Dél-amerikai foci

Foci a Real Madridon túl...
rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Dél-amerikai foci

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. június 21., vasárnap 18:59

Becksy23 írta:Teljesen mások az elvárások egy CM-nél és egy szélsőnél/csatárnál. Mármint az olyan embereknél is mint én, akik nem egy Müller-ért vagy valami hasonló hatékony, de szánalmasan béna játékosért ülnek le meccset nézni, hanem olyanokért mint pl Neymar. A futballnak a szorakozatásról kéne szólnia, vegyítve az eredményességgel, ma már viszont csak az eredmény számít, hogy milyen út vezet a sikerig az pedig le van s..rva. Nálam is már lenyomta az NFL élvezhetősége a fociét, igaz ott is elkezdték most a hülye szabálymódosításokat... Az meg hogy lenne már megalázás hogy lecselez valakit? Max a védő alázza magát, azzal hogy benyeli a cselt, de ez sem igaz. Ha pedig ő megalázónak érzi... Adja vissza. Jah hogy nem megy? Akkor meg törödjön a játékkal, nem a jobb játékos agyonrúgásával.
Én is jobban bírom az olyanokat, akik meg mernek és tudnak csinálni egy cselt. Akkor kap el az ideg, ha:

a, nem tudja megcsinálni, ennek ellenére erőlködik
b, meg tudja csinálni, de utána önzően továbbviszi és elbassza

ergó, nincs a csapat hasznára. Pont ezért írja egy-két ember, hogy szórakoztassa a közönséget, ha képes rá. Ne a saját szórakoztatására csinálja. Egyébként meg mostanában aki a szórakoztatással akar trófeákat nyerni, az nem fog nyerni semmit. Lehet látni, hogy az elmúlt pár évben kik nyerték meg a Bl-t (Inter, Cselzi, Porto). Nem nevezhetőek a szórakoztatás mintapéldájának egyik se.

Becksy23
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2015. június 21., vasárnap 18:55

besteve7 írta:
Becksy23 írta:Hát... Fociban elég gyakran megrúgják a másikat labdával, percenként vagy 15-20×... Ha meg minden pofázásért járna 3 meccs
Hát komolyan nem értem te melyik bolygóról nézed a meccset. Megnézném mi lenne a reakciód, ha egy megnyert meccs után az ellenfél hátba rúg a labdával, de komolyan, ha ez a gyökérség nem piros ... :-@
Aláírom az első sárgája, amit kapott jogtalan volt, de aztán köszönheti a bírónak, hogy nem szórta ki még az első félidőben a "szent"-et. Majd ugye a mérkőzés utáni jelenetek, + ez, ha igaz a cikk, hogy megvárja a bírót és úgy kezd el anyázni és ki tudja még mit, abszolút jogos a négy meccs. Eddig sem volt szimpatikus a gyerek, de ilyen gerinctelenül viselni egy vereséget....
És visszatérve az anyázásra, azért a meccs hevében elejtett szitkozódás és a meccs utáni öltözőkijáróban való szidalmazások között azért van különbség
Megnyert meccs után Brazília ellen? Szerinted érdekelne? Baszki csak egy labda, nem gránáttal dobálta meg :lol: Egyébként pont ma küldtek fejbe labdával, teljes erőből, 3 méterről... Mi volt? Ment tovább a játék, sőt, még én "aláztam" azzal hogy kifejeltem a lővését, pedig simán beguríthatta volna mellettem... Ez van, a foci része hogy eltalál a labda, én lehet "észre se vettem volna".

A 15-20-hoz: ha passzolsz valakinek, akkor nem megrúgod a labdával? :mrgreen:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. június 21., vasárnap 18:48

Becksy jól mondja, jöhettek itt akármivel, a finesz, a csel, az átbaszás miatt kezdett el működni a sportág több, mint 100 éve, az aranycsapat, a brazilok, a maradonák, a zsenik, egyéniségek miatt ül le az ember meccset nézni, ki a faszt érdekel az eredmény meg a tökéletesen tolódó védekezés, a hányásig begyakorolt sémák és rendszerek, a kreativitás, az unikum, az egyediség, ami számít.

de látom itt sokan azt akarják, hogy 11 frenk lámpárd szaladgáljon a pályán, mother of god, hova hányjak keci.
Kép
Kép
Kép

Becksy23
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2015. június 21., vasárnap 18:45

gólvonal írta:
morientes írta: Nem is értem hogy ma,2015-ben hogy merészeli...mikor sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani a dolgokat.Igaz hogy szürke,sablon,szar,nézhetetlen kinlódás,de az eredmény bazdmeg...az eredmény.
Tehát pl Modric focija szürke, sablon, szar, nézhetetlen, kínlódás..
Teljesen mások az elvárások egy CM-nél és egy szélsőnél/csatárnál. Mármint az olyan embereknél is mint én, akik nem egy Müller-ért vagy valami hasonló hatékony, de szánalmasan béna játékosért ülnek le meccset nézni, hanem olyanokért mint pl Neymar. A futballnak a szorakozatásról kéne szólnia, vegyítve az eredményességgel, ma már viszont csak az eredmény számít, hogy milyen út vezet a sikerig az pedig le van s..rva. Nálam is már lenyomta az NFL élvezhetősége a fociét, igaz ott is elkezdték most a hülye szabálymódosításokat... Az meg hogy lenne már megalázás hogy lecselez valakit? Max a védő alázza magát, azzal hogy benyeli a cselt, de ez sem igaz. Ha pedig ő megalázónak érzi... Adja vissza. Jah hogy nem megy? Akkor meg törödjön a játékkal, nem a jobb játékos agyonrúgásával.
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. június 21., vasárnap 18:37

danianevem írta:
gólvonal írta:Egy Modrichoz hasonló játékos sokkal egyszerűbben oldja meg, mégis szürke, sablon, szar.
Teljesen más szerepkör. Egy támadónál nem főbenjáró bűn, ha kockázatot vállal, cselezget. Egy olyan játékos esetében már inkább probléma, akinek stabilitást kellene hoznia a kp-n, védelemben. Szerintem morientes is a csatárokra vonatkozóan írta, amit írt.
Csatárokra,szélsőkre,tkp-kra így van.
Modric játékában pont azt a stabilitást lehet szeretni,amit a kp-n képvisrl.Hogy 3 ember közt hozza ki a labdát,BE MERI VÁLLALNI, nem alibipasszokkal operál...
Nem Modric itt a sablon szar,hanem a cselzi,az atma,meg a hasonló stílust képviselő "sztárcsapatok".
No meg majd Benitezzel mi...jövőre.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. június 21., vasárnap 18:29

gólvonal írta:Egy Modrichoz hasonló játékos sokkal egyszerűbben oldja meg, mégis szürke, sablon, szar.
Teljesen más szerepkör. Egy támadónál nem főbenjáró bűn, ha kockázatot vállal, cselezget. Egy olyan játékos esetében már inkább probléma, akinek stabilitást kellene hoznia a kp-n, védelemben. Szerintem morientes is a csatárokra vonatkozóan írta, amit írt.

gólvonal
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2015. június 21., vasárnap 18:25

morientes írta:
Ő most hogy került képbe? :roll:
Egy Modrichoz hasonló játékos sokkal egyszerűbben oldja meg, mégis szürke, sablon, szar.

Andrew Dawn
Kedvenc játékosaid: Mascherano, Rakitic

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2015. június 21., vasárnap 18:24

morientes írta:
Úgy, hogy ő se szokta a fülén táncoltatni a labdát, mégis hasznos, attraktív játéka van. Ezt próbáltam én is írni, a cselezés nem minden a fociban.
3,14159265358979323846264338327950288419716939937510

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. június 21., vasárnap 18:22

LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. június 21., vasárnap 18:21

morientes írta:Nem is értem hogy ma,2015-ben hogy merészeli...mikor sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani a dolgokat.Igaz hogy szürke,sablon,szar,nézhetetlen kinlódás,de az eredmény bazdmeg...az eredmény.

A kupák,a gólrekordok,az 1000 mecxsen nem kapok ki,mer betolom a buszt,a kibaszott taktika,ami már azt is előírja,mikor mehet ki a játékos hugyozni,ez bassza el ezt a nem is olyan régen látványos és szórakoztató sportágat.
Lassan azt veszem észre,hogy az nhl-t sokkal szórakoztatóbbnak tartom.Szörnyű.Pedig régen csak a 2. helyen volt a hoki.Pedig nem az lett jobb,hanem a foci lett szarabb.
Szerintem itt senki se azt mondta, hogy a taktika, a sablon, az eredmény a tuti, a dribli meg a többi a szar. Itt a lényeg az volt, hogy megcsinál valaki egy cselt, akkor ne azért csinálja meg, mert "hú de fasza leszek akkor", hanem azért, mert azzal előrébb lesz a támadás, esetleg gólhelyzet alakulhat ki belőle.

gólvonal
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2015. június 21., vasárnap 18:08

morientes írta:
nmate írta:Szeret focizni meg játszani a labdával, a kurva anyját mindegyiknek.

:smile: :smile: :smile: :smile:
Nem is értem hogy ma,2015-ben hogy merészeli...mikor sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani a dolgokat.Igaz hogy szürke,sablon,szar,nézhetetlen kinlódás,de az eredmény bazdmeg...az eredmény.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. június 21., vasárnap 18:07

nmate írta:Szeret focizni meg játszani a labdával, a kurva anyját mindegyiknek.

Nem is értem hogy ma,2015-ben hogy merészeli...mikor sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani a dolgokat.Igaz hogy szürke,sablon,szar,nézhetetlen kinlódás,de az eredmény bazdmeg...az eredmény.

A kupák,a gólrekordok,az 1000 mecxsen nem kapok ki,mer betolom a buszt,a kibaszott taktika,ami már azt is előírja,mikor mehet ki a játékos hugyozni,ez bassza el ezt a nem is olyan régen látványos és szórakoztató sportágat.
Lassan azt veszem észre,hogy az nhl-t sokkal szórakoztatóbbnak tartom.Szörnyű.Pedig régen csak a 2. helyen volt a hoki.Pedig nem az lett jobb,hanem a foci lett szarabb.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

gólvonal

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2015. június 21., vasárnap 18:06

reeed_ati írta:Egyébként a cselek és trükkök alkalmazása között azért tennék egy hatalmas különbséget.
Nagyon nem mindegy, hogy azt valaki önkényesen csinálja, csak hogy megmutassa azért is, hogy ő a fasza gyerek, vagy pedig ez egyszerűen benne van a játékos vérében és ösztönből jönnek ezek a mozdulatok, ami szemet gyönyörködtető, előnyt kovácsol belőle és ez emeli őket számomra a többi focista fölé. Szóval amikor nem felesleges dribbliről van szó...
Nagyon igaz. Pl. amit itt a Copán csinált, az nagyon fasza volt. Megvert két embert is vele és szép is volt, területet is nyert. De a Király-kupán az bohóckodás volt.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. június 21., vasárnap 17:10

Egyébként a cselek és trükkök alkalmazása között azért tennék egy hatalmas különbséget.
Nagyon nem mindegy, hogy azt valaki önkényesen csinálja, csak hogy megmutassa azért is, hogy ő a fasza gyerek, vagy pedig ez egyszerűen benne van a játékos vérében és ösztönből jönnek ezek a mozdulatok, ami szemet gyönyörködtető, előnyt kovácsol belőle és ez emeli őket számomra a többi focista fölé. Szóval amikor nem felesleges dribbliről van szó...
Most mondok pár példát, Zizu,Ronaldo a brazil,Ronaldinho, őket remélem láttátok játszani :mrgreen: és akkor ellenpélda amiért rengetegen fognak utálni az nekem CR, amikor nekiáll egy-helyben ugrálni, toporogni a labda fölött, húzogatni a szélen, amivel nem jut előre, csak azt akarja megmutatni amit fenn írtam, akkor kb. lerúgnám a tévét az asztalról. A kedvenceim tőle a No look passzok, amit még a kakasülőről is látnak, hogy kinek, hova fog menni, mert olyan átlátszó stílusban csinálja, szóval átverni nem fog vele senkit, de megmutatta, hogy tudja, nálam ez pl. Gutinál kezdődik, de Isco is csinált ilyet remekül...
Viszont elnéző tudok vele lenni, mert ipari mennyiségben jönnek tőle a gólok, csak vannak idegesítő dolgai na. :D
Egyébként a fenti felsorolásba a jelenlegiek közül nálam Isco illik bele(közel sem akkora játékos mint a fentiek, lehet soha nem is lesz, de stílusra beleillik a sorba), neki ösztönből jönnek ezek az elemek, trükkök, labdaátvételek, nem gépies...
Nagy ritkaság ebben a mai fociban, épp ezért meg kéne becsülni.

besteve7
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2015. június 21., vasárnap 16:38

Becksy23 írta:Hát... Fociban elég gyakran megrúgják a másikat labdával, percenként vagy 15-20×... Ha meg minden pofázásért járna 3 meccs
Hát komolyan nem értem te melyik bolygóról nézed a meccset. Megnézném mi lenne a reakciód, ha egy megnyert meccs után az ellenfél hátba rúg a labdával, de komolyan, ha ez a gyökérség nem piros ... :-@
Aláírom az első sárgája, amit kapott jogtalan volt, de aztán köszönheti a bírónak, hogy nem szórta ki még az első félidőben a "szent"-et. Majd ugye a mérkőzés utáni jelenetek, + ez, ha igaz a cikk, hogy megvárja a bírót és úgy kezd el anyázni és ki tudja még mit, abszolút jogos a négy meccs. Eddig sem volt szimpatikus a gyerek, de ilyen gerinctelenül viselni egy vereséget....
És visszatérve az anyázásra, azért a meccs hevében elejtett szitkozódás és a meccs utáni öltözőkijáróban való szidalmazások között azért van különbség

Andrew Dawn
Kedvenc játékosaid: Mascherano, Rakitic

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2015. június 21., vasárnap 16:34

DinhoL írta:
R.M.C.F írta: Nem írhatom,hogy mert felnőttek és profik között ez bohóckodás,mert azt fogja írni rám,azért írom mert barcás.
Miért lenne bohóckodás? A csel a játék része, márpedig a futball alapvetően egy játék..Neymar az egyetlen aki ezt a fajta brazil vonalat még mindig képviseli, amit anno az elődök szinte mindegyike csinált. Igen lehet mondani rá, hogy nem férfias vagy színész de azt hogy bohóc lenne, mert olyan cseleket mutat be élesben amikre a legtöbb profi focista nem képes..Vagy oké lehet, hogy képes csak ha nem merik bevállalni akkor meg annyira mégse nagy szám. Neymart az ilyen megmozdulások teszik kiemelkedővé. Bárcsak ilyen "bohóc" játékosokból lenne több..(A játékstílust és a személyiséget most tök külön kell kezelni. Alapból, mint embert nem bírom a kis brazilt ezt úgy írom. )
A cselek nagy részét meg tudja/tudná csinálni pl. Robben is, de minek? Egyszerübb, meg HASZNOSABB egy ritmusváltással elfutni az ellenfél mellett, ami az esetek nagy százalékában lehetséges is. A csel a játék része, de messze nem a szórakozásért kellene,hogy legyen, hanem így egy ember kiesik a védelemből, gólhelyzet alakul ki, és gól lehet az akcióból, ami viszont a játék lényege (melyik csapat rúg többet). Ami engem illet, nekem egyáltalán nem hiányoznak a fociból a Robinho féle bohócok. A foci folyamatosan változik, egyre letisztultabb. Vannak nemzetek, akik tudnak ehhez alkalmazkodni, mások pedig majd eltűnnek a süllyesztőben. Németeket lehet útálni, de 20-30 éve egy brit féle brusztolós szart játszottak, de váltottak, képesek voltak fejlődni, és meg is lett az eredménye.
3,14159265358979323846264338327950288419716939937510

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. június 21., vasárnap 16:32

Mondjuk a bohóckodás nálam ott kezdődik, hogy meg akarja csinálni a cselt (csak nem elég képzett hozzá) és nem sikerül neki. De szerintem nagyon elment a téma másfele. Legyen lezárva, hogy megkapta a pirosat meg a 4 meccset és annyi. :D

DinhoL
Kedvenc játékosaid: Michael Laudrup, R10, Carles Puyol, Xavier Hernández
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, LA Lakers

HozzászólásSzerző: DinhoL » 2015. június 21., vasárnap 16:19

R.M.C.F írta: Nem írhatom,hogy mert felnőttek és profik között ez bohóckodás,mert azt fogja írni rám,azért írom mert barcás.
Miért lenne bohóckodás? A csel a játék része, márpedig a futball alapvetően egy játék..Neymar az egyetlen aki ezt a fajta brazil vonalat még mindig képviseli, amit anno az elődök szinte mindegyike csinált. Igen lehet mondani rá, hogy nem férfias vagy színész de azt hogy bohóc lenne, mert olyan cseleket mutat be élesben amikre a legtöbb profi focista nem képes..Vagy oké lehet, hogy képes csak ha nem merik bevállalni akkor meg annyira mégse nagy szám. Neymart az ilyen megmozdulások teszik kiemelkedővé. Bárcsak ilyen "bohóc" játékosokból lenne több..(A játékstílust és a személyiséget most tök külön kell kezelni. Alapból, mint embert nem bírom a kis brazilt ezt úgy írom. )
Som i Serem!
6oat

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. június 21., vasárnap 16:18

Szeret focizni meg játszani a labdával, a kurva anyját mindegyiknek.

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. június 21., vasárnap 16:08

Mondjuk akkor világosítson fel valaki, hogy melyik látványos csel számít már bohóckodásnak, és melyik ami még elfogadott kategória? :hmmm: Okochaval volt valami interjú, mutatott egy baromi szép és látványos cselt, de mondta, hogy ezt meccsen sanszos, hogy sose fogja megcsinálni, mert túl kockázatos. Gondolom ezért nem vállalják be sokan ezt sem, mert nem bíznak benne, hogy be fog jönni, miközben egy egyszerűbb csellel is el tudnak menni nagy eséllyel a védő mellett. Neymar meg bízik magában ennyire, hogy be merjen vállalni ilyeneket is, plusz mellé egy nagy gyerek a pályán, aki szereti szórakoztatni magát is, meg a nézőket is - taplóságát most ne hozzátok fel, a játékstílusára gondolok -, Dinho és R9 is baromi látványos volt anno - még látványosabb is -, mégse szólta meg senki érte őket.

Vissza: