Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 10:00

Sierra írta:
Realista24 írta: Melyik szakaszan jarsz az M7-nek? Mert hogy en brutalis katyukkal nem talalkoztam, az biztos.
Bp-Balatonfenyves, egy évben jó párszor oda-vissza. Nyáron Kanizsára is lementem, hát ott is voltak érdekes szakaszok. Természetesen ez inkább a külső sávra jellemző, csak hát nem lehet mindig a belsőben kavirnyászni. :kalapos: Brutális kátyú = 130-140-nél belemész, szerintem bármilyen kátyú életveszély.
Bp-Siofok tavlatban semmi ilyenre nem emlekszem. Es egyebkent sem gondolom, hogy egy kis katyu gondot okozna.
Regen az M1-en voltak kereket elnyelo katyuk, na azokat hivnam brutalisnak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:55

Realista24 írta: Melyik szakaszan jarsz az M7-nek? Mert hogy en brutalis katyukkal nem talalkoztam, az biztos.
Bp-Balatonfenyves, egy évben jó párszor oda-vissza. Nyáron Kanizsára is lementem, hát ott is voltak érdekes szakaszok. Természetesen ez inkább a külső sávra jellemző, csak hát nem lehet mindig a belsőben kavirnyászni. :kalapos: Brutális kátyú = 130-140-nél belemész, szerintem bármilyen kátyú életveszély.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:46

Remy írta: Nehéz lenne napos vagy 24 órás matricát bevezetni... :roll: de, hát nehogy valami a népet szolgálja...
Az Eurovignette szerint van kialakitva, sehol sincs 1 napos, igy itt sem (elotte sem volt ha jol tudom, de nem lenyeg).

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:44

Sierra írta:
Realista24 írta: M7 is patika, mas kerdes, hogy nem birja el a forgalmat nyaron.
Patika??? Brutális kátyúk vannak rajta, főleg a külső sávban, rengetegszer koppan szegény autó ezekben a szarokban. Rengeteg úthiba van sajnos az M7-esen is, már azon a szakaszon is, amit bő 15 éve adtak át. De az M3-ashoz képest még elfogadható.
Realista24 írta: 16500 forint 12 honapra, nagyjabol semmi arra, hogy korlatlanul hasznalhasd az autopalyat.
Az biztos, hogy jobban megéri, csak ezzel is az a baj, hogy 3 megyére kell megvennem, hogy lejussak a nyaralóba, és ha esetleg az ország többi részére kell menni, akkor megint venni kell 10 naposat vagy havit. Az éves lenne a legjobb, de hát egyszerre ezért kiadni 50 ezret... és annyira ki se használnám, de legalább sose kéne vele baszkodni.
Melyik szakaszan jarsz az M7-nek? Mert hogy en brutalis katyukkal nem talalkoztam, az biztos.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:41

M3 katasztrófa, szűk, iszonyatos úthibák.
M5 dettó nem erre a forgalomra lett tervezve, elbírna 1-1 sávot pluszban, de Kecskemét-BP között 2-2 pluszt is.

M7 nem rossz egyébként, legalábbis a Balaton alatti része.
A gyorsforgalmi utaink is elég jók.
Szerintem ebben a tekintetben nem panaszkodhatunk.

AMi teljesen el van hanyagolva, azok a sima utak, főutak, mellékutak. Ott balkán van erősen.

Pl Kunszentmiklós térsége, vagy ahol én lakok dél-pest megye....ott komolyan mintha lakatos/gumis bartell lenne, hogy vihesd a kerekeidet hetente kikalapáltatni.

Pedig pl 5-ös főúton brutális forgalom megy át, ehhez képest életveszélyes a közlekedés rajta.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:35

Realista24 írta: M7 is patika, mas kerdes, hogy nem birja el a forgalmat nyaron.
Patika??? Brutális kátyúk vannak rajta, főleg a külső sávban, rengetegszer koppan szegény autó ezekben a szarokban. Rengeteg úthiba van sajnos az M7-esen is, már azon a szakaszon is, amit bő 15 éve adtak át. De az M3-ashoz képest még elfogadható.
Realista24 írta: 16500 forint 12 honapra, nagyjabol semmi arra, hogy korlatlanul hasznalhasd az autopalyat.
Az biztos, hogy jobban megéri, csak ezzel is az a baj, hogy 3 megyére kell megvennem, hogy lejussak a nyaralóba, és ha esetleg az ország többi részére kell menni, akkor megint venni kell 10 naposat vagy havit. Az éves lenne a legjobb, de hát egyszerre ezért kiadni 50 ezret... és annyira ki se használnám, de legalább sose kéne vele baszkodni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:09

nmate írta: Akkor csak szerintem volt amúgy pofátlanul olcsó a havi eddig? :mrgreen: Kb. most normalizálódott.
Ausztriaban 28,2 euro a kethavi, szoval annyira nem volt olcso a magyar sem, ha ehhez viszonyitom. (eves olcsobb, mint itthon, meg a 400as euro mellett is)
A kapus helyek az igazan szopatosak, de havi matricas arakban eddig atlagon voltak a magyar arak.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:59

Sierra írta:
csababarca írta: az éves viszont nem nőtt ekkorát, talán 45 volt, most 49 lesz.
én mindig ezt veszem.
vagy megyei matrica is opció, gondolom ezek felé próbálják terelni a népet.
Igen, másik kettő nem emelkedik számottevően. Az a baj, hogy annyit nem pályázok, hogy megérje nekem az éves. megyei még csak-csak, de abból is kell vagy 3, hogy amerre járok meglegyen. De a havi kilőve az tuti, ennyiért ki fog venni matricát? Őrület, a 10 napos is rohadt sok.
16500 forint 12 honapra, nagyjabol semmi arra, hogy korlatlanul hasznalhasd az autopalyat.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:57

Realista24 írta: M1-es szerintem teljesen jo, azon jarok, minden heten tobbszor.
De szigoruan csak a belso sav. :mrgreen:
nmate írta: Akkor csak szerintem volt amúgy pofátlanul olcsó a havi eddig? :mrgreen: Kb. most normalizálódott.
Az szerintem is olcso volt, inkabb a dragulas merteke veri le a biztit sokaknal, foleg a cserebe kapott szolgaltatas tudataban.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:55

Akkor csak szerintem volt amúgy pofátlanul olcsó a havi eddig? :mrgreen: Kb. most normalizálódott.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:52

Sierra írta:
rikko írta: Sok e ? Szlovéniában a havi 40 juró aztán van 5 km aszfalt amin használod kb ...
Igen, sok, 5210 ft-hoz képest kurva sok. :D Baromira nem érdekel Szlovénia. Ott biztos az az 5km is biztos jó állapotú. És kétlem, hogy az átlag fizu 200 ezer forintnyi euró lenne.
Itt mire leérsz Debrecenbe az M3-ason szétesik a kocsi alattad. M7-es is megér egy misét elég hosszú szakaszokon. M1-es is horror volt sokáig, főleg az Tatabányáig, de azt hiszem azt sikerült végre felújítani, arra ritkán járok. Csak tudnám akkor mire költik a pályamatrica bevételt? (költői kérdés).
M1-es szerintem teljesen jo, azon jarok, minden heten tobbszor.
M7 is patika, mas kerdes, hogy nem birja el a forgalmat nyaron.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:42

Nehéz lenne napos vagy 24 órás matricát bevezetni... :roll: de, hát nehogy valami a népet szolgálja...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:30

rikko írta: Sok e ? Szlovéniában a havi 40 juró aztán van 5 km aszfalt amin használod kb ...
Igen, sok, 5210 ft-hoz képest kurva sok. :D Baromira nem érdekel Szlovénia. Ott biztos az az 5km is biztos jó állapotú. És kétlem, hogy az átlag fizu 200 ezer forintnyi euró lenne.
Itt mire leérsz Debrecenbe az M3-ason szétesik a kocsi alattad. M7-es is megér egy misét elég hosszú szakaszokon. M1-es is horror volt sokáig, főleg az Tatabányáig, de azt hiszem azt sikerült végre felújítani, arra ritkán járok. Csak tudnám akkor mire költik a pályamatrica bevételt? (költői kérdés).

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 22., csütörtök 1:11

Sierra írta:
én mindig ezt veszem.
Igen, másik kettő nem emelkedik számottevően. Az a baj, hogy annyit nem pályázok, hogy megérje nekem az éves. megyei még csak-csak, de abból is kell vagy 3, hogy amerre járok meglegyen. De a havi kilőve az tuti, ennyiért ki fog venni matricát? Őrület, a 10 napos is rohadt sok.

Sok e ? Szlovéniában a havi 40 juró aztán van 5 km aszfalt amin használod kb ...
Az biztos, hogy Vitya bajban van és valahonnan kell neki a pénz. Most még csak így gyűjtöget, szerintem január elsejétől pedig már rendes áron lesz az üzemanyag is.

De rá kell szavazni, mert ő megoldja....

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 21., szerda 22:19

Sierra írta: Az megvan, hogy a 10 napos autópálya matrica 44%-kal, a havi pedig 71%-kal fog emelkedni? :lol: :lol:

3820 helyett 5500 lesz a 10 napos
5210 helyett 8900 lesz a havi :lol: :lol: :lol:
remélem az is megvan, hogy akkor megint viktorra kell szavazni :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 21., szerda 22:04

én mindig ezt veszem.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 21., szerda 21:58

Sierra írta: Az megvan, hogy a 10 napos autópálya matrica 44%-kal, a havi pedig 71%-kal fog emelkedni? :lol: :lol:

az éves viszont nem nőtt ekkorát, talán 45 volt, most 49 lesz.
én mindig ezt veszem.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 21., szerda 21:55

Az megvan, hogy a 10 napos autópálya matrica 44%-kal, a havi pedig 71%-kal fog emelkedni? :lol: :lol:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 20., kedd 11:20

hehetheoriginal írta: Gondolom viktortol azert felveszik a fizut :lol:

Kibaszott fertő az egesz, a mult heten sztrajkolni mereszelo, megfenyegetett tanaroktol kezdve, az eü, a gaz, benzin, aram dolgok, szavazzal rajuk nyomorult, mert felujitottak a templomodat :lol:
A penz nyilvan kell, csak unatkoznak ott mar 12 eve, ugyh jatszanak majd vmit.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 20., kedd 10:45

Gondolom viktortol azert felveszik a fizut :lol:

Kibaszott fertő az egesz, a mult heten sztrajkolni mereszelo, megfenyegetett tanaroktol kezdve, az eü, a gaz, benzin, aram dolgok, szavazzal rajuk nyomorult, mert felujitottak a templomodat :lol:
thereisonly1ronaldo

Vissza: