Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 19., csütörtök 10:05

Mondjuk attol hogy a kornyezetetekben sok a buta, vagy mert Magyarorszag butul, meg nem kell levonni azt a kovetkeztetest hogy ez globalis tendencia. Ez a kozvetlen kornyezetbol kiindulas mindig felrevezeti az embert.

Illetve azt sem ertem hogy abbol hogy ket buta embernek gyereke szuletik miert kovetkezik az hogy buta gyereke lesz. Szerintem sokunk nagyszuloje eleg iskolazatlan es alapveto matematikai es logikai keszsegek hijan vannak, de utana jott egy generacio ami ezt megugrotta, oktatassal. Ugye lentebb be lett linkelve az IQ global lista, Kina a masodik a listan, ami tuti nem igy volt a 90-es evekben, siman lehet egy nulla iskolazottsaggal, rizsfoldon dolgozo szuloknek most az unokaja a Huaweinel vezeto mernok. Ehhez nyilvan eros allami tevekenyseg kell, hogy kotelezo es jo minosegu oktatasban reszesuljon minden tarsadalmi reteg. Az, hogy ez nalunk nem valosul meg, na az szopas, de attol meg globalisan megvalosulhat.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 19., csütörtök 8:58

Nika91127 írta: Nekem anno csak magyar-matek volt. Ott nincs ilyen "meddig jutottunk". Szerintem.
Ma már mindenből van.
Idegen nyelvek, természettudományos tárgyak, digitális kultúra, töri.

És igen, én arról beszéltem, hogy azok az eredmények pl nem relevánsak, mert teljesen máshol járunk tananyagban, mint amit fent gondolnak.
És pl 8.-ban az ált suliban semmi más nem számít, csak hogy a matek-magyar központi írásbelire felkészítsék a gyerekeket, nem pedig azt nézik, hogy fejezzük be a töri tananyagot, mert 9.-ben majd kompetencia mérés lesz.

A felvetésed jogos, de tőlünk ezt kérik számon a szülőktől kezdve, a felső vezetés, tankerek, mindenki.
Amikor ellenőrzik pl a tanmeneteket tanügyi ellenőrzés keretében, azt nézik, hogy az érettségi kompetenciákat tartalmazza-e, azokat a tananyagokat tartalmazza-e stb.
A töri érettségi is egyébként már nagyon kevés lexikális tudást követel, évszámot az esszéken kívül szinte sehova nem kell már tudni, fogalmak inkább előfordulnak valamilyen formában.

Az, hogy Te nem érettségiztél földrajzból az egy dolog.
Egy tanár nem állhat úgy hozzá a tárgyhoz 9.-ben, hogy jah tök mindegy a tananyag, úgyse fogtok érettségizni belőle. Mert éppen kitalálhatja végzősként, hogy mégis abból akar:D

Sajnos nekünk valamilyen szinten kötve van a kezünk, a tananyagot muszáj átadni.
Én szoktam emelett pluszt is, választási rendszerek megvizsgálása, pénzügyi ismeretek/tudatosság, adózás.... volt hogy megnéztük hogyan kell önéletrajzot írni, milyen feltételei vannak a munkavállalásnak, mit jelent a bruttó-nettó fizetés, milyen levonások vannak. Beléptünk az ebérjegyzékbe, és ott megnézegettük.
Tanítottam már ügyfélkapus lehetőségeket is:D

Én ezeket beleviszem, mert nem baj, hogy tudják ezeket, mire kimennek az életbe.

De én arra hívtam fel a figyelmet, hogy a magyar oktatási rendszer az nem a PISA tesztekre, és hasonlókra készít fel, nagyon nem. Most az, hogy ez gond vagy nem, az már más kérdés.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 19., csütörtök 8:48

Realista24 írta:
BlancoMark írta: De pl. tegyuk hozza hogy a PISA teszt peldaul nem lexikalis tudast ker abszolut, hanem logikai feladatok vagy mondjuk szovertelmezes, absztrakcio, kreativitas, kritikus es analitikus gondolkodas stb. Szerintem amirol Csaba beszelt az a kompetencia felmeres (?), egy magyar teszt, ahol inkabb szamit hogy peldaul toribol hol tartasz az anyaggal vagy milyen a lexikalis tudasod.
Nagyjabol 10 eve voltam egy nagy multi penzugyi osztalyan felvetelizni. Kb 30-40-en voltunk, elso szuro, matek alapu logikai teszt.
10 ember maradt bent...es olyan komoly feladatok voltak, hogy tiz almabol elveszunk kettot, akkor mennyi marad :lol: neha megspekelve egy olyannal, hogy ha tiz almabol elveszel kettot, akkor hany almad van kerdessel.

Es ezek jelentkeztek penzugyre, akik ezt nem tudtak megugrani... :ike: Aztan a szokasos, szaz oldalnyi szoveghez tartozo 10 kerdes, rovid hataridovel, es elkezdik olvasni a szoveget, hogy amire a vegere erjenek ne emlekezzenek az elejere es meg az idejuk is lejar.

Az osszes jelentkezo 20-35 ev kozotti volt, botrany volt ez a fajta tudas mar akkor is, ha ebbol indulok ki.
Jaja, krvara ezekre a skillekre kene gyurni kiguglizhato informaciok nyomatasa helyett. De nyilvan a mindenkori vezetesnek pont nem a kritikusan gondolkodo allampolgar az erdeke.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 8:40

BlancoMark írta: De pl. tegyuk hozza hogy a PISA teszt peldaul nem lexikalis tudast ker abszolut, hanem logikai feladatok vagy mondjuk szovertelmezes, absztrakcio, kreativitas, kritikus es analitikus gondolkodas stb. Szerintem amirol Csaba beszelt az a kompetencia felmeres (?), egy magyar teszt, ahol inkabb szamit hogy peldaul toribol hol tartasz az anyaggal vagy milyen a lexikalis tudasod.
Nagyjabol 10 eve voltam egy nagy multi penzugyi osztalyan felvetelizni. Kb 30-40-en voltunk, elso szuro, matek alapu logikai teszt.
10 ember maradt bent...es olyan komoly feladatok voltak, hogy tiz almabol elveszunk kettot, akkor mennyi marad :lol: neha megspekelve egy olyannal, hogy ha tiz almabol elveszel kettot, akkor hany almad van kerdessel.

Es ezek jelentkeztek penzugyre, akik ezt nem tudtak megugrani... :ike: Aztan a szokasos, szaz oldalnyi szoveghez tartozo 10 kerdes, rovid hataridovel, es elkezdik olvasni a szoveget, hogy amire a vegere erjenek ne emlekezzenek az elejere es meg az idejuk is lejar.

Az osszes jelentkezo 20-35 ev kozotti volt, botrany volt ez a fajta tudas mar akkor is, ha ebbol indulok ki.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. október 19., csütörtök 8:36

Nekem anno csak magyar-matek volt. Ott nincs ilyen "meddig jutottunk". Szerintem.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 19., csütörtök 8:34

De pl. tegyuk hozza hogy a PISA teszt peldaul nem lexikalis tudast ker abszolut, hanem logikai feladatok vagy mondjuk szovertelmezes, absztrakcio, kreativitas, kritikus es analitikus gondolkodas stb. Szerintem amirol Csaba beszelt az a kompetencia felmeres (?), egy magyar teszt, ahol inkabb szamit hogy peldaul toribol hol tartasz az anyaggal vagy milyen a lexikalis tudasod.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 8:05

Nika91127 írta:
csababarca írta: Az, hogy a tesztek romlanak igaz.
De ehhez hozzájárul, hogy ezeken a kompetencia méréseken nem azt kérdezik, amire mi készítjük őket, az érettségire.
Tehát azt pl szinkronba lehetne hozni, és mindjárt jobb eredmények lennének.

Pl. most töriből is volt kompetencia mérés, 9.-eseknek, akik elvileg általánosban végigvették a törit. De nem vették gyakorlatilag végig, az első vh-ig jutottak.
Ehhez képest a teszt harmada 20. százados téma volt, azokat nem annyira tudták nyilván.

Szóval ezek a mérések nem túl szerencsések ebben a formában.

De ugyanez volt, az én osztályom 7.ben kezdett történelmet tanulni, és a 9.es kompetencát írták meg. 18.század végére jutottunk, de ugyanúgy azt kellett megírniuk, amiben 19.-20.-21. század is van/volt.

A töris kompetencia védelmében annyit azért megjegyzek, hogy ezek a feladatok már viszonylag közel voltak az érettségi típusú feladatokhoz.
Hogy ezt miért emelem ki? Mert a továbbtanulás miatt az érettségire való felkészítés a lényeg. Az van rajtunk számonkérve tankertől, hogy miért csak 85%-át a gyerekeknek vették fel valahova, miért van országos átlag alatt a töri emelt szint, stb.
Ez a túlzottan célzott dolog szerintem azért visszás. Pl sose érettségiztem földrajzból. Mégis az összes ország fővárosát tudnom kellett + vakterkep. Az egész vízrajzot, pedig nem kellett. És még soksok felesleges dolog.

De pl orvosképzés. Mindent is megtanulsz. Aztán végzel, és a 95%-át nem is használod. Akkor az egyetemi képzés is celzottan készítsen fel? Vagy egy orvostól "elvárható", hogy mindenhez is értsen?
De ha jol ertem itt arrol van szo, hogy olyat kerdeznek, amit nem tanultak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. október 19., csütörtök 7:59

csababarca írta: Az, hogy a tesztek romlanak igaz.
De ehhez hozzájárul, hogy ezeken a kompetencia méréseken nem azt kérdezik, amire mi készítjük őket, az érettségire.

Pl. most töriből is volt kompetencia mérés, 9.-eseknek, akik elvileg általánosban végigvették a törit. De nem vették gyakorlatilag végig, az első vh-ig jutottak.
Ehhez képest a teszt harmada 20. százados téma volt, azokat nem annyira tudták nyilván.

De ugyanez volt, az én osztályom 7.ben kezdett történelmet tanulni, és a 9.es kompetencát írták meg. 18.század végére jutottunk, de ugyanúgy azt kellett megírniuk, amiben 19.-20.-21. század is van/volt.

A töris kompetencia védelmében annyit azért megjegyzek, hogy ezek a feladatok már viszonylag közel voltak az érettségi típusú feladatokhoz.
Hogy ezt miért emelem ki? Mert a továbbtanulás miatt az érettségire való felkészítés a lényeg. Az van rajtunk számonkérve tankertől, hogy miért csak 85%-át a gyerekeknek vették fel valahova, miért van országos átlag alatt a töri emelt szint, stb.
Ez a túlzottan célzott dolog szerintem azért visszás. Pl sose érettségiztem földrajzból. Mégis az összes ország fővárosát tudnom kellett + vakterkep. Az egész vízrajzot, pedig nem kellett. És még soksok felesleges dolog.

De pl orvosképzés. Mindent is megtanulsz. Aztán végzel, és a 95%-át nem is használod. Akkor az egyetemi képzés is celzottan készítsen fel? Vagy egy orvostól "elvárható", hogy mindenhez is értsen?

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 19., csütörtök 7:48

Az, hogy a tesztek romlanak igaz.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. október 19., csütörtök 7:37

Bencze írta:
h3x0r írta:
Fekete-Afrikaban az atlag IQ 65-75 kozotti, Afrika eszaki reszen es a Kozel-Keleten 85, Europaban es az USA-ban 95-100, Del-Amerikaban 85-90, Kinaban 105.

Angliaban, Nemetorszagban es Franciaorszagban 99-100 koruli az atlag IQ. Viszont minel tobb a 84-es IQ-ju pakisztani/marokkoi vagy 90-es IQ-ju torok, annal inkabb lehuzzak az atlagot. A svedeknel evi 0,2-vel csokken, a franciak 3 pontot buktak egy evtized alatt.

Ha a 80-as arab osszejon a 100-as europaival es szuletik 4-5 atlagban 90-es gyerekuk, (nem tudom IQ kapcsan melyik gen a dominans), kiadhatja a matek, hogy vilag viszonylatban vegulis nott az atlag, ami ha azt nezzuk, igaz is: az also kozep elkezdett felemelkedni, de olyan aron, hogy kozben a felso kozepet meg elkezdtek lehuzni.
Ezeket a szamokat honnan szedted? Mert 70 vagy annal alacsonyabb IQ-val hivatalosan is szellemi fogyatekos az illeto. Valahogy ketlem, hogy egy kontinens fele retardalt lenne. Egyebkent az IQ teszteket folyamatosan modositjak, hogy az atlag 100-hoz kozelitsen
Alapvetően, ott, ahol a közoktatás szar, sok a mélyszegénységben élő, esetleges jellemző a családon belüli házasság ott ne várjuk el a 100-as átlagot.
A mi kis hazánkban is sok a funkcionálisan szellemi fogyatékos. Ne egy kisebbségi írni-olvasni nem tud. És ha ők szaporodnak - már pedig ez a tendencia, akkor az országos átlag megy szépen lefele.
De azt is meg lehet nézni,hogy a különböző kompetencia teszteken hogyan teljesítünk. Lehet más a kormány közlése, meg a média, de a népesség akkor is butul el, ha tetszik ha nem. De ezt majd a tanárok megmondják, így érzik-e ők is.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. október 19., csütörtök 7:23

Bencze írta: Ezeket a szamokat honnan szedted? Mert 70 vagy annal alacsonyabb IQ-val hivatalosan is szellemi fogyatekos az illeto. Valahogy ketlem, hogy egy kontinens fele retardalt lenne. Egyebkent az IQ teszteket folyamatosan modositjak, hogy az atlag 100-hoz kozelitsen
Egyszer olvastam errol egy ciket, amit haveromnak osszefoglaltam. A cikket nem leltem meg, de amit haveromnak irtam, azt igen.

Viszont itt egy tablazat orszagokra lebontva: https://www.qeios.com/read/6LBP4T

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2023. október 19., csütörtök 3:08

h3x0r írta:
zsuninnyo írta: Nagyon hangzatos ez a "butul a tarsadalom" szoveg, csak eppen nem igaz. Azz emberek atlag iq-ja folyamatosan novekszik.
Fekete-Afrikaban az atlag IQ 65-75 kozotti, Afrika eszaki reszen es a Kozel-Keleten 85, Europaban es az USA-ban 95-100, Del-Amerikaban 85-90, Kinaban 105.

Angliaban, Nemetorszagban es Franciaorszagban 99-100 koruli az atlag IQ. Viszont minel tobb a 84-es IQ-ju pakisztani/marokkoi vagy 90-es IQ-ju torok, annal inkabb lehuzzak az atlagot. A svedeknel evi 0,2-vel csokken, a franciak 3 pontot buktak egy evtized alatt.

Ha a 80-as arab osszejon a 100-as europaival es szuletik 4-5 atlagban 90-es gyerekuk, (nem tudom IQ kapcsan melyik gen a dominans), kiadhatja a matek, hogy vilag viszonylatban vegulis nott az atlag, ami ha azt nezzuk, igaz is: az also kozep elkezdett felemelkedni, de olyan aron, hogy kozben a felso kozepet meg elkezdtek lehuzni.
Ezeket a szamokat honnan szedted? Mert 70 vagy annal alacsonyabb IQ-val hivatalosan is szellemi fogyatekos az illeto. Valahogy ketlem, hogy egy kontinens fele retardalt lenne. Egyebkent az IQ teszteket folyamatosan modositjak, hogy az atlag 100-hoz kozelitsen

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. október 18., szerda 23:47

Szerintem az oktatás színvonalának csökkenésével, valamint azzal, hogy a "zsebedben a könyvtár", az agyad terhelése nem olyan, mint ezelőtt 20 évvel lett volna.
A mostani gyerekek butábbak. Van egy 5 meg egy 14 évvel fiatalabb tesóm. Mi kvázi egy értelmi szinten vagyunk. De amíg én "nem lógtam ki" a korosztályomból annyira, a legkisebb már sokkal inkább kiemelkedik. És a gimis oktatás egy lófasz jelenleg. Butul el a nép. A neveletlenül felnőtt generació neveletlen gyerekei nőnek fel. Butul el az egész rendszer. Nincsenek tanítók, csak tanárok vannak...

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. október 18., szerda 23:41

Fekete-Afrikaban az atlag IQ 65-75 kozotti
miert a di caprios djangos jelenet jut eszembe ? :lol:

az elbutulast szerintem nem lehet megitelni, persze az IQ tesztek elfogadhatoak kiindulasi alapkent.
de szerintem nem mindegy, hogy pl valaki intelligensen tud rendezni egy konfliktus helyzetet vagy tudja, mi az a kovalens kotes.
mind a ketto bizonyos szinten intelligencia kerdese, en ugy fogalmaznek, hogy a mai tarsadalom tajekozottabb, de eletkeptelenebb es (gondolkodni) lustabb.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 18., szerda 20:38

tudom, tegyük félre a komédiát most, egyértelmű, hogy a fájdalom és a keserűség szólt belőle, van az az embertípus, aki ha már túlzottan nagy a fájdalom, inkább elvicceli, inkább, minthogy beleőrüljön és ne legyen az elméjének visszaút
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. október 18., szerda 20:36

hehetheoriginal írta: https://www.youtube.com/watch?v=4idQbws ... Uncensored

ezek nehéz szavak :coffee:
Ő egy komikus, láttam pár részt belőle, vannak komoly részei is benne, meg elég erőteljes dark humor is.

https://twitter.com/Honey_150214/status ... 943030457/

Érdemes meghallgatni amúgy.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 18., szerda 20:01

https://www.youtube.com/watch?v=4idQbws ... Uncensored

ezek nehéz szavak :coffee:
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. október 18., szerda 16:15

Emellett az ""értelmiség"" körében egyre kitolódik a gyerekválalás ideje és a gyerekek száma is csökken (ugye az értelmi képességeknek van egy kis köze a genetikához is) így ők fogynak, míg az alacsonyabb értelmi képességű embercsoportokban ez pont fordítva van.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 18., szerda 13:06

h3x0r írta:
zsuninnyo írta: Nagyon hangzatos ez a "butul a tarsadalom" szoveg, csak eppen nem igaz. Azz emberek atlag iq-ja folyamatosan novekszik.

Plusz a fejlett vilagban 1-2 kiveteltol eltekintve (Esztorszag, Portugalia) folyamatosan csokkennek a PISA teszt eredmenyei. Szerintem is az atlag allampolgar butul, egyre nagyobb az ollo az ertelmiseg es az alsobb osztalyok kozott.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2023. október 18., szerda 12:47

zsuninnyo írta:
hehetheoriginal írta: kurva meeting, nem lehet igy követni itt a folyamatokat :lol: :vivo:
@zsunyi: fejlődik az emberiség életvitel szempontból, de közben jól kimutathatóan butul is.
épp ezért összességében én ezt pont az ember szempontjából nem nevezném fejlődésnek.....
főleg mikor bedurran ide az AI, és eljön a világi semmittevés ideje, olyan szinten fog lealjasodni és amőba szintre visszasüllyedni a teáltalad fejlett társadalmaknak hívott embertömeg, hogy öröm lesz nézni. :lol:
már most is tiktokpörgető zombi szinte mind, nem vagyunk már messze :lol:
Nagyon hangzatos ez a "butul a tarsadalom" szoveg, csak eppen nem igaz. Azz emberek atlag iq-ja folyamatosan novekszik. Es az, hogy te meg masok eloszeretettel adjatok elo a mindenki hulye, meg fuu de sotet, meg mindmeghalunk lozungokat, hogy mindenki mekkora egy budos gyoker (rajtatok kivul), meg nem fogja alatamasztani az igazadat. Egyszeruen regebben sokkal butabbak voltak az emberek mint ma. Vannak hulyek? Rengeteg. A nagy szamok torvenye alapjan sokkal lehet talalkozni nap mint nap - hiszen rekordsokan is vagyunk... -. Aranyaiban butabbak mint regen? Nem, sot okosabbak.
Az AI pedig annyira fogja ellustitani, meg elbutitani az embereket, mint az internet meg a google. Ja varj, pont ennek is a hatasa, hogy fejlodik mindenki. De persze lehet teliszajjal uvolteni Puzser modjara, hogy mindenki csak hulyebb lesz, de attol mert hangos vagy, meg nem lesz igazad. Es az, hogy az AI miatt majd nem kell csinalni semmit, a hozzanemertes szep peldaja, mert az nem kivaltani fogja az emberi cselekvest es gondolkodast, hanem eszkozkent segiteni.
Ma egy atlag ember olyan skilleket tanulhat meg, amit 20-40 eve eselye se lett volna. A felmenoim nagy ezermesterek, minden tapasztalatukbol mindent meg tudtak oldani. En nem gyakorlom ezt, semmi tapasztalatom, megis tobb problemat tudok orvosolni, mint ok valaha. Egyszeruen, mert van hozza forrasom. Es ez csak 1 pelda.
lol, vagy a mifaszt kell mindig a vegere irni, hogy kurvaokosnak tunjon a szoveg es lekezelonek
Igen, ott a lehetoseg, hogy a mai technikai dolgokkal meg forrasokkal tobb mindent tanulhass, mint anno, mert sokkal jobban kinyilt a vilag. Viszont ezzel nagyon kevesen elnek. Az internet nagy reszet nem skillek es egyeb tudasok elsajatitasara hasznaljak az emberek elsosorban, hanem tiktok, meg insta, meg ilyen szarokra.

Engem annak idejen meg a jozan paraszti eszre neveltek, hogy logikusan gondolkozzak, manapsag ez mar nem igazan van meg. Pont ezert keptelen rengeteg ember problemat megoldani vagy epeszuen gondolkozni a munkaban es a maganeletben egyarant, mert ok csak egy betanult semat ismernek, amitol ha elternek, akkor el vannak veszve.

Szoval en egyaltalan nem latom azt, hogy a tarsadalom kollektiven annyira fejlodne.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Vissza: