HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. január 13., hétfő 12:35
Én nagy kritikusa vagyok ennek a csapatnak, BL győztes években se voltam teljesen elégedett a játék képe miatt. Ennek ellenére most nem látom annyira borúsnak helyzetet, de tény, hogy változtatásokra van szükség.
Ami az edzőt illeti, én Carlo‐t nem küldeném el, de csak azért mert rengeteget tett a klubért. Én az olasz helyében felállnék. Szükségünk van egy új edzőre, aki kicsit szorosabbra vonja a gyeplőt, és pályán is taktikai szempontból rendszerezettebb. Én Team Solari vagyok szezon végéig, utána jöjjön Xabi. Solari múltkor is nagyon jól használta, beépítette a fiatalokat. Jelenleg nagyon sok fiatal játékosunk van, akinek erre lenne szüksége. Aztan pedig jöhet egy képzettebb edző.
Ami keretet érinti, itt is szükség van átalakításokra. Egyértelmű, hogy kell RB és LB is, de... Én elfelejteném a Trent és Davies féle igazolasokat. Mindketten azért jönnének, mert jobban fizetünk és már full kiégtek az aktuális csapatukban. Kiegett, lusta játékosokból sajnos most van pár itt, nem kell több. Jöjjön akkor Hakimi, akinek van kötődése a klubhoz, vagy valami fiatal, akiben még él a bizonyítási vágy. Második számúnak mindenképpen Miguelt és Lorenzot/Forteat tartanám meg. Ja, és Asenciot meg kell nézni hosszabb távon, ha nem válik be, akkor oda is kell valaki.
Középpálya az egy nehéz ügy. Kellene egy új Kroos‐Modric, de ilyen jelenleg nincs a piacon. Ezért nagyon nem kavarnám meg a dolgokat. Tchou menjen, nálam ez a hozzáállás végleg kivagja a biztosítékot. Nem tudom, Zubimendit írogatjak oda, sose láttam játszani, nem hinném, hogy legszűkebb elit, de ha stabil jöjjön. Nico is jöhet vissza, ki kell próbálni őt is. Camavingat egyelőre nem adnám el, de szerintem soha nem fogja megugrani a kezdő szintet, szóval a scoutokat kiküldeném mindenképpen.
Ami a csatársort illeti, 3 balszélsőnk közül egynek menni kell, szívem szerint Vinit és Rodryt küldeném a faszba, de esélyesebb, hogy csak Rodrygo fog távozni. Helyette egy 9es kéne. Endricket küldeném kölcsönbe. Helyette vagy a Castillaból hoznék valakit, Gonzalo elvileg elég gólerős, vagy jöjjön egy veterán saját nevelés.
A taktikát mindenképpen Judera kell igazítani. Szerintem a gyémánt a legjobb kpn. Középen az új ember, Zubimendi, Ederson, Rodri, mindegy csak stabil legyen jó passzjátékkal. Mellette Fede, és egyelőre Cama, de próbálgatnám ott Nicot és Gülert is. A gyémánt csúcsán pedig Bellingham. Elöl Bappe és egy 9es.
Kevés esélyt látok rá, hogy a vezetőségben hasonlóan látják, de most nagyon fontos időszak jön. Ha jó döntéseket hoznak Perezék, akkor folytatódhat a jó sorozat. De benne van az is, hogy pár évre lecsúszunk.