zsuninnyo írta:
negan írta:
Zsuninnyo: “ te kijelentetted, hogy amit en mondok az hulyeseg, en tartsam fenn a lehetoseget, hogy tevedek. Te erre veletlenul sem vagy hajlando.” Egy, nem jelentettem ki, hogy hülyeséget beszélsz, kérlek másold be, ahol ezt írtam. Kettő, itt egy ellenpélda a második mondatodra.
Igen, mert amit en a sikeremnek tartok, az se nem a munkahelyem es se nem a penzem. Mind a ketto nagyreszt a szerencsenek koszonheto, jokor voltam jo helyen es jo embereket ismertem eppen.
Ez az ala-fole rendeltseg egy kapcsolatban is teljesen elrugaszkodott. A donteseket egyutt kell meghozni, mert az elet kozos. Az, hogy eppen te leszarod hova menjen a gyerek az oviba, a te dolgod. Nalunk kozosen dontottunk. Az, hogy merre megyunk haza, azert en dontok, mert en vezetem az autot, de ha nem en vezetnem vagy mas lenne a javaslat akkor ugy dontenenk.
Az, meg hogy csinalod amit a fonokod mond, hat eleg fura hozzaallas, bar itt ez meg egeszen ertheto, mert a kulturank szerves resze, de azert sok helyen ez a hierarchia nem teljesen igy mukodik, nem erovel lenyomjuk a paraszton amit akarunk (azokat nem is fonoknek hivjak, hanem vezetoknek akik tudjak, hogy kell ezt csinalni).
Az, hogy nem értek egyet, nem jelenti, hogy hülyeséget beszélsz, azt jelenti, hogy nem értek egyet. Te egyébként is úgy látom, hogy imádod kiforgatni amit más ír, szóval elmagyarázom. Nem szarom le, hogy hova megy a gyerek oviba, üljünk le, beszéljük meg, a végső döntés lehet a páromé. Az autóvezetős példa remek, teljesen egyetértek, ha én vezetek, erre megyünk, mert én erre jobban szeretek vezetni.
A hierarchia meg mindenhol így működik, álomvilágban élsz, ha szerinted nem, ez nem a magyar kultúra része. Megint kiforgatod egyébként, szokásodhoz híven. Az, hogy a ranglétrán feljebb lévő hoz meg egy döntést, nem jelenti, hogy lenyomja a paraszt torkán. Vagy esetleg mégis, nézőpont kérdése. Meeting, összeülnek a vezetők. Megvitatják a dolgokat, majd jönnek a javaslatok. Szavazzunk, 50-50 lett. A vezető eldönti, hogy ugyan mindkét javaslat - vagy akár 3-4 is lehet - jól hangzik, de mivel ő a fönök, az ő szava dönt.
Én sem akartam Fidesz kormányt, mégis az lett, le lett nyomva a torkomon? Mondhatjuk, persze, mert a nem rájuk szavazók táborát erősítem. A többség szava is egyfajta hierarchia, az, hogy mit szeretsz, mit tartasz fontosnak, az is, szerves része az életünknek.