Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. január 13., hétfő 14:38

dzsi91 írta:
Steve írta: A különbség az, hogy a galaktikus Madrid uígy nem volt tökéletes gépezet jól összerakott csapatok ellen, viszont kiscsapatok ellen varázsoltak, mert zsenik alkották.
Áh régi szép idők amikor boldog voldogtalan elvert minket az öreg keirozs mesterrel. :mrgreen: Még szezon közben elmentünk valami edzőtáborba is annyira leolvadtunk tavaszra :D

Igen, nem akartam belemenni mélyebben a különbségekbe, de akkor nagyon elvertek, majd jött egy-két olyan meccs amikor az ember egyéni zsenialitások miatt a nyálát csurgatta.

Annyiban jobb ez a mai csapat, hogy nagyobb a szervezettség. Carlo kihozza a meccsek nagyon nagy százalékán a győzelmet, ha nem is szép focival.

Viszont a mai játékosok nem Ronaldok, be kellene fogni és dolgozni. Vinicius is lehetne szetintem jobb ha ésszel lenne..Mások ha aoda tennék magukat..

Nagyon hiányzik egy CR mentalitás és Kroos agy..

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. január 13., hétfő 14:33

Steve írta: A különbség az, hogy a galaktikus Madrid uígy nem volt tökéletes gépezet jól összerakott csapatok ellen, viszont kiscsapatok ellen varázsoltak, mert zsenik alkották.
Áh régi szép idők amikor boldog boldogtalan elvert minket az öreg keirozs mesterrel. :mrgreen: Még szezon közben elmentünk valami edzőtáborba is annyira leolvadtunk tavaszra :D
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. január 13., hétfő 14:25

Az a baj, hogy ezek azt gondolják magukról, hogy ők az új galaktikus Madrid.Akkora az arc és a lazázás, hogy már nem fér el az instagramon. Több szerénység, ész és munka kellene.

A különbség az, hogy a galaktikus Madrid uígy nem volt tökéletes gépezet jól összerakott csapatok ellen, viszont kiscsapatok ellen varázsoltak, mert zsenik alkották.

Ez a keret meg arcra nagy, majd kis- és középcsapatok ellen Carloék összehozzák a meccset, majd egy szint után már ez nem elég lsd. Barca, Pool..

Változtatni kell a keret minőségén nyáron, Carloéknak meg reagálni a védelem összetetételére azonnal..plusz még egy rakat más dolog is.

A bosszantó, hogy amúgy szerintem még ezzel a kerettel is bőven lehetnénk jobbak.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2025. január 13., hétfő 14:16

Azt adom hogy osszehasonlithatatlanul nagyobb dolog az az 5 BL 2015 ota, mint az, hogy ok elvernek minket 4-5 golokkal csak na, nagyon frusztralo. Foleg igy hogy a legnagyobb rivalisok, ellenuk kene igazan domboritani, ehelyett szinte megy a folyamatos csicskitas a reszukrol egy-ket eredmeny leszamitva.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 13., hétfő 13:13

ferni írta:
Realista24 írta:

Nem kell depresszioba esni, nekem eleg lenne, ha a palyan megmutatnak, hogy miert is Real jatekosok. 9 gol ket meccsen a Barcatol. GGBB.
És a 9 gól úgyis sok lenne, ha tényleg egyszerűen csak minden összejött volna nekik, az igazság meg az, hogy lehetett volna bőven több is.
Legszebb, hogy kb megfeszulniuk sem kellett ehhez. Mint valami amator csapat elleni baratsagos meccs.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. január 13., hétfő 13:02

Realista24 írta:
Kerlon írta: Azt azért mai napig nem értem meg, hogy egy vereség után miért várja el bárki is, hogy egy fudballista mélydepresszióba fordul és ne élje a hétköznapi életét. :lol:
Nem kell depresszioba esni, nekem eleg lenne, ha a palyan megmutatnak, hogy miert is Real jatekosok. 9 gol ket meccsen a Barcatol. GGBB.
És a 9 gól úgyis sok lenne, ha tényleg egyszerűen csak minden összejött volna nekik, az igazság meg az, hogy lehetett volna bőven több is.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 13., hétfő 12:35

Kerlon írta: Azt azért mai napig nem értem meg, hogy egy vereség után miért várja el bárki is, hogy egy fudballista mélydepresszióba fordul és ne élje a hétköznapi életét. :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. január 13., hétfő 12:28

Hazard se értette: "Chelsea is more familiar than Real Madrid, there we had to win. At Chelsea, we lost and the next day we laughed a little in the shower. That didn't happen in Madrid. At Real Madrid, you could feel in training that people weren't entirely happy if we lost."

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. január 13., hétfő 12:11

Énse. Ezen a szinten kell is a leszarom stílus egy bizonyos fokig, hogy ne bolonduljanak meg. A pályán meg az edző felelőssége, hogy ha valaki lötyög vagy tarkónbassza vagy lehozza és bedobjon valakit aki ha gyengébb képességű is legalább próbálkozik.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. január 13., hétfő 11:59

Azt azért mai napig nem értem meg, hogy egy vereség után miért várja el bárki is, hogy egy fudballista mélydepresszióba fordul és ne élje a hétköznapi életét. :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. január 13., hétfő 11:56

Én azt nem vitatom, hogy Kroos távozásával és Carvajal kidőlésével lassan kifogyunk a madridizmusból csak azért emlékszek még Céronaldo szülinapra matrac elleni 0-4 után amin akkor pörgött mindenki pl hogy mennyire nemérdekli őket. Megvoltak annó ott is ezek a körök.

De az tény, hogy a mostani brigád kísértetiesen hasonlít a Francia válogatottra hozzáállásban. Mindig beszoptuk amikor túltoltunk egy nem spanyol nemzetet a kezdőben legyen az brazil holland vagy most éppen francia. Mendy csucsu mehet amerre lát. Camat meg ésszel kell használni.

dortev
Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Benzema, Xabi, Kroos, Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: dortev » 2025. január 13., hétfő 11:39

Igazából nem vagyok mérges, szimplán csalódott voltam és vagyok, nagyjából ennyi.
A 4-es szerintem edzőbuktatás volt a csapat részéről, ami tény, hogy elég ambivalens pont egy Barca ellen, de utána legalább jött egy BL tripla. A másik, Xavi elleni meg egy elég pocsék elképzelés eredménye, és talán már egy komolyabb előny birtokában. Mourinho 5-0-ja során pedig egy formálódó Madrid volt a valaha volt legjobb Barca ellen. Fájó volt, de azt személy szerint más kategóriába sorolom. A 21-es csapatban még azért voltak komoly vezérek, megkérdőjelezhetetlen tekintéllyel, kombinálva az igazolásaik egyik fő okát beteljesíteni kívánó játékosokkal.
Ezzel most dzsi felvetésére is reflektálok: tudom, emlékszem, hogy voltak enervált, leolvadós meccsek, de az valahogy nincs meg, hogy a csapat több alapembere számára ez mintha tök érdektelen lett volna, de idén ez mintha már trend lenne. Voltak meccsek mikor a csapat pariban volt a Barcával emberhátrányban is, amiből volt, hogy remontada is összejött. Tegnap még emberelőnyben is reménytelen volt, pedig a hosszabbítással együtt majdnem egy félidőnyi idő (talán 43 perc) volt megpróbálni 3 gólt lőni, ehhez képest volt két értékelhető helyzet, a Bappe-Jude összjáték és Bappe magánakciója, ahol Peña hatalmasat védett.
Nem állítom, hogy igazam van, és hogy valóban ez a helyzet, nem is remélem, hogy igazam van, de mióta már Carvajal is kidőlt, eléggé ez a benyomásom.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2025. január 13., hétfő 10:08

Ez a tegnapi „leszarom” meccsösszkép fel sem merült volna olyan játékosok mellett, mint Arbeloa, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Xabi, Casemiro, Ronaldo. Bennük ott volt a "hasta el final DNS"; most is vannak páran, de nem feltétlenül elegen, hogy stabilan kompenzálják a csapat karrierista tagjait.
Önbecsapás ez a múlt romantizálás. Most mindenki nagyon mérges mindenkire, de a fenti brigád kapott négyet otthon is. Egy-két kivétellel meg ötöt is még Mourinho alatt.

A mostani csapat 80 százaléka ott volt a nagy fordításoknál 21-ben meg tavaly, szóval azért ott van a szpirító még mindig. Nem vitatom, hogy vannak baljós jelek, de azért nem egy vesztes, küzdeni nem tudó brigád ez.

Konkrétan ugyanez a hangulat volt két éve, amikor megnyerték a szuperkupát. Mutogattak mindenkinek, nuevo era, óriási kiabálások, xavit boldog-boldogtalan dobálta a levegőbe, aztán látjuk mi lett.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

gólvonal
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. január 13., hétfő 9:17

Én is így látom, nem kell több zsoldos a csapatba. Ezért is félek Trentéktől. Kell pár saját nevelésű játékos, mert ez a pózolgatok, felmeztelen haknizok a srácokkal a copacabanan nem vezet sok jóra.

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. január 13., hétfő 9:06

dortev írta: Ez a tegnapi „leszarom” meccsösszkép fel sem merült volna olyan játékosok mellett, mint Arbeloa, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Xabi, Casemiro, Ronaldo. Bennük ott volt a "hasta el final DNS"; most is vannak páran, de nem feltétlenül elegen, hogy stabilan kompenzálják a csapat karrierista tagjait.
A meccsösszkép lehet, hogy nem ilyen volt de hasonló eredmények velük is voltak bőven. Még a bl-ben is volt, hogy leolvadtak egy dortmund ellen. Sőt ők voltak azok akik elég simának tűnő meccseken elkezdtek lazázni a barca ellen darálás helyett.

Nyilván ez egy gyengébb képességű keret(mondjuk a barcáé is) de az nem véletlen, hogy vérben forgó szemeket clasicon Mourinho óta nem láttunk ellentétben a bl meccseinkkel.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. január 13., hétfő 8:54

Nem idézlek, de hatalmas +1, én is azt láttam, hogy semmi tűz nincs a játékosokban, legalább az előző alázás után mentek volna úgy ki, hogy most meg akarják mutatni, aztán csak azt sikerült, hogy van még lejjebb..
Asencio kiállásában ott van az, ami hiányzik, ami ott volt Ramosban is anno, lehet nem lesz akkora spíler, de látni benne a tüzet.
De említhetném a gluten free Carvajt is, piszkosul hiányzik ő is a jobbosról. Meg az, hogy ő is odavert, ha kellett, volt tekintélye a pályán és ez átragadt a többiekre is..

Továbbra is tartom, hogy a jelenlegi helyzetben hiba volt nem visszahozni a free Ramost, legalább egy fél évre.
Sergio papa hamar rendet rakott volna ott hátul Lewáék között.. :kalapos:
Meg az sem volna hátrány, ha lenne kapitányunk. :|

dortev
Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Benzema, Xabi, Kroos, Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: dortev » 2025. január 13., hétfő 4:23

Egy ideje amúgy van egy olyan érzésem, hogy a csapatban hiány van a tényleges madridistákból. A csapat összképe szinte indifferensnek tűnt, hogy a Barca betette a most már pár évente menetrendszerű alázást, és hogy ezzel kitömik őket önbizalommal, lassan, de biztosan kontrázva az utóbbi évtizedben felépült pancser, vesztes mentalitásukat, ahelyett hogy méginkább beléjük vernék. Egyeseken rendesen látszott, hogy ez csak egy szaros szuperkupa és belefér, mert épp BL és LaLiga címvédők, „ez van”. Nem nagyon akarok nevekbe belemenni, de például Mendy teljesen egyértelműen nincs invesztálva a csapatkultúrába; jött az eredményekért, megkapta, a részét amúgy ki is vette, aztán jóllakott a focival. Konkrétan nem is próbálkozott az egyik gólnál, talán negyediknél vagy ötödiknél.
Ez a benyomásom amúgy Trenttel és Davies-szel kapcsolatban is, ezért is tök jó lenne melléjük visszahozni Miguel Gutit, Jiménezt, Nico Pazt, mert amúgy mindegyikük bíztatónak tűnik, Asencionak meg az eddig teljesen megérdemelt helyét megadni a kezdőben. A La Fábrica szerintem egy dekával nem rosszabb, mint az agyonhype-olt La Masia, és jó eséllyel szintén megdöglenének a pályán. Felőlem lehet bárki, akiben ott van a "spirito", például Bellingham, nem kell "Pavonesnek" lenni, csak legyenek már ilyen karakterek, lehetőség szerint többségben. A BL triplázó csapatban szinte mindenki ilyen volt, és ez szerintem fontos szerepet is játszott.
Ez a tegnapi „leszarom” meccsösszkép fel sem merült volna olyan játékosok mellett, mint Arbeloa, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Xabi, Casemiro, Ronaldo. Bennük ott volt a "hasta el final DNS"; most is vannak páran, de nem feltétlenül elegen, hogy stabilan kompenzálják a csapat karrierista tagjait. Számomra ez a teljesen érdektelennek tűnő összkép volt a legszomorúbb része a tegnapi mérkőzésnek, mert a nagy veréseket már úgy ahogy megtanultam kezelni, valahogy hajlamosak is vagyunk belefutni a késbe; Schuster alatt a Sevilla is elrakott egy ötöst a Bernabéuban, de ha jól emlékszem, még a Zaragoza is rúgott ennyit a 2000-es években.

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. január 13., hétfő 1:04

Sierra írta:
RaúlCF írta: Tavaly 4-1 volt ide. Engem is bosszant a mai de azért még nem ért véget a világ. A bajnoksági zakó előtt is jópár meccses győzelmi szériában voltunk ellenük. Ancelottinak valahogy sose volt az igazi ellenük. ZZ alatt volt jó a mérleg.
Míg nálunk egy éve a 4-1, meg előtte egy évvel volt a 4-0, ők addig meg azóta:

2025. január: 2-5
2024. október: 0-4
2022. március: 0-4
2019. február: 0-3
2018. október: 5-1
2017. december: 0-3
2015. november: 0-4
2014. március: 3-4
2010. november: 5-0
2009. május 2-6

kicsit sok ez már. amíg ők ezeket az eredményeket érték el az elmúlt 15 évben, addig nekünk a legnagyobb győzelmeink max 3-1 volt a fent említett 2 nagy arányú győzelmen kívül.
Kérdés, hogy a 4-1 és 4-0 okozott-e nektek akkora eufóriát amikor megtörtént mint amennyire hiányoljátok ezeket az eredményeket? Mert nekem pl nem. A tavalyi 2 utolsó perces győzelem emlékezetesebb.

Elcserélné bárki az elmúlt 15 évet velük?

Más a két klub hozzá állása ezekhez a meccsekhez. A szurkolók hozzá állása viszont mindkét oldalról az amit a barsza képvisel. Alázás, bosszú a sérelmekért.

Ez nem csak a meccseken, hanem a vezetőség szintjén is érződik. Míg az egyik oldal folyamat köpköd Perezék ebbe nagyon ritkán állnak bele.

Szerintem ha a klub annyi mindent megtesz a szurkolókért, hogy elégedettek legyenek minden szezon végén akkor a szurkoló is egy kicsit hozzásimulhatna a klubhoz ami a prioritásokat illeti.

És ezzel nem azt mondom, hogy tapsoljunk egy 5-0hoz de rendszeres a vergődés győztes meccsek után is, hogy miért nem 5-0 lett.

Egy vér profi klub vagyunk ahol minden meccsen a győzelemért megyünk. Ha a bosszú meg az alázás lenne a cél 1-2 ellenfelünkkel szemben akkor ugyanúgy felemésztené a szezonjaink nagy részét ez a toxic hangulat klubbon belül mint pl a barszát szokta.

Ettől függetlenül ezek az eredmények szégyenteljesek, de én ezekért cserébe nem 5-0ás visszavágókat kérek, hogy megalázhassak valami barszás pistát az utcán hanem trófeákat amit általában meg is kapok.

Sokszor fogunk még nyerni meg veszíteni is ellenük de amíg a klubon belül nincs ez a gyűlölet hangulat ellenük többször fogunk megállni 2-3 gólnál mint elmenni 5-6ig ahogy ők. És ha ez a gyűlölet hangulat elérkezik lehet meglesz a várva várt gyakori alázás csak akkor a klub helyzete valószínűleg sokkal rosszabb lesz mint most. Remélem érthető :mrgreen:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2025. január 13., hétfő 0:15

RaúlCF írta: Tavaly 4-1 volt ide. Engem is bosszant a mai de azért még nem ért véget a világ. A bajnoksági zakó előtt is jópár meccses győzelmi szériában voltunk ellenük. Ancelottinak valahogy sose volt az igazi ellenük. ZZ alatt volt jó a mérleg.
Míg nálunk egy éve a 4-1, meg előtte egy évvel volt a 4-0, ők addig meg azóta:

2025. január: 2-5
2024. október: 0-4
2022. március: 0-4
2019. február: 0-3
2018. október: 5-1
2017. december: 0-3
2015. november: 0-4
2014. március: 3-4
2010. november: 5-0
2009. május 2-6

kicsit sok ez már. amíg ők ezeket az eredményeket érték el az elmúlt 15 évben, addig nekünk a legnagyobb győzelmeink max 3-1 volt a fent említett 2 nagy arányú győzelmen kívül.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 13., hétfő 0:10

Nem emlékszem, hogy szoktunk e ilyet itt, de grat a barcás kollégáknak.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vissza: