Jönnek jó filmek folyamatosan, de tényleg viszonylag nehéz rájuk lelni, mert minél nagyobb gyökérség, annál nagyobb reklámot kap. De azért a Mainstream kategóriába is beesik egyszer-egyszer egy Fekete hattyú, Eredet, Noé, stb.
Amúgy csak néhány isteni film 2005 után: The Fountain (mondjuk ezt említeni sem kéne, ez a filmművészet csúcsának a csúcsa. Kategóriákkal minden fölött áll.

)
Mr. Nobody, Ink, Her, The Man From Earth, The Prestige, The Curious Case of Benjamin Button, Jagten, Shame... Szóval nem kell szerintem temetni még a filmipart, csak el kell tölteni egy kis időt kutatással, nem csak beülni a legjobban reklámozott akármire, mert abból esélyes hogy csalódás lesz, már ha van némi elvárás.
beneraul írta:Azt hiszem, innen többen látták a Mr. Nobodyt (talán filmklubos volt az előző oldalon?), én most kerítettem sort rá (rendezői változat).
Igen, a második körben egy nagyon jófej srác ajánlotta.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem sem követhetetlen, de vannak benne kesze-kuszaságok, össze-vissza ugrál az egész, hirtelen hangulatváltozásokkal van tele, én megértem, hogy egyeseknek ez idegesítő, szerintem zseniális húzás. És igen, a hangulatokat kiválóan közli, még egyszer, zseniális alkotás, én imádom.
A látványvilág meg ezerszer odaver egy egyébként csak ezért kreált transformerst vagy tudom is én mit, pedig ez még tartalommal is meg van töltve. És elgondolkodtat. Nem sok olyan komplex film van, talán csak A Forrást lehet egyértelműen fölé helyezni.

Nálam 10 / 10 simán.