kinek mi a véleménye az új koronavírus megközelítésről, ami most fog jönni?
Én nem értem. Hetek óta mondják, hogy mindjárt a tömeges megbetegedések időszakába lépünk, elkezdték felszabadítani a kórházakban az ágyakat, lélegeztetőgépeket rendelnek, erre most lazítani akarnak a szabályokon? Az sem világos, hogy hogyan képesek egy pontos napra megállapítani a tetőzést. Ráadásul a tetőzés az én olvasatomban azt jelenti, hogy akkor lesz a legrosszabb a helyzet, és akkor ezzel egy időben elkezdik újraindítani az életet?
Említették, hogy a fővárosra és a nagyvárosokra más szabályok lesznek érvényben. Vajon ez azt jelenti, hogy Pestet lezárják, vagy mire készülnek szerintetek?
Többek között ez engem azért érint, mert a párom pesti, most már hetek óta együtt vagyunk nálam, hálaég nagyon élvezzük a közös időt, és azon kevesek közé tartozunk, akiket közelebb hozott egymáshoz, de a szülei már nagyon látni akarják, és:
- az apukája 65 év feletti, tehát fokozottan veszélyeztetett
- én auto-immun beteg, asztmás és allergiás vagyok (

), tehát szintén fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozom
Ebben a helyzetben szerintetek hogyan kellene cselekednünk, ha új szabályok lesznek érvényben? Alapvetően ugye többek között azért döntöttük a közös karantén mellett, mert így megóvja az apukáját, nekem tud segíteni, és nem kell hetekig egymás nélkül lennünk, tehát mindenki nyert a szituációval. Most viszont ha változtatnak a szabályokon, véletlenül sem akarjuk azt, hogy hazamenjen, aztán ne tudjon hozzám leutazni a pesti korlátozás miatt, meg kicsit félünk attól is, hogy lazítanak, közben tetőzés jön, és valamelyikünk elkapja.