Most nézem "
TLotR: The Rings of Power " sorozatot...
Elég sok kritikát elolvastam, de én pozitívan csalódtam, nem kicsit ! Értékes dolognak tartom, hogy ezt így megálmodták és elkészítették.
Olyan korban vagyunk, ami sok történést rejt magában, a klasszikus filmek előtti időszak. Úgy tudom, 5 évados lesz és tartják ezt a 8 epizódos kivitelezést. Ilyen szemszögből, nem gond, ha lassú az építkezést, több fontos szálon fut a cselekmény, rengeteg értékes karakterrel, és nekem tetszik, hogy jól körülírják őket...
Maga a látvány, díszlet, kosztüm stb...cask szuperlatívuszokban lehet róla beszélni, lehengerlő, ahogy bemutatja premier plánban egyik-másik helyszínt, amikről cask álmodoztam, mint rajongó.
A karakterek milyenségével nem mindig vagyok kibékülve, de nem fordítok figyelmet a rasszoknak, nem húzza le a hangulatomat. A szövegkörnyezet ugyan több helyen elég bugyután hangzik, együgyű elmélkedéstől sem ritka, de angolul annyira nem ver földhöz.
Persze meg tudom érteni azokat, akiknek nem jön be az egész, vontatott, szar karakterekkel és Tolkien megerőszakolása jut nekik eszükbe.
Ami még jó pont, az a zene, de egyelőre nem ötös, cask négyes. Azért a Howard Shore komponálta muzsikák, jobban belém vésődtek.
Bízom a folytatásokban, nagyon jót tenne az egész univerzumnak, ha ezt ilyen minőségben, cask kicsit összeszedettebben tudnák vinni a továbbiakban.
Nekikezdtem a
Prehistorical Planet második évadának is...ZSeniális ! Ahol az első abba maradt, Attenborough már 97 éves
Anime és Mecha/Sci-fi/Gundam rajongóknak ,tudom ajánlani a
Mobile Suit Gundam: The Witch from Mercury c. sorozatot.
Nem is kell különösebben ismerni a Gundam univerzumot, sőt ! Beugrónak tökéletes.
Lassabban építkezik, nem dob be a mélyvízbe, emészthetőbb és egyszerűbb az indulás, szépen bontakozik ki.
Aztán persze eszkalálódik a történet, drámaibb lesz a vezetés, és fajsúlyosabb a politika meg a csatározás, egyebek...sokkal sötétebb tónust ölt az egész széria. De így nagyobb lesz a kontraszt, jobban mellbe vágja az embert, a hangvételének a változása.
Sok karaktert vonultat fel, egész szerethetőek és változatosak is.
A látvány és a hangzás pedig önmagáért beszél, remek a zenei aláfestés, igazi nagyszenekaros művek.