Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
kiserik

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 28., péntek 11:02

Realista24 írta:
RealRaúl77 írta:

Nem vagyok Jude ellenes abszolút, de engem is érdekel, hogy idén mit ad.
En meg total kozombos vagyok vele. Amit lattam tole a gorogok ellen, az nalam nem ferne bele amugy.
Mindamellett, amiket itt irtak is, amikor nem volt nala a labda csak setalt, stb. es ez amugy is sokszor jellemzo ra.

Viszont ez a fajta nezopont, amit kiserik kepvisel vele szemben, nagyonhajaz a politika topicos megkozelitesere, es egyszeruen (nalam) nem allja meg a helyet.

Statisztikai alapokra helyezni az osszehasonlitast, raadasul hianyos vagy nevezzuk felreevezeto statisztikara, hulyeseg szerintem.
Ácsi, félre tetszett érteni. Én nagyon csípem Jude-ot és az egyik legjobb játékosunknak tartom, aki még mindig csak 22. De idén, abban a formában, ahogyan a pályán van, gyengíti a csapatot. Ezért agyalok azon folyamatosan, hogy mit kellene tenni vele, hogy a csapat hasznára váljon.

Jelenleg ami van, az rosszabb, mint ami volt az év elején. Persze, ezt kényelmes ráfogni Vinire, de szerintem fel lett fújva egy pici lufi (Mbappe külön odament pacsizni, mikor Vini lejött, Xabi kommunikációja, viselkedése mind az Elche, mind a görögök ellen, mind arra utal, hogy nincs olyan nagy gáz az öltözőn belül).

Továbbra sem adott választ senki, hogy mi az a többlet, amit Jude jelen helyzetben ad a csapatnak. Ahogy írtad hehének: most van, nem tavaly, vagy előtte.
filatáska írta: Jude képes 1v1 megverni (testcsel, lövőcsel, húzogatás, lefordulás) az emberét, amivel meg tudja bontani az ellenfél védekezését.
Viszonylag jó az induló- és végsebessége a termetéhez képest.
Érzi a csatárjátékot --> be tud indulni a megfelelő időben a megfelelő helyre.
Van fejjátéka.
Nem egylábas.
Ergo ő is veszélyes az ellenfél kapujára.
Az utolsó passzai sem olyan rosszak, mint ahogy itt le van írva Gülerhez képest.

Ezzel szemben Güler lehet, hogy jobb az utolsó passzokban (Güler <--> Mbappe kapcsolat), minden másban alul marad. Ez max azt eredményezi, hogy teszem azt 50 gólból 40-et Mbappe lő, ami ha nem úgy alakul (mint az ezt megelőző 3-4 meccsen), akkor baszhatjuk, mert más nem fog.

Jude-al ez változatosabb, több felé oszlik.
Ez tökéletesen így van. Viszont a kp-n játszatásával ezeket nem tudja kihasználni és általában csak lassítja a labdakihozatalt azzal, hogy rátekeredik a labdára. Pont ezek miatt tenném be csatárnak, amiket jól leírtál.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. november 28., péntek 10:51

Jude képes 1v1 megverni (testcsel, lövőcsel, húzogatás, lefordulás) az emberét, amivel meg tudja bontani az ellenfél védekezését.
Viszonylag jó az induló- és végsebessége a termetéhez képest.
Érzi a csatárjátékot --> be tud indulni a megfelelő időben a megfelelő helyre.
Van fejjátéka.
Nem egylábas.
Ergo ő is veszélyes az ellenfél kapujára.
Az utolsó passzai sem olyan rosszak, mint ahogy itt le van írva Gülerhez képest.

Ezzel szemben Güler lehet, hogy jobb az utolsó passzokban (Güler <--> Mbappe kapcsolat), minden másban alul marad. Ez max azt eredményezi, hogy teszem azt 50 gólból 40-et Mbappe lő, ami ha nem úgy alakul (mint az ezt megelőző 3-4 meccsen), akkor baszhatjuk, mert más nem fog.

Jude-al ez változatosabb, több felé oszlik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 28., péntek 10:44

RealRaúl77 írta:
Realista24 írta:

Nyertunk vele es miatta BL-t.
En meg total kozombos vagyok vele. Amit lattam tole a gorogok ellen, az nalam nem ferne bele amugy.
Mindamellett, amiket itt irtak is, amikor nem volt nala a labda csak setalt, stb. es ez amugy is sokszor jellemzo ra.

Viszont ez a fajta nezopont, amit kiserik kepvisel vele szemben, nagyonhajaz a politika topicos megkozelitesere, es egyszeruen (nalam) nem allja meg a helyet.

Statisztikai alapokra helyezni az osszehasonlitast, raadasul hianyos vagy nevezzuk felreevezeto statisztikara, hulyeseg szerintem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. november 28., péntek 10:40

Realista24 írta:
kiserik írta:
Mert érdekel a véleményed, mi az, amit Jude ad szerinted? Mert lentebb írtam, a csapat vele sokkal kevesebb gólt szerez átlagban.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 28., péntek 10:37

kiserik írta:
Halfkey írta: Én azt gondolom általában nem igaz amit írsz kiserik, szituációkban esetleg de összességében többet ad Jude mint elvesz hogy nincs Güler.

Ellenben csak a tegnapi meccsre fókuszálva egyetértek veled, ott sajnos meg is jegyeztem magamban hogy na most jogosan fog kiserik pampogni :D Tényleg feleslegesen rátekeredett párszor ami lassította a játékot.
Mert érdekel a véleményed, mi az, amit Jude ad szerinted? Mert lentebb írtam, a csapat vele sokkal kevesebb gólt szerez átlagban.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 28., péntek 9:22

Halfkey írta: Én azt gondolom általában nem igaz amit írsz kiserik, szituációkban esetleg de összességében többet ad Jude mint elvesz hogy nincs Güler.

Ellenben csak a tegnapi meccsre fókuszálva egyetértek veled, ott sajnos meg is jegyeztem magamban hogy na most jogosan fog kiserik pampogni :D Tényleg feleslegesen rátekeredett párszor ami lassította a játékot.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. november 27., csütörtök 21:57

kiserik írta:
hehetheoriginal írta: megint csak nem a játékos hibája, ha nem tudja mit kellene játszania, mivel segitheti a legjobban a csapatot.
Ha elolvastad amit írtam és figyeltél máskor, soha nem szidom Jude-ot. Most is írtam, hogy nem tudom mennyire lehet saját hülyeség. Mondjuk van egy olyan érzésem (logikailag is ez a logikusabb), hogy ha Arda tartja a helyét 10-esben, Jude meg össze vissza rohangál, mikor a törököt váltja, akkor az nem edzői találmány, de láttunk már ilyet is.
Jude nem 10-es, ezt már többször láttuk; nagyon lassan teszi tovább a labdát. Az, hogy gyengébben játszik, viszont az edző hibája. Extraklasszis tulajdonságai vannak, csak nincsenek kihasználva.

Arda meg nem megoldás semmire; kevés ahhoz, hogy miatta létezzen a 10-es poszt. Nagyon kedvelem, de sajnos kevés ő a kezdőhöz. Egy mélységi, labdabiztos játékossal, aki tudja mozgatni a csapatot, sokkal többet érnénk.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 27., csütörtök 21:57

Én azt gondolom általában nem igaz amit írsz kiserik, szituációkban esetleg de összességében többet ad Jude mint elvesz hogy nincs Güler.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 27., csütörtök 21:34

hehetheoriginal írta: megint csak nem a játékos hibája, ha nem tudja mit kellene játszania, mivel segitheti a legjobban a csapatot.
Ha elolvastad amit írtam és figyeltél máskor, soha nem szidom Jude-ot. Most is írtam, hogy nem tudom mennyire lehet saját hülyeség. Mondjuk van egy olyan érzésem (logikailag is ez a logikusabb), hogy ha Arda tartja a helyét 10-esben, Jude meg össze vissza rohangál, mikor a törököt váltja, akkor az nem edzői találmány, de láttunk már ilyet is.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. november 27., csütörtök 21:33

A sajat szemednek sem hiszel, se Vini 10bol 9 szar meccsen, sem mas esetekben. Meccsen is majdnem irtam mar, amikor belekezdtel ebbe az okossagodba, de rajottem, hogy felesleges es akkor tettem jol.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 27., csütörtök 21:30

megint csak nem a játékos hibája, ha nem tudja mit kellene játszania, mivel segitheti a legjobban a csapatot.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 27., csütörtök 21:26

Kerlon írta:
kiserik írta: Megint nem lesz sokaknak szimpatikus, de tegnap ismét meggyőződtem arról, hogy a támadásaink egyik leggyengébb pontja Jude 10-esben játszatása. Akármilyen Arda, vele sokkal hamarabb kerül a támadókhoz a labda. Jude megkapja, birtokba veszi, forgolódik vele egy kicsit, elindul a kapu felé, és kezdődhet a kézilabda, mert már a csatár is visszaért a másik csapatból. Ardával láttuk tegnap 60 percig és láttuk év elején is. Sokszor totyog, meg issza indul, de sokszor azonnal teszi is a futóknak. Kevésszer cipeli direktbe.

Jude jobb játékos jelenleg, mint Arda. Viszont a kis töröknek olyan képességei vannak, ami mellet a többiek sokkal jobban tudnak teljesíteni. Érdemes összehasonlítani Mbappe, Vini és Arda számait Jude-dal a kezdőben és nélküle. Vinit és Ardát teljesen lenullázza, Mbappét csökkenti, míg ő maga hozza a számokat. Ha játszik (ebben a rendszerben) nem a csapat lesz jobb (sőt), hanem egyedül Jude Belligham.

Másik, ami jellemző Jude-ra, hogy mindent is akar csinálni. Nem tudom mennyire saját döntés, de tegnap is csatártól a kh-ig, volt minden. Ezzel csak az a baj, hogy nem megbízható. Ha hátul van, akkor egyrészt nem tudja megoldani a feladatot (tegnapi kapott gól pl), másrészt hiányzik elölről. Ha elől ragad, akkor meg hiányzik a kp-s védekezésből. Kiszámíthatatlan. Arda sokkal jobban tartja a helyét a pályán.

Hogy mi erre a megoldás? Nem tudom, de szerintem itt lehet a kulcs, a jobb, lendületesebb, látványosabb támadójátékhoz. Én továbbra is csatárt nevelnék belőle, mint az Arsenal Merinoból.
Arda gyors? Mire kanyarban fordul rá a ballábára? Mesélj még. A tegnapi beadásán kívül kb. nem teremtett meg semmit.

Jude szarul szállt be, de mióta van hozza a számait, fontos gólokat szerez és van hogy jobbtámadó.

Arda teljesen értelmetlenül van túltolva, ahogy Mastantuono is volt.
Ahogy írtam, Jude hozza a számokat, a többiek nem és a csapat bukdácsol. Persze, mikor bejön a szimpátia az elemzésbe, akkor teljesen félre viszi az embert. Tudjuk, sok éven át hallgattuk tőled, hogy Rodrygo mennyivel jobb játékos mint Vini és a többi remekbe szabott elemzésed, amivel nem lenne semmi baj, ha nem ülnél olyan kurva magas lovon és nyomnád a "mesélj még!" szövegedet.

Jude-dal:
8 meccsen 12 gólt lőttünk: 1,5 gól/meccs, 4 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, a gólok harmadát ő lőtte (4) és kiosztott 2 gólpasszt

Jude nélkül:
10 meccsen 26 gólt lőttünk: 2,6 gól/meccs, 10 győzelem, ebből 1 meccsen nem volt Arda kezdő. 3 gólnál és 7 gólpassznál jár (ezekből 1 gólt és 2 gp-t adott akkor, mikor Jude is kezdő volt)

Emellett minden olyan statban sokkal jobb a török, ami arról szól, hogy hogyan hozzam helyzetbe a társakat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kiserik 2025. november 27., csütörtök 21:30-kor.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. november 27., csütörtök 20:53

kiserik írta: Megint nem lesz sokaknak szimpatikus, de tegnap ismét meggyőződtem arról, hogy a támadásaink egyik leggyengébb pontja Jude 10-esben játszatása. Akármilyen Arda, vele sokkal hamarabb kerül a támadókhoz a labda. Jude megkapja, birtokba veszi, forgolódik vele egy kicsit, elindul a kapu felé, és kezdődhet a kézilabda, mert már a csatár is visszaért a másik csapatból. Ardával láttuk tegnap 60 percig és láttuk év elején is. Sokszor totyog, meg issza indul, de sokszor azonnal teszi is a futóknak. Kevésszer cipeli direktbe.

Jude jobb játékos jelenleg, mint Arda. Viszont a kis töröknek olyan képességei vannak, ami mellet a többiek sokkal jobban tudnak teljesíteni. Érdemes összehasonlítani Mbappe, Vini és Arda számait Jude-dal a kezdőben és nélküle. Vinit és Ardát teljesen lenullázza, Mbappét csökkenti, míg ő maga hozza a számokat. Ha játszik (ebben a rendszerben) nem a csapat lesz jobb (sőt), hanem egyedül Jude Belligham.

Másik, ami jellemző Jude-ra, hogy mindent is akar csinálni. Nem tudom mennyire saját döntés, de tegnap is csatártól a kh-ig, volt minden. Ezzel csak az a baj, hogy nem megbízható. Ha hátul van, akkor egyrészt nem tudja megoldani a feladatot (tegnapi kapott gól pl), másrészt hiányzik elölről. Ha elől ragad, akkor meg hiányzik a kp-s védekezésből. Kiszámíthatatlan. Arda sokkal jobban tartja a helyét a pályán.

Hogy mi erre a megoldás? Nem tudom, de szerintem itt lehet a kulcs, a jobb, lendületesebb, látványosabb támadójátékhoz. Én továbbra is csatárt nevelnék belőle, mint az Arsenal Merinoból.
Arda gyors? Mire kanyarban fordul rá a ballábára? Mesélj még. A tegnapi beadásán kívül kb. nem teremtett meg semmit.

Jude szarul szállt be, de mióta van hozza a számait, fontos gólokat szerez és van hogy jobbtámadó.

Arda teljesen értelmetlenül van túltolva, ahogy Mastantuono is volt.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 27., csütörtök 20:37

Megint nem lesz sokaknak szimpatikus, de tegnap ismét meggyőződtem arról, hogy a támadásaink egyik leggyengébb pontja Jude 10-esben játszatása. Akármilyen Arda, vele sokkal hamarabb kerül a támadókhoz a labda. Jude megkapja, birtokba veszi, forgolódik vele egy kicsit, elindul a kapu felé, és kezdődhet a kézilabda, mert már a csatár is visszaért a másik csapatból. Ardával láttuk tegnap 60 percig és láttuk év elején is. Sokszor totyog, meg issza indul, de sokszor azonnal teszi is a futóknak. Kevésszer cipeli direktbe.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 27., csütörtök 16:29

jóvanmá leszarom ceballost bazmeg, azt mondd meg - álá vébergyurex - hova a picsaba rugdalja az egesz kezdocsapat a labdakat :coffee:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 27., csütörtök 16:13

Idén van hehe, most van, nem tavaly.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 27., csütörtök 15:39

Kerlon írta:
hehetheoriginal írta: nehogymár ceballoson verjük el a port.
tavaly volt egy kis reménysugár, hogy ő lehetne a kapocs és fazon- és tempószabász a kp-n, de aztán szokás szerint megsérült / megijedt a nagy kényelemben, hogy elvárásokat kap a nyakába.

hagyjuk is.

kérdezem, a kezdőcsapat és az állandó lehetőséget kapó cserék, ők mégis mi a faszt csinálnak?
vagy alonso ennyire semmi edző, hogy semmi, de abszolút semmi nem látszik, hogy mit akarunk játszani, mi az elképzelés?
mint mikor lemegyünk a térre focizni, aztán majd lesz valahogy. minden meccsen ez az érzése az embernek. barca ellen ugyanez volt, csak akkor vmi csoda folytán sikerült felpörgetni magukat fejben is, nem az álomvilág melankólia matiné volt, mint egész szezonban.
Amúgy te követed a meccseinket? Ceballos kb. 13. ember mióta nem sérült és kapja a perceket.
kezdodo permamens alkoholizmus van kialakuloban, ugyhogy a valasz a kerdesre a nagyjabol :kalapos:
nyilvan kap 5-10-20 perceket, de tavaly a seruleseig akkor jatszottunk messze a legjobban, mikor kezdo volt es tudta tartani es forgatni a labdakat kp-n. egyedul neki vannak azok a kvalitasai a csapatbol, amire itt vagynank, ami sztem is kellene, a rodri, pedri, vitinha (kroos) tipusu full megbizhato, labdabiztos, maximalisan stresszturo ember kozepre.
osszessegeben nem lehet megbizni ceballosban es ra epiteni a dolgokat, elsosorban a serulekenysege miatt, illetve iden szarabb formaban is van, mint tavaly (lasd, tul sok forgolodas, labdacipeles, nem talalja az optimalis megoldast ujabban)
thereisonly1ronaldo

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. november 27., csütörtök 15:16

hehetheoriginal írta: nehogymár ceballoson verjük el a port.
tavaly volt egy kis reménysugár, hogy ő lehetne a kapocs és fazon- és tempószabász a kp-n, de aztán szokás szerint megsérült / megijedt a nagy kényelemben, hogy elvárásokat kap a nyakába.

hagyjuk is.

kérdezem, a kezdőcsapat és az állandó lehetőséget kapó cserék, ők mégis mi a faszt csinálnak?
vagy alonso ennyire semmi edző, hogy semmi, de abszolút semmi nem látszik, hogy mit akarunk játszani, mi az elképzelés?
mint mikor lemegyünk a térre focizni, aztán majd lesz valahogy. minden meccsen ez az érzése az embernek. barca ellen ugyanez volt, csak akkor vmi csoda folytán sikerült felpörgetni magukat fejben is, nem az álomvilág melankólia matiné volt, mint egész szezonban.
Amúgy te követed a meccseinket? Ceballos kb. 13. ember mióta nem sérült és kapja a perceket.
K

gólvonal
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. november 27., csütörtök 14:58

Modric, Kroos, Benzema és Courtois hátán B kategóriás játékosok nyertek agyon magukat, és elhitték magukról, hogy mekkora királyok. Az ego nagy lett, a képesség kevés, de mellé már akarás sincsen.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 27., csütörtök 14:26

nehogymár ceballoson verjük el a port.

hagyjuk is.

thereisonly1ronaldo

Vissza: