Oldal: 862 / 2212
Re: OFF
Elküldve: 2021. január 30., szombat 10:24
Szerző: P. Krisz
Realista24 írta:
Teraszfedést csinált már valaki házilag?
Szerkezet+tető?
Bazzeg, nem találok egy embert, aki megcsinálná. Biztos mert nem nagy meló, de hogy a telefont sem veszik fel és még egy szemtelenül magas ajánlatot sem adnak
Szóval arra jutottam, hogy nekiállok. Asztalos haverral megcsináltatom a faanyagot, de itt biztos vagytok egyketten, akik ezen már túl vagytok. Minden tipp jól jön.
Vagy ha van itt aki meg tudja csinálni, ne titkolja, fizetek
Egy tipp arra, hogyan ne csináld.
Az előző házunknál mi zártszelvény-műanyag hullámpala párossal dolgoztunk. A probléma az volt, hogy kevés helyen rögzítettük a palát és amikor alákapott a szél kurva hangosan csattogott.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 30., szombat 10:08
Szerző: kiserik
Realista24 írta:
Teraszfedést csinált már valaki házilag?
Szerkezet+tető?
Bazzeg, nem találok egy embert, aki megcsinálná. Biztos mert nem nagy meló, de hogy a telefont sem veszik fel és még egy szemtelenül magas ajánlatot sem adnak
Szóval arra jutottam, hogy nekiállok. Asztalos haverral megcsináltatom a faanyagot, de itt biztos vagytok egyketten, akik ezen már túl vagytok. Minden tipp jól jön.
Vagy ha van itt aki meg tudja csinálni, ne titkolja, fizetek
Én csak egy 3x4-es pergolát csináltam polikarbonát tetővel. Látatlanban jó tanács, hogy alaposan tervezd meg (akár netről képek alapján) , illetve jól kezeld le a fát. Én viaszos festéket használtam, nekem az vált be, legalább 3 rétegben. Ezt érdemes otthon, kiadósan, jó ráérősen csinálni, hogy legyen ideje a fának beszívni a lazúrt. Később meghálálja.
Re: OFF
Elküldve: 2021. január 30., szombat 9:59
Szerző: Halfkey
Szerintem Budapesten a La Pampa a legjobb steakhouse (vámház körút). Azt gondolom nem véletlen, hogy a vírus alatt ők nem szállítanak ki készételt, húst viszont igen: ennek frissnek kell lennie. Viszont tényleg nem nagy kunszt otthon megsütni, nem kell félni tőle

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 30., szombat 9:07
Szerző: Realista24
Teraszfedést csinált már valaki házilag?
Szerkezet+tető?
Bazzeg, nem találok egy embert, aki megcsinálná. Biztos mert nem nagy meló, de hogy a telefont sem veszik fel és még egy szemtelenül magas ajánlatot sem adnak
Szóval arra jutottam, hogy nekiállok. Asztalos haverral megcsináltatom a faanyagot, de itt biztos vagytok egyketten, akik ezen már túl vagytok. Minden tipp jól jön.
Vagy ha van itt aki meg tudja csinálni, ne titkolja, fizetek

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 21:19
Szerző: füst
Ennyi, akarsz egy jó éttermet? Süssé magadnak. Segítünk ahol tudunk.
Jó hogy nem kocsit kértél ajánlásra, most építhetnél magadnak egyet.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 21:02
Szerző: ziro4vr
Sok múlik a húson, de olcsóbb kategóriában is ki lehet fogni jót, na meg nem a sokezresen kell gyakorolni.
Szép hús, megfelelő elkészítés, maghőmérő, aztán csapasd.
Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 19:25
Szerző: csababarca
Mondjuk a steaknek nem kell füstösnek lennie feltétlen, sőt.
Persze úgy is jó, de éttermekben sem füstölik a steaket, hanem vajon serpenyőben készítik.
Amerikában nem is emlékszem, hogy ettem volna füstös ízvilágú steaket.
Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 16:52
Szerző: KAG
Marky írta:
Amikor a vendeglatoipar=langosos/rantotthus kifozde
Budapesten tud valaki olyan ettermet, ami NORMALIS steaket keszit kiszallitassal? Wolt-on probaltam egy-ket helyet, egyik a TGI Fridays volt, de iszonyatosat csalodtam. Tudom, hogy ez nem a -1 fokban megrobogoztatando etel, de megis jo lenne egy kis gasztroelmeny
Engedd el.
Ha nem csomagolják be rendesen, kihül és az újramelegítésnél fogod elbaszni.
Ha becsomagolják rendesen, akkor nem hül ki, de szét fog főni.
Próbáld meg otthon, jobban jársz.
Steak nagyrészét úgyis a jó minőségű hús teszi ki.
Meg persze legyen rendes serpenyőd, és ne Rámán akard kisütni, vaj helyett.
Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 16:44
Szerző: P. Krisz
Vegyél egy kézi füstölőt.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 16:15
Szerző: füst
Ah elbasztam az előző hszt, mert mindenképp bele akartam írni, mennyire fontos a füstös íz.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 16:13
Szerző: Petr
füst írta:
Másrészt a szakács sose tud igazán jóízűt enni a saját készítményéből, mert jobban esik amit más készít.
Dehogynem, hangosan elvezkedek a sajat kajam folott minden alkalommal, amikor valami extra jon ossze.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 16:12
Szerző: füst
De az elsőt nem.
Megmondom mi a gond. Serpenyőben vajon megsütve nem lehet ugyanazt összehozni, mint faszénen rácson.
Másrészt a szakács sose tud igazán jóízűt enni a saját készítményéből, mert jobban esik amit más készít.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 16:07
Szerző: Remy
Életem második legjobb steakjét otthon csináltam. Szóval hajrá.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 16:03
Szerző: Faust
Ne legy rajzen, neha meg kell elni a dolgokat.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 15:55
Szerző: füst
Viszont el lehet ba.. rontani.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 15:53
Szerző: Faust
Marky írta:
Amikor a vendeglatoipar=langosos/rantotthus kifozde
Budapesten tud valaki olyan ettermet, ami NORMALIS steaket keszit kiszallitassal? Wolt-on probaltam egy-ket helyet, egyik a TGI Fridays volt, de iszonyatosat csalodtam. Tudom, hogy ez nem a -1 fokban megrobogoztatando etel, de megis jo lenne egy kis gasztroelmeny
Csinalj otthon. Olcsobb is, finomabb is, es nem hul ki.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 15:43
Szerző: füst
Marky írta:
Amikor a vendeglatoipar=langosos/rantotthus kifozde
Budapesten tud valaki olyan ettermet, ami NORMALIS steaket keszit kiszallitassal? Wolt-on probaltam egy-ket helyet, egyik a TGI Fridays volt, de iszonyatosat csalodtam. Tudom, hogy ez nem a -1 fokban megrobogoztatando etel, de megis jo lenne egy kis gasztroelmeny
https://buffaloetterem.hu/?gclid=Cj0KCQ ... hkEALw_wcB
Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 15:38
Szerző: Marky
Amikor a vendeglatoipar=langosos/rantotthus kifozde
Budapesten tud valaki olyan ettermet, ami NORMALIS steaket keszit kiszallitassal? Wolt-on probaltam egy-ket helyet, egyik a TGI Fridays volt, de iszonyatosat csalodtam. Tudom, hogy ez nem a -1 fokban megrobogoztatando etel, de megis jo lenne egy kis gasztroelmeny

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 15:27
Szerző: Faust
El Sie7e írta:
Amúgy mintha korábban irt volna valami olyat h vendéglátóiparban dolgozik vagy rosszul emlékszem?
De anyuciek alkalmazasaban.

Re: OFF
Elküldve: 2021. január 28., csütörtök 15:26
Szerző: El Sie7e
Amúgy mintha korábban irt volna valami olyat h vendéglátóiparban dolgozik vagy rosszul emlékszem?
