HozzászólásSzerző: dortev » 2025. január 13., hétfő 4:23
Egy ideje amúgy van egy olyan érzésem, hogy a csapatban hiány van a tényleges madridistákból. A csapat összképe szinte indifferensnek tűnt, hogy a Barca betette a most már pár évente menetrendszerű alázást, és hogy ezzel kitömik őket önbizalommal, lassan, de biztosan kontrázva az utóbbi évtizedben felépült pancser, vesztes mentalitásukat, ahelyett hogy méginkább beléjük vernék. Egyeseken rendesen látszott, hogy ez csak egy szaros szuperkupa és belefér, mert épp BL és LaLiga címvédők, „ez van”. Nem nagyon akarok nevekbe belemenni, de például Mendy teljesen egyértelműen nincs invesztálva a csapatkultúrába; jött az eredményekért, megkapta, a részét amúgy ki is vette, aztán jóllakott a focival. Konkrétan nem is próbálkozott az egyik gólnál, talán negyediknél vagy ötödiknél.
Ez a benyomásom amúgy Trenttel és Davies-szel kapcsolatban is, ezért is tök jó lenne melléjük visszahozni Miguel Gutit, Jiménezt, Nico Pazt, mert amúgy mindegyikük bíztatónak tűnik, Asencionak meg az eddig teljesen megérdemelt helyét megadni a kezdőben. A La Fábrica szerintem egy dekával nem rosszabb, mint az agyonhype-olt La Masia, és jó eséllyel szintén megdöglenének a pályán. Felőlem lehet bárki, akiben ott van a "spirito", például Bellingham, nem kell "Pavonesnek" lenni, csak legyenek már ilyen karakterek, lehetőség szerint többségben. A BL triplázó csapatban szinte mindenki ilyen volt, és ez szerintem fontos szerepet is játszott.
Ez a tegnapi „leszarom” meccsösszkép fel sem merült volna olyan játékosok mellett, mint Arbeloa, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Xabi, Casemiro, Ronaldo. Bennük ott volt a "hasta el final DNS"; most is vannak páran, de nem feltétlenül elegen, hogy stabilan kompenzálják a csapat karrierista tagjait. Számomra ez a teljesen érdektelennek tűnő összkép volt a legszomorúbb része a tegnapi mérkőzésnek, mert a nagy veréseket már úgy ahogy megtanultam kezelni, valahogy hajlamosak is vagyunk belefutni a késbe; Schuster alatt a Sevilla is elrakott egy ötöst a Bernabéuban, de ha jól emlékszem, még a Zaragoza is rúgott ennyit a 2000-es években.