mit irtam? hol? mi?

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 9:40
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 17., kedd 9:37
Nem is számítottam többre:)hehetheoriginal írta:ujjjujujujujjjeréjesebben![]()
![]()
![]()
ennyit tudtam most hozzátenni![]()
HozzászólásSzerző: soadroli » 2023. október 17., kedd 9:34
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 9:31
ujjjujujujujjjeréjesebben
HozzászólásSzerző: miro. » 2023. október 17., kedd 9:22
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 17., kedd 9:07
Ah ertem, elsiklotam az unio felett, mybad.Gonzi írta:Európai Uniót szamoltam, hogy Isztambul és Moszkva ne torzitson - mivel főként nyugat Európa van felhozva mint a probléma forras - viszont abban igazad van hogy a brexit miatt így lemeradtak varosok UK-bol, my mistake, az aranyok azért valószínűleg maradnak mert akkor a nagy-brittania kisvarosai is csapodnak az össz populációhoz.Realista24 írta: Hogy jott ki ez a 30 millio?
Csak Istanbul 16 millio, Moszkva 13 millio es London 9 millio
HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 17., kedd 9:04
Európai Uniót szamoltam, hogy Isztambul és Moszkva ne torzitson - mivel főként nyugat Európa van felhozva mint a probléma forras - viszont abban igazad van hogy a brexit miatt így lemeradtak varosok UK-bol, my mistake, az aranyok azért valószínűleg maradnak mert akkor a nagy-brittania kisvarosai is csapodnak az össz populációhoz.Realista24 írta: Hogy jott ki ez a 30 millio?
Csak Istanbul 16 millio, Moszkva 13 millio es London 9 millio
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. október 17., kedd 9:02
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 17., kedd 9:01
mondjuk ez a mondat minimálisan se kapcsolódott zsuzsinnyo írásához, de sebaj.Remy írta:Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 17., kedd 9:01
Akkor jo, nezhetjuk igy ishehetheoriginal írta: isztambul es moszkva nem európa![]()
HozzászólásSzerző: Remy » 2023. október 17., kedd 9:00
Malmoben, mikor mentem Zlatan palyajahoz, nem kis gettokon kellett keresztulmenni. Amint kimentel az ovarosi reszrol, lerobbant az egesz.miro. írta:Linzbe ha bemesz,a belvarosba nem tudod megmondani,hogy europai orszagba vagy.Remy írta: Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.![]()
Azok a varosreszek ahol az arabok laknak borzasztoan levannak robbanva minden varosban.
Caritassal kapnak lakast,nemet oktatast plusz 1000 eurot havonta.
Annyira probalnak beilleszkedni,hogy 10 ev utan is az a1-es nyelvsulit csinaljak.
Itt elni, de egy parhuzamos vilagban,mert erteket semmit nem latnak ebben.
Ott is lehet maradni 40+fokban ivoviz nelkul.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 8:52
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 17., kedd 8:51
Hogy jott ki ez a 30 millio?Gonzi írta:Itt is borzaszto dramai a hangvetel'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.
bar nem a mi eletunkben, velhetoen nem is a gyerekeinkeben, de sajnos a feher europai ember le lesz radirozva a terkeprol.![]()
Volt europaban Oszman Birodalom, nem is rovid ideig. Vannak meg europai feher emberek? Igen, eleg eros gazdasaggal, magas eletszinvonallal. Europa lakossaganak kb. 6% muszlim most, az elobb emlitettem Oszman Birodalom idejen ez joval magasabb volt es nyiltan uraltak oriasi teruleteket.
Na persze nem elodazni akarom a problemakat, nyilvan vannak, csak ezek a nagyivu megallapitasok teljesen tartalmatlanok. Joval kemenyebb idoszakok atveszelt ez a kontinens, ezt is at fogja, kerdes mekkora vesztesegekkel meg hogy milyen kifutassal. Szoval hangsulyozom, van problema, de ilyen szemelyes negativ peldakbol meg indexes hirekbol ilyen nagyivu kovetkeztetesek levonni semmi ertelme. Nyilvan olyan hirt nem fogsz latni hogy Wroclawban megint nem tortent semmi, meg hogy Bilbaoban 0 muszlim van. Teljesen felulreprezentalt lesz a fejetekben a rossz, ezert fals kovetkezteteseket vontok le. De az teny hogy foglalkozni kell az uggyel.
csak hogy egy peldat is hozzak a fals megallapitassal:Tegyuk fel hogy 1 milliosnal nagyobb varosokat veszunk nagy varosnak, es javareszt itt elnek muszlimok. A kedvedert megneztem most az osszes 1 millional nagyobb varost az unioban, kb. 30 millio lakost tesz ki. Az unio teljes lakossaga pedig 448 millio. Egyszeruen nem reprezentativ a mintaveteled es erzelmileg vonsz le egy sulyos kovetkeztetest.Remy írta:Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 17., kedd 8:49
https://rmx.news/article/20-of-all-babi ... s-in-2021/zsuninnyo írta:Amikor ilyeneket irtok es gondoltok, racionalisan vegig szoktatok gondolni ezeket? (azon tul, hogy egy egyszeru "ha 10 cigany szuletik es 2 magyar minden evben, akkor majd 2030ra mar mindenki cigany lesz csak!" keplettel riogat itt mindenki az orszagban is mar vagy 30 eve...)'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.
bar nem a mi eletunkben, velhetoen nem is a gyerekeinkeben, de sajnos a feher europai ember le lesz radirozva a terkeprol.
Hany fajta ember lett leradirozva a terkeprol az emberiseg tortenelme soran? 0. Valtoznak a tarsadalom osszetetelei? Allandoan. Valtoznak az orszagok es a trendek? Folyamatosan.
Van elore meghatarozott nep vagy faj, akiknek tobbsegben kell lenniuk, es uralkodniuk kell? Nincs. Ez egy termeszetes folyamat.
Arrol nem is beszelve, hogy a tortenelmunk a felelmekedesekrol es bukasokrol szol, es ezeknek a ciklikussagarol.
Raadasul statisztikakbol csak kovetkeztetni lehet a jovore, megmondani nem, es sosem sikerult meg elore megjosolni semmi hasonlot senkinek.
Persze lehet mindent soteten es pesszimistan latni (ami itt eleg nagy divat), csak nem erdemes.
HozzászólásSzerző: miro. » 2023. október 17., kedd 8:47
Linzbe ha bemesz,a belvarosba nem tudod megmondani,hogy europai orszagba vagy.Remy írta: Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.![]()
HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 17., kedd 8:38
Itt is borzaszto dramai a hangvetel'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.
bar nem a mi eletunkben, velhetoen nem is a gyerekeinkeben, de sajnos a feher europai ember le lesz radirozva a terkeprol.
Tegyuk fel hogy 1 milliosnal nagyobb varosokat veszunk nagy varosnak, es javareszt itt elnek muszlimok. A kedvedert megneztem most az osszes 1 millional nagyobb varost az unioban, kb. 30 millio lakost tesz ki. Az unio teljes lakossaga pedig 448 millio. Egyszeruen nem reprezentativ a mintaveteled es erzelmileg vonsz le egy sulyos kovetkeztetest.Remy írta:Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 8:21
HozzászólásSzerző: Remy » 2023. október 17., kedd 8:18
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. október 17., kedd 8:16
Amikor ilyeneket irtok es gondoltok, racionalisan vegig szoktatok gondolni ezeket? (azon tul, hogy egy egyszeru "ha 10 cigany szuletik es 2 magyar minden evben, akkor majd 2030ra mar mindenki cigany lesz csak!" keplettel riogat itt mindenki az orszagban is mar vagy 30 eve...)'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. október 17., kedd 0:13
Jelenlévő fórumozók: 11 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem