Tanar/tanito temaban elso kezbol latom itthon, hogy mi a szitu tobb suliban is. Hogy mennyi ido megy el a felkeszulessel, mennyi energia megy el az oraval es azzal hogy a kis szarosok figyelmet valahogy le kell kotni egy hulye kepernyon keresztul, mennyi ido megy azzal, hogy az idosebb kollegak helyett kell leadminisztralni egy csomo mindent online, mert szegenyek nem ertenek es mar nem is fognak ehhez erteni valoszinuleg.
Kozben meg van olyan gyerek aki beesik az online orara 35 perc kesessel, es mikor szamon van kerve hogy hol volt, mosolyogva ravagja, hogy "szorakoztam". Lol. Csababarca utan szabadon, akkor minden gyerek ilyen es beleszarik? Vagy azert vannak szorgos diakok?
A szulok is persze mindent jobban tudnak, es errol mondjuk privat mobilszamon hivjak a tanart hetvegen, akar vasarnap, vagy hetkoznap akar este 8-9 utan, a tanar meg alljon rendelkezesre akkor is es legyen turelmes vegig, mert a szulonek persze mindig igaza van.
Ez a nyariszunet tema is olyan, hogy az annak szunet aki szarik bele. Aki lekiismeretes tanito/tanar (szerintem a tobbseg), az a "szunetet" is vegig kell, hogy dolgozza, amennyire en latom.
Es akkor mindehhez vagjon jo pofat az ember, igen, azert a netto semmiert amit kapnak szerencsetlenek. Persze szomoru, hogy vannak ilyen rossz tapasztalatok, es nem is mondom, hogy nincsenek ilyen tanitok. Mindenhol vannak ilyenek, teljesen mindegy milyen szakmara bokunk ra veletlenszeruen.
Emberekkel en sem tudnek foglalkozni, teljesen alkalmatlan vagyok ilyenekre, igy tolem extra tisztelet minden tanitonak es tanarnak, hogy ebben a szar kiszolgaltatott helyzetben is igyekeznek es odateszik magukat.
Aki meg olyan hozzaallassal dolgozik, mint itt a negativ peldakban szerepel, az meg felolem szarjon sunt, mar bocsanat. De ugy en bloc minden szakmaban, nem kiemelve a tanitokat. Naplopok minden szakmaban vannak, nem csak itt, aztan megsem altalanositunk mindenhol.