Oldal: 2 / 30

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 10:40
Szerző: kiserik
realmadrid95 írta:
kiserik írta:
... Bár most rohadtul agyalok egy ilyen serpenyőn.

Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek :hmmm:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 8:00
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
realmadrid95 írta:


Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.

A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.

Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.


Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!

Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)

Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.

A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond :)

Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.

Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.

Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annál :D Bár most rohadtul agyalok egy ilyen serpenyőn.

Hidd el Erik, sajnos nem kivitelezheto. Huslevesnel mindegy, hogy 50-55 fokon ingadozik, itt nem, meg a vizkeringtetese az egyik legfontosabb. Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 0:42
Szerző: kiserik
realmadrid95 írta:
kiserik írta:
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).

Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.

Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.

A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.

Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.


Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!

Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)

Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.

A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond :)

Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.

Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.

Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annál :D Bár most rohadtul agyalok egy ilyen serpenyőn.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 23., szerda 22:00
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
Bencze írta: Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik :)
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).

Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.

Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.

A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.

Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.


Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!

Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)

Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 23., szerda 21:09
Szerző: Bencze
kiserik írta:
Bencze írta: Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik :)
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).

Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
Koszi, hetvegen meg is csinalom!

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 23., szerda 20:26
Szerző: kiserik
Bencze írta: Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik :)
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).

Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 23., szerda 20:21
Szerző: Bencze
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 23., szerda 17:30
Szerző: realmadrid95
Bencze írta:
realmadrid95 írta:

Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni? :mrgreen:
Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lenne
Persze, konnyu tisztan tartani. Az, hogy erdemes e veszodni vele, az rengeteg mindentol fugg.

Mas technologia egyebkent, mas izek. Minden embernek mas az izlese, igy nehez megmondani, hogy nalad melyik nyerne. A sous vide igazabol abbol a szempontbol a legjobb, hogy bedobsz melle egy kis vajat, fokhagymat, fuszert, szuvidalod, majd ujra lefagyaszthatod. Ha megehezel csak radobod a serpenyore, kerget sutsz es voila, kesz is a csoda.

Szoval ez inkabb kenyelmi megoldas, ha neked meger ennyi penzt, van ennyi szabad helyed, neha par perc alatt akarsz enni egy jot, akkor megerheti. Viszont, ha csak magadnak, parodnak/felesegednek szeretnel sutni, akkor szerintem felesleges.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 23., szerda 16:50
Szerző: Bencze
realmadrid95 írta:
Bencze írta: Van valakinek sous vide masinaja?
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni? :mrgreen:
Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lenne

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 23., szerda 16:35
Szerző: realmadrid95
Bencze írta: Van valakinek sous vide masinaja?
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni? :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 23., szerda 16:01
Szerző: Bencze
Van valakinek sous vide masinaja?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2024. december 15., vasárnap 17:50
Szerző: Halfkey
Elektromos tésztakészítőt használ valaki? Ha igen, mik a tapasztalatok?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 12:19
Szerző: reeed_ati
nmate írta:
reeed_ati írta: A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.
Jogos, sokszor a kevesebb néha több, lehet maradok én is az alapnál.
A babákra meg majd odafigyelek.. :smile:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 12:17
Szerző: Remy
Tetejere kakao helyett/melle akar a daralt dio is mukodhet. :hmmm:

El nem hiszem, hogy rontja. Max eladod hamis tiramisunak. :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 12:11
Szerző: nmate
reeed_ati írta: A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 11:21
Szerző: reeed_ati
nmate írta: Desszert kimaradt. :mrgreen: Vagy mindenki bevásárol bejgliből meg süt 45kg mézeskalácsot és pipa?
Én tiramisuval készülök, James Hoffman videóit még ledarálom a témáról, de kotyogóssal készült Bányai Csokis kuglóf lesz a lelke.
Tiramisuhoz meghoztad most a kedvem. :D
A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Illetve nem tudom mekkora szentségtörés, de én lehet feltuningolnám dióval, mert a diót is imádom és nálam a kávéhoz még passzolna is a dió.
Na most, hogy a krémbe beledarálva, vagy mondjuk csak a tetejére, így durvára aprítva, ez még kérdőjeles, de szerintem az utóbbi is bőven elég lenne.. :hmmm:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 10:33
Szerző: realmadrid95
Halfkey írta: Attól hogy van Naan, szerintem amúgy akkor is kell a rizs is :) Én legalábbis étteremben is mindig mind a kettővel eszem. Basmati.
Eeen dupla adag Naannal szoktam kerni, rizs nelkul. :mrgreen: Kiprobalom majd egyutt.


Jaa es R24, van egy etel, ami reg a listamon szerepel azok kozott, amit szeretnek elkesziteni en is, de valahogy mindig megfeledkezem rola. Braziliaban megkostoltam a feijoadat, en imadtam.

https://youtube.com/shorts/KIQ357KIlzo? ... F4zPiqT-B8


Igazabol barmilyen husbol csinalhatod. En biztos, hogy oldalas, tarja, fustolt nyulja komboval csinalnam.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 10:27
Szerző: Realista24
hehetheoriginal írta: Amugy azt egyed, amit szeretsz, nem? En biztos nem kiserleteznek olyan dolgokkal ikyenkor, ami nem biztos, hogy finom
Mint mondottam, szeretem a rizikot :mrgreen:

Ilyenkor van idom uj dolgokat kiprobalni, aztan ha valami felrecsuszik, akkor egy klasszikussal meg mindig konnyen tudok korrigalni.

Van amikor probakajat is csinalok elotte 1-2 hettel :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 10:26
Szerző: hehetheoriginal
Szeretet unnepe mi bazzeg, aztan itt ellensegeskedtek :lol:
Rendes ember azert eszik, hogy eletben maradjon, ti meg itt nagyzoltok :kalapos:
Szodoma es gomorra :mrgreen:

Amugy azt egyed, amit szeretsz, nem? En biztos nem kiserleteznek olyan dolgokkal ikyenkor, amit nem biztos, hogy szeretel :kalapos:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 10:19
Szerző: Realista24
Nagyok vagytok mint mindig :mrgreen: :sziv:

En is naan + rizzsel nyomom, ha azt eszek etteremben.