Steve írta:
Szerintem ez a megosztás és online élet mindenkinek a maga egyéni felelősség vállalása. Ha szarsz bele és ész nélkül online-kodsz, akkor vállald a felelősségét. Viszont szerintem megfélemlítve sem kell lenni. Kikapcsolni meg mindig lehet mindent.
Persze, a sajat felelosseged, ha benezed akkor te jarsz szarul. A bankkartyas/hitelkartyas csalasok mar evtizedes multra tekintenek vissza, de meg a mai napig rengeteg ember esz nelkul megadja az adatait egy adathalasz oldalon. A nigeriai herceg/unokazos csalas is viragkorat eli.
Lattam mar lefustolo PC-t, mert nem volt evek ota kipucolva es egy kartevo egyszeruen szethajtotta a hatterben futo cryptobanyaszattal. Ahogy IRL sem adod oda a megtakaritasodat a nigeria hercegnek, ugy az online terben is defenziven kell viselkedni. Csak oda nem tornek be, ahova nem akarnak
Ha a futesvezerlesed egy harmadik szemely szerveren keresztul fut, akkor barki, aki abba a rendszerbe bejut at tudja venni a vezerlest a te futesed folott is. Kicsit messze kalandozok ezzel, de nem elkepzelhetetlen, hogy ilyen modon benitsak meg energetikailag a jovo kiberhaboruiban az ellenseg energetikai rendszereit