OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Yazid » 2020. október 13., kedd 15:40

a benzin/hibrid a jövő, én már dízelt biztos nem vennék, ezek az új generációs 1.6 benzinesek is mennek azért

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. október 13., kedd 15:29

chosenone46 írta:
Sierra írta:

Minden az előző tulajtól függ. Viszont arra számíts, hogy egy 5-6 éves autóhoz minden drága lesz. Nekem a 16 éves Mondeomhoz is vannak szép árak alkatrészekben. Érdemes kiolvastatni mindenképpen, meg átnézetni. Megér 10 ezer Forintot, hogy aztán megspórolj többszázezret. Dízelnél az a baj, ha vmi betérdel, az költséges. Porlasztók, magasnyomású szivattyú, részecskeszűrő, mind több százezres mulatság darabonként. Automata váltó felújítás szintén. És akkor még a kettőstömegű + kuplungszett meg se lett említve. Benzinesnél kb nincs hibalehetőség, max a gyújtás csere, de mindegyiknél olcsóbb.
én is már egy ideje szemezek az mk4 mondeoval, minden nap jön a hahu értesítő hátha van valami jó vétel :kalapos: elsősorban benzinest keresek, abból meg javarészt 1.6-tal van zsúfolva a kínálat. az 1.6 megéri, nem nehéz az autó ekkora motorhoz? vagy érdemes inkább várni egy 2.0-ás motorra? eléggé vegyesen használnánk, városban is mozgunk, havi 400km pálya fix, hazamenetel miatt. de sokat járunk túrázni is, így nem szeretném, hogy úgy kelljen feltolni a szerpentinen.
Csak a 2.0 tdci. Manuális váltó. Ecoboostot ne vegyél.

chosenone46
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: chosenone46 » 2020. október 13., kedd 15:11

Sierra írta:
M1Ö írta:Főként a szervizelés miatt kérdezem, hogy mennyire költséges.
Minden az előző tulajtól függ. Viszont arra számíts, hogy egy 5-6 éves autóhoz minden drága lesz. Nekem a 16 éves Mondeomhoz is vannak szép árak alkatrészekben. Érdemes kiolvastatni mindenképpen, meg átnézetni. Megér 10 ezer Forintot, hogy aztán megspórolj többszázezret. Dízelnél az a baj, ha vmi betérdel, az költséges. Porlasztók, magasnyomású szivattyú, részecskeszűrő, mind több százezres mulatság darabonként. Automata váltó felújítás szintén. És akkor még a kettőstömegű + kuplungszett meg se lett említve. Benzinesnél kb nincs hibalehetőség, max a gyújtás csere, de mindegyiknél olcsóbb.
én is már egy ideje szemezek az mk4 mondeoval, minden nap jön a hahu értesítő hátha van valami jó vétel :kalapos: elsősorban benzinest keresek, abból meg javarészt 1.6-tal van zsúfolva a kínálat. az 1.6 megéri, nem nehéz az autó ekkora motorhoz? vagy érdemes inkább várni egy 2.0-ás motorra? eléggé vegyesen használnánk, városban is mozgunk, havi 400km pálya fix, hazamenetel miatt. de sokat járunk túrázni is, így nem szeretném, hogy úgy kelljen feltolni a szerpentinen.
"...csak a kedvesség, az öröm,
a pardon, meg a köszönöm,
a gyöngédség, a figyelem,
csak az az igaz idelenn..."

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. október 12., hétfő 21:39

Professore írta:
kiserik írta:
Annó nézegettem ezeket, nem tudtam dönteni, hogy egy ilyen kínai csodát vegyek e, vagy egy értelmes kamera rendszert. Egyelőre nem vettem egyiket sem. Eldöntendő még az is, hogy tudsz/akarsz e a kamerákhoz áramot vinni (hiába wifis egy kamera, attól még áram kell neki). Ha nem, akkor az előbb említett Xiaomiról teszt: https://tesztarena.hu/xiaomi-xiaobai-im ... fi-kamera/ Most a banggood-on a 3 kamera + 1 gateway 80.000 Ft, ha beltérbe mást akarsz, akkor 2 kamera + 1 gateway 58.000 Ft.
Bocsi ha orbitális hülyeséget kérdezek de érdekel a dolog engem is viszont valami nagyon nem világos. Szóval a Gateway közvetlenül a routerrel kommunikál? Nem kell egy PC-is? Ha nem akkor bármilyen átlagos wifi routerrel működik a dolog vagy van valami spéckó ficsőr amit a routernek tudnia kell?
Legjobb tudomásom szerint nem kell PC. Mindent felhőbe ment vagy SD kártyát is lehet tenni bele. A routernek egy dolgot kell tudnia: internetet adni :D Van pár teszt Youtube-on, érdemes őket megnézegetni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2020. október 12., hétfő 21:29

kiserik írta:
Realista24 írta:

Hétvégi házhoz kellene, igazából semmi extrára, csak néha ránézzek, meg lássam, hogy milyen állatok mászkálnak.
Annó nézegettem ezeket, nem tudtam dönteni, hogy egy ilyen kínai csodát vegyek e, vagy egy értelmes kamera rendszert. Egyelőre nem vettem egyiket sem. Eldöntendő még az is, hogy tudsz/akarsz e a kamerákhoz áramot vinni (hiába wifis egy kamera, attól még áram kell neki). Ha nem, akkor az előbb említett Xiaomiról teszt: https://tesztarena.hu/xiaomi-xiaobai-im ... fi-kamera/ Most a banggood-on a 3 kamera + 1 gateway 80.000 Ft, ha beltérbe mást akarsz, akkor 2 kamera + 1 gateway 58.000 Ft.
Bocsi ha orbitális hülyeséget kérdezek de érdekel a dolog engem is viszont valami nagyon nem világos. Szóval a Gateway közvetlenül a routerrel kommunikál? Nem kell egy PC-is? Ha nem akkor bármilyen átlagos wifi routerrel működik a dolog vagy van valami spéckó ficsőr amit a routernek tudnia kell?

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2020. október 12., hétfő 21:22

Realista24 írta: Na, hogy ne csak politizáljatok.

Kül és beltéri kamera/kamerarendszert keresek.

Kültérre kettő, beltérre egyre van szükségem.
Nem tudom van-e olyan, ami folyamat néz, de csak mozgásnál rögzít? Ilyen lenne a cél.
Wifi-s.

Valakinek tapasztalat, ötlet, tanács? Köszi.

Xiaomit nézegetek amúgy, csak ott nem találtam kültérit.
Ha a kínai dolog is szóba jöhet, akkor alin a Besder cuccait tudom ajánlani. Nekem 7 van itthon felrakva (720p, vezetékes) már vagy 2-3 éve, meg vagyok velük elégedve. Approl bárhonnan tudom nézni, 0-24-ben rögzít.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2020. október 12., hétfő 21:02

kiserik írta:
Marci77 írta: Van itt olyan aki használja az online e-számla rendszert? Érvénytelenítéssel/módosítással kapcsolatban lenne kérdésem. Én szoktam leadni édesapám számláit, de elnéztem az egyiket,és hibásan adtam le. Próbáltam érvényteleníteni,és újra felvenni a rendszerben,de annál már azt írja,hogy hiba,mert ilyen számlaszámmal már adtam le online számlát.(Sejtettem,hogy ez se lesz jó ötlet,de semmi mást nem tudtam csinálni) És senki nincs akit meg tudnék kérdezni,neten meg semmi egyszerűbben leírt dolgot nem találok. Semmi ilyen végzettségem nincs,senki se mutatta meg különösebben,hogy hogyan kéne,és ezt nem tudom. A cég könyvelője meg nem tudja egyáltalán.......

Ha valaki tudna segíteni,kérem írjon,bár holnap megpróbálom az ügyfélszolgálatot.
Ügyfélszolgálat. Tavaly csináltam ilyet, de sajna már nem emlékszem, hogy hogyan. Érdemes átállni számlázó programra és összekötni a NAV rendszerével. Azokkal sokkal könnyebb ezeket a problémákat orvosolni.
Sajnos papír alapú számla van,és azt rögzítem,nem online számlázó. Könnyebb lenne ott,de ez van,én nem tudok mit kezdeni vele (ő döntése),csak oda szokta adni a számlákat,hogy rögzítsem,de most kihagytam valamit véletlenül. Néztem a Felhasználói kézikönyvet,de így full laikusként nem értettem meg annyira,amennyire kéne. Holnap felhívom az ügyfélszolgálatot,de gondoltam addig is hátha valaki tudna segíteni :)
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. október 12., hétfő 20:59

Nem tudom van-e olyan, ami folyamat néz, de csak mozgásnál rögzít? Ilyen lenne a cél.
Wifi-s.

Nézd meg ha gondolod a Ring-nek a kamera rendszerét is. Én csak ajánlani tudom.

Mozgásnál rögzít, vagy amikor te akarod megnézed, hogy mi történik. Jól működik éjszaka is. Az app az nagyon egyszerű és jól működik. Wifi kell hozzá természetesen.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. október 12., hétfő 20:51

Marci77 írta: Van itt olyan aki használja az online e-számla rendszert? Érvénytelenítéssel/módosítással kapcsolatban lenne kérdésem. Én szoktam leadni édesapám számláit, de elnéztem az egyiket,és hibásan adtam le. Próbáltam érvényteleníteni,és újra felvenni a rendszerben,de annál már azt írja,hogy hiba,mert ilyen számlaszámmal már adtam le online számlát.(Sejtettem,hogy ez se lesz jó ötlet,de semmi mást nem tudtam csinálni) És senki nincs akit meg tudnék kérdezni,neten meg semmi egyszerűbben leírt dolgot nem találok. Semmi ilyen végzettségem nincs,senki se mutatta meg különösebben,hogy hogyan kéne,és ezt nem tudom. A cég könyvelője meg nem tudja egyáltalán.......

Ha valaki tudna segíteni,kérem írjon,bár holnap megpróbálom az ügyfélszolgálatot.
Ügyfélszolgálat. Tavaly csináltam ilyet, de sajna már nem emlékszem, hogy hogyan. Érdemes átállni számlázó programra és összekötni a NAV rendszerével. Azokkal sokkal könnyebb ezeket a problémákat orvosolni.

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2020. október 12., hétfő 20:34

Van itt olyan aki használja az online e-számla rendszert? Érvénytelenítéssel/módosítással kapcsolatban lenne kérdésem. Én szoktam leadni édesapám számláit, de elnéztem az egyiket,és hibásan adtam le. Próbáltam érvényteleníteni,és újra felvenni a rendszerben,de annál már azt írja,hogy hiba,mert ilyen számlaszámmal már adtam le online számlát.(Sejtettem,hogy ez se lesz jó ötlet,de semmi mást nem tudtam csinálni) És senki nincs akit meg tudnék kérdezni,neten meg semmi egyszerűbben leírt dolgot nem találok. Semmi ilyen végzettségem nincs,senki se mutatta meg különösebben,hogy hogyan kéne,és ezt nem tudom. A cég könyvelője meg nem tudja egyáltalán.......

Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. október 12., hétfő 16:50

kiserik írta: egy ilyen kínai csodát vegyek e, vagy egy értelmes kamera rendszert
A kinai kamerakat ne engedjetek ki az internetre, mert gondolom nem csak en nem szeretnem a feherre barnult hatsomat megtalalni egy random oldalon :lol:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. október 12., hétfő 15:34

Köszi, áramot tudok neki vinni, az nem gond.

Na, olvasgatok kicsit.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. október 12., hétfő 15:32

Realista24 írta:
kiserik írta: Aki azt hiszi, hogy ma Magyarországon van ellenzék, az szerintem elég naiv ember. Vezérünk első húzása az volt, hogy gondoskodjon a valós konkurenciáról (vagyis annak hiányáról).

A kérdés, hogy mire kell és milyen minőségben? Ha csak ilyen kínai holmik, akkor a Xiaominak is van kültéri, wifis, aksis (mert ugye nem a wifi miatt lesz vezeték mentes, hanem az aksi miatt), a Xiaomi imilab ec2. Hogy mit tud, az jó kérdés. Vannak youtube-os videók. Annyit biztosan nem, mint egy normális biztonsági kamera.
Hétvégi házhoz kellene, igazából semmi extrára, csak néha ránézzek, meg lássam, hogy milyen állatok mászkálnak.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2020. október 12., hétfő 14:54

2/3 nyilván nem fenntartható egy közös ellenzéki listán (remélem), de a kormányváltás nem reális. Lehet naívan állok a dologhoz, de azt gondolom az egy ideális forgatókönyv lehet hogy a Fidesz marad kormányon, viszont nyilván az ellenzéknek egyre nagyobb szerepe lenne a törvényhozásban, valamint erősödne a háttérországa, míg a Fideszé gyengülne. Abban reménykedem hogy ez szépen lassan lebontaná a rendszert és rárakhatja az országot egy demokratikusabb pályára.

Viszont másfelől az is egy érdekes kérdés lehet, hogy az Orbáni-rendszer tud-e 2/3 nélkül funkcionálni hosszútávon. Én azt gondolom egyébként hogy nem.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. október 12., hétfő 14:47

kiserik írta: Aki azt hiszi, hogy ma Magyarországon van ellenzék, az szerintem elég naiv ember. Vezérünk első húzása az volt, hogy gondoskodjon a valós konkurenciáról (vagyis annak hiányáról).

Wifi-s.

A kérdés, hogy mire kell és milyen minőségben? Ha csak ilyen kínai holmik, akkor a Xiaominak is van kültéri, wifis, aksis (mert ugye nem a wifi miatt lesz vezeték mentes, hanem az aksi miatt), a Xiaomi imilab ec2. Hogy mit tud, az jó kérdés. Vannak youtube-os videók. Annyit biztosan nem, mint egy normális biztonsági kamera.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. október 12., hétfő 14:39

Aki azt hiszi, hogy ma Magyarországon van ellenzék, az szerintem elég naiv ember. Vezérünk első húzása az volt, hogy gondoskodjon a valós konkurenciáról (vagyis annak hiányáról).

Wifi-s.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. október 12., hétfő 14:38

El Sie7e írta: egy real madrid ha a 3. helyet tűzné ki célul a következő szezonban, itt mennyire tapsolnánk?
Hát ha mondjuk azok a játékszabályok, hogy a real minden meccsen emberhátrányban játszik, meg az ellenfél garantáltan rúghat 2 tizit a meccsen (minden meccsen), míg a Barca-Tico emberelőnyben plusz két garantált tizivel játsza minden meccsét, akkor lehet aláírnád a 3. helyet.

Bocsánat, de én nem látom realitásnak a kormányváltást, és amúgy szerintem isten mentse az ellenzéket hogy kormányt váltsanak, ebben helyzetben két évet nem élnének meg, és buknák be a dolgot, hála a fidesz kiépített rendszerének és mutyijainak.

A 2,5 millió fideszest nem lehet eltántorítani, főleg hogy már szeptemberben 2 évvel a választás előtt harcra hívta őket OV. Ők mennek majd és húzzák a voksot ahogy kell.
Persze ha a maradék szavazó elmenne és szavazna az ellenzékre, akkor rendben van, de vajmi kevés esély van erre.

2 éve ez volt a duma, hogy nyerhetünk, aztán jött az újabb kétharmad, a fazonra igazított rendszernek is köszönhetően.
Én már nem reménykedem semmiben, elfogadtam a fidesz rezsimet, persze ettől függetlenül elmegyek és húzom az ellenzékre a voksomat.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. október 12., hétfő 14:19

Realista24 írta:
El Sie7e írta:

nekem van egy beltéri wifis mydlink kamerám, sd kártyával fel is tud venni és folyamatosan felülírja a korábbit, de emailt is küld ha mozgást észlel
Közben találtam kültérit is. Most ez a szett lenne a nyerő, de azért érdekelne tapasztalat.
van hozzá egy alkalmazás, ahol élőben streameli a képet és a hangot is
zaj vagy mozgás észlelésénél küld emailt a megadott email címre amiben 6 db kép van, sajnos olyan opció nincs h észlelésnél pl 1 perces videót küldjön
beszerelése nagyon egyszerű, csak ajánlani tudom ezt a termékcsaládot
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. október 12., hétfő 14:02

El Sie7e írta:

Wifi-s.

nekem van egy beltéri wifis mydlink kamerám, sd kártyával fel is tud venni és folyamatosan felülírja a korábbit, de emailt is küld ha mozgást észlel
Közben találtam kültérit is. Most ez a szett lenne a nyerő, de azért érdekelne tapasztalat.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. október 12., hétfő 13:59

Wifi-s.

“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Vissza: