Oldal: 10 / 29

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 23:04
Szerző: Realista24
ziro4vr írta: R24 tolt egy fosi tribute-öt így dec 30-án, respekt. :mrgreen:
Mármint kaját. Természetesen.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:57
Szerző: ziro4vr
R24 tolt egy fosi tribute-öt így dec 30-án, respekt. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:46
Szerző: Realista24
Amíg ti beszéltek róla, én csináltam. Puszi.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:34
Szerző: Steve
ziro4vr írta: Csak az a különbség Steve, ahova te beteszed az sosem nedves belül. :kalapos:





Na megyek mert R24 kivesz..izé kitesz.
Haha de ez így nem korrekt. Most amit visszaírnék már az én auto cenzúrám sem bírja el és nehezen lenne motiválható, hogy hogyan is kapcsolódik a Konyhafőnök topichoz. :lol: :D

R24 most nem ér rá, szenved az újévi kenyér sütésével, mert mindig oda ég miközben a bestofbenzema2019 videókat pörgeti le már 325x egymás után így az év utolsó napjaiban. :kalapos:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:18
Szerző: ziro4vr
Csak az a különbség Steve, ahova te beteszed az sosem nedves belül. :kalapos:





Na megyek mert R24 kivesz..izé kitesz.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:09
Szerző: Steve
El Sie7e írta:
ziro4vr írta: Én is egyből kiveszem!

Ja rossz topik.










:mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :salute:
Én meg egyből beteszem..

Ja ez is rossz topic :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 21:52
Szerző: El Sie7e
ziro4vr írta: Én is egyből kiveszem!

Ja rossz topik.










:mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :salute:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 21:37
Szerző: ziro4vr
Én is egyből kiveszem!

Ja rossz topik.










:mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 12:15
Szerző: Steve
Realista24 írta:
h3x0r írta: Aki szokott otthon kenyeret sütni, miután lejár a program, hagyjátok a gépben kihűlni, csak kinyitjátok a fedelét vagy azonnal ki is veszitek? Rozskenyeret sütöttem pár napja, azonnal kivettem és kicsit nedves maradt a közepe. Ezért érdekelne más hogy csinálja.
Szerintem nrm sült meg, tippre sok volt a cucc amit beletettel. Én egyből ki szoktam szedni belőle.
Én is egyből kiszedem!

Az, hogy nedves maradt a közepe az szerintem is a tészta hibája. Ha jó az alapanyag akkor mire megbarnul a széle megsül a belseje is. Az nem túl optimális ha túlsütöd, mert vagy odaég vagy kiszárad a széle.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 11:43
Szerző: Realista24
h3x0r írta: Aki szokott otthon kenyeret sütni, miután lejár a program, hagyjátok a gépben kihűlni, csak kinyitjátok a fedelét vagy azonnal ki is veszitek? Rozskenyeret sütöttem pár napja, azonnal kivettem és kicsit nedves maradt a közepe. Ezért érdekelne más hogy csinálja.
Szerintem nrm sült meg, tippre sok volt a cucc amit beletettel. Én egyből ki szoktam szedni belőle.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. december 30., hétfő 11:40
Szerző: h3x0r
Aki szokott otthon kenyeret sütni, miután lejár a program, hagyjátok a gépben kihűlni, csak kinyitjátok a fedelét vagy azonnal ki is veszitek? Rozskenyeret sütöttem pár napja, azonnal kivettem és kicsit nedves maradt a közepe. Ezért érdekelne más hogy csinálja.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. szeptember 21., szombat 23:05
Szerző: füst
Első körben én csak felmértem az éttermet, egy 25dekás angus bélszín steak-kel, amihez jár 2 feltét vagy mártás. Mellé egy köret + 1 sör. 6000-ből megvolt. Asszony ugyanezt kérte. És a bélszín sose hazudik, azzal nem lehet mellé lőni. Minőség megvan, mennyiség szintén, 25 dkg azért elég, és megpakolják a tányért ilyen-olyan körettel, szóval bőséges volt.
Fix hogy visszatérek, méghozzá rendszeresen. Később jöhet sorra a rib eye, porterhouse, tomahawk, de kezdésnek szerintem bőven jó választás volt.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. szeptember 21., szombat 21:18
Szerző: Remy
Fúúú, ezt felírtam. :ozil: Most már csak el kéne dönteni, hogy mit egyen ott az ember... elég nagy a választék.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. szeptember 21., szombat 20:31
Szerző: füst
Szeretnék megosztani veletek, illetve ajánlani nektek egy vendéglátó egységet. :D
https://buffaloetterem.hu/
Pesterzsébeten leledzik ez a steakhouse, és nagyon jól adják elő a dolgokat. Múlt héten tértem be hozzájuk egy jó bélszínre, és egyszerűen nem tudok rosszat mondani, nagyon régóta nem ettem ilyen jót.
Két személy 13ezerért jól lakik, de nem úgy mint vasárnap a rántott csirkemellből, ez más. Náluk egy vacsora a hét fénypontjának számít. Kevesebbért is vannak ott kaják, de úgy gondolom, hogy nem érdemes rámenni a csirkehúsra egy steakbárban. Komolyabb összegért persze komolyabb vacsorát is el lehet ott fogyasztani, de a fenti összeggel kalkulálni kell.
Ha különleges helyre vágyik az ember és ha 1-1 alkalommal nem sajnál tizenpárezer forintot egy vacsira, akkor ez az a hely.
Én azóta is áldom a nevét aki felhívta a figyelmem erre a helyre, és nektek is nagyon-nagyon ajánlom egy próbára.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. július 6., szombat 22:40
Szerző: Mester77
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az olaj nélküli ( forró levegős ) fritőzökről?

Feleségem szeretne egyet. Aztán kevés infót találtam róla a neten.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. április 25., csütörtök 15:52
Szerző: Remy
Jajj, ne. Faust múltkor linkelte. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2019. április 25., csütörtök 15:47
Szerző: pheco

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2018. május 17., csütörtök 9:35
Szerző: Süti
Urak, kis segítség kellene.
A tegnapi nap folyamán műtöttek, kivették az epehólyagom. Ha minden igaz, ez komoly diétával jár... :kivagyhe: Valakinek volt már esetleg ilyennel tapasztalata, ötlete hogy miket ehetnék, amik nem íztelen szagtalan dolgok? :D :agree:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2018. május 15., kedd 17:57
Szerző: kiserik
tubatibi írta:Jó pizzatészta receptje van valakinek? :)

Jövőhéten kemencés parti lesz és valami jófajta pizzát összekéne dobni. Nekem a római pizza sokkal jobban bejött, mint a nápolyi, úgyhogy ezt a levegősebb fajtát preferálnám. Olvasgattam Én is utána, de hátha lesz itt köztetek valaki, aki profi ebben. :)

Annyit tudok, hogy BL-00 liszt kell hozzá meg fasza extra szűz oliva. :mrgreen:
Én egy nagyon alap, azt hiszem Jamie Olivertől lesett receptet szoktam használni. Készítettem már teljes kiőrlésű liszttel is, úgy is meg lehetett enni. Mondjuk ez inkább a vékonyabb, ropogósabb verzió, de pofon egyszerű.

80 dkg rétesliszt
1 ek cukor
1 ek só
20 dkg búzadara
6 dl langyos víz
2 csomag élesztőpor

Összekeverem az egészet, majd összegyúrom. Mikor összeállt, beteszem egy kelesztőtálba, meghintem liszttel a tetejét, letakarom nedves konyharuhával és egy órát meleg helyen kelesztem. Utána darabolható, formázható és mehet rá a feltét. Kilisztezett tepsiben szoktam megsütni, úgy nem ragad, magas hőfokon. Ha kemencében sütném, akkor jól belisztezném az alját, hogy ne ragadjon.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2018. május 14., hétfő 22:39
Szerző: tubatibi
Jó pizzatészta receptje van valakinek? :)

Jövőhéten kemencés parti lesz és valami jófajta pizzát összekéne dobni. Nekem a római pizza sokkal jobban bejött, mint a nápolyi, úgyhogy ezt a levegősebb fajtát preferálnám. Olvasgattam Én is utána, de hátha lesz itt köztetek valaki, aki profi ebben. :)

Annyit tudok, hogy BL-00 liszt kell hozzá meg fasza extra szűz oliva. :mrgreen: