Elektronika
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Elektronika
Neten kell rendelni, ha elfogadható a hang úgyis megtartod. Ha meg nagyon zavaró, max visszaküldöd.
Mire kell? Meccset nézni tökmindegy, jó az az alaphang, moziélményhez meg nincs olyan TV ami mellé ne kéne hangfalszett.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
nem csak emiatt mentünk ki, csak összekötöttük a kellemest a hasznossal.Realista24 írta:Neten is megnezhetted volna, ha már nem hittel a többieknek._Bushido_ írta: Ma voltunk kint Ausztriában, néztem projektorokat a kinti Media Marktban, hááát ezek tényleg jó drágák. De úgy összességében kb minden. Borotvák 450 euroért is vannak - el képzelésem sincs, hogy vajon mit tud XD
OK és egyéb számomra noname márkájú TV-k is vannak kisebb méretben, de asszem maradok a már linkelt LG-nél.
(sok minden drágább lett kint, mint volt)
(pl van egy elmaradt koncertem miatti utalványom, azzal kéne valamit kezdeni, 2023.01.01ig érvényes, de jelenleg nincsen semmi értelmes koncert, amit beváltanám, úgyhogy megkérdeztük mik a lehetőségek - ott vettem helyben)
Hisense méret/ár kategóriában jó lenne, de a vélemények közt rettenetesen lehúzzák a hangját, amit írt is előbb.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Neten is megnezhetted volna, ha már nem hittel a többieknek._Bushido_ írta: Ma voltunk kint Ausztriában, néztem projektorokat a kinti Media Marktban, hááát ezek tényleg jó drágák. De úgy összességében kb minden. Borotvák 450 euroért is vannak - el képzelésem sincs, hogy vajon mit tud XD
OK és egyéb számomra noname márkájú TV-k is vannak kisebb méretben, de asszem maradok a már linkelt LG-nél.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- _Bushido_
- Kapcsolat:
Ma voltunk kint Ausztriában, néztem projektorokat a kinti Media Marktban, hááát ezek tényleg jó drágák. De úgy összességében kb minden. Borotvák 450 euroért is vannak - el képzelésem sincs, hogy vajon mit tud XD
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
persze nem is használom erre, csak sok meme megy egymásnak, aztán vissza akartam keresni egyet, de már nem volt ott:DSanti írta: A megoldás neve Discord![]()
Visszatudom nézni a regisztrálásomig minden üzenetet, persze ha bírok annyit tekergetni.
Instát arra kell használni amire való, pár rövid üzenetváltásra oké, de amúgy nem erre van, hosszabb beszélgetésekhez használjatok mást.
innen lett gyanús, csekkoltam a többi beszélgetést, ott megvannak.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
A megoldás neve Discord
Visszatudom nézni a regisztrálásomig minden üzenetet, persze ha bírok annyit tekergetni.
Instát arra kell használni amire való, pár rövid üzenetváltásra oké, de amúgy nem erre van, hosszabb beszélgetésekhez használjatok mást.

- csababarca
igen, közben látom tele lett a youtube ilyen videókkal, nem olyan fontos, csak tényleg anomália, mert amúgy minden üzenet megvan, csak egy haverommal tűnnek el.Sierra írta:
Messengernél is vannak ilyen anomáliák néha. Aztán valamikor megjavul és újra láthatóak az előzmények. Szerintem erre amúgy senki nem tud választ adni.
Egyre szarabb minden, ami Meta.
Messengernél is vannak ilyen anomáliák néha. Aztán valamikor megjavul és újra láthatóak az előzmények. Szerintem erre amúgy senki nem tud választ adni.csababarca írta: Van tipp arra, hogy instagramon mitől lehet, hogy egy adott illetővel való beszélgetésem folyamatosan törlődik? Tehát mindig csak X ideje küldött/kapott üzeneteket látok.
Ő látja végig hetekre visszamenve a beszélgetést, csak én nem.

Egyre szarabb minden, ami Meta.
- csababarca
Van tipp arra, hogy instagramon mitől lehet, hogy egy adott illetővel való beszélgetésem folyamatosan törlődik? Tehát mindig csak X ideje küldött/kapott üzeneteket látok.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Jól van, már azt hittem csak én gondolom rosszul, hogy a 80 centis tv 4 méterről való nézése nem optimális.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
A nézési távolság nagyban függ a tartalomtól.
Nekem egy kb 12 négyzetméteres szobában van 139 centis TV, amit nézek kb 2,5 méterről.
Nem mind1, hogy 4K-t akarsz nézni 3-4 méterről, vagy UHD, Full HD, HD-t vagy ne adj isten SD-t.
De rettentő sok ilyen kalkulátor van a neten.
De pl az itt említett kb 80-as TV-nél, Full HD (1080p) tartalom esetében 120-200 centi az ajánlott nézési távolság, 4K tartalom esetében 80-120 centi.
Mindkettő esetben az van, hogy ha közelebbről nézed már szemcsés, ha távolabbról akkor meg nem tudod kiélvezni.
(Épp ezért kellene a nappaliban is lecserélnem a 177 centis TV-t, mert kb fél méterrel pont kint vagyok a 4K ajánlott határából.
Persze ha odaülök az L kanapé elejére, akkor jó vagyok, de az annyira azért nem kényelmes egy hosszabb film esetében főleg.)
Nekem egy kb 12 négyzetméteres szobában van 139 centis TV, amit nézek kb 2,5 méterről.
Nem mind1, hogy 4K-t akarsz nézni 3-4 méterről, vagy UHD, Full HD, HD-t vagy ne adj isten SD-t.
De rettentő sok ilyen kalkulátor van a neten.
De pl az itt említett kb 80-as TV-nél, Full HD (1080p) tartalom esetében 120-200 centi az ajánlott nézési távolság, 4K tartalom esetében 80-120 centi.
Mindkettő esetben az van, hogy ha közelebbről nézed már szemcsés, ha távolabbról akkor meg nem tudod kiélvezni.
(Épp ezért kellene a nappaliban is lecserélnem a 177 centis TV-t, mert kb fél méterrel pont kint vagyok a 4K ajánlott határából.

- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Hisense tenyleg jo ar/ertek, csak pozitiv velemenyeket hallottam roluk.Santi írta: Én év elején vettem hasonló célra egy 102 centis Hisense-t (azt hittem valami noname, de kiderült, hogy amúgy ők voltak az EB főszponzora).
Teljesen jó, viszont a hangot meg kell oldani, mert 100 körül meg alatta doboz az összes.
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Én év elején vettem hasonló célra egy 102 centis Hisense-t (azt hittem valami noname, de kiderült, hogy amúgy ők voltak az EB főszponzora
).
Teljesen jó, viszont a hangot meg kell oldani, mert 100 körül meg alatta doboz az összes.

- _Bushido_
- Kapcsolat:
15 nm2. Elég kicsike a szoba. Mindig is LG tévéink voltak (igaz réges-régen volt ITT Nokia Tv is - megvan, működik mégh3x0r írta:Nem tudom mit jelent a "miniszoba", de ha a 100 ezres keret fix, annyibol kijon egy 108 centis Horizon TV is. Nyilvan minosegre nem LG vagy Samsung, de boven hasznalhato._Bushido_ írta: Egy "miniszobába" milyen TV-t vennétek?
A cél kb 100e alatt szerepel.
Konkrétan azért kérdezem, mert egyik infós ismerős azt mondta, hogy ő ma már nem venne TV-t, de korábban se vett. Projektort vett, és kivetít mindent a falra. Szerinte a mai világban már minden a streaming oldalakon és szolgáltatók kezében van, ott vannak a filmek, sorozatok (amiket mondjuk ja, jobban megéri ott nézni, mint Tv-ben), de én pl meccseket TV-ben szoktam nézni. Meccsstreaming meg tudtommal csak külföldiül van. a szokásos rojadirecta vagy mifene oldalakon, magyarul ilyeneket nem tudok.
Egy LG-vel szemezek.
van egy Samsungban is
Esetleg Philips? (elég gagyi)
Tudás alapján talán LG.
Azt a Philips tv-t meg felejsd el, meg csak nem is full hd.

Philipset nem is nagyon akartam, de gondoltam bedobom, mint opció.
Mert abban is gondolkozok, hogy esetleg szgépet rákötni, ha filmet vagy sorozatot nézni van kedvem.
Projektor árakkal nem vagyok tisztában, nem is gondoltam rá sosem, mint opció, hiszen a szoba egyik részén ablak, másikon szekrények, harmadikon tetődőlés miatt nem lehetséges... szóval esély sincs rá, az max nappaliba lenne jó lehetőség.
A Plex nem lejatszo, hanem streaming szolgaltatas, ahol a sajat szerveret hasznalja forraskent (meg par szolgaltatast). Szoval kell hozza egy szerver ami fut es az streameli neked.h3x0r írta: Google chromecaston a plex csak akkor mukodik, ha van egy NAS-om is? Vagy van masik programja, ami le tudja jatszani a filmeket, ha csak kulso hdd-rol radugom tv-re?
- ___Samy___
Vlc esetleg?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- h3x0r
Google chromecaston a plex csak akkor mukodik, ha van egy NAS-om is? Vagy van masik programja, ami le tudja jatszani a filmeket, ha csak kulso hdd-rol radugom tv-re?
- h3x0r
Nem tudom mit jelent a "miniszoba", de ha a 100 ezres keret fix, annyibol kijon egy 108 centis Horizon TV is. Nyilvan minosegre nem LG vagy Samsung, de boven hasznalhato._Bushido_ írta: Egy "miniszobába" milyen TV-t vennétek?
A cél kb 100e alatt szerepel.
Konkrétan azért kérdezem, mert egyik infós ismerős azt mondta, hogy ő ma már nem venne TV-t, de korábban se vett. Projektort vett, és kivetít mindent a falra. Szerinte a mai világban már minden a streaming oldalakon és szolgáltatók kezében van, ott vannak a filmek, sorozatok (amiket mondjuk ja, jobban megéri ott nézni, mint Tv-ben), de én pl meccseket TV-ben szoktam nézni. Meccsstreaming meg tudtommal csak külföldiül van. a szokásos rojadirecta vagy mifene oldalakon, magyarul ilyeneket nem tudok.
Egy LG-vel szemezek.
van egy Samsungban is
Esetleg Philips? (elég gagyi)
Tudás alapján talán LG.
Azt a Philips tv-t meg felejsd el, meg csak nem is full hd.
Egy normális projektor ami ki tudja váltani a TV-t teljesen az többe kerül mint ez a 3 összesen.