HozzászólásSzerző: Faust » 2020. szeptember 1., kedd 13:18
HozzászólásSzerző: babaking » 2020. szeptember 1., kedd 9:30
én is nézegettem Nagy Svájci Pásztorkutyát ami rokon, és hasonló gondokkal küzd. A Német tenyésztök szövetségbe tömörültek és csak az kap engedélyt aki kn 4-5 vizsgálatot elvégez az az állaton, hogy ezekezt a problémákat kiszürjék. Nem tudom Magyarországon hány tenyésztö van és, hogy müködik, de pároztatás elött bizonyos vizsgálatokkal csökkenteni lehet ezeknek az esélyét - természetesen teljesen kizárni soha sem lehet. Ez sajnos amennyire én tudom a fajtatisztaság egyik mellékhatása - minden "nemesített" kutyának vannak ilyen bajai, a keverékek általában egészségesebbek. De lehet, hogy tévededk, biztos van itt aki jobban ért hozzáEl Sie7e írta:ha túltenyésztik, előfordulnak ilyen betegségekYazid írta: kutya szakértők! régóta gondolkozok hogy szeretnék kutyát. nekem mindenáron berni pásztor kell. elég szar dolgokat olvasok róla, hogy 3-4 évesen már izületi bajai lesznek, meg többségük daganatos lesz előbb utóbb. en nagyon tudatlan vagyok ilyen téren a kutyákkal kapcsolatban, mennyire lehet ezeknek az infóknak hinni, vagy akárhány kutyafajtáról olvasnék ilyeneket?
nem tudom, hogy a berni pásztor mennyire népszerű mostanában, de a túltenyésztés igazából ezen múlik
HozzászólásSzerző: babaking » 2020. szeptember 1., kedd 9:20
V4-ek jöhetnek egy külföldi teszttel. Németországból meg ausztriából meg még a magyar állampolgárok sem
HozzászólásSzerző: Steve » 2020. augusztus 30., vasárnap 18:33
Mi ugyanígy csináltuk. Országon belül utazgattunk és tök jól is sült el. Egyik legnyugodtabb nyaralásunk volt, mindenféle túlbonyolítás nélkül.'shutterisland írta: jo par ismerosom lovoldozte a kepeket gorogbol meg ciprusrol fb-re, most meg a szidalmazo posztokat, hogy vagy nyaralas megszakitas vagy teszttel tokoles-fizetes / karanten.![]()
en aprilisban mentem volna nyaralni, de torolve lett, ugy vagyok vele, hogy akkor inkabb orszagon belul megyek valamerre ha nagyon mehetnekem lesz a szabi alatt es majd jovore bepotoljuk.
nem igaz, hogy az emberek nem birtak ki, hogy ezt az evet jobb skipelni ebbol a szempontbol.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2020. augusztus 30., vasárnap 18:14
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. augusztus 29., szombat 18:32
ha túltenyésztik, előfordulnak ilyen betegségekYazid írta: kutya szakértők! régóta gondolkozok hogy szeretnék kutyát. nekem mindenáron berni pásztor kell. elég szar dolgokat olvasok róla, hogy 3-4 évesen már izületi bajai lesznek, meg többségük daganatos lesz előbb utóbb. en nagyon tudatlan vagyok ilyen téren a kutyákkal kapcsolatban, mennyire lehet ezeknek az infóknak hinni, vagy akárhány kutyafajtáról olvasnék ilyeneket?
HozzászólásSzerző: Yazid » 2020. augusztus 29., szombat 18:00
HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. augusztus 29., szombat 16:55
Vidéken de havonta 2-3szor járok area, majd ránézek.Aroninho írta:
Nem tudom, hol laksz, hátha jó tipp lesz: nekem mostanában a V8 garázst dobja fel a Facebook, ott 3000 - és ez Budapest Váci út. Pár hete voltam otthon (Győr), ott is hasonló árak vannak.
A 15-20 elég sok mèg ha nyitási akciós is ez a V8 ár![]()
HozzászólásSzerző: Aroninho » 2020. augusztus 29., szombat 16:24
Nem tudom, hol laksz, hátha jó tipp lesz: nekem mostanában a V8 garázst dobja fel a Facebook, ott 3000 - és ez Budapest Váci út. Pár hete voltam otthon (Győr), ott is hasonló árak vannak.csababarca írta: Autó belsejét hogy szoktátok takarítani?
Kicsit besokalltam mert már a környéken mindenhol ilyen 15-20ezer forintért takarítanak autót...annyiért megoldom magamnak inkább.
Amivel a gondom van, hogy az előző autómon pl a műszerfal feletti rész, ami ilyen puha gumis tapintású (nem tudom a nevét), kifehéredett egy idő után...gondolom valami olyan szert küldtem rá amit nem kellett volna.
Aki tudja miről/melyik részről beszélek, az dobna egy választ, ha ismer valami terméket ennek a területnek a tisztítására, portalanítására?
HozzászólásSzerző: lordgabi » 2020. augusztus 28., péntek 18:42
HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2020. augusztus 28., péntek 18:35
Szerencsetlen csalad, nagyon sajnalom oket, az apukaja nyugodjon bekeben, az eletben maradt csaladtagoknak pedig mihamarabbi gyogyulast es sok erot kivanok!lordgabi írta: FB poszt a számlaszámmal együtt.
Kárpátalján, az egyik szomszédos településen lakik a kisfiú, szörnyű balesetet szenvedtek, az édesapa a helyszínen szörnyethalt, a gyerek lába leszakadt a becsapódás következtében, keresni kellett a mezőn, az idősebb testvére vezette az autót akit azóta is szörnyű lelkiismeret gyötör, mindig őrzi egy családtag, nehogy véget vessen a szenvedésének.![]()
Ukrajnában (roppant mód meglepődtem) még az ukrán jótékonysági szervezetek, áruházak 50 km körzetben, és egyházak is szerveztek gyűjtést, de minden egyes grivenyre vagy forintra szükség van, hogy megpróbáljon újra teljes életet élni a kisfiú. Segítség, szakértelem nincs, a megoldás ismét az anyaország lesz, ha stabillá és szállíthatóvá válik az állapota. Nincs véglegesen elkeseredve, azzal nyugtatja magát, hogy megígérték neki az orvosok, hogy még fog tudni focizni is.
A megmaradt lába is kritikus állapotban van, cél a megmentése és a protézis majd a teljes rehabilitáció.
Nem igazán kapcsolódik egyik témához sem, ami itt szokott pörögni, de remélem maradhat, én már segítettem pedig nem ismerem közelről ezt a családot.
HozzászólásSzerző: lordgabi » 2020. augusztus 28., péntek 18:22
HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. augusztus 28., péntek 17:18
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2020. augusztus 28., péntek 17:04
Ez a majdnem "satu"?babaking írta: Vezéreinknek megínt helyén van az esze és a szíve. Szeptember 1-töl 1 külföldi sem léphet be az országba. Kivéve, ha 20000 futballszurkolóról van szó.![]()
![]()
HozzászólásSzerző: babaking » 2020. augusztus 28., péntek 17:02
HozzászólásSzerző: Steve » 2020. augusztus 28., péntek 8:26
Én is azzal mostam az erkélyt anno. Az a legjobb.Kerlon írta:Sterimob vegyszer nélkülSteve írta: Mivel itt mindenki ért mindenhez és mindig van valakinek hasznos ötlete így érdeklődnék, hogy
Terasz mosáshoz ki mit használ? Mármint vízen kívül.![]()
Van valami terasz mosó folyadék amit különösen ajánlanátok?
Én a kärcher sajátját használom, de nem vagyok annyira meggyőzve. Évekkel ezelőtt vettem valami noname teraszmosó folyadékot, az vitt mindent. De nem találom már ezt és nem is emlékszem mi volt a neve.
Ja amúgy fa terasz. Köszi, ha van valakinek hasznos tippje.amugy nekem nincs teraszom, csak 7m2es erkely, amit domesztosos vizzel szoktam felmosni.
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2020. augusztus 28., péntek 8:08
Sterimob vegyszer nélkülSteve írta: Mivel itt mindenki ért mindenhez és mindig van valakinek hasznos ötlete így érdeklődnék, hogy
Terasz mosáshoz ki mit használ? Mármint vízen kívül.![]()
Van valami terasz mosó folyadék amit különösen ajánlanátok?
Én a kärcher sajátját használom, de nem vagyok annyira meggyőzve. Évekkel ezelőtt vettem valami noname teraszmosó folyadékot, az vitt mindent. De nem találom már ezt és nem is emlékszem mi volt a neve.
Ja amúgy fa terasz. Köszi, ha van valakinek hasznos tippje.
HozzászólásSzerző: Steve » 2020. augusztus 27., csütörtök 20:36
HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2020. augusztus 24., hétfő 23:30
Van ám ott más érdekesség is pl. a méhes szakasz'shutterisland írta: errol az jut eszembe, hogy hasonlo esetben ha van egy barackfa a kerites tuloldalan de atlog a mi portankra, akkor a rajta levo barackot jogszeru ledezsmalni ?![]()
HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2020. augusztus 24., hétfő 23:23
Minden telepules honlapjan fent vannak az epitesi szabalyzatok, amik adott telepulesekre vonatkoznak. Mindenhol mas es mas az eloiras._Bushido_ írta:két ház egymás mellett, szóval oldalsó telekhatár. Drótkerítés. Itt kb 15 cm van a kerítés és a felépített faház között - de az is csak azért, mert a kerítésnek megvan egy beton alapja (ami szélesebbé teszi a kerítést, mintha csak a drótot néznénk), hogy ha később úgy adódik, lehessen minőségibbet csinálni.El Sie7e írta: 2. attól függ, de alapesetben hagyni kell a kerítéstől 1 métert de adott város építési szabályzata határozza meg pontosan az sem mindegy, hogy milyen kerítés illetve telekhatárrol beszélünk (oldalsó, vagy hátsó)
Városépítési szabályzat? szóval be kéne menni a hivatalba, megkérdezni?
Jelenlévő fórumozók: 3 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem