Ezt én is szoktam nézni néha, hogy brutális, mennyire nem jönnek be a drága igazolások, és meglepően sok az olyan, ami konkrétan hatalmas bukás, még egy közepes szintet sem hoz a komoly milliókért szerzett figura. Nálunk is van ugyebár erre nem egy példa.Sztem a Madrid okosan teszi, hogy nem próbál versenyezni a tőkével, hanem a klub preztizsével megpróbálja ilyen irányba alakítani a szokásokat. Érdekes megnézni, hogy hány 70- 80 millió feletti igazolás történt és hogy azok közül mennyi jött be a csapatoknak, amennyire én követtem a nagy többség bukó volt.
Én abszolút értem a vezetőséget, 2019-ben kiköltekeztünk, felemás eredménnyel, azóta igazából 3 szezon volt, első a covid miatt nyilván kiesett, ott nem lehetett ugrálni. 21 nyara ilyen szempontból érdekesebb, ott indokolt lehetett kicsit jobban belenyúlni a dolgokba, de alapvetően nem volt kiöregedő részünk, védelmet szépen cseréltük Alabával, akkor még Mendy is beton volt, jobb oldalra lehetett volna hozni valakit, de Carvajal sem volt olyan leharcolt, onnan még visszajöhetett volna. Középre hoztunk egy tehetséget, előre próbáltuk Mbappet, nem jött, de úgy voltunk vele, majd jön 22 nyarán, Benzema akkor is bőven jól nyomta, volt két fiatal brazilunk, Asensio is kezdett felpörögni. Nagy kényszer nem volt. Most nyáron meg mit kellett volna tenni, azután, hogy bl-t, bajnokságot nyertünk? Középpályán aki jelezte, hogy lépni akar, oda hoztunk egy nagy tehetséget, nem kevés pénzért. Védelembe a sérülések miatt éltünk egy adódó lehetőséggel Rudi személyében. A két nagy támadó közül bebuktuk mindkettőt, ez szomorú. De győzelmek után nem szokás cserélni a csapatot. Ha idén bukjuk a kupát, bajnokságot, bl-t, akkor valószínűleg nyárán többet mozgunk. Persze megint kcisit szívás ez a Mbappe, Haaland, Endrick téma, a hírek alapjén 2024-ben lenne aktuális mindegyik különböző szempontok szerint. Szóval simán lehet, hogy megint a túlélésre játszunk. A távozók miatt, valamilyen szointű mozgolódás bbiztos lesz, de szerintem nem fogunk bankot robbantani támadóért, mert nincs kiért.
Lehet sok pénzért igazolgatni, eredmény nélkül, lehet sok pénzért igazolni, és úgy nyerni kupákat, lehet kevés pénzből okosan gazdálkodni, még ha nem is jönnek a címek. Mi meg kevés pénzből szállítottuk sorban a címeket. Csak tapsolni lehet ennek, nem pedig katasztrófának nevezni a dolgot. És persze biztos lehetett volna 1-2 elemet még jobban a jövőre nézve, de az biztos, hogy Perez papa kiválóan vezeti a klubot.