Aranylabda - 2013
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Re: Aranylabda - 2013
Kicsit vicces, hogy Henry 4x is szerepel + Trezeguet, Sevcsenko is ott van valahogy, de Raúl egyszer sem (2001-ben jócskán odafért volna). Pedig én sosem voltam (elvakult) Raúl fan, de 2001-ben ő volt a legjobb csatár.
Félreértés ne essék, alapvetően semmi bajom a három felsorolt csatárral, csak az arányok na...
Félreértés ne essék, alapvetően semmi bajom a három felsorolt csatárral, csak az arányok na...
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Uefa.com olvasói.cart írta:Ezeket ki állította össze, az NSO?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ezeket ki állította össze, az NSO?
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
'02-ben Rüstü volt az év kapusa...na az a nem gyenge...

LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Sunsky
- Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
Plusz most már azt is tudjuk, hogy az előkészítés az egyéni teljesítmény, a gól pedig a csapat érdeme.morientes írta:Itt most nem az előkészìtésről,meg hogy ki,mennyivel tesz hozzá hogy xy gólt lőjjön,meg eredményes legyen stb...
Hanem azt kérdem,de most már tényleg utoljára,hogy ki volt 2013 legjobb labdarúgója???...Ribery vagy Ronaldo...mert ez itt a kérdés...ami nem lehet kérdés...
mondjuk mennyivel volt több Riberynek tavaly? kemény 6-tal gólpasszal??
Bár olvastam olyat is, hogy amíg Ronaldo átlagba minden meccsen gólt lőtt (ami igaz), addig a francia adott 2-3 gólpasszt mindig (ami nem igaz). De jó, számoljunk 2-vel, akkor kb 120 gólpassza volt tavaly, nem semmi...

- morientes
Itt most nem az előkészìtésről,meg hogy ki,mennyivel tesz hozzá hogy xy gólt lőjjön,meg eredményes legyen stb...
Hanem azt kérdem,de most már tényleg utoljára,hogy ki volt 2013 legjobb labdarúgója???...Ribery vagy Ronaldo...mert ez itt a kérdés...ami nem lehet kérdés...
LEGIO PATRIA NOSTRA

- Sunsky
http://fcbayernmunchen.hu/tartalom/v%C3 ... pezet.html
Először az 5-ös pontot olvastam el, de rá is jöttem mekkora baromság lesz ez. Ha valaki komolyan gondolja, hogy Kahn abban az évben versenyezhetett (sőt, bármelyik évben) a brazil Ronaldoval, aki két gólt lőtt neki a vb döntőben, az fogyatékos. (Már bocs)
Minden Bayernes linkelgeti, postolgatja, hát mondom csak megnézem, de ebbe még nagyon logikát sem találtam.
1. ezzel egyetértek, a Bayern volt a legjobb csapat 2013-ban, nem is kérdőjelezte meg senki.
2. számos klasszis teljesítmény kellett ehhez, szintén egyetértek, ezt sem kérdőjelezte meg senki.
3. Ronaldo nem a pótselejtezőért kapta meg a díjat, csak egyesek elfelejtik (nem is tudják), hogy milyen teljesítményt hozott le egész évben.
Ribery ha nem csinál semmit, akkor is 3 embert foglal le. Ez aztán hatalmas érv (mintha a portugálunkra nem lenne igaz ez...), persze Ronaldo góljainál azt hozza fel, hogy a többiek megcsinálták neki.
4. kb ugyanez, csak az a baj, hogy az ilyen "munkásokból" egy tucat van. lehet egyéni vélemény, de ha a Bayern nem nyer semmit, akkor Ribery-re egy szavazat nem érkezik. Nos, Ronaldonál láttuk mi a helyzet. Ha nyert volna valamit, akkor viszont még csak izgulnia sem kellett volna.
5. vicc... brazil Ronaldo vs Kahn.. Akinek kérdése van, nézze meg a döntőt... Nem kell a mellébeszélés és a párhuzam a mostani helyzettel, mert hülyeség.
6. Igen, felsorolt két olyan csatárt, akik meglőtték a maguk góljait, amit egy csatárnak, egy elit csatárnak illik. most komolyan, Forlan, vagy Falcao, mint aranylabdás?
7. Na ezt adom, viszont ha rajtam múlott volna soha nem kapta volna meg Owen.
8. Müller vs Johan Cruijff. Szintén túlzásnak érzem a párhuzamot. Bármelyikük megkaphatta volna (sztem) Cruijff kapta. Koruk kiemelkedő játékosai, abban az évben is kiemelkedtek mindketten, Ronaldo vs Messi szinten lehetne vitázni ezen a dolgon, de nem Ronaldo és Ribery között. Ribery nem egy korszakos zseni, viszont jó szezont futott, jó csapattal. Egyéni teljesítményben ettől függetlenül volt aki bőven felülmúlta.
9. Nem pazarlok sok karaktert, Gomez mint aranylabdás???
10. Nem is az a feladata. Nem, de attól még nem lesz az év legjobbja valaki, csak mert más a feladata.
Szubjektív vélemény, nem kell ugrani senkinek. Továbbra is az a véleményem, hogy az eddig Aranylabda szavazás nem az év legjobbját adta (Cannavaro, Owen...). 5-6 éve igen.
Először az 5-ös pontot olvastam el, de rá is jöttem mekkora baromság lesz ez. Ha valaki komolyan gondolja, hogy Kahn abban az évben versenyezhetett (sőt, bármelyik évben) a brazil Ronaldoval, aki két gólt lőtt neki a vb döntőben, az fogyatékos. (Már bocs)
Minden Bayernes linkelgeti, postolgatja, hát mondom csak megnézem, de ebbe még nagyon logikát sem találtam.
1. ezzel egyetértek, a Bayern volt a legjobb csapat 2013-ban, nem is kérdőjelezte meg senki.
2. számos klasszis teljesítmény kellett ehhez, szintén egyetértek, ezt sem kérdőjelezte meg senki.
3. Ronaldo nem a pótselejtezőért kapta meg a díjat, csak egyesek elfelejtik (nem is tudják), hogy milyen teljesítményt hozott le egész évben.
Ribery ha nem csinál semmit, akkor is 3 embert foglal le. Ez aztán hatalmas érv (mintha a portugálunkra nem lenne igaz ez...), persze Ronaldo góljainál azt hozza fel, hogy a többiek megcsinálták neki.
4. kb ugyanez, csak az a baj, hogy az ilyen "munkásokból" egy tucat van. lehet egyéni vélemény, de ha a Bayern nem nyer semmit, akkor Ribery-re egy szavazat nem érkezik. Nos, Ronaldonál láttuk mi a helyzet. Ha nyert volna valamit, akkor viszont még csak izgulnia sem kellett volna.
5. vicc... brazil Ronaldo vs Kahn.. Akinek kérdése van, nézze meg a döntőt... Nem kell a mellébeszélés és a párhuzam a mostani helyzettel, mert hülyeség.
6. Igen, felsorolt két olyan csatárt, akik meglőtték a maguk góljait, amit egy csatárnak, egy elit csatárnak illik. most komolyan, Forlan, vagy Falcao, mint aranylabdás?
7. Na ezt adom, viszont ha rajtam múlott volna soha nem kapta volna meg Owen.
8. Müller vs Johan Cruijff. Szintén túlzásnak érzem a párhuzamot. Bármelyikük megkaphatta volna (sztem) Cruijff kapta. Koruk kiemelkedő játékosai, abban az évben is kiemelkedtek mindketten, Ronaldo vs Messi szinten lehetne vitázni ezen a dolgon, de nem Ronaldo és Ribery között. Ribery nem egy korszakos zseni, viszont jó szezont futott, jó csapattal. Egyéni teljesítményben ettől függetlenül volt aki bőven felülmúlta.
9. Nem pazarlok sok karaktert, Gomez mint aranylabdás???

10. Nem is az a feladata. Nem, de attól még nem lesz az év legjobbja valaki, csak mert más a feladata.
Szubjektív vélemény, nem kell ugrani senkinek. Továbbra is az a véleményem, hogy az eddig Aranylabda szavazás nem az év legjobbját adta (Cannavaro, Owen...). 5-6 éve igen.
- Matt009
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Ezt nagyon adom. Talán kicsit azért is, mert én mindig azokat a játékosokat kedveltem jobban, akik előkészítők voltak. Nálam a gól egy játékelem, ami ugyan a legdirektebb mérője a futballnak, de ez nem jelenti azt, hogy más képességek (előkészítés, szerelőképesség, szervezőkészség, munkabírás, egy-egyben védő megverése stb...) kevésbé fontosak. Én pontosan ezért mondtam azt, hogy szerintem Ribery volt a legjobb. Ő máshogy segítette a csapatát, mint CR, de attól még ugyanolyan fontos volt.nem minden a góllövés.
Való igaz az, hogy CR egyedül vitte a hátán a Realt, és ez Riberyre nem mondható el. De valóban nem? Vagy egyáltalán kijelenthetjük, hogy CR egyedül vitte a hátán a Realt? Szerintem ez azért erős túlzás. A Real CR köré épült, ha a csapat gólt szerzett, abban többnyire CR oroszlánrészt vállalt. Az esetek többségében ő volt a gólszerző, mert rá jött ki minden figura. Ribery ugyanúgy részt vett a csapatának a góljaiban, csak lehet a gól előtt 2-3 passzal, vagy egy-egy védő megverésével járult hozzá. De az utóbbit nehezebb mérni, mint a gólszerző nevét. Azon kívül ugyan CR rúgott pár gólt egyedül, de azért nem ezek voltak többségben, hanem jól felépített kontrák, zseniális kiugratások, hajszálpontos beadások/szögletek kellettek a gólhoz, vagy éppen csapattársak, akik kialakították a ziccert és az elpuskázott ziccer után a kipattanót CR bevágta. A gólok túlnyomó többségéhez kellett a csapat. Akkor CR egyedül vitte a hátán? Nem. Ribery ugyanúgy ott volt a BM góljaiban, csak ő a beadó, a szögletrúgó, a kiugrató volt az esetek nagyobb százalékában. Más szerepkör, más statisztikai mutatók. Nehezebben mérhető mutatók.
Ettől függetlenül előfordulhat, hogyha a Ribery mutatóit direktbe tudnánk mérni, abszolútértékben így is CR mögött maradna. De mivel ezt nem lehet objektíven mérni, ezért mindenkinek saját joga eldönteni, hogy ő mit tart fontosnak. Mivel én az előkészítők munkáját értékesebbnek látom, mint a gólszerzőkért (lehet hibásan), és mivel tudom, hogy mennyivel nehezebb az előkészítőknek kitűnni, mint a direkt góllövőknek, ezért hajlamos vagyok az előkészítőket többre értékelni. A nélkülözhetetlen szubjektumot belevéve figyelmen kívül hagyva a klub iránti hovatartozást, nálam Ribery lett volna az aranylabdás.
De ha valaki megkérdezi, hogy ki a jobb labdarúgó, szintén klub iránti hovatartozás nélkül CR.
Mivel CR Realos, jobban örülök CR győzelmének, mintha Ribery nyert volna, különösen azért, mert az elmúlt évek miatt ez kijárt már CR-nek.
Én sem. Pontosan azért mert CR a Realba illik bele, Ribery meg a Bayernbe. Ennyire egyszerű. Mindkettejük köré épül a saját csapatuk, csak a Real látványosabban alapoz CR egyéni képességeire, mert CR egyénileg baromi erős. Ribery inkább csapatjátékos. Az ő erőssége a helyzetek kidolgozása és nem az értékesítése. Neki nehezebb kiemelkedni a csapatából.Ugyanakkor ezt teljesen őszintén mondom, hogy nem cserélném el kettőjüket ha lehetőségem lenne rá.
Ha nem CR, Messi, Ribery a három tényező, és nem csak Riberynek lett volna reális esélye aranylabdát nyerni a BM-ből, akkor én Schweinsteigernek adtam volna az aranylabdát. Ő a BM legjobb játékosa. Véleményem szerint van annyira komplex labdarúgó, mint amilyen jelenleg csak CR és Messi. A játéktudása és a teljesítménye alapján a két hypekirály szintjén van, csak az, amit ő tesz hozzá a játékhoz még kevésbé látványos és még nehezebben mérhető, mint mondjuk Riberyé. Ő egyszerűen nincs rivaldafényben.Pedig már leírtam egy vagy két oldallal korábban, miért ő az akit ki kell emelni mégis a Bayernből
-
- Kedvenc csapatod: Bayern München
Pedig már leírtam egy vagy két oldallal korábban, miért ő az akit ki kell emelni mégis a Bayernből.

- morientes
Dehogy válikmia san mia írta:Na igen. De ezt megint tovább lehet úgy fűzni, hogy a Bayern emelkedett ki a világ futballjából, és abból a gárdából pedig Ribéry egy kicsit.![]()
Egyre meddőbbé válik a beszélgetés. :P

LEGIO PATRIA NOSTRA

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Le, igen. Idővel.Marci77 írta:Ez a topic le lesz zárva?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Sunsky
Aranylabda: Ronaldo, Ibra, Messi... ez lett volna nálam.
Nem érdekelnek a kupák, teljesen jogosan nyerte meg Messi a 4 labdát, mert kiemelkedett a mezőnyből, bár ha egyiket Ronaldo kapta volna az sem lett volna jogtalan.
Viszont jó lenne már kicsit definiálni az Aranylabdát, mire adják, milyen szempontokat vegyenek figyelembe a jogosultak, mert ez így egy vicc. Bár tény, hogy sokkal jobban tetszik, mint amikor Owenek meg Cannavarok fotozkodtak vele, de igazából meglehet érteni a másik oldalt is.. Az olyanokat, akik meg Xavinak, Pirlonak adták volna, két pofonnal zavartam volna haza.
Nem érdekelnek a kupák, teljesen jogosan nyerte meg Messi a 4 labdát, mert kiemelkedett a mezőnyből, bár ha egyiket Ronaldo kapta volna az sem lett volna jogtalan.
Viszont jó lenne már kicsit definiálni az Aranylabdát, mire adják, milyen szempontokat vegyenek figyelembe a jogosultak, mert ez így egy vicc. Bár tény, hogy sokkal jobban tetszik, mint amikor Owenek meg Cannavarok fotozkodtak vele, de igazából meglehet érteni a másik oldalt is.. Az olyanokat, akik meg Xavinak, Pirlonak adták volna, két pofonnal zavartam volna haza.
-
Na igen. De ezt megint tovább lehet úgy fűzni, hogy a Bayern emelkedett ki a világ futballjából, és abból a gárdából pedig Ribéry egy kicsit.

- morientes
Én úgy fogalmaznék,hogy Ronaldo a világ futballjából emelkedett ki nagyon,mìg Ribery sztm egyénileg semmivel sem jobban emelkedett ki mint a bayern többi kulcsjátékosa...Elnézést a megfogalmazásért, ezt nem sértésnek szánom, de én úgy fogalmaznám meg, hogy Ribéry a legjobb csapatból emelkedett ki egy kicsit, míg Ronaldo egy jó csapatból emelkedett ki nagyon. :)
És ha már itt tartunk,én Ronaldot senkire sem cserélném el....

LEGIO PATRIA NOSTRA

-
Ez természetes. Szerintem egy pillanatig nem is állítottam az ellenkezőjét.morientes írta:Egyáltalán nem mindegy,ha az lenne akkor nem szállnék veled vitàba..De úgy látom mindegy mit mondok...
Én csak azt próbálom hangsúlyozni,hogy a foci bár csapatjáték,de az egyéni teljesítmények is ugyan úgy fontosak.Részint a csapat eredményessége szempontjából,másrészt a szórakoztató faktor,valamint egyfajta példakép teremtés szempontjából is...hogy egy kisgyereknek legyen valami motivációja labdarúgónak lenni,és ezt misem fejezi ki jobban mint az egyén,akiről lehet példát venni,hogy mire viheti az ember ha odateszi magát,mert egy kölyök még nem értheti hogy a csapatjáték miért annyira fontos,hogy a taktika miért annyira meghatározó...ezért kelkenek ilyen Ronaldok,Ronaldinhok,Messik,Zidane-ok,Figok,csak a teljesség igénye nélkül a futballba,hogy a foci ne haljon ki...hogy a világ legnépszerűbb sportága maradjon...
Mondok egy példát..1998-ban a Real Madrid megnyerte a BL-t...sztd hány játékost lehetett volna jelölni abból a csapatból az aranylabdára???Megmondom én,egyet sem....Az egy egybeforrt csapat volt,különösebb meghatározó játékosok nélkül,egy perfect edzővel....azzal akivel tavaly a bayern BL-t nyert...ha abból a csapatból bárkit is aranylabdára jelöltek volna,illetve ha abból a garniturából bárki a háromba került volna,az érdekes helyzetet teremt...ugyan is nem volt olyan kiemelkedő futballista,aki megérdemelte volna.Nagyon jó képességű volt,de kiemelkedő AKKOR még nem...
Mert az az év Zidane-é volt,aki megmutatta mi az hogy foci,és akiazévben VB-t,nyert,de ha nem is nyertek volna,akkor az aranylaszti akkor is vitathatatlanul őt illette volna.
Csak azért vonok párhuzamot a két évad közt,mert meglepő a hasonlatosság.Volt egy Zizou,aki magasan a mezőny fölé nőtt,meg volt egy Real Madrid aki feljutott a klubfotball csúcsára,de egyénileg akkor még egyik játékos sem volt világraszóló.(Bár elismerem ez a bayern erősebb mint az akkori Real,korszaktól függően is).Magyarán csak újra azt próbálom szemléltetni,hogy nem biztos hogy a legeredményesebb csapatban játszik mindig a legjobb játékos....és ezért érdemelte Ronaldo még akkor is,ha klub vagy válogatott szinten nem is nyert semmit...
Ami meg Iscot illeti...én sem értem mi keresnivalója lenne az év csapatában...
Emlékeim szerint azzal kezdtem, hogy mind Ronaldo mind Ribéry esetében jó helyre kerülne a díj. Én pedig pusztán csak arra akartam rávilágítani, hogy nem minden a góllövés. Ezért is írtam le Ribéry eltérő szerepkörét stb.
Közel sem tartozik a kedvenceim közé Ronaldo, de azt a hatalmas munkát amit évről évre végez el kell ismerni.
Elképesztő melója van abban, hogy ilyen szintre jutott. Ez becsülendő, még ha maga a karaktere nekem nem szimpatikus.
Ugyanakkor ezt teljesen őszintén mondom, hogy nem cserélném el kettőjüket ha lehetőségem lenne rá.
Pont azért, mert a Bayern egy gépezet, amibe Ribéry a maga stílusával sokkal inkább beleillik mint Ronaldo.
Ugyan ez vice versa.
Elnézést a megfogalmazásért, ezt nem sértésnek szánom, de én úgy fogalmaznám meg, hogy Ribéry a legjobb csapatból emelkedett ki egy kicsit, míg Ronaldo egy jó csapatból emelkedett ki nagyon.

- morientes
Egyáltalán nem mindegy,ha az lenne akkor nem szállnék veled vitàba..De úgy látom mindegy mit mondok...

Én csak azt próbálom hangsúlyozni,hogy a foci bár csapatjáték,de az egyéni teljesítmények is ugyan úgy fontosak.Részint a csapat eredményessége szempontjából,másrészt a szórakoztató faktor,valamint egyfajta példakép teremtés szempontjából is...hogy egy kisgyereknek legyen valami motivációja labdarúgónak lenni,és ezt misem fejezi ki jobban mint az egyén,akiről lehet példát venni,hogy mire viheti az ember ha odateszi magát,mert egy kölyök még nem értheti hogy a csapatjáték miért annyira fontos,hogy a taktika miért annyira meghatározó...ezért kelkenek ilyen Ronaldok,Ronaldinhok,Messik,Zidane-ok,Figok,csak a teljesség igénye nélkül a futballba,hogy a foci ne haljon ki...hogy a világ legnépszerűbb sportága maradjon...
Mondok egy példát..1998-ban a Real Madrid megnyerte a BL-t...sztd hány játékost lehetett volna jelölni abból a csapatból az aranylabdára???Megmondom én,egyet sem....Az egy egybeforrt csapat volt,különösebb meghatározó játékosok nélkül,egy perfect edzővel....azzal akivel tavaly a bayern BL-t nyert...ha abból a csapatból bárkit is aranylabdára jelöltek volna,illetve ha abból a garniturából bárki a háromba került volna,az érdekes helyzetet teremt...ugyan is nem volt olyan kiemelkedő futballista,aki megérdemelte volna.Nagyon jó képességű volt,de kiemelkedő AKKOR még nem...
Mert az az év Zidane-é volt,aki megmutatta mi az hogy foci,és akiazévben VB-t,nyert,de ha nem is nyertek volna,akkor az aranylaszti akkor is vitathatatlanul őt illette volna.
Csak azért vonok párhuzamot a két évad közt,mert meglepő a hasonlatosság.Volt egy Zizou,aki magasan a mezőny fölé nőtt,meg volt egy Real Madrid aki feljutott a klubfotball csúcsára,de egyénileg akkor még egyik játékos sem volt világraszóló.(Bár elismerem ez a bayern erősebb mint az akkori Real,korszaktól függően is).Magyarán csak újra azt próbálom szemléltetni,hogy nem biztos hogy a legeredményesebb csapatban játszik mindig a legjobb játékos....és ezért érdemelte Ronaldo még akkor is,ha klub vagy válogatott szinten nem is nyert semmit...
Ami meg Iscot illeti...én sem értem mi keresnivalója lenne az év csapatában...
LEGIO PATRIA NOSTRA

- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Neuer - Lahm, Dante, Subotic, Alaba - Robben, Yaya, Modric, Ribery - CR, Reus
Csípem Ramost, egyik kedvencem a jelenlegi csapatból, de 2013-ban nem érdemelte meg a legjobb 11-be sorolást. Modriccsal szemben lehet elfogult vagyok, de minden meccsét láttam és 90%-án a csapat legjobbjai közt volt. Szóval inkább őt teszem bele, mint egy fél szezont sérült Schweinsteigert vagy Gündogant. Robben is sokat volt sérült, de fontos góljai miatt 2013-ban Bale, Neymar...stb elé tenném. Subotic inkább, mint Hummels, szintén azon meccsek alapján, amit láttam.
Csípem Ramost, egyik kedvencem a jelenlegi csapatból, de 2013-ban nem érdemelte meg a legjobb 11-be sorolást. Modriccsal szemben lehet elfogult vagyok, de minden meccsét láttam és 90%-án a csapat legjobbjai közt volt. Szóval inkább őt teszem bele, mint egy fél szezont sérült Schweinsteigert vagy Gündogant. Robben is sokat volt sérült, de fontos góljai miatt 2013-ban Bale, Neymar...stb elé tenném. Subotic inkább, mint Hummels, szintén azon meccsek alapján, amit láttam.