Oldal: 10 / 29
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 23:04
Szerző: Realista24
ziro4vr írta:
R24 tolt egy fosi tribute-öt így dec 30-án, respekt.
Mármint kaját. Természetesen.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:57
Szerző: ziro4vr
R24 tolt egy fosi tribute-öt így dec 30-án, respekt.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:46
Szerző: Realista24
Amíg ti beszéltek róla, én csináltam. Puszi.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:34
Szerző: Steve
ziro4vr írta:
Csak az a különbség Steve, ahova te beteszed az sosem nedves belül.
Na megyek mert R24 kivesz..izé kitesz.
Haha de ez így nem korrekt. Most amit visszaírnék már az én auto cenzúrám sem bírja el és nehezen lenne motiválható, hogy hogyan is kapcsolódik a Konyhafőnök topichoz.
R24 most nem ér rá, szenved az újévi kenyér sütésével, mert mindig oda ég miközben a bestofbenzema2019 videókat pörgeti le már 325x egymás után így az év utolsó napjaiban.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:18
Szerző: ziro4vr
Csak az a különbség Steve, ahova te beteszed az sosem nedves belül.
Na megyek mert R24 kivesz..izé kitesz.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 22:09
Szerző: Steve
Én meg egyből beteszem..
Ja ez is rossz topic

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 21:52
Szerző: El Sie7e
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 21:37
Szerző: ziro4vr
Én is egyből kiveszem!
Ja rossz topik.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 12:15
Szerző: Steve
Realista24 írta:
h3x0r írta:
Aki szokott otthon kenyeret sütni, miután lejár a program, hagyjátok a gépben kihűlni, csak kinyitjátok a fedelét vagy azonnal ki is veszitek? Rozskenyeret sütöttem pár napja, azonnal kivettem és kicsit nedves maradt a közepe. Ezért érdekelne más hogy csinálja.
Szerintem nrm sült meg, tippre sok volt a cucc amit beletettel. Én egyből ki szoktam szedni belőle.
Én is egyből kiszedem!
Az, hogy nedves maradt a közepe az szerintem is a tészta hibája. Ha jó az alapanyag akkor mire megbarnul a széle megsül a belseje is. Az nem túl optimális ha túlsütöd, mert vagy odaég vagy kiszárad a széle.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 11:43
Szerző: Realista24
h3x0r írta:
Aki szokott otthon kenyeret sütni, miután lejár a program, hagyjátok a gépben kihűlni, csak kinyitjátok a fedelét vagy azonnal ki is veszitek? Rozskenyeret sütöttem pár napja, azonnal kivettem és kicsit nedves maradt a közepe. Ezért érdekelne más hogy csinálja.
Szerintem nrm sült meg, tippre sok volt a cucc amit beletettel. Én egyből ki szoktam szedni belőle.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. december 30., hétfő 11:40
Szerző: h3x0r
Aki szokott otthon kenyeret sütni, miután lejár a program, hagyjátok a gépben kihűlni, csak kinyitjátok a fedelét vagy azonnal ki is veszitek? Rozskenyeret sütöttem pár napja, azonnal kivettem és kicsit nedves maradt a közepe. Ezért érdekelne más hogy csinálja.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. szeptember 21., szombat 23:05
Szerző: füst
Első körben én csak felmértem az éttermet, egy 25dekás angus bélszín steak-kel, amihez jár 2 feltét vagy mártás. Mellé egy köret + 1 sör. 6000-ből megvolt. Asszony ugyanezt kérte. És a bélszín sose hazudik, azzal nem lehet mellé lőni. Minőség megvan, mennyiség szintén, 25 dkg azért elég, és megpakolják a tányért ilyen-olyan körettel, szóval bőséges volt.
Fix hogy visszatérek, méghozzá rendszeresen. Később jöhet sorra a rib eye, porterhouse, tomahawk, de kezdésnek szerintem bőven jó választás volt.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. szeptember 21., szombat 21:18
Szerző: Remy
Fúúú, ezt felírtam.

Most már csak el kéne dönteni, hogy mit egyen ott az ember... elég nagy a választék.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. szeptember 21., szombat 20:31
Szerző: füst
Szeretnék megosztani veletek, illetve ajánlani nektek egy vendéglátó egységet.
https://buffaloetterem.hu/
Pesterzsébeten leledzik ez a steakhouse, és nagyon jól adják elő a dolgokat. Múlt héten tértem be hozzájuk egy jó bélszínre, és egyszerűen nem tudok rosszat mondani, nagyon régóta nem ettem ilyen jót.
Két személy 13ezerért jól lakik, de nem úgy mint vasárnap a rántott csirkemellből, ez más. Náluk egy vacsora a hét fénypontjának számít. Kevesebbért is vannak ott kaják, de úgy gondolom, hogy nem érdemes rámenni a csirkehúsra egy steakbárban. Komolyabb összegért persze komolyabb vacsorát is el lehet ott fogyasztani, de a fenti összeggel kalkulálni kell.
Ha különleges helyre vágyik az ember és ha 1-1 alkalommal nem sajnál tizenpárezer forintot egy vacsira, akkor ez az a hely.
Én azóta is áldom a nevét aki felhívta a figyelmem erre a helyre, és nektek is nagyon-nagyon ajánlom egy próbára.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. július 6., szombat 22:40
Szerző: Mester77
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az olaj nélküli ( forró levegős ) fritőzökről?
Feleségem szeretne egyet. Aztán kevés infót találtam róla a neten.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. április 25., csütörtök 15:52
Szerző: Remy
Jajj, ne. Faust múltkor linkelte.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2019. április 25., csütörtök 15:47
Szerző: pheco
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. május 17., csütörtök 9:35
Szerző: Süti
Urak, kis segítség kellene.
A tegnapi nap folyamán műtöttek, kivették az epehólyagom. Ha minden igaz, ez komoly diétával jár...

Valakinek volt már esetleg ilyennel tapasztalata, ötlete hogy miket ehetnék, amik nem íztelen szagtalan dolgok?

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. május 15., kedd 17:57
Szerző: kiserik
tubatibi írta:Jó pizzatészta receptje van valakinek?
Jövőhéten kemencés parti lesz és valami jófajta pizzát összekéne dobni. Nekem a római pizza sokkal jobban bejött, mint a nápolyi, úgyhogy ezt a levegősebb fajtát preferálnám. Olvasgattam Én is utána, de hátha lesz itt köztetek valaki, aki profi ebben.
Annyit tudok, hogy BL-00 liszt kell hozzá meg fasza extra szűz oliva.

Én egy nagyon alap, azt hiszem Jamie Olivertől lesett receptet szoktam használni. Készítettem már teljes kiőrlésű liszttel is, úgy is meg lehetett enni. Mondjuk ez inkább a vékonyabb, ropogósabb verzió, de pofon egyszerű.
80 dkg rétesliszt
1 ek cukor
1 ek só
20 dkg búzadara
6 dl langyos víz
2 csomag élesztőpor
Összekeverem az egészet, majd összegyúrom. Mikor összeállt, beteszem egy kelesztőtálba, meghintem liszttel a tetejét, letakarom nedves konyharuhával és egy órát meleg helyen kelesztem. Utána darabolható, formázható és mehet rá a feltét. Kilisztezett tepsiben szoktam megsütni, úgy nem ragad, magas hőfokon. Ha kemencében sütném, akkor jól belisztezném az alját, hogy ne ragadjon.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2018. május 14., hétfő 22:39
Szerző: tubatibi
Jó pizzatészta receptje van valakinek?
Jövőhéten kemencés parti lesz és valami jófajta pizzát összekéne dobni. Nekem a római pizza sokkal jobban bejött, mint a nápolyi, úgyhogy ezt a levegősebb fajtát preferálnám. Olvasgattam Én is utána, de hátha lesz itt köztetek valaki, aki profi ebben.
Annyit tudok, hogy BL-00 liszt kell hozzá meg fasza extra szűz oliva.
