nuevo_ericco írta:
kiserik írta:
Másrészt abban az ügyben van konkrét vádlott, sértett, tanú, tanúvallomások, rendőrségi nyomozás, még az ügyből kifolyó letartóztatás is.
Azt már akkor írtam, hogy nyomozzák ki, szülessen ítélet. Politikai oldaltól függetlenül. Ábrahám viszont nem állt meg itt, elkezdett mindenféléket állítani, valami ködös hálózatról beszélni, hogy a kegyelmi botrányról azok felé terelje a szót, akik inkább kormánnyal szemben kritikusabbak a nyilvánosságban. Szalmabábokat dobált az éterbe, hogy ne mindenki a kormány botrányáról beszéljen.
Amúgy pedig pont erről van szó, hogy mikor kormányhoz közeli ügy van, akkor a rendőrség nem igazán aktív. Széfből is eltűnnek bizonyítékok, és itt jön a képbe Polt és az ügyészsége.
kiserik írta:
A legnagyobb fegyver a mai világban az elhallgatás, fordított esetben a nyilvánosság.
Pont ezért bűzlik ennyire minden fideszes ügy, ez a mostani meg főleg.
A videóból meg kiderült, hogy Polt nem ura az ügyészségnek

Pont erről van szó. Egy politikai báb, azt teszi, amit Orbánék parancsolnak neki. Még bizonyítékok is eltűnnek, neveket húznak ki. Ergo, nincs jogállam. Ilyen körülmények közt jön azzal Semjén és a hatalom, hogy tessék bizonyítani. Teljes transzparencia helyett. Mindenkinél bekapcsol ilyenkor a vészjelző, aki nem kormánypárti.
Ábrahám sztori, ahogy én láttam: jelentkezett egy tanú, megkeresték az egyik sértettet, készítettek velük egy riportot, majd megtették a feljelentést a rendőrségen Lakatos Márk ellen. Aztán mentek tovább. Egészen biztosan kaptak sok megkeresést és abban is biztos vagyok, hogy ha kormány oldali ellen kapták, akkor azt nem vették figyelembe. Eljutottak Kotroczóig, ahol képbe jött a drog. Ez Pintér felségterülete, aki orrba verte őket, hogy eddig és ne tovább. Azóta csend van. A többi körítés.
Mint mondtam, nincs konkrét fideszes ügy (egyelőre). Mendemondák, meg talánok vannak, amik eddig is voltak. Valaki nevezze meg konkrétan elkövetőt és tegyen feljelentést, akkor lesz ügy. Szerintem ez az egész csak egy elterelés, egy szalmabáb, ami jól jön mind a Fidesznek, mind az ellenzéknek. Ahogy az MNB lopásra ráküldték Hatvanpusztát, úgy a végrehajtó-maffia ügyre nagy hirtelen ezt. Érdekes, hogy eddig a DK a Fidesz által irányított párt volt, de most hirtelen igazi ellenzéki lett. Színjáték.
MP felvételén pontosan ez hangzik el:
MP: Az ügyészség független?
VJ: Igen, mert Polt nem...
itt egy kis közjáték, ahol MP értetlenkedik
VJ: Nem. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek.
Hiába akarja félremagyarázni bárki, aki ért magyarul és meghallgatja azt mondja el VJ, hogy Rogánék ki akartak húzatni dolgokat, neveket az ügyből, de nem sikerült, mert Poltnak nincs elég hatalma hozzá az ügyészségen. Persze vannak olyan ügyészek, akik a kezében vannak, de vannak olyanok is, akik nem.
Ez a történet pont egy olyan manipuláció (hazugság), mint most, miszerint senki nem mondta a Parlamentben, hogy Zsolti bácsi az Semjén, így mivel szút kért, kvázi beismerte a dolgot, hogy magára vette. Közben meg a Arató szó szerint ezt mondta: "válaszoljon Semjén Zsolt, hogy ki az a Zsolti bácsi!".
csababarca írta:
kiserik írta:
Határvonal, teljesen egyetértek.
A baj csak az, hogy itt nincs ügy. Nincs határvonal.
Én nem mondtam hogy van ügy vagy nincs ügy.
Lemegyek dedóba, de van két szitu, átlagemberek, politikát nem követők között, szerinted melyik háborítja fel őket jobban?
"Te, hallottad van valami korrupciós dolog/ügy, politkusok, kormánytagok, miniszterek, államtitkárok érintettsége felvetődött, bizonyított?" vagy a "Te, hallottad van egy gyermekbántalmazási dolog/ügy, ahol magasrangú politikusokat emlegetnek, de lehet nem is igaz, meg nincs vád, nem is ugyanaz az ügy, de azért durva nem?"
Szerinted melyik hatol mélyebbre egy átlagember tudatában? 15 évnyi rendszer után aminek a lételeme a korrupció, és az átlagemberek is korruptak ott ahol csak tudnak.
Én csak erről beszélek, tök független ettől az ügytől.
Értelek és egyet is értenék veled, ha pont nem azt tapasztalnám, hogy a jelenkori ellenzék fő építő eleme nem a korrupció lenne. Szinte minden arról szól, hogy a Fidesz lop és ezt kell megállítani.
Ha az ország egészét nézem, akkor a gyermekbántalmazási ügyek inkább katalizátornak jók. Politikailag jól meg lehet lovagolni őket, de hosszú távon sokkal hatásosabb a korrupció, mert sokkal általánosabb dolog és sokkal jobban része az életünknek. Itt arról van szó, hogy ha az MHM hozza, akkor azt senkinek nem érdeke felkarolni, sőt, az a jó, ha elhallgatja mindenki.