Egy pillanatra most felnevettem. Na nem azon, amit irtal, hanem a szituacion, hogy egyik nap belealltal Puzserba, majd meg aznap a radiomusorat hallgattam (egy regebbi, tavaly aprilisi adast), amiben pont a pride harc es az lmbtqia+ lobbi volt a tema, hogy Amerikaban a pride-ot megelozte egy tobb evtizedes lmb csak igy siman ez a harom, a tobbi betu nelkuli kuzdelem a jogokert, ami miutan nagyjabol megvalosult, a tobbi kisebbseg is a farvizen fel akar csatlakozni rajuk; mig itt nalunk ezt a munkat senki nem akarja elvegezni, hanem eleve at akarjak tolni az egeszet, majd nyilvan ott a "meglepodes", hogy az embereknek ez igy egyben mar sok es jonnek az ellenreakciok. Szoval ezert volt picit vicces, hogy masnap te is hasonloakrol irsz.zsuninnyo írta: Szoval a mai felgyorsult informaciokkal teli eletunkben, ma mar mindenki at akarja nyomni a sajat eszmejet. Ami eppen az ember kedve, o kitalalja vagy tudja, vagy bizonyitottan masabb mint a tobbiek, es ennek ervenyt akar szerezni, mikozben a tarsadalom nagy resze egyszeruen nincs ra felkeszulve. Igy belegondolva a fiatalkoromba, en Nyiregyhazan nottem fel, nekem ket fele ember volt, a magyar es a cigany. En ezekkel talalkoztam, erre neveltek (ezt nem tudatosan, egyszeruen ott ez volt az elet). Majd idekoltoztem Budapestre es eloszor nem is ertettem mi a furcsa, de aztan kesobb kellett radobbennem, hogy nekem furcsa mennyi fele ember van, mennyi fele stilussal es azert nagyreszt ezek bekeben megelnek egymas mellett. Hat nekem az volt a tapasztalatom, hogy ha cigany vagy rock zenet hallgatsz vagy rap zenet vagy discos vagy, akkor egy este tuti minimum 1 balhe lesz ebbol. Itt meg ez elmaradt.
Es most eszembe jut, hogy az elottem levo generaciok, akik ebben nottek fel, sot, meg elszigeteltebb helyeken, tokomtudja 74 eve ott el Nemesborzovan es foldet muvel (ez egy eros szelsoseges helyzet), neki most mar el kene fogadnia azt, hogy akkor vannak melegek, transzok, de masmilyen transzok is vannak, a transzferfi is olyan ferfi mint aki nem, de amugy lehet o nem is ferfi. Es akkor vannak feketek meg azsiaiak, akik mar 3 generacio ota norvegiaban elnek, tehat ok norvegok, de megsem. Nyilvan ez egy irtozatos erossegu ellenallast szul egy ilyen atlagemberben es egyszeruen tulterheli az egyent. Es ezekbol az emberekbol sok van (ha nem az osszes). Es bar megertem a velemenyt, hogy a sok m1es fideszes ven nyugger (itt most a sajat orszagunkra vetitem le ezt) gyulolkodik, de ha mondjuk alapvetoen belekepzelem magamat a helyukbe, lehet en is ilyen lennek. Es ugye itt nem csak a nyugdijasokrol van szo, hanem a kozepkoruakrol is (vagy akar gyerekekrol, sosem tudni ki honnan mit hoz es ki milyen keresztet cipel a hatan a szuletesetol fogva).
Tehat osszegeszve a mai korunk nagy hibaja es ezt nem tudom felismerik-e es ennek ellenere tortenik minden, vagy egyszeruen ennyire nem gondol senki erre, hogy tul gyorsan akar tul sok mindent atnyomni az embereken. Sokkal lassabban es megfontoltabban jobb eredmenyeket lehetne elerni, bar azt megertem, hogy egy transz-kereszteny-fekete-no nem akar varni 50 evet arra, hogy "elismerjek", hiszen neki egy elete van most. De igy ebbol csak ellenallas lesz es jonni fognak a populista vezetok a nacionalista eszmekkel, amik sokkal tobb evre fogjak visszavetni ezt a harcot (?) amit vivni akarnak. Meg en sem vagyok biztos benne, hogy van erom vagy egyaltalan akaratom kovetni az osszes ilyet, pedig nekem aztan kurvamindegy ki micsoda.
Amikor egy hir vagy mondjuk film kapcsan szoba kerul az abortusz, eutanazia, fegyverviseles, halalbuntetes, prostitucio/konnyu drogok legalizalasa vagy epp a noi kvota, majd errol beszelgetnek, esetleg vitaznak, olyankor milyen megoldast varsz? Leteznek ervek mellette es ellene, ezeket meghallgatod, majd a vegen vagy megvaltoztatod a korabbi velemenyed vagy nem, de talan jobban megerted a masik oldalt. Nyilvan ezek pont olyan temak, amik meghallgatasa utan ha a velemenyed meg is valtozik, de nem lesz masabb az eleted; de azert szoktak olyanokrol is beszelni, amik utan par dologra mashogy tekintesz, mashogy allsz hozza.zsuninnyo írta:Remek, hangosan kimondja a nyilvanvalot. (amikor nem, akkor nagyon nincs igaza) Ordibalhatna azt is hogy a fold geoid alaku, vagy hogy 1+1 az 2. De megoldast sosem ad.hehetheoriginal írta:
azt, hogy az esetek 90%aban igaza van.
Persze Puzsert lehet nem kedvelni a stilusa miatt, elmondhatna normalis hangnemben is, de akkor valoszinuleg tized ennyi ember se lenne ra kivancsi. Nem azt kell figyelni ahogy mondja, mert azt tenyleg szelsoseges, hanem amit mond. Persze szokott hulyesegeket is beszelni, de ritka az olyan video, amiben egyedul van, legtobbszor a vendeg az adott temaban azert jartas. (valaki irta a gasztronomiai vonalat, az egy trollkodas)