OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

Re: OFF

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. szeptember 24., kedd 13:42

Realista24 írta:
kiserik írta:

Kérdés: ha valaki tünetmentes, akkor honnan tudja, hogy covidos?
Elkapja, anya, apa, gyerek, masokon szuk korben kijon a tunet, mindenki csinal tesztet, es tadaaam, az is covidos, akinek nem volt tunete.

Mar ha hiszunk a teszteknek nyilvan.
Amióta van ez a covid őrület kb hetente csinálunk tesztet. Rajtam kívül egy oltott kolléga nem volt még a teszt szerint covidos... A többi igen.
Eléggé nehezen hihető, hogy én sem voltam, még a legelején volt 2-3 gyenge nap, de azóta semmi. Ez is inkább olyan kialvatlanság feeling volt és nem náthás betegség

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 24., kedd 13:39

kiserik írta:
Nika91127 írta: De amúgy, miért ilyen téma ez a covid? Mint a véres posztó. Influenzára se tesztelnek senkit. Felsőlégúti virális megbetegedés. Influenzába is belehalhatnak. Nem csak a covidba. A lényeg ugyanaz.
Mert az emberek elhitték a sok szart egy felső légúti megbetegedéssel kapcsolatban, amit szépen (tudatosan?)félre is kezelték. Ugyan ez a helyzet a PCR tesztekkel is.
Elhittek vagy tapasztaltak? Nem mindegy.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 24., kedd 13:38

Nika91127 írta: De amúgy, miért ilyen téma ez a covid? Mint a véres posztó. Influenzára se tesztelnek senkit. Felsőlégúti virális megbetegedés. Influenzába is belehalhatnak. Nem csak a covidba. A lényeg ugyanaz.
Mert az emberek elhitték a sok szart egy felső légúti megbetegedéssel kapcsolatban, amit szépen (tudatosan?)félre is kezelték. Ugyan ez a helyzet a PCR tesztekkel is.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 24., kedd 13:05

De amúgy, miért ilyen téma ez a covid? Mint a véres posztó. Influenzára se tesztelnek senkit. Felsőlégúti virális megbetegedés. Influenzába is belehalhatnak. Nem csak a covidba. A lényeg ugyanaz.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 24., kedd 12:54

kiserik írta:
BlancoMark írta:
Tobbszor is elkaphatod es nyilvan a masodik alkalomtol az emberek nagy reszenel tunetmentes.

Persze sokaknal az elso alkalommal is igy lehet.
Elkapja, anya, apa, gyerek, masokon szuk korben kijon a tunet, mindenki csinal tesztet, es tadaaam, az is covidos, akinek nem volt tunete.

Mar ha hiszunk a teszteknek nyilvan.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 24., kedd 12:53

ha valaki tünetmentes, honnan tudja, hogy pl hpv-s vagy hiv pozitiv :mrgreen:

azért ilyen alapvető dolgokat ne kérdezzünk már :roll:
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 24., kedd 12:51

BlancoMark írta:
kiserik írta:
Az a covidos, akinek nincs tünete, nagy valószínűséggel nem is covidos.
Tobbszor is elkaphatod es nyilvan a masodik alkalomtol az emberek nagy reszenel tunetmentes.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 24., kedd 12:38

kiserik írta:
ikarus93 írta: Azért azt se felejtsük el hogy nagyon sok betegség egyes gyerekeknél és felnőtteknél tünet mentes. Pl ott a Covid mint jó példa van aki Covidos volt aztán semmi tünete nem volt. Na most ez a személy bemegy emberek közé ott meg elkapják a többiek.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 24., kedd 11:43

más, sokkal fontosabb kérdés, mint a gyerekek egészsége :mrgreen:

vett már valaki idei mezt, eredetit, abból is a player verziót?
slim fit, vagy ez is, mint a mezek/ruhák 95%-a a boltokban alul bő, felül szűk, mert téglatest emberekre lett szabva?
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 24., kedd 11:40

ikarus93 írta: Azért azt se felejtsük el hogy nagyon sok betegség egyes gyerekeknél és felnőtteknél tünet mentes. Pl ott a Covid mint jó példa van aki Covidos volt aztán semmi tünete nem volt. Na most ez a személy bemegy emberek közé ott meg elkapják a többiek.

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2024. szeptember 24., kedd 11:31

Azért azt se felejtsük el hogy nagyon sok betegség egyes gyerekeknél és felnőtteknél tünet mentes. Pl ott a Covid mint jó példa van aki Covidos volt aztán semmi tünete nem volt. Na most ez a személy bemegy emberek közé ott meg elkapják a többiek.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. szeptember 24., kedd 11:16

Realista24 írta:
Ez egy oda-vissza moka, mert nalunk olyan volt, hogy az ovonenik telen kint kabatban, salban, gyerekek meg nyugodtan egy pulcsiban, sal sapka nelkul :lol:
True story, délután 10x fok, fúj a szél mint állat és a gyerekek polóban rohangálnak :/

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 24., kedd 11:05

Tjacks írta:
Pipita írta:

Az esetek kilencven százalékában az óvatos és tudatos felnőtt (?) szülő gondolkodás nélkül viszi be a göthös csemetét az oviba/suliba.

Hogy aztán emiatt kidől a fél osztály mellett a tanári kar és a többi szülői is, az már kit érdekel, legalább neki nem kellett szabit pazarolnia a munkahelyén.
Sajnos már az oviban is bőven elindul a folyamat, a kedvencem amikor behozza a gyereket aki elkezd hurutosan köhögni, kezében landol a takony és eljátssza hogy " nana, hát ez most honnan jön Zsombika?" :lol:

Reggel szarul kell a gyerek, adnak neki egy kis NUROFENT , és délig, jobb esetben uzsonnáig kihúzza láz nélkül.
Ez egy oda-vissza moka, mert nalunk olyan volt, hogy az ovonenik telen kint kabatban, salban, gyerekek meg nyugodtan egy pulcsiban, sal sapka nelkul :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. szeptember 24., kedd 11:02

Pipita írta:
BLevi96 írta: Ez azért is lehet mert ők nem annyira óvatosak és tudatosak mint mi felnőttek: felkell öltözni, kézmosás, nem köhögsz össze mindent.
Az esetek kilencven százalékában az óvatos és tudatos felnőtt (?) szülő gondolkodás nélkül viszi be a göthös csemetét az oviba/suliba.

Hogy aztán emiatt kidől a fél osztály mellett a tanári kar és a többi szülői is, az már kit érdekel, legalább neki nem kellett szabit pazarolnia a munkahelyén.
Sajnos már az oviban is bőven elindul a folyamat, a kedvencem amikor behozza a gyereket aki elkezd hurutosan köhögni, kezében landol a takony és eljátssza hogy " nana, hát ez most honnan jön Zsombika?" :lol:

Reggel szarul kell a gyerek, adnak neki egy kis NUROFENT , és délig, jobb esetben uzsonnáig kihúzza láz nélkül.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 24., kedd 10:54

hehetheoriginal írta: tűzálló overall is onnan gyün, nem?

meg most azér öreg elon is jó irányba csapkodja steve jobs modra a rabszolga mernokeit, elég jol összerakták a technologiat, hogy ne egyszerhasználatos rakétákkal szerecsétlenkedjenek
Áthoztam ide.
Nagyon sok mindent köszönhetünk az űrutazásnak, de az átlagember sokszor bele sem gondol, nem látja át, és elkezd sírni a számokon. Ez volt a holdaszállásnál is a vége felé. Főleg az Apollo1 után.

Ami a SpaceX programot illeti, valóban technikai bravúr, amit ott csinálnak. Viszont én félek attól, hogy az egészből végül a gazdagok szórakozása lesz, pár millkóért űrutazókké válhatnak.
De cáfoljanak rám, használják pl. űrszondák kilövésére is, mert szerintem sok kormány, űrügynökség is sokat tudna spórolni ezzel, és a tudomány is nyerte rajta.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. szeptember 24., kedd 10:47

BLevi96 írta: Ez azért is lehet mert ők nem annyira óvatosak és tudatosak mint mi felnőttek: felkell öltözni, kézmosás, nem köhögsz össze mindent.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. szeptember 23., hétfő 20:24

h3x0r írta:
Sierra írta:

Simán lehet hogy a covid oltásokhoz is köze van. Én pl a 3. oltásom (2021 december) után 2022-ben vagy 4x fáztam meg, olyan még sose volt előtte. Azóta normalizálódott, tavaly március óta nem voltam beteg. De sajnos a parlagfű allergiám is az elmúlt 2 évben durvult be nagyon, az is kb pont az oltások utánra tehető. Lehet nincs összefüggés, mindenesetre erősen gyanús dolgok ezek.
Ne azonnal az osszeeskuveseket vegyul elo, hanem gondolkozzunk mar egy kicsit logikusan. 2021-ben mindenki maszkozott, hasznalta a kezfertotlenitot, sokaknal home office, az emberek kerultek a talalkozasokat, persze hogy sokkal ritkabb volt barmilyen megfazas. (emlekszem, voltak is hirek akkoriban, hogy az influenza szezon szinte teljesen elmaradt) Ezzel szemben a kovetkezo evben mar mindenki ugy volt vele, hogy be vagyok oltva, mar elegem van az egeszbol, mar messze nem figyeltek oda annyira az emberek. Az immunrendszerunk is elszokott a vedekezestol, persze hogy sokakat vagy jobban levert vagy gyakrabban kaptak el. Azota persze, hogy normalizalodott a dolog.

(amugy tegnap barati korben pont az volt a tema, hogy az ovoda/iskola hanyadik napja utan jott a gyereknel az elso torokfajas/orrcsorgas. itt szeptember 9-en kezdodott az iskola meg az ovoda).
Beakartam dobni az ACL sérülések-COVID összekötést trollkodásból, de megelöztek.

A gyerekek meg 2 lábon járó betegség hordózok, családba is vannak és nem volt olyan hónap hogy ne lettek volna otthon. Ez azért is lehet mert ők nem annyira óvatosak és tudatosak mint mi felnőttek: felkell öltözni, kézmosás, nem köhögsz össze mindent.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. szeptember 23., hétfő 19:43

A szomszéd gyerekei 5 és 6 évesek 2 nap után már lázas betegek voltak.
Itt lent a bajoroknál most nagyon bedurvult az ovisok és iskolások fertőzéses betegsége.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 23., hétfő 19:30

Sierra írta:
RaúlCF írta: Komolyan lassan 2000-2020 között nem volt annyi ACL sérülés mint az elmúlt években.
Simán lehet hogy a covid oltásokhoz is köze van. Én pl a 3. oltásom (2021 december) után 2022-ben vagy 4x fáztam meg, olyan még sose volt előtte. Azóta normalizálódott, tavaly március óta nem voltam beteg. De sajnos a parlagfű allergiám is az elmúlt 2 évben durvult be nagyon, az is kb pont az oltások utánra tehető. Lehet nincs összefüggés, mindenesetre erősen gyanús dolgok ezek.
Ne azonnal az osszeeskuveseket vegyul elo, hanem gondolkozzunk mar egy kicsit logikusan. 2021-ben mindenki maszkozott, hasznalta a kezfertotlenitot, sokaknal home office, az emberek kerultek a talalkozasokat, persze hogy sokkal ritkabb volt barmilyen megfazas. (emlekszem, voltak is hirek akkoriban, hogy az influenza szezon szinte teljesen elmaradt) Ezzel szemben a kovetkezo evben mar mindenki ugy volt vele, hogy be vagyok oltva, mar elegem van az egeszbol, mar messze nem figyeltek oda annyira az emberek. Az immunrendszerunk is elszokott a vedekezestol, persze hogy sokakat vagy jobban levert vagy gyakrabban kaptak el. Azota persze, hogy normalizalodott a dolog.

(amugy tegnap barati korben pont az volt a tema, hogy az ovoda/iskola hanyadik napja utan jott a gyereknel az elso torokfajas/orrcsorgas. itt szeptember 9-en kezdodott az iskola meg az ovoda).

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 23., hétfő 19:11

Sierra írta:
RaúlCF írta: Komolyan lassan 2000-2020 között nem volt annyi ACL sérülés mint az elmúlt években.
Öregszel :mrgreen:
Nekem azok az ismerőseim küzdenek hosszútávú következményekkel, akik az oltás előtt kapták el, vagy nem is oltatták be magukat. Vérnyomásingadozás, pánikrohamok, sőt, az egyiknek olyan heges lett a tüdeje, hogy azóta alig tud felmászni egy közepes dombra.

Vissza: