Akkor szerintem az lesz, hogy veszek egy okosórát, mondjuk galaxy watch 4-5-6-ost. Ott "nagyjából" látom az elégetett kalóriát. Majd ezután hetente megmérem a súlyom, és a kettőt összehangolva látni fogom nagyjából az irányt, hogy jó úton járok -e.
HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. szeptember 6., péntek 11:51
HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 6., péntek 11:28
HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2024. szeptember 6., péntek 10:26
HozzászólásSzerző: fiore » 2024. szeptember 6., péntek 10:23
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 10:07
Szerintem ezek az orak egy csomo korulmenyt nem tudnak figyelembe venni, es emiatt nagyon csaloka tud egy kaloriaszamitas lenni.Santi írta: A mai okosórák már elég pontosak arra, hogy jó alapként szolgáljanak. Annyira tudnak pontatlanok lenni, hogy 1000 lépést mész, és ő mondjuk 1012-t ír. Vagy 80-as a pulzusod egy profi műszerrel, az órád szerint meg 83. Elhanyagolható.
Ha számolni akarsz az óra értékei alapján, akkor kicsit mindig úgy számolj, hogy ráhagyással férj bele a tervedbe. Pl ha meg akarsz tenni minimum 10ezer lépést naponta és ezt az okosórával akarod mérni, akkor menj mondjuk óra szerinti 10500-at és akkor tuti vagy.
HozzászólásSzerző: cart » 2024. szeptember 6., péntek 10:02
HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 6., péntek 9:36
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 9:15
Ahogy a kaloria bevitelt, ugy a felhasznalast is ki tudod szamolni. Ezek a kategoriaju cuccok csak indikacionak jok, egyaltalan nem pontosak ilyen celra.filatáska írta:Azt kiszámolom pontosan, hogy mennyi kalóriát viszek be, de saccolni nem tudok, hogy mennyit égetek el egy nap.kiserik írta: a kalóriát meg te is meg tudod saccolni táblázatból, mint az okosóra.![]()
Erre kellene nekem.
Szeretnék áttérni egy szigorú étrendre, 2,2 g/testsúlykg fehérje, ezt átszámítom mennyi kalória, viszont a maradék kalóriát (lassú szénhidrát + jó minőségű zsír pl. magvak, halolaj, lenmagolaj stb) úgy kell meghatároznom, hogy összességében minimális kalóriadeficitben legyek.
Na ehhez kellene tudnom pontosan, hogy mennyi kalóriát égetek el egy nap.
HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. szeptember 6., péntek 9:01
Nem tudom havernak milyen oraja van, de ha teloval osszekotve mer akkor vegkepp teljesen pontatlanok az adatok. Leteszteltuk bringan, egymas mellett mentunk, de 50 km utan mar hatalmas volt a kulonbseg. En garmin bringas gps el mertem. A pulzusban is nagy a kulonbseg, tisztan ora es mondjuk pant kozott. Ezt csak azert jegyzem meg mert irtad a sport reszet. Van egy polar m2 vagy v2, nem is tudom mar, a pulzus kulonbseget azon latom, lenyegesen alacsonyabbat mutat kezenfilatáska írta:Na végül elmentem dietetikushoz, aki profi géppel megmért mindent. Többet ér így elmenni mondjuk 3 havonta, mint hogy vegyek otthonra egyet, ami pontatlan.wZoLee7 írta:
Olyanra gondolsz amire csak rá kell állni, vagy olyanra aminél a kezedbe veszel egy rudat ami hozzá van csatlakoztatva és kis elektromos impulzusokat vezet a testen keresztül, úgy mér?
Utóbbihoz volt szerencsém egy bikefitting során, érdekes volt látni az adatokat. Egy barátomék terveznek venni sima ráállósat, ha mostanság vennének akkor összehasonlítanám az adatokat, mondjuk 2 hónap eltelt közben. Így látatlanban szerintem előbbi nem túl pontos, utóbbi lehet elég jó.![]()
Más:
Okoskarkötő/okosóra valami ötlet? Kalória, pulzus, esetleg vérnyomás mérésre? Androidos kellene. 0-24-ben hordanám, és jó lenne, ha lennének benne sport funkciók. Tenisz, bicikli + kis kondizás.![]()
Tud valaki ajánlani valami jófélét, ami kis hibahatárral működik?
Valami minőségibb kellene, de nem 100 000 + Ft-os. Max 80 000-et adnék ki rá, de már annál is szívnám a fogam.![]()
HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. szeptember 6., péntek 0:08
Azt kiszámolom pontosan, hogy mennyi kalóriát viszek be, de saccolni nem tudok, hogy mennyit égetek el egy nap.kiserik írta: a kalóriát meg te is meg tudod saccolni táblázatból, mint az okosóra.![]()
HozzászólásSzerző: rikko » 2024. szeptember 5., csütörtök 21:05
Körülményes utazást keresel ?Remy írta:Ugy legyen!Yazid írta:
Te majd írsz![]()
Igazabol azert kerdeztem, mert ahogy latom neten, eleg korulmenyes az odajutas es az ott turazas. Igy erdekelt volna szemelyes tapasztalat.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 17:00
Dubai már be van dolve, bizonyos értelemben.Faust írta:Hatha bedonti oket is kicsit a vizittel, remenykedjunk.Realista24 írta:
Tudooom, emlekszem, de a tokom se kavarna 40-50 fokban.![]()
HozzászólásSzerző: Faust » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:59
Hatha bedonti oket is kicsit a vizittel, remenykedjunk.Realista24 írta:Tudooom, emlekszem, de a tokom se kavarna 40-50 fokban.Remy írta:
Csak 1 nap az atszallas miatt.![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:32
Tudooom, emlekszem, de a tokom se kavarna 40-50 fokban.Remy írta:Csak 1 nap az atszallas miatt.Realista24 írta: Dubaiba menni nyari idoszakban...tipik Remy![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:32
Csak 1 nap az atszallas miatt.Realista24 írta: Dubaiba menni nyari idoszakban...tipik Remy![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:31
HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:30
Nem, csak infogyujtes. A dubaios resz az jovo szombattol jon.'shutterisland írta:azert nem semmi tempoban tolod, valamelyik nap meg dubaiozas volt, olyan erzese van az embernek, mintha az aktualis csavargas foglalasakor is mar mindig a kovetkezo utazast tervezned.Remy írta: Gondolom nincs itt senki olyan, aki megjarta a Galapagos szigeteket es tudna infot adni szemelyes tapasztalatokrol.![]()
csak nem jon a kis remy hamarosan ?![]()
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:21
Szerintem hasonlóan járj el, mint a mérleggel. Vérnyomást, pulzust mérd vérnyomásmérővel, a kalóriát meg te is meg tudod saccolni táblázatból, mint az okosóra.filatáska írta:Na végül elmentem dietetikushoz, aki profi géppel megmért mindent. Többet ér így elmenni mondjuk 3 havonta, mint hogy vegyek otthonra egyet, ami pontatlan.wZoLee7 írta:
Olyanra gondolsz amire csak rá kell állni, vagy olyanra aminél a kezedbe veszel egy rudat ami hozzá van csatlakoztatva és kis elektromos impulzusokat vezet a testen keresztül, úgy mér?
Utóbbihoz volt szerencsém egy bikefitting során, érdekes volt látni az adatokat. Egy barátomék terveznek venni sima ráállósat, ha mostanság vennének akkor összehasonlítanám az adatokat, mondjuk 2 hónap eltelt közben. Így látatlanban szerintem előbbi nem túl pontos, utóbbi lehet elég jó.![]()
Más:
Okoskarkötő/okosóra valami ötlet? Kalória, pulzus, esetleg vérnyomás mérésre? Androidos kellene. 0-24-ben hordanám, és jó lenne, ha lennének benne sport funkciók. Tenisz, bicikli + kis kondizás.![]()
Tud valaki ajánlani valami jófélét, ami kis hibahatárral működik?
Valami minőségibb kellene, de nem 100 000 + Ft-os. Max 80 000-et adnék ki rá, de már annál is szívnám a fogam.![]()
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:21
azert nem semmi tempoban tolod, valamelyik nap meg dubaiozas volt, olyan erzese van az embernek, mintha az aktualis csavargas foglalasakor is mar mindig a kovetkezo utazast tervezned.Remy írta: Gondolom nincs itt senki olyan, aki megjarta a Galapagos szigeteket es tudna infot adni szemelyes tapasztalatokrol.![]()
HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. szeptember 5., csütörtök 15:37
Na végül elmentem dietetikushoz, aki profi géppel megmért mindent. Többet ér így elmenni mondjuk 3 havonta, mint hogy vegyek otthonra egyet, ami pontatlan.wZoLee7 írta:Olyanra gondolsz amire csak rá kell állni, vagy olyanra aminél a kezedbe veszel egy rudat ami hozzá van csatlakoztatva és kis elektromos impulzusokat vezet a testen keresztül, úgy mér?filatáska írta: Okosmérleggel kapcsolatban tapasztalat valakinek?![]()
Utóbbihoz volt szerencsém egy bikefitting során, érdekes volt látni az adatokat. Egy barátomék terveznek venni sima ráállósat, ha mostanság vennének akkor összehasonlítanám az adatokat, mondjuk 2 hónap eltelt közben. Így látatlanban szerintem előbbi nem túl pontos, utóbbi lehet elég jó.
Jelenlévő fórumozók: 4 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem