Zene

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ferni

Re: Zene

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 8., szombat 17:38

lestat írta:
Soha nem is hallottam rola korabban,oszinten magyar eloadokat nem igazan hallgatok.

Na de nekem is ajanlottak a haverok es nagyon nagyon pozitiv csalodas.

Storytelling a beat a szoveg minden elejetol a vegeig patika. Le a kalappal. Meg fogom hallgatni a korabbi albumait is.
Jött ki egy Telex After interjú is bongorral az album után, érdemes meghallgatni.

Amúgy a Hol voltál? című számnak is jó a története, cserihanna aki közreműkődik bongor felesége és most jön a gyerkőc, szóval az is teljesen megtörtént események alapján íródott.

Amúgy van pár régebbi kevésbé ismert bongor szám is, amit nagyon szeretek.

bongor feat. Jordán Adél - Mehetnék

bongor - OXIGÉNHIÁNY

bongor - Az én babám (Official Music Video)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 8., szombat 13:00

Elmúlt ket hétben pink floyd maraton volt nálam, sok eve nem hallgattam, csak hebehoba 1-1 szamot.
Utana kellett olvasnom felnőtt fejjel ki volt syd barrett es mik történtek, az egész máshogy üt..
Az egész elképesztő, ha lenne zene, amit kilonek az urbe, hogy érezzék az ufók is, az ez lenne.
thereisonly1ronaldo

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. november 8., szombat 11:52

Soha nem is hallottam rola korabban,oszinten magyar eloadokat nem igazan hallgatok.

Na de nekem is ajanlottak a haverok es nagyon nagyon pozitiv csalodas.

Storytelling a beat a szoveg minden elejetol a vegeig patika. Le a kalappal. Meg fogom hallgatni a korabbi albumait is.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 7., péntek 23:22

Carson Coma feat. Krúbi, Beton.Hofi - Purgatórium

Co Lee Big Band - HARCOSOK KLUBJA | Live

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 1., szombat 23:20

Kijött bongor - Extázis című lemeze.

Elképesztően mélyreható az album, teljesen szétcincálja benne a saját traumáit, nagyon nyíltan beszél mindenről is, köztük az apjával való traumáiról, az ő illetve saját alkoholizmusáról stb stb.

Közben hozza a bongortól megszokott játékosságot is, viszont a vidámabban hangzó trackek is tele vannak komolyabb sorokkal.
Persze nem csak ilyen trackek vannak rajta, de az album mélységét azok adják meg.

Az album tetőpontja az APA című száma
Ilyen storytelling track ritka manapság, pedig nekem az egyik kedvenceim stílusom.

Viszont ajánlom egybe meghallgatni az albumot és úgy ezt a számot is vele, mert nagyon jó íve van az albumnak egybe, de akit annyira nem érdekel, annak ezt számot ajánlom meghallgatásra.

Nálam az év egyik legjobbja eddig, persze bongor stílusa sokaknak nem jön be, de egyértelműen szintet lépett saját magához képest ezzel az albummal.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. október 29., szerda 23:56

"Megint beindult netszerte a siratókórus, hogy a Tisza nem támogatja a Sziget megmentését, a Tisza direkt teszi tönkre a Szigetet. A gaz Tisza megint direkt akar rosszat a fővárosnak.

A Sziget veszteségesen működik évek óta. Nem a Tisza miatt. Úgyhogy nem a Tisza tette és teszi tönkre a Szigetet, hanem a működtetői, üzemeltetői. A veszteséges működés miatt most a tulajdonjogot birtokló cég el akarja adni a Sziget Fesztivál brandet, de nincs rá vevő.

Továbbá bejelentette, hogy jövőre nem tartja meg a Szigetet. Gerendai mutat rá hajlandóságot, hogy valmilyen rejtélyes befeketetői konstrukcióban átveszi a direkt erre most alapított cégével és elkezdi szervezni a jövő évi Szigetet, de ehhez most fel kellene bontani az érvényes működési és területhasználati szerződést a mostani birtokoscéggel, hogy újat lehessen kötni Gerendaival.

Azonban Gerendai egyelőre nem vállal írásos garanciát arra, hogy valóban meg is lesz tartva jövőre a Sziget. Megpróbálja.

A fővárosnak azonban a jogot most birtokló céggel évi 200 milliós fix bevétele van a területhasználatra. Képzelhetjük, mit jelent ez az összeg annak a városnak, ami már most is hitelből működik a Fidesz módszeres elvonásai és tönkretételi kísérletei miatt, és ami lehet, hogy holnap már béreket sem tud fizetni.

A Tisza azért szavazott most nem-mel, mert írásos garanciát szeretnének látni arra, hogy a Sziget jövőre is meg lesz tartva, ha a most érvényes szerződést felbontják (amelyben fixen szerepel, hogy ezt az összeget ki kell fizetni jövőre is a főváros számára, ha lesz Szigetet, ha nem), és a főváros akkor is mindenképpen hozzájut a 200 milliós összeghez, ha egy új szerződést köt mással. Erre nincs egyelőre írásos garancia, és ezért szavaztak most nemmel.

Vajon miért olyan nehéz írásos garanciát adni erre, ha tényleg működőképes van ötlet a megmentésre? A szerződés felbontása, de a nem megtartás esetén a főváros egyetlen kanyi forintot sem látna, a szerződés megtartásával azonban a cégnek jövőre is ki kellene fizetni a 200 milliót, ha lesz Sziget, ha nem. A Tisza tehát - minden csúszatatással és álhírrel szemben - egyáltalán nem arra szavazott nem-mel, hogy a Szigetet megmentsék, hanem csak arra, hogy a szerződést a fővárosnak adandó írásos garancia nélkül bontsák fel.

A főváros lehet, hogy jövőre csődbe megy. Egyszerűen nem mondhat le 200 millióról most.

A mostani konstrukció viszont úgy szólna, bontsák fel a szerződést, aztán Gerendai vagy össze tudja hozni jövőre a Szigetet, vagy nem, de arra, hogy a 200 milliós területhasználati díjat is kifizeti mindenképpen, egyelőre nincs garancia.

A Sziget méltatlan helyzetbe került. A megmentése nagyon fontos lenne, de a főváros nem játszhat vabankot 200 millió forintra.

A Tisza nem-je erről szólt. Az Orbán-kormányok 15 év alatt 500 milliárd forintott költöttek "turizmus fejlesztésre", ami többnyire a Tiborcz-Orbán Ráhel köröknél landolt és átláthatlatlanul és megtérülési tranparencia nélkül költődött el. Na ehhez az összeghez képest fog most Magyarország legnagyobb turisztikai vonzerővel bíró fesztiválja, a Sziget eltűnni, és nincs is kormányzati ajánlat a megmentésre. Ahelyett, hogy az ellenzékiek egymást gyepálják, talán inkább ezen kéne felháborodni. És mindenkinek egységesen kellene követelni a garnciát arra, hogy a főváros mindenképpen hozzájut jövőre is ahhoz a 200 millióhoz."
Nem azt mondom ne legyenek számonkérve a döntéseikért, csak azért ha visszafejtjük mi miért és hogy történt, akkor ne az legyen már kihozva a dologból, hogy a "A Tisza kinyírta a Sziget Fesztivált", mint ahogy az MKKPs Baranyi Krisztinának sikerült kiböfögnie.
Pipita korrekten leírja, hogy 2 oldal tartózkodott a szavazáson, csak azért míg a Tisza törekedett közös megoldásra, addig gondolhatjátok a fidesz mennyire
Sokan itt álomvilágban élnek, akik azt hiszik a Tisza csak jó döntést fog hozni, lesznek olyanok is, amik nem lesznek népszerűek, de nagyon nem mindegy, hogy egy párt direkt ki akar baszni az országgal nap mint nap vagy esetleg hoznak egy nem optimális döntést egy olyan helyzetben, ahol van rendesen érv meg ellenérv is.

A főpolgármester ma bebizonyította, hogy nem Budapest működőképessége, nem a közpénzek védelme, és még csak nem is a Sziget Fesztivál jövője érdekli őt igazán – kizárólag a politikai háttéralkuk és a magánérdekek kiszolgálása.

Karácsony Gergely nem volt hajlandó a közgyűlés elé terjeszteni a TISZA kompromisszumos javaslatát, hogy kiderüljön, hogy van-e többségi támogatottsága.

A TISZA fővárosi frakciójával konkrét, garanciákat tartalmazó kompromisszumos javaslatot terjesztettünk elő, amely biztosította volna a Sziget Fesztivál jövőjét Budapest pénzügyi stabilitásának megőrzése mellett:
Vállaltuk, hogy a leendő TISZA-kormány a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül 2026 és 2027 júniusáig a díjkedvezményt átutalja a fővárosnak, ezért cserébe pedig annyit kértünk: az új befektető vállalja, hogy 2027 végéig a kétévi kedvezmény teljes összegét utólagosan visszafizeti a fővárosnak, amely azt visszautalja az MTÜ-nek.

Sőt, még azt is felajánlottuk, hogy a díjkedvezménnyel érintett időszakot 2028-ig meghosszabbítjuk – kizárólag azért, hogy a budapestiek ne szenvedjenek kárt.

A főpolgármester azonban mindezt elutasította – ami két dolgot jelenthet: vagy Gerendai Károlynak nincs valós szándéka a Sziget megmentésére, vagy Karácsony Gergely valamilyen háttéralkun keresztül tudatosan a milliárdos magánbefektetőnek próbál kedvezményeket biztosítani.

Bármelyik is igaz, a mai Fővárosi Közgyűlés végére egyértelművé vált, hogy a Főpolgármesternek a politikai alku többet ér, mint a Sziget Fesztivál jövője.
Ha valóban a fesztivál megmentése lett volna a célja, elfogadja a TISZA garanciáit – amelyek nemcsak a Sziget megrendezését, hanem Budapest pénzügyi biztonságát is garantálták volna.
De itt egy jó cikk, hogy nem csak Magyarországon tűnnek el a fesztiválok, hanem kb mindenhol.
Európa-szerte eltűntek a fesztiválok

Sziget elmúlt 2 évben összesen 5,6 milliárd veszteséggel zárt...
Azt úgy van előadva itt, mintha a semmiből lenne beszántva a Sziget.
mint amikor legutóbb is tönkre akarták tenni a Fidesszel Budapestet
megint csak a túldramatizálás, mindenki tudta napra pontosan, hogy rendkívüli közgyűlés lesz összehívva abban az esetben, csak elkezdték akkor is ugyanezt amit most és ment a sírás ezerrel
politika ha tetszik ha nem az érdekérvényesítésről szól, az hogy pár nappal később lesz egy költségvetés elfogadva túléli mindenki
itt is majd látjuk mi lesz ebből, a leírtak alapján egyszerűen nem jött be KariGeri blöffje és megint elhitte, hogy majd a Tisza úgyis megszavazza, nem jött be neki, talán kicsit kompromisszumképesebbnek kéne neki is lennie, ahogy ne tagadjuk a Tiszának is.

Itt hogy mi lesz az jó kérdés, mert ez tény nem ennyire egyértelmű helyzet, mint az előző, de aki szerint nem fura, hogy valaki jelentkezik, hogy had bukjak már el pár milliárd forintot jó kedvemből, de nem vállalok semmi garanciát rá és nem kezdi ezt el megkérdőjelezni, hogy ez mégis mi a fene is lehet igazából az nem akarja reálisan látni a helyzetet.

Abban egyetértek Pipitával, hogy a főváros érdeke a Sziget Fesztivál és erre kellene törekedni, de valami nagyon nem kerek a sztoriban ezt beláthatja mindenki.

Következő napokban majd okosabbak leszünk mi lesz hogy lesz.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. október 29., szerda 23:52

hehetheoriginal írta: megy a cicaharc karigeri meg mp közt fb-n, olvasd el, aztán el lehet dönteni, kinek higgyen az ember.
karigeri többet hazudozott eddig életében, mint mp, ugyhogy inkabb az utobbinak hiszek.
Elolvastam mindkettőt, elolvastam a többi résztvevő értékelését is, abból elég egyértelműen kirajzolódik az összkép. A Tisza a Fideszi pályát választotta, hogy miért, az rejtély, a tény, hogy tönkretették Magyarország egyik legnagyobb export termékét, és több tízezer magyar ember szórakozását. Sokadszor játszik Budapest és a budapestiek ellen a Tisza párt, ezúttal nagyon-nagyon úgy néz ki, hogy konkrétan kárt is okoztak a városnak. Gratulálok hozzá.

De ha nem olvastam volna el több párt és képviselő helyzetjelentését, akkor is egyszerűen elég lenne ránéznem a szavazók névlistájára, és tudnám, hogy ki akar ártani Budapestnek, és ki akar tenni érte. Aki ismeri ezeket a neveket, az érti.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 29., szerda 23:39

megy a cicaharc karigeri meg mp közt fb-n, olvasd el, aztán el lehet dönteni, kinek higgyen az ember.
karigeri többet hazudozott eddig életében, mint mp, ugyhogy inkabb az utobbinak hiszek.
thereisonly1ronaldo

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. október 29., szerda 23:15

hehetheoriginal írta: mp mashogy latja :coffee:
Mármint mit, a valóságot?

A valóság az, hogy Magyar Péter (alattvalói) ma egy fokkal rosszabb hellyé tették Magyarországot, szegényebbek lettünk Magyar Péter (alattvalói) miatt. Kovács Gergely szerint az lesz, mint amikor legutóbb is tönkre akarták tenni a Fidesszel Budapestet: majd pár nap múlva látni fogják, hogy esett a népszerűségük, ezért összehívnak egy rendkívüli közgyűlést, és megszavazzák a Sziget fesztivált.

Legyen így, de attól még mélységesen szégyelljék magukat, van miért.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 29., szerda 22:57

mp mashogy latja :coffee:
thereisonly1ronaldo

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. október 29., szerda 22:18

_Bushido_ írta: https://www.facebook.com/share/p/1CrH7VDC77/

KariGerinek ebben fullra igaza van.
Bár én sose voltam a Szigeten, de rengeteg külföldi és magyar szórakozása lett oda. Plusz az a rengeteg pénz, amit a külföldiek idehoznak
Akkor te most a fideszt kritizálod? :sziv: :agree: :mrgreen:

A Tiszásoknak gratulálok, amiért sikerült a Fidesszel közösen eggyel rosszabb hellyé varázsolniuk Magyarországot, és azon belül Budapestet, szép munka, büszkék lehetnek magukra.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2025. október 29., szerda 22:08

https://www.facebook.com/share/p/1CrH7VDC77/

KariGerinek ebben fullra igaza van.
Bár én sose voltam a Szigeten, de rengeteg külföldi és magyar szórakozása lett oda. Plusz az a rengeteg pénz, amit a külföldiek idehoznak

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2025. október 24., péntek 18:12

Shaq & Gawne - Chaos
:ozil: B-)

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 24., péntek 15:01

:sziv:
https://www.youtube.com/watch?v=LIZCWL2 ... rt_radio=1
thereisonly1ronaldo

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. október 23., csütörtök 21:35

egy ideje nem pörög már nálam Hősök de ez most mára időzítve telitalálat
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. október 19., vasárnap 19:03

Meghalt Sam Rivers, a Limp Bizkit gitárosa :ozil: ez most teljesen ledöbbentett..

el magico
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: el magico » 2025. október 19., vasárnap 17:08

pheco írta: Elso hallgatasra amugy nekem nem annyira jon be az uj cucc. Zeneileg uj meg egyedi, de osszessegeben kicsit kieges erzodik az egeszen nekem.
Szerintem pont ettől jó, hogy a hype meg a hírnév ellenére is nem popot nyomat, nem akar megfelelni senkinek, hanem olyat alkot amilyet ő szeretne, és ahogy mondod is teljesen új és egyedi. Kiégést én egyáltalán nem érzek rajta.

Mondjuk még nem mentem végig a két új albumon (amiből lehet ma már három is lesz), de pl. a bunker és a kif.lee óriásiak. A korábban kirakottakból meg a burka szerintem az egyik, ha nem a legzseniálisabb zenéje :agree:

BLevi96

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. október 18., szombat 21:24

Jött is a második album.

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2025. október 18., szombat 13:04

Caraway írta:
sebydani írta: Közben Azi is ledobta az lemezt a visszatérésre
En ugy tudom hogy a ma esti koncert utan is ki fog jonni megegy album. :kalapos:
Az utobbi hetekben kiadott szamok kozul nem mind kerult fel az uj albumra, ezert siman benne van, hogy tenyleg jon meg egy album vagy a koncertek szama alapjan lehet album szinten is triplazni fog. Elso hallgatasra amugy nekem nem annyira jon be az uj cucc. Zeneileg uj meg egyedi, de osszessegeben kicsit kieges erzodik az egeszen nekem.

BLevi96

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. október 18., szombat 13:01

Caraway írta:
sebydani írta: Közben Azi is ledobta az lemezt a visszatérésre
En ugy tudom hogy a ma esti koncert utan is ki fog jonni megegy album. :kalapos:
A pörkölt száma elején ezt mondja:
"Szóval az eredeti koncepció olyan mint egy beszélgetés, de mivel még nem vágjátok az albumokat és a loret ezért marad ez"

Elképzelhető hogy 2 album lesz és kiegészítik egymást.

Vissza: