Oldal: 11 / 29
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. április 15., vasárnap 21:01
Szerző: tubatibi
Végül a leves az maradt a lazacos, mellé pedig rosé kacsamell, édesburgonya püré, aszalt szilva mártás és kéksajtos rukkola, madársaláta lett a befutó.
Köszi Cs0ki a tippet, brutál jó a vörösbörös aszalt szilvás cucc.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. április 12., csütörtök 16:50
Szerző: ziro4vr
Emlékszem már vagy 1 éve is ezzel jöttél Csoki, látom nagyon bevált recept.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. április 12., csütörtök 14:31
Szerző: CS0ki
Valami gourmet finomságot, valami különlegességet tudtok ajánlani? Levesben van már ötletem, oda egy lazacos-garnélás-édesburgonyás levest gondoltam, viszont a főétellel bajban vagyok. Gondoltam egy Rosé kacsára, valami extrább körettel.
Jó a leves, ha egyszerűbbet akarsz, kukorica-krémleves. 20 perc alatt kész, és mégse mindennap látott leves.
Rozé kacsa meg tényleg az egyik legegyszerűbb kaja, ami nagyon extrának hat. Mellé valami felturbózott krumplipüré. Karamelizált hagymával vagy akár egyszerűen rukkolával, snidlingel. Ha meg akarsz mellé extra szószt, akkor aszalt szilva+vörösbor alapból ki kell hozni egy szószt.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. április 12., csütörtök 11:30
Szerző: fiore
Pecsenye. Kézzel klopfolva.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. április 11., szerda 21:40
Szerző: kiserik
tubatibi írta:Eléggé pang ez a topik.
Kérdés, hétvégén egy 5 fős társaságra kéne összeüssek egy leves-főétel-desszert vonalat, a desszert annyira nem is lényeg, asszony azt elvállalta.
Valami gourmet finomságot, valami különlegességet tudtok ajánlani? Levesben van már ötletem, oda egy lazacos-garnélás-édesburgonyás levest gondoltam, viszont a főétellel bajban vagyok. Gondoltam egy Rosé kacsára, valami extrább körettel.
Egy a lényeg!
Bármilyen ötlet jöhet!

Amikre én mostanában rákattantam:
1. Barbecue oldalas. Egyszerű és brutál finom.
2. Hamburger saját bucival, hússal, Big Mac szósszal. Pepecses, de igazi street food.
3. Szarvas steak. Igazi ínyenc cucc.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. április 11., szerda 19:46
Szerző: pheco
tubatibi írta:Eléggé pang ez a topik.
Kérdés, hétvégén egy 5 fős társaságra kéne összeüssek egy leves-főétel-desszert vonalat, a desszert annyira nem is lényeg, asszony azt elvállalta.
Valami gourmet finomságot, valami különlegességet tudtok ajánlani? Levesben van már ötletem, oda egy lazacos-garnélás-édesburgonyás levest gondoltam, viszont a főétellel bajban vagyok. Gondoltam egy Rosé kacsára, valami extrább körettel.
Egy a lényeg!
Bármilyen ötlet jöhet!

Zacskós por tejberizs?

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. április 11., szerda 19:35
Szerző: tubatibi
Eléggé pang ez a topik.
Kérdés, hétvégén egy 5 fős társaságra kéne összeüssek egy leves-főétel-desszert vonalat, a desszert annyira nem is lényeg, asszony azt elvállalta.
Valami gourmet finomságot, valami különlegességet tudtok ajánlani? Levesben van már ötletem, oda egy lazacos-garnélás-édesburgonyás levest gondoltam, viszont a főétellel bajban vagyok. Gondoltam egy Rosé kacsára, valami extrább körettel.
Egy a lényeg!
Bármilyen ötlet jöhet!

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 13., szerda 22:05
Szerző: rashidm
peti_madrid írta:Hát, az én könyvemben ez nem elbaszás

Rákívántam, aztán beledobtam egy pár darabot. Én imádom az olívát, elég sokszor teszek a bolognaiba is

Én egyszer megkóstoltam, nah azóta soha többet.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 13., szerda 21:35
Szerző: peti_madrid
Realista24 írta:peti_madrid írta:Hát, az én könyvemben ez nem elbaszás

Rákívántam, aztán beledobtam egy pár darabot. Én imádom az olívát, elég sokszor teszek a bolognaiba is

Nincs azzal semmi gond, bevett dolog.
Ennyi, főnök által jóváhagyva!

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 13., szerda 21:27
Szerző: Realista24
peti_madrid írta:Hát, az én könyvemben ez nem elbaszás

Rákívántam, aztán beledobtam egy pár darabot. Én imádom az olívát, elég sokszor teszek a bolognaiba is

Nincs azzal semmi gond, bevett dolog.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 13., szerda 21:23
Szerző: peti_madrid
Hát, az én könyvemben ez nem elbaszás

Rákívántam, aztán beledobtam egy pár darabot. Én imádom az olívát, elég sokszor teszek a bolognaiba is

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 13., szerda 20:11
Szerző: rashidm
peti_madrid írta:Köszi a tippeket faszikák, a végén maradt egy jó bolognai egy kis plusz olívabogyóval
Ezek a tepsis történetek is jól hangzanak, a hétvégén lehet lesz belőle valami
Bár azon gondolkodom épp, hogy lehet veszek egy fain darab csülköt és szétsütöm 4-5 óra alatt, alacsony hőfokon. Majd jelentkezem a végeredménnyel

elbaszod a bolognait az olivabogyóval?

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 13., szerda 19:16
Szerző: peti_madrid
Köszi a tippeket faszikák, a végén maradt egy jó bolognai egy kis plusz olívabogyóval
Ezek a tepsis történetek is jól hangzanak, a hétvégén lehet lesz belőle valami
Bár azon gondolkodom épp, hogy lehet veszek egy fain darab csülköt és szétsütöm 4-5 óra alatt, alacsony hőfokon. Majd jelentkezem a végeredménnyel

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 11., hétfő 23:34
Szerző: rashidm
tibi18 írta:Köszi a tippeket! Egyedüli probléma az, hogy chilis babot a múlt héten csináltam, rakott krumplihoz nincs jénaim/tálam

Paprikás krumplit is nemrég toltam, szóval lehet a spagetti marad

de még alszom rá egyet, hátha álmomban megszáll az isteni szikra

Kb. annyira macerás, mint a rakott krumpli:
Csirecomb, felső-alsó részre vágva, baconbe csavarba mehet a tepsi aljára. Rá hagyma,tv-paprika, paradicsom, majd az egészre elterítve krumpli, az egészre csak só.. 1 órát fólia alatt, aztán még felet fólia nélkül. A fólia nélküli időszakra meg szoktam hinteni egy kis vegetával..
Kevés időráfordítás, de laktató és változatos a köret..

Csirkemellel is gondolom ugyanennyi idő. Vagy hasonló:D Bár egyszerűbb, ha megnézem sütés közben hogy rendesen átsült-e a hús.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 11., hétfő 22:30
Szerző: tibi18
Köszi a tippeket! Egyedüli probléma az, hogy chilis babot a múlt héten csináltam, rakott krumplihoz nincs jénaim/tálam

Paprikás krumplit is nemrég toltam, szóval lehet a spagetti marad

de még alszom rá egyet, hátha álmomban megszáll az isteni szikra

Kb. annyira macerás, mint a rakott krumpli:
Csirecomb, felső-alsó részre vágva, baconbe csavarba mehet a tepsi aljára. Rá hagyma,tv-paprika, paradicsom, majd az egészre elterítve krumpli, az egészre csak só.. 1 órát fólia alatt, aztán még felet fólia nélkül. A fólia nélküli időszakra meg szoktam hinteni egy kis vegetával..
Kevés időráfordítás, de laktató és változatos a köret..

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 11., hétfő 21:05
Szerző: Süti
peti_madrid írta:
Köszi a tippeket! Egyedüli probléma az, hogy chilis babot a múlt héten csináltam, rakott krumplihoz nincs jénaim/tálam

Paprikás krumplit is nemrég toltam, szóval lehet a spagetti marad

de még alszom rá egyet, hátha álmomban megszáll az isteni szikra

Jó kínai tészta zöldségekkel, hússal.

Spagetti vonal, de annál egy fokkal változatosabb.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 11., hétfő 21:04
Szerző: P. Krisz
Összedobsz gyorsan egy sajtos,baconos, krumplis omlettet.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 11., hétfő 20:54
Szerző: rashidm
peti_madrid írta:rashidm írta:Köszi a tippeket! Egyedüli probléma az, hogy chilis babot a múlt héten csináltam, rakott krumplihoz nincs jénaim/tálam

Paprikás krumplit is nemrég toltam, szóval lehet a spagetti marad

de még alszom rá egyet, hátha álmomban megszáll az isteni szikra

A rakott krumpli jó tepsibe is.

Ha van, abba belefér egy valagnyi.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 11., hétfő 19:24
Szerző: peti_madrid
rashidm írta:peti_madrid írta:Főznék valami egytálételt, de totál ötlettelen vagyok. Ha valakinek van valami jó tippje, azt szívesen fogadom, jöhet ázsiai, olaszos, bármi
szerk: na meg persze magyaros is

Chilis bab
rakott krumpli
paprikás krumpli
spagetti
Köszi a tippeket! Egyedüli probléma az, hogy chilis babot a múlt héten csináltam, rakott krumplihoz nincs jénaim/tálam

Paprikás krumplit is nemrég toltam, szóval lehet a spagetti marad

de még alszom rá egyet, hátha álmomban megszáll az isteni szikra

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. szeptember 11., hétfő 18:44
Szerző: rashidm
peti_madrid írta:Főznék valami egytálételt, de totál ötlettelen vagyok. Ha valakinek van valami jó tippje, azt szívesen fogadom, jöhet ázsiai, olaszos, bármi
szerk: na meg persze magyaros is

Chilis bab
rakott krumpli
paprikás krumpli
spagetti