nem rajuk szavaztak, hogy o ertuk is dolgozni fog.
Jakab, Gyurcsany: kritikan aluli viselkedes mindkettejuktol, gerinctelen senkihazik, elso adando alkalommal hatbaszurtak MZP-t.
Kovacs Gergo: alapvetoen birom ot, de baromira nem elegans az ember, es semennyire nem kompromisszumkepes.
Donath Anna (Momentum), Karacsony, MZP: Ok harman voltak azok, akik megmutattak azt, hogy mi is lenne elvarhato. A Momentum nagyon szimpatikus szamomra, ugy csinaljak a dolgokat ahogy kell (Fegyor lemondasa, egybol bealtak MZP moge, stb.), kivancsi vagyok, hogy kepesek lesznek-e tovabb fejlodni. Karacsonyt mindig is tehetseges es jo politikusnak tartottam, Javorral egyutt, es o is megmutatta, hogy van gerince. Kulon tetszett, hogy beszolt Gyurcsanynak meg Jakabnak, es baromira igaza volt. MZP meg az elszenvedoje ennek az egesznek, pedig szimpatikus figura volt. Vesztes beszedebol en kihagytam volna a Hitler bekezdest, de azon kivul eleg jo volt az egesz.
Ugy latszik, hogy van egy eros DK-Jobbik szovetseg, az LMP-vel meg MSZP-vel egyutt oket kene eltakaritani. Momentumban sok ertelmes arc mozog, be kell rantani MZP-t, Javort, Karacsonyt es Hadhazyekat, es holnaptol kezdve felepiteniuk egy alternativat, egy uj ellenzeket.