kiserik írta:
Ericco: a többlethalálozás nem köthető a helytelen kezeléshez és a terrorban, elszigetelésben tartáshoz?
Ha az orvosok még nem jöttek rá, hogyan kell helyesen kezelni, mik lehetnek a szövődmények rövid és hosszú távon, ezért tele az intenzív osztályok, akkor a helyes viselkedés nem az, hogy bizonyos korlátozásokat vezetünk be, ameddig meg nem ismerjük azokat vagy meg nem jelennek az oltások?
Az elszigeteltség pedig nem értem, hogyan ronthat a helyzeten egy gyorsan, légben terjedő terjedő járvány esetén. Ezt megmagyarázhatnád.
kiserik írta:Egy influenza járványba is rengetegen meghalnak
Nem tudom, miért ignorálod az arányaiban több/magasabb kifejezéseket.
Nika91127 írta:
Nem vagyok infektes. De minden "nagy járvány" első hullámában a halálozás magasabb - nem ismert a pontos kezelesi mechanizmus.
Ahogy írod, új vírus volt, amelyik könnyen terjedt. Szerintem erről szóltak a korlátozások, a kisebbik rosszat választja a társadalom, hogy a védtelenebbeket minél nagyobb arányban megvédje. Mert előre senki sem tudta, mit tartogat a szervezete, és idő kellett az orvostudománynak, hogy kiismerje azt, kifejlesszük a vakcinákat. Minél lejjebb nyomni a számokat.
Nika91127 írta:
Kollegammal egyszerre lettunk betegek, nekem kb semmi, neki szivritmuszavara lett. Mindketten 30 körül.
Egy jó barátom szintén szívritmuszavaros lett, többszörr visszatérő pánikrohamokkal. Szintén 30-as éveiben.