OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. október 19., vasárnap 21:01

Marky írta:
kiserik írta:
Khmm... :mrgreen:
Mi a problema?
Jobban szerettem azokat a tanaraimat, akik nem csak athuztak a ZH-mat, hanem mellekeltek egy kis magyarazatot is hozza.
Egyrészt nem vagyok tanár. Másrészt még egy vigyorgó fejet is mellékeltem, amivel azt próbáltam kifejezni, hogy poénnak szánom.

A "reality nyelvezet" kifejezés számomra kissé magyartalan így picit mosolyra húztam a szám egy olyan, egyébként nagyon helyes és értelmes, posztban, ahol arról van szó, hogy mennyire zavaró, ha a magyar nyelvben nem magyarul fejezi ki magát valaki.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. október 19., vasárnap 20:11

kiserik írta:
Marky írta: Engem nagyon zavar, hogy most mar egyre tobben nem kepesek magyarul kommunikalni. Tudom, a termeszetes nyelvek folyton valtoznak, de a magyarnak pont az lenne a szepsege, hogy egy gondolatot a vegtelensegig lehet arnyalni a szavak jatekaval, megis egyre leegyszerusitobb angol (inkabb amerikai) szleng kifejezeseket hasznalnak az emberek.
Tobbet kellene irodalmi muveket olvasni, mert a Reddit, a Tiktok es a Netflix reality nyelvezet tonkre fogja tenni a beszelt magyar nyelvet.
Mi a problema?
Jobban szerettem azokat a tanaraimat, akik nem csak athuztak a ZH-mat, hanem mellekeltek egy kis magyarazatot is hozza.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. október 19., vasárnap 15:33

Marky írta:
nuevo_ericco írta: Áthoztam a PL topicból.

Ez csak személyes vélemény, nem akarok senki fogalmazásmódjába beleállni, de én az angolt látom "ludasnak":

(It will not (won't) work out well)
helyett:

Nem sül el (majd) jól.

Anno a nyelvtanárom mindig kijavított minket, ha egy kis germanizmust csempéztünk a magyarba :mrgreen:
Engem nagyon zavar, hogy most mar egyre tobben nem kepesek magyarul kommunikalni. Tudom, a termeszetes nyelvek folyton valtoznak, de a magyarnak pont az lenne a szepsege, hogy egy gondolatot a vegtelensegig lehet arnyalni a szavak jatekaval, megis egyre leegyszerusitobb angol (inkabb amerikai) szleng kifejezeseket hasznalnak az emberek.
Tobbet kellene irodalmi muveket olvasni, mert a Reddit, a Tiktok es a Netflix reality nyelvezet tonkre fogja tenni a beszelt magyar nyelvet.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. október 19., vasárnap 11:33

Nekem a német szenvedő szerkezet sajnos "hozott" a családom egyik fele sváb, nagymamám itt tanult meg magyarul, szóval van, hogy én is németes mondatrendet használok :)

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. október 19., vasárnap 11:30

engem csak a ban ben ba be helytelen hasznalata visz ki a vilagbol a tobbit nagyjabol leszarom
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. október 19., vasárnap 11:17

nuevo_ericco írta: Áthoztam a PL topicból.
h3x0r írta:
Hogy kellett volna írja?
Ez csak személyes vélemény, nem akarok senki fogalmazásmódjába beleállni, de én az angolt látom "ludasnak":
hogy nem fog jól elsülni
helyett:

Nem sül el (majd) jól.

Anno a nyelvtanárom mindig kijavított minket, ha egy kis germanizmust csempéztünk a magyarba :mrgreen:
Engem nagyon zavar, hogy most mar egyre tobben nem kepesek magyarul kommunikalni. Tudom, a termeszetes nyelvek folyton valtoznak, de a magyarnak pont az lenne a szepsege, hogy egy gondolatot a vegtelensegig lehet arnyalni a szavak jatekaval, megis egyre leegyszerusitobb angol (inkabb amerikai) szleng kifejezeseket hasznalnak az emberek.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 19., vasárnap 11:00

Ne szepitsuk, meg kerulgessuk az egyenes beszedet, ostobabbak, muveletlenebbek az emberek manapsag, sok minden miatt, gyakran onhibajukon kivul. Ennyi a tortenet.
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 19., vasárnap 10:21

Áthoztam a PL topicból.
h3x0r írta:
Gascoigne írta:

Off topic - Ez a nyakatekert szórend, amit mostanában a fórumon látok, ez valami gen-z dolog? Nem téged akarlak kipécézni ezzel, csak érdekel.
Hogy kellett volna írja?
hogy nem fog jól elsülni
helyett:

Nem sül el (majd) jól.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. október 17., péntek 23:59

zsuninnyo írta:
Süti írta:
nmate írta:
Köszönöm a tippeket Urak! :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. október 17., péntek 15:36

Halfkey írta:
Nevezzetek konteósnak, de szerintem ez arról szólt, hogy direkt, nyilvánosan megbuktatták az egészet, hogy utána egyik cégnek se legyen kedve a 4 naposhoz.
Van rálátásom, ők tényleg meg akarták csinálni, és egy darabig meg is voltak győződve róla hogy valami nagyot találtak ki.
Nem tudom, akkor dolgoztam még velük, amikor az "agilis" buzzword elkezdett nagyot menni. Ott is hasonló volt, mindenfelé kürtölték, hogy agilis munkavégzés van, háttérben persze minden fix projekt volt, határidőkkel, nulla rugalmassággal, hónapokra előre megtervezve. Hogy aztán később azt mondhassák, az agilis szar és nem működik. :mrgreen: Utóbbit már nem tudom bekövetkezett-e, nem vártam meg.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. október 17., péntek 13:40

Nevezzetek konteósnak, de szerintem ez arról szólt, hogy direkt, nyilvánosan megbuktatták az egészet, hogy utána egyik cégnek se legyen kedve a 4 naposhoz.
Van rálátásom, ők tényleg meg akarták csinálni, és egy darabig meg is voltak győződve róla hogy valami nagyot találtak ki.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. október 17., péntek 13:24

ziro4vr írta:
hehetheoriginal írta: Mo. nyilvan kanyarban sincs, de pár éven belül várnám, hogy eljusson oda nyugat-europa, hogy bevezetik a 4 napos munkahetet es 3 napos hetveget. nem hinnem, hogy annyira csokkenne a hatekonysag es az elvegzett munka mennyisege, sőt...
Telekomnál volt asszem kísérlet, de már megszűnt ha jól tudom. Illetve nyáron pár cég átállt erre, ott meg pláne teljesen indokolt szerintem.
Tjacks írta: Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata mellkasi pulzusmérőkkel kapcsolatban? Soha életemben nem használtam még de most belekóstolnék az ultrázásba és itt már lehet elférne egy kis monitoring. :)

Ami igazából érdekelne: Kényelem,pontosság,üzemidő.
Polar H10 és H9 még mindig a top ebben a kategóriában. Stabil konstrukció, sosincs baj ezekkel, hosszú évekig használják sokan, ráadásul a pontosságban is ezek a legjobbak.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. október 17., péntek 13:06

Nekem teljesen jó lenne mindkettő.
De így "legalább" a várólisták is nőnének, meg a szakrendelésre/MR-ra az előjegyzés nem 4-5 hónap lenne, hanem 6-7. 🙄🙄

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. október 17., péntek 13:05

megyek MTK-Szpari rangadóra, nincs időm dolgozni :mrgreen:
Na, merre leszel?

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2025. október 17., péntek 13:04

hehetheoriginal írta: Mo. nyilvan kanyarban sincs, de pár éven belül várnám, hogy eljusson oda nyugat-europa, hogy bevezetik a 4 napos munkahetet es 3 napos hetveget. nem hinnem, hogy annyira csokkenne a hatekonysag es az elvegzett munka mennyisege, sőt...
Telekomnál volt asszem kísérlet, de már megszűnt ha jól tudom. Illetve nyáron pár cég átállt erre, ott meg pláne teljesen indokolt szerintem.
Nem illik.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2025. október 17., péntek 12:26

Van valakinek tapasztalata mellkasi pulzusmérőkkel kapcsolatban? Soha életemben nem használtam még de most belekóstolnék az ultrázásba és itt már lehet elférne egy kis monitoring. :)

Relative belépő alis Magene H603-m van (bringán a wattmérő is tőlük van, az is százalékon belül van Wahoohoz képest), és hibátlan évek óta. Pántot szoktam évente cserélni, ha elfárad, de egy sima elemmel fél évet elketyeg úgy, hogy minden héten több órát használom. Kényelem megszokás kérdése szerintem, ha megtaláltad a jó beállítást, észre se veszed hogy rajtad van.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. október 17., péntek 11:20

Garmin HRM Pro Plus, abszolut eszrevehetetlen (rovid tempos futastol / recovery kocogastol egeszen UTH-ig volt hasznaltam mar az elmult 2 evben + kis bicikli), nalam evente kell cserelni az elemet (ami egy fel perces muvelet, CR2032),99,9%ban pontos, ad extra metrikat. Ha fontos az adat pontossaga es a megbizhatosag, akkor szerintem must have. Konnyen tisztithato is ha az szamit.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. október 17., péntek 11:05

A 4 napos munkahét jól hangzik és az elején szerintem a hatékonysággal sem lenne feltétlen baj, aztán jönne a jól bevált "megszoktam" érzés, és ugyanazt csinálná a többség 4 napban is mint 5-ben. :mrgreen:

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. október 17., péntek 11:02

Sziasztok!

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 17., péntek 10:57

Mo. nyilvan kanyarban sincs, de pár éven belül várnám, hogy eljusson oda nyugat-europa, hogy bevezetik a 4 napos munkahetet es 3 napos hetveget. nem hinnem, hogy annyira csokkenne a hatekonysag es az elvegzett munka mennyisege, sőt...
thereisonly1ronaldo

Vissza: