Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: füst » 2022. április 6., szerda 8:21

kierkegaard írta: Kutyát nem érdekelnek a programok.
2018ban a jobbiknak konkrét felzárkoztatási programja volt LEÍRVA és Vona Gabesz is több interjújában beszélt róla. Ki volt segítve? Nem. A putriban a cigányok majd biztos ilyenekről fognak olvasni vagy hallgatnak beszélgetéseket...:D Az ő nyelvük a közmunka és a krumpli.
Ha az ellenzéknek kell a szavazatuk akkor majd két krumplit adnak. A gyözelmet nem itt kell keresni.
De fontosak a programok, csak nem mindegy hogy ki mondja. Vona 18-ra elvesztette a hitelességét. Mert néppártosodni akart és balosodni. Ami amúgy nem bűn, csak nem jó ötlet hirtelen ekkora irányt váltani, mert a szavazói nem követték, újak meg nem jöttek akkora számban.

Visszatérve, fontosak a programok, és korábban írta valaki, hogy a média lenne a 0. lépés, hát szerintem nem. Szerintem személyesen kéne lemenni vidékre és nem csak az aktivistáknak, hanem a vezető politikusoknak is, fórumokat tartani, beszélni a helyiekkel, programokat szervezni, és az ott hallottak mentén politizálni a parlamentbe. Nem lemenni a faluba, bólogatni meg igérgetni, aztán meg a 444-nek lenyilatkozni, hogy a vidékiek tájékozatlanok, egy zsák krumplival megvásárolhatók és így nehéz.
Pestről politizálva nem lehet megnyerni a vidéket. Meg amit korábban írtam, az ilyen patkányozás, ostobázás nagyon nem mutat jól, a lekezelő hozzáállás kurvára nagy hiba. Mondhatják a vidékire hogy tudatlan meg tájékozatlan, meg is van/lesz az eredménye.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. április 6., szerda 7:40

Pontosan leírtam, hogy hogy működik. A helyi vezetőket győzték meg. A polgármestert, aki megkapja a megáét a pályázatokból, az uzsorást, akit nem bánt a hatóság, a vállalkozót, akit szintén nem bánt a hatóság és mellette teletömik eu-s pénzekkel, stb, stb. Ezt is baromi jól csinálták/csinálják. Ezek az emberek már a szervezet részei. Itt már nem rúg labdába semmilyen ellenzék. Az egészet a pénz mozgatja.

Lehet hogy kicsit félreérthető voltam, de vidék nem egyenlő cigányság. Inkább vidék egyenlő szegénység. Az, hogy a cigányság és a szegénység az ország sok területén kéz a kézben jár, az sajnálatos dolog. ÉS sajnos ugyan így kéz a kézben jár velük a tanulatlanság is. Megint csak saját példát hozok: mifelénk az egyik legnagyobb ünnep, legalább 2 napos, a ballagás. Na nem a középiskolai. Az óvodai, bakker. Sokaknak az az egy adatik meg az életben, így azt meg kell ünnepelni. Az általános iskolai ballagás gyakorlatilag egy hetes ünnep annak a pár kiválasztottnak. És ez nem vicc és túlzás sajnos.

Kazincbarcika: ha már felhoztam, megnéztem. A ""vidék"" nélkül 5891 vs 4599 az ellenzék javára, ""vidékkel"" 23972 vs 14635 a fidesz javára.

ui.: többször is fejött a ""krumpli"". Megsúgom, az új ""krumpli"" a mobil telefon volt fidesz flottával 6500 Ft + 1500 Ft első havidíj ellenében, utána havidíj mentesen korlátlan hívás és internet...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. április 6., szerda 7:32

Kutyát nem érdekelnek a programok.
2018ban a jobbiknak konkrét felzárkoztatási programja volt LEÍRVA és Vona Gabesz is több interjújában beszélt róla. Ki volt segítve? Nem. A putriban a cigányok majd biztos ilyenekről fognak olvasni vagy hallgatnak beszélgetéseket...:D Az ő nyelvük a közmunka és a krumpli.
Ha az ellenzéknek kell a szavazatuk akkor majd két krumplit adnak. A gyözelmet nem itt kell keresni.

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2022. április 6., szerda 0:53

Lehet, hogy beszélt róla, és tett egy látogatást valami cigánytelepen, na és ?? Szerintetek ez azoknak a cigányembereknek elég ?? Szerintem nem.

Itt az egész vidék/falu/cigányok/bármi kérdésköre úgy van leírva mintha Orván Viktor egy laza felcsúti reggelen jelentkezett volna politikusnak, mondott 3 beszédet aztán azóta valami kábszeres hipnózisban az egész vidék, meg az összes falu rászavaz mert csak.

Egyebként a Kazincbarcikai példa nekem nem jött ki.
Értem mit akarsz mondani, de nem ebben van a megfejtés.

Ebben kérdésben helyi aktivizmus hiánya, és a lenéző magatartás ami döntött.

Azért amíg a régi Mszpnek még megvolt a korábbról örökölt hálózatának a maradéka, ennyire nem tudták lenullázni a vidéket a fideszes szavazatok.
Csak aztán az a párt egyre belterjesebbé, és a valóságot nem érzékelő csapattá vált, egy összeomlással tetézve, a vidéket meg sorra elvitte az arra a területre benyomuló fidesz.
A jelenlegi (?) ellenzék meg csak nézi, és nem csinál semmit a szituációval mert az O1G és a poziciós harcok mindig fontosabbak voltak, aztán jött a valóság.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. április 6., szerda 0:25

cart írta: Amúgy meg 12 év alatt kitermelhette volna a saját aktivistáit a baloldal magának, hogy megszólítsa a cigányokat, de például a mostani programjukban egy szó se esett róluk.
Egy szó se hogyne, folyamat szóba jöttek és mondta segítené őket MZP. :lol:
Durandán is járt MZP például.

Az a baj kevés emberhez jutott el a dolog, míg az ellenzék háborút akar mindenkihez.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. április 5., kedd 23:29

Amúgy meg 12 év alatt kitermelhette volna a saját aktivistáit a baloldal magának, hogy megszólítsa a cigányokat, de például a mostani programjukban egy szó se esett róluk.
tobbszor felhozta a roma felzarkoztato programot mzp vagy az is tole jott, hogy legyen asszem' 3 roma kepviselo is.

erre rahuzott egy grofo - gyozo kombot a fidesz.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. április 5., kedd 23:15

Ez a ciganyozas ugyan úgy marginalis kérdés mint a határon túli szavazatok, egyik se befolyásol érdemben semmit. Azért ugye még mindig a nem cigány származású lakosság van többségben itthon

Amúgy meg 12 év alatt kitermelhette volna a saját aktivistáit a baloldal magának, hogy megszólítsa a cigányokat, de például a mostani programjukban egy szó se esett róluk.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. április 5., kedd 22:56

'shutterisland írta: en csak azt nem ertem, hogy akkor hogyan lehet kormanyt valtani ?

van az emlitett 2.5m + fidesz tabor, aminek meghatarozo resze mozdithatatlan.
hagyjuk ki gyurcsanyt ? joparszaz ezer balos szavazo nelkul nem fog menni.

persze lehet itt ustokoskent berobbano arcokrol, vagy puzser fele karakterekrol (akit pl a szorongasa miatt kikezdene a fidesz) vagy vona (akinel konkretan csak control c control v-zni kell a regi lejarato kampanyt) visszatereserol almodozni, de realitasa nem sok.

mzp volt az utolso esely szerintem, en is ugy gondolom, hogy ezek utan csak belulrol bukhat a fidesz vagy akkor, ha orbanrol is kijon egy yachton coke-ozo videjo, de meg akkor is lehet csak a ketharmad ugrana.
Innentől kezdve sehogy. Igazából ebből a szempontból teljesen kilátástalan a helyzet. Nincs már olyan politkai erő, amely le tudná győzni őket, és az elkövetkezendő években sem lesz. Megnézitek kik még mindig a fidesz központi arcai: alapító tagok, vagy legtöbb a 90-es években csatlakozott, kevés pedig a 2000-es évek elején. Kegyetlenül összetartó brigád, olyan erő van köztük, amiről bármilyen ellenzék csak álmodhat. Amíg ez a generáció nem kopik ki, addig nem lesz itt változás. És a legtöbb 50-60 közötti, szóval az még odébb lesz.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. április 5., kedd 22:55

'shutterisland írta: en csak azt nem ertem, hogy akkor hogyan lehet kormanyt valtani ?

hagyjuk ki gyurcsanyt ? joparszaz ezer balos szavazo nelkul nem fog menni.*

Mondjuk az a balos, aki ha nincs Feri, már be se szagol a szavazófülkébe, meg is érdemli :lol: , ugyanaz a vallásos baromság: egyik/másikért mindenen keresztül..

Nekem a fletó szavazó már csak a panelben lakó 80+os néni, akinek a férje még művezető volt a vagongyárban.. Szemben lakik azzal a másik agymosott nénivel, akit Faust látott vasárnap a buszmegben.. (Ilyenekből csak nincs még (több) 100.000?? )
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Karim the king
Kedvenc játékosaid: Karim

HozzászólásSzerző: Karim the king » 2022. április 5., kedd 22:52

persze lehet itt ustokoskent berobbano arcokrol, vagy puzser fele karakterekrol (akit pl a szorongasa miatt kikezdene a fidesz) vagy vona (akinel konkretan csak control c control v-zni kell a regi lejarato kampanyt) visszatereserol almodozni, de realitasa nem sok.

mzp volt az utolso esely szerintem, en is ugy gondolom, hogy ezek utan csak belulrol bukhat a fidesz vagy akkor, ha orbanrol is kijon egy yachton coke-ozo videjo, de meg akkor is lehet csak a ketharmad ugrana.
Médiát kell csinálni. Ez a 0. Lépés. Anélkül teljesen esélytelen. MZP marc.15. Beszédét nem adta egyik tv ado sem. Még a programbemutatót sem sikerült végig közvetíteni, mert jött a Mediashop vagy a betelefonálós műsor az ATV-n. Így nem lehet eljutni az emberekhez. Csináljanak egy ellenzéki adót, fizessék ki. Az emberek óriási része Mo-n mai napig a TV-ből tájékozódik, főleg videken.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. április 5., kedd 22:28

Hogy én mindig találok valami olyat, hogy jókat nevetek. Ezért nem fogja leváltani senki OV-t, mert az emberek nagy része azt sem tudja mi az hogy vidék. Választási szemmel a ""vidék"" rohadtul nem azt jelenti, amit sokan gondolnak. A ""vidék"" olyan településeket, település részeket jelent, ahol nagyrészt nincstelen, nyomorgó, vagy elfeledett idős emberek élnek. Nincs munkalehetőség, nincs jövőkép, nincs semmi. Van 1-2 vezető (polgármester, vállakozó, vajda, uzsorás, stb), akik irányítják ezeket a közösségeket. Hogy miért "vidék"? Mert főként a kistelepülések ilyenek. A városokban az arányuk eltörpül, viszont összevonva az erejük eldönti a mérleg nyelvét.
Mondok példát: Kazincbarcika. Mindig vörös volt. Magasan balos. Aztán jött a 2/3-ad és a baromi nagy húzás. A szomszéd választó kerületben rengeteg a kicsi, elszegényedett, főként cigány falu, ahol OV már kiépítette a hatalmát (ugye nem véletlen parolazott egy időben az összes roma vezetővel, Flóri és társai). Szépen átrajzoltak a térképet, és most már Kazincbarcikától 80 km-re is oda kell szavazni. Hopp, máris összejön annyi "vidéki" szavazat, hogy a nagy budapesti szakértők nem is értik, hogyan állíthatták át Kazincbarcikát. Sehogy. Elég megnézni a települések összetételét és a szavazás eredményeit. Errefelé nem ritka a 100% cigány falu. Ezekben rendre 90% fölötti a fidesz szavazat. Baromi jól megrajzolták ezt a választási térképet. És a leglényegesebb az egészben, hogy ezekhez az emberekhez nem lehet eljutni. Ők szentül hisznek a propagandának és a helyi vezetőiknek, akik a Fideszből élnek.
Aki ezt nem hiszi, azt szívesen várom egy körútra a fideszes szavazók paradicsomába, ahol 100% közeli a fidesz támogatottsága.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. április 5., kedd 22:09

gutihaz14 írta:
Majd, ha beüt a mélyszegénység az ország nagy részére, akkor talán leesik nekik
o dehogy esik le nekik.

amugy van valami szam hogy 18 ota mennyien vandoroltak ki nyugatra?
https://g7.hu/kozelet/20210908/aki-akar ... ovekedese/

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. április 5., kedd 21:52

Majd, ha beüt a mélyszegénység az ország nagy részére, akkor talán leesik nekik
o dehogy esik le nekik.

amugy van valami szam hogy 18 ota mennyien vandoroltak ki nyugatra?
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. április 5., kedd 21:45

Kerlon írta: https://www.youtube.com/watch?v=SKtvc68 ... avehelyett
ezt meg itt hagyom emlékbe, mint fidesz ellenző, hazaáruló, kommunista
Milyen vékony volt még. :D
Hát igen, pontosan ugyanezt csinálta ő is. :D Milyen érdekes. :lol:
Aztán még ők komcsiznak. :lol:

Ez a Jakab meg egy bohóc, eddig is az volt, kirakatember. Ez is felveszi a szép kis fizetését, aztán néha csinálja a show-t a parlamentben, a fideszesek jót szórakoznak rajta, és end of story. Komolytalan figura.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. április 5., kedd 21:39

Kerlon írta:

https://www.youtube.com/watch?v=SKtvc68 ... avehelyett
ezt meg itt hagyom emlékbe, mint fidesz ellenző, hazaáruló, kommunista :mrgreen:
eltanulta a módszereket.
de ez nem is igaz, hogy ezt mondta, meg amúgy is nem igaza lett? :mrgreen:

Nézem ezt a Jakab atv interjút, ennyire sötét embert ritkán látok.
250ezer új jobbik szavazót szereztek, csak MZP elvesztett 800ezret :lol: zseni.
meg milyen ellenzéki fölényről beszél?
közvéleménykutatások alapján mondja ezt, akik vasárnap is 47-47re jelezték a listás százalékokat :lol:

Meg Vona a gyáva...ő csak tartotta magát az ígéretéhez.

"át tudjuk venni az ország irányítását" :lol:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. április 5., kedd 21:36

illgner írta:
hehetheoriginal írta:
Ha ez szarkazmus volt, akkor tudhatod, hogy az a reteg, ami hozza mindig a 2/3od nem fog podcastot vagy online radiot hallgatni, van eleg bajuk / ostobak hozza / nem jut el hozzajuk.
De akkor egyek a 2/3adjukat, ha minden ilyen tokeletes 12 ev fityesz utan
Szerinted miért szavazzák be 12 éve kétharmaddal? Mert nincs ellenzék, megsemmisült. Nincs kire szavazni. Az MSZP-SZDSZ koalíció megsemmisült 2006-ban, és utána szép lassan elhalt ez a két párt. Jelenleg az ellenzékben mégcsak értelmes párt sincs. Van a Momentum, kb. 5 %, a DK-ról kár is beszélni, LMP meg a többi kicsi vicc. A Mi Hazánkban több fantázia van, mint az egész balliberális ellenzékben összesen, ez a helyzet. Arról nem a fidesz tehet, hogy a baloldalnak nincs pártja, nincs értelmezhető vezető rétege. Ezt vagy megoldja a baloldal, vagy marad az örök fidesz.
Tiszta választáson egyedül 2010-ben nyert 2/3-addal a Fidesz, azóta nem kicsit változtatott egyoldalúan a játékszabályokon. Hogy hőbörgött itt mindenki a csúcs-Barca idején, hogy ilyen bírói hátszelet (ld Övrebo és Chelsea) ezen a szinten lehetetlen kiegyenlíteni. Itt most nem hátszél van, hanem már nem is focit játszanak a felek. Ezt azért nem kellene elfelejteni.

Sokan még mindig nem fogjátok fel, hogy ez az utolsó olyan választásunk volt, ami hunyorítva hasonlított egy parlamentáris demokráciákra jellemző választásra. A Fideszt a mai Magyarországon már nem tudja politikai párt megdönteni, mint ahogy a szocializmusban sem lehetett. Ennek a választásnak ez volt az igazi tétje. Én és még néhány ember ezt próbálja átadni, de elég reménytelen: lehet, hogy ma jó neked, de ha holnap rossz lesz, innentől csak forradalommal lesz esélyed változtatni rajta.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. április 5., kedd 21:27

Dehogy ugrana. Most annak ellenére, hogy egy balfék ellenzék volt, de bebizonyította a fidesz tábor, hogy szemellenzék van, meg sem akarja tudni mi megy itthon, csak issza a hazugság politikát és isteníti OV-t. Majd, ha beüt a mélyszegénység az ország nagy részére, akkor talán leesik nekik

Márki-Zaynak talán nem ért véget a karrier, de saját mozgalom nélkül esélye sem lehet.

https://www.youtube.com/watch?v=SKtvc68 ... avehelyett
ezt meg itt hagyom emlékbe, mint fidesz ellenző, hazaáruló, kommunista :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. április 5., kedd 21:27

A leginkabb mukodokepes terv, amit eddig hallottam: Thanos kesztyujevel Gyurcsanyt eltuntetni.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. április 5., kedd 21:22

hehetheoriginal írta:
Sokszor próbáltam ma különbözőképpen megfogalmazni, de egyszerűen nem találom a szavakat.
ha előbb megérted, hogy nem csak 2 oldal van, akkor talan összeáll a kép. :roll:
Nyilván nem erre gondoltam, de értem, faszát kellett mondanod. Hehébbek kedvéért a spektrum nyilván széles, de perpillanat konmunikációban két nagy tömb viszi a prímet.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. április 5., kedd 21:19

en csak azt nem ertem, hogy akkor hogyan lehet kormanyt valtani ?

Vissza: