Oldal: 2 / 30
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 10:40
Szerző: kiserik
realmadrid95 írta:
Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 8:00
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
realmadrid95 írta:
Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.
A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.
Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.
Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!
Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)
Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.
A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond
Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.
Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.
Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annál

Bár most rohadtul agyalok egy
ilyen serpenyőn.
Hidd el Erik, sajnos nem kivitelezheto. Huslevesnel mindegy, hogy 50-55 fokon ingadozik, itt nem, meg a vizkeringtetese az egyik legfontosabb. Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 0:42
Szerző: kiserik
realmadrid95 írta:
kiserik írta:
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.
A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.
Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.
Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!
Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)
Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.
A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond
Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.
Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.
Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annál

Bár most rohadtul agyalok egy
ilyen serpenyőn.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 22:00
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
Bencze írta:
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.
A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.
Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.
Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!
Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)
Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 21:09
Szerző: Bencze
kiserik írta:
Bencze írta:
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
Koszi, hetvegen meg is csinalom!
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 20:26
Szerző: kiserik
Bencze írta:
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 20:21
Szerző: Bencze
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 17:30
Szerző: realmadrid95
Bencze írta:
realmadrid95 írta:
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni?
Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lenne
Persze, konnyu tisztan tartani. Az, hogy erdemes e veszodni vele, az rengeteg mindentol fugg.
Mas technologia egyebkent, mas izek. Minden embernek mas az izlese, igy nehez megmondani, hogy nalad melyik nyerne. A sous vide igazabol abbol a szempontbol a legjobb, hogy bedobsz melle egy kis vajat, fokhagymat, fuszert, szuvidalod, majd ujra lefagyaszthatod. Ha megehezel csak radobod a serpenyore, kerget sutsz es voila, kesz is a csoda.
Szoval ez inkabb kenyelmi megoldas, ha neked meger ennyi penzt, van ennyi szabad helyed, neha par perc alatt akarsz enni egy jot, akkor megerheti. Viszont, ha csak magadnak, parodnak/felesegednek szeretnel sutni, akkor szerintem felesleges.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 16:50
Szerző: Bencze
realmadrid95 írta:
Bencze írta:
Van valakinek sous vide masinaja?
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni?
Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lenne
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 16:35
Szerző: realmadrid95
Bencze írta:
Van valakinek sous vide masinaja?
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni?

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 16:01
Szerző: Bencze
Van valakinek sous vide masinaja?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 15., vasárnap 17:50
Szerző: Halfkey
Elektromos tésztakészítőt használ valaki? Ha igen, mik a tapasztalatok?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 12:19
Szerző: reeed_ati
nmate írta:
reeed_ati írta:
A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.
Jogos, sokszor a kevesebb néha több, lehet maradok én is az alapnál.
A babákra meg majd odafigyelek..

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 12:17
Szerző: Remy
Tetejere kakao helyett/melle akar a daralt dio is mukodhet.
El nem hiszem, hogy rontja. Max eladod hamis tiramisunak.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 12:11
Szerző: nmate
reeed_ati írta:
A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 11:21
Szerző: reeed_ati
nmate írta:
Desszert kimaradt.

Vagy mindenki bevásárol bejgliből meg süt 45kg mézeskalácsot és pipa?
Én tiramisuval készülök, James Hoffman videóit még ledarálom a témáról, de kotyogóssal készült Bányai Csokis kuglóf lesz a lelke.
Tiramisuhoz meghoztad most a kedvem.
A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Illetve nem tudom mekkora szentségtörés, de én lehet feltuningolnám dióval, mert a diót is imádom és nálam a kávéhoz még passzolna is a dió.
Na most, hogy a krémbe beledarálva, vagy mondjuk csak a tetejére, így durvára aprítva, ez még kérdőjeles, de szerintem az utóbbi is bőven elég lenne..

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 10:33
Szerző: realmadrid95
Halfkey írta:
Attól hogy van Naan, szerintem amúgy akkor is kell a rizs is

Én legalábbis étteremben is mindig mind a kettővel eszem. Basmati.
Eeen dupla adag Naannal szoktam kerni, rizs nelkul.

Kiprobalom majd egyutt.
Jaa es R24, van egy etel, ami reg a listamon szerepel azok kozott, amit szeretnek elkesziteni en is, de valahogy mindig megfeledkezem rola. Braziliaban megkostoltam a feijoadat, en imadtam.
https://youtube.com/shorts/KIQ357KIlzo? ... F4zPiqT-B8
Igazabol barmilyen husbol csinalhatod. En biztos, hogy oldalas, tarja, fustolt nyulja komboval csinalnam.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 10:27
Szerző: Realista24
hehetheoriginal írta:
Amugy azt egyed, amit szeretsz, nem? En biztos nem kiserleteznek olyan dolgokkal ikyenkor, ami nem biztos, hogy finom
Mint mondottam, szeretem a rizikot
Ilyenkor van idom uj dolgokat kiprobalni, aztan ha valami felrecsuszik, akkor egy klasszikussal meg mindig konnyen tudok korrigalni.
Van amikor probakajat is csinalok elotte 1-2 hettel

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 10:26
Szerző: hehetheoriginal
Szeretet unnepe mi bazzeg, aztan itt ellensegeskedtek
Rendes ember azert eszik, hogy eletben maradjon, ti meg itt nagyzoltok
Szodoma es gomorra
Amugy azt egyed, amit szeretsz, nem? En biztos nem kiserleteznek olyan dolgokkal ikyenkor, amit nem biztos, hogy szeretel

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 10:19
Szerző: Realista24
Nagyok vagytok mint mindig
En is naan + rizzsel nyomom, ha azt eszek etteremben.