már egyedi elbírálással.
szóval az a helyzet, hogy a 13. kerület legszűkebb és legforgalmasabb részén, újlipótvárosban kellene egy autót betolni, mert lemerült az akksija

HozzászólásSzerző: chosenone46 » 2020. november 23., hétfő 9:58
HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2020. november 22., vasárnap 21:28
Én megúsztam enyhe tünetekkel, édesapámnak lett tüdőgyulladása, de mostmár rendben van ő is szerencsére.Realista24 írta: Neked is tudogyuszi volt? Kezdek egyre inkább arra gondolni hogy márciusban én is elkaptam.
Ezt már jó eséllyel semmi nem mutatja ki?
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. november 22., vasárnap 20:23
itt az első 3/4 év a lényegR. Carlos írta: Én abszolút nem vagyok vírustagadó és a korlátozó intézkedésekkel is egyet tudok érteni részben.
Azonban egy érdekes adatot osztottak meg a KSH oldaláról velem:
2019 első háromnegyed évében 97742 volt az elhunytak száma összesen az országban. Ugyanez a szám ebben az évben ugyanerre az időszakra 94494.
Tudom statisztika és tudom lehet hamisítani. Bár bízok benne, hogy ezt pont nem.
Viszont ezek a számok így pont nem tükrözik, hogy akkora nagy járvány lenne nálunk, ami egyébként rengeteg ember halálát okozza.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. november 22., vasárnap 20:22
Erre írtam régebben, hogy "Steve, kihaltak már a svédek?". Az elhunytak nagyon nagy része súlyos beteg vagy nagyon idős. Ez a vírus az esetek nagy részében enyhe lefolyású. Sajnos viszont kis részben nagyon meg tudja terhelni a szervezetet. Hozzá tartozik az is, hogy most kifejezetten figyelve van a vírus. Értem ez alatt, míg tavaly elhunyt egy 95 éves ember tüdőgyulladásban, akkor mindenki betudta a kornak. Ma a COVID a felelős ugyanezért. A nehézségét az adja szerintem, hogy nincs kifejezett gyógymód ellene. Egy időben az a hír is terjedt, hogy például a lélegeztető gép kifejezetten ártalmas a koronás betegeknek a gyulladások miatt, csak légzés segítést kellene alkalmazni.R. Carlos írta: Én abszolút nem vagyok vírustagadó és a korlátozó intézkedésekkel is egyet tudok érteni részben.
2019 első háromnegyed évében 97742 volt az elhunytak száma összesen az országban. Ugyanez a szám ebben az évben ugyanerre az időszakra 94494.
Tudom statisztika és tudom lehet hamisítani. Bár bízok benne, hogy ezt pont nem.
Viszont ezek a számok így pont nem tükrözik, hogy akkora nagy járvány lenne nálunk, ami egyébként rengeteg ember halálát okozza.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 22., vasárnap 20:21
Neked is tudogyuszi volt? Kezdek egyre inkább arra gondolni hogy márciusban én is elkaptam.ArjenMagicRobben írta:Nem. Igazából az volt, hogy a kórházban a PCR tesztek mind negatívak lettek, de az orvos azt mondta a tüdőröntgen alapján, hogy valószínű Covid-dal indult a tüdőgyulladás csak már nem lehet kimutatni a felső légutakból. Viszont a kórház nem csinál antitest tesztet valamiért, ezért ezt csak később csináltuk meg, pár nappal a kiengedés után. És akkor itt mindkettő pozitív lett.Nika91127 írta:
Egyszerre vették le a 2 tesztet?
HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2020. november 22., vasárnap 20:15
Nem. Igazából az volt, hogy a kórházban a PCR tesztek mind negatívak lettek, de az orvos azt mondta a tüdőröntgen alapján, hogy valószínű Covid-dal indult a tüdőgyulladás csak már nem lehet kimutatni a felső légutakból. Viszont a kórház nem csinál antitest tesztet valamiért, ezért ezt csak később csináltuk meg, pár nappal a kiengedés után. És akkor itt mindkettő pozitív lett.Nika91127 írta:
Egyszerre vették le a 2 tesztet?
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 22., vasárnap 20:01
Teljes lezárás? Lehet, de nem végig.RaúlCF írta:teljes lezárás mellett. ez volt a lényege. lezárás nélkül mennyi lenne ez a szám?R. Carlos írta: Én abszolút nem vagyok vírustagadó és a korlátozó intézkedésekkel is egyet tudok érteni részben.
HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2020. november 22., vasárnap 19:28
teljes lezárás mellett. ez volt a lényege. lezárás nélkül mennyi lenne ez a szám?R. Carlos írta: Én abszolút nem vagyok vírustagadó és a korlátozó intézkedésekkel is egyet tudok érteni részben.
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2020. november 22., vasárnap 19:19
Azt gondolom nem is a halálesetek száma adja a helyzet súlyosságát, hanem hogy milyen komoly egészségügyi kapacitást igényel maga a vírushelyzet egy azon időben.R. Carlos írta: Én abszolút nem vagyok vírustagadó és a korlátozó intézkedésekkel is egyet tudok érteni részben.
HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2020. november 22., vasárnap 19:16
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. november 22., vasárnap 18:59
Egyszerre vették le a 2 tesztet?ArjenMagicRobben írta:Aki a családban biztosan elkapta annak pozitív lett az IgM is úgy, hogy a PCR negatív volt.Nika91127 írta:
Az IgM és IgG antitestek. Előbbi a primer immunválasz, utóbbi a secundaer immunválasz eleme.
Magyarul: ha aktív a betegséged IgM pozitiv a teszt.
Ha màr àtestél, IgG pozitív. Ha egyik sem, akkor neg.-neg.![]()
Illetve itt vannak valami számok, azt írta a lapon, hogy 9 NTU alatt negatív, 9-11 között nem lehet eldönteni, és 11 fölött pozitív. Neki pedig az IgM 23, az IgG pedig 40 lett, szóval mindkettő bőven pozitív.
HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2020. november 22., vasárnap 18:13
Aki a családban biztosan elkapta annak pozitív lett az IgM is úgy, hogy a PCR negatív volt.Nika91127 írta:
Az IgM és IgG antitestek. Előbbi a primer immunválasz, utóbbi a secundaer immunválasz eleme.
Magyarul: ha aktív a betegséged IgM pozitiv a teszt.
Ha màr àtestél, IgG pozitív. Ha egyik sem, akkor neg.-neg.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. november 22., vasárnap 17:04
Hát, szerintem az orrbanturkálós a legtutibb - eredmény szempontból.csababarca írta: Minket múlthéten teszteltek antigénesre.
Aszerint nem voltam még, pár nap múlva viszont jelentkeztek a tünetek. (fejfájás, hőemelkedés, rossz közérzet, vasárnapra íz/szagvesztés)
most pénteken teszteltek, várom az eredményt.
gyorsteszt negatív lett, kérdés a pcr mit mutat.
Nálunk SZTK-ba leveszik, sima laboros vérvétel.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 22., vasárnap 16:53
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. november 22., vasárnap 16:48
Magánklinikán. Kb.Realista24 írta:Én nem vettem magamra, csak pontositottamEl Sie7e írta:
Direkt irtam h ne vedd magadra... A fórumon a tegnapi meccs utan most menstruációs időszak van
A pcr teszt amugy nem mutatja ki hogy voltal e beteg, csak azt, hogy az vagy e. Ami neked kell az egy antigén teszt, de ha a szervezeted mar nem termel antigént, mert mar olyan reg estel at a betegsegen, akkor az is a szarnak egy pofon csak![]()
![]()
Na, igen, erre az antigenre gondoltam.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. november 22., vasárnap 16:48
Az IgM és IgG antitestek. Előbbi a primer immunválasz, utóbbi a secundaer immunválasz eleme.ArjenMagicRobben írta: Nem tudom Magyarországon hogyan működik pontosan, de itt Erdélyben rengeteg magánklinika csinál antitest tesztet (ez ami megmondja, hogy átestél-e már vagy sem). Ha átszámolom akkor kb. 20 ezer forintba került nekem az IgG és IgM együtt (ne kérdezzétek ezek mit jelentenek pontosan, mert nem tudom én sem) és 3 munkanap múlva lesz eredmény. Se feliratkozni, se várni nem kellett, konkrétan üres volt a klinika, csak besétáltam, mondtam mit szeretnék, kifizzettem, vettek egy kis vért és kész. Családban volt aki átesett rajta, így gondoltuk az a biztos ha megcsináltatjuk mindenkin.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 22., vasárnap 15:30
Én nem vettem magamra, csak pontositottamEl Sie7e írta:Direkt irtam h ne vedd magadra... A fórumon a tegnapi meccs utan most menstruációs időszak vanRealista24 írta:
Zárójelbe odairtam hogy miért. A just for fun elnevezéseg azért van ott, mert ha szólok orvosnak, nyilván elhajt, mondván semmi nem indokolja.
A pcr teszt amugy nem mutatja ki hogy voltal e beteg, csak azt, hogy az vagy e. Ami neked kell az egy antigén teszt, de ha a szervezeted mar nem termel antigént, mert mar olyan reg estel at a betegsegen, akkor az is a szarnak egy pofon csak![]()
HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2020. november 22., vasárnap 14:33
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. november 22., vasárnap 13:30
Direkt irtam h ne vedd magadra... A fórumon a tegnapi meccs utan most menstruációs időszak vanRealista24 írta:Zárójelbe odairtam hogy miért. A just for fun elnevezéseg azért van ott, mert ha szólok orvosnak, nyilván elhajt, mondván semmi nem indokolja.El Sie7e írta:
nem neked címezve, de pontosan az ilyen miatt hatalmas baromság a mindenkire vonatkozó ingyenes tesztelés amit sokan követelnek. a kapacitások így is nevetségesen szűkösek, mert nem akarnak több labort bevonni a kiértékelésbe, de ha rászabadulna a sok ezer "just for fun" szemléletű ember erre a jelenleg is rogyadozó rendszerre, akkor ott lenne vége a tesztelésnek.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 22., vasárnap 13:23
Zárójelbe odairtam hogy miért. A just for fun elnevezéseg azért van ott, mert ha szólok orvosnak, nyilván elhajt, mondván semmi nem indokolja.El Sie7e írta:nem neked címezve, de pontosan az ilyen miatt hatalmas baromság a mindenkire vonatkozó ingyenes tesztelés amit sokan követelnek. a kapacitások így is nevetségesen szűkösek, mert nem akarnak több labort bevonni a kiértékelésbe, de ha rászabadulna a sok ezer "just for fun" szemléletű ember erre a jelenleg is rogyadozó rendszerre, akkor ott lenne vége a tesztelésnek.Realista24 írta:
![]()
Amúgy ha én akarok tesztet just for fun (nyilván azért hogy tudjam voltam e beteg) akkor hol érdemes?
Jelenlévő fórumozók: 3 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem