Ezért mondom, h ez utópisztikus sajnos.kiserik írta:Nika: okos, tanult ember vagy. Egy ilyen reform soha nem egyik napról a másikra megy végbe. Annó, mikor bejöttek az autók, ha mindenki azonnal átállt volna, nem lett volna elég benzin, nem voltak kutak, semmi, mégis mára már senki sem megy lóval a közértbe. A nyersolaj kitermelés energia, a szállítása energia, a finomítás rohadt sok energia, utána megint szállítsd, tárold, hogy elégesd és jórészt a környezetet fűtöd vele. És hol van még az egyenletben a kenőanyag, szűrő, kis akksi, stb.Nika91127 írta:
Én a saját példám is mondom.
Használt Teslat se tudnék venni, mert 3x annyibe kerül, mint a mostani autóm értéke.
Ez jó buli azoknak, akiknek van rá keret. Ez a magyar lakosság 1%-a saccra. Más országokban lehet több.
De ha olyan sok Tesla lenne, hogy minden második ember ezzel autózna, akkor mekkora dugó lenne a töltőknél? Mennyi erőmű kellene ahhoz, hogy mindenki átálljon elektromos autózásra? Az a sok erőmű és akku gyártás mennyire "zöld"?
Én ebben is díjazom a Tesla vízióját (persze jelenleg nem a magyar rögvalóságban sajna) : a házadra tegyél napelemes cserepet, hozzá akksit éjszakára, nappal napelemről töltsd az autódat és a public töltőket is napelemmel szerelik (a parkoló fölött van, így még az eső ellen is véd), hogy ne terheljék a hálózatot.
Ahogy mondani szoktam ez egy hosszú, rögös úton való menet első pár lépése, de valamerre mozdulni kell. Mondjuk a Föld szempontjából lenne fontosabb is, de egyelőre ez van, meg a műanyag szívószál...
Én pl most házat újítok.
Jelenleg a napelemet kiherélték, nem tudok érdemben beruházni rá.
A napelemes cserép bszott drága, így is 7 milla lesz a tetőcsere.
Az elektromos hálózatot úgy építtetem ki, hogy később napelem + töltő beépíthető lehessen.
De egy városi rohangálós kisautót se tudok jelenleg értelmes áron beszerezni (pl. Dacia Spring).