Politika
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Bár félig megválaszoltátok, de független palesztin állam adott esetben csak Gázából mennyire reális, mint megoldás? Izrael gondolom félne határaihoz ilyen közel tartani ellenőrzés nélkül két millió palesztint, de én nem látok más lehetőséget.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
Azért ez durva bakker, hogy ezt 20 éve mondta és napról napra aktuálisabb.M1Ö írta:
Verebesnek igaza volt anno a Heti Hetesben.
24:15-tőlhttps://youtu.be/2qka1-j4M-s?si=emvoOmwSy5dTdoxh
Ezt tényleg hallgassátok meg, érdemes.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Kell az elrettento pelda, szoval simahehetheoriginal írta:Jo de attól még írhatok bele?Realista24 írta: Töri ora helyett, ezt a topicot adnam a kolykoknek.![]()
![]()
![]()

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Jo de attól még írhatok bele?Realista24 írta: Töri ora helyett, ezt a topicot adnam a kolykoknek.![]()

thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Töri ora helyett, ezt a topicot adnam a kolykoknek.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Verebesnek igaza volt anno a Heti Hetesben.Balazs írta: Több, mint 2 millió embert zsúfoltak be kb. 350 négyzetkilométerre embertelen körülmények közé. Az egész hely egy hatalmas koncentrációs tábor.
24:15-tőlhttps://youtu.be/2qka1-j4M-s?si=emvoOmwSy5dTdoxh
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
Ma éjjel egy 1150-ben épült keresztény templomot bombázott le éppen a közel-kelet egyetlen demokráciája, ami tele volt civil menedékkérőkkel. A kórházhoz hasonló vérszomjas és barbár cselekedet.
Hatalmasat ferdítesz. Gáza 2007 óta teljes blokád alatt van. Csak annyi víz, áram, élelem és gyógyszer jut be amennyit Izrael éppen beenged. Több, mint 2 millió embert zsúfoltak be kb. 350 négyzetkilométerre embertelen körülmények közé. Az egész hely egy hatalmas koncentrációs tábor.kiserik írta:
Azért itt pár dolog sántít az én legjobb tudomásom szerint. Az izraeli hadsereg 2005-ben kivonult Gázából. 18 éve átadták Gáza irányítását a Palesztin Hatóságnak. Tehát nem szólnak bele ott semmibe.
Olyan könyörtelen dolgokat művelnek az izraeli katonák rendszeresen, hogy az felfoghatatlan.
Szórakozásból palesztin gyermekeket gyilkolnak a mesterlövészeik és közben röhögnek.
Videó egy ilyen esetről: https://www.youtube.com/watch?v=ZtUoIpoh0BA
Ciszjordániában sem jobb a palesztinok helyzete. Onnan az illegális zsidó telepesek szorítják ki őket napról napra. Megmondják a palesztin családnak, hogy ez a föld a telepeseket illeti, mert ők zsidók, a palesztinok pedig csak állatok. Aztán letolják az egészet bulldózerrel és földönfutóvá teszik az egész családot. Vagy itt például egy videó, amiben egész egyszerűen betont öntenek egy palesztin kútba, hogy ne legyen vizük: https://www.youtube.com/shorts/Vdd_BqO_64o
A 40 csecsemős sztori minden bizonnyal csak izraeli propaganda volt, hogy egyből elnyerjék a nyugati közvélemény támogatását. Azóta:kiserik írta: Azért van különbség tudatosan civil embereket lemészárlása (csecsemők lefejezése például)
1, Joe Biden is bevallotta, hogy igazából nem látott ilyen képeket. Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=RZikApSR0Z4
2, Izraeli hadsereg sem tudta megerősíteni. Forrás: https://edition.cnn.com/2023/10/12/midd ... index.html
3, Az egész egy helyszíni tudósítónőtől indult, de később ő is bevallotta, hogy csak "hallotta" az egészet.
4, Ha megtörtént volna, a csapból is ezek a képek folynának.
Ez is csak izraeli "damage control" a közfelháborodás után.kiserik írta:
A gázai kórház bombázása pedig inkább tűnik egy sufnituning hamasz bomba ""akciójának"".
1 ,Egy nappal a bombázás előtt küldtek figyelmeztetést, hogy lefogják őket bombázni, azonban az orvosok nem hagyták el a kórházat hiszen a sebesülteket, haldoklókat nem hagyhatják magukra.
2, Izraeli részről is megerősítették a kórház lebombázását, azzal a narratívával, hogy terroristák voltak az épületben. A felháborodás után ezt visszavonták és azóta mantrázzák a "Hamasz saját magát bombázta" történetet.
3, A palesztin házikészítésű sufnirakéták arra képesek, hogy egy nagyobb lyukat üssenek egy falba. Lehetetlen, hogy ilyen mértékű pusztítást végezzenek.
4, A robbanásról készült felvételeken "jet flare" látszódik az égen, amiből arra lehet következtetni, hogy a repülőből érkezett a rakéta. Illetve a rakéta röppályája nézve is lehetetlen az izraeli magyarázat, hogy a kórház melletti temetőből lőtték ki.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Én azt javítanám ki, hogy egyáltalán nem egyszerű megoldás, hogy Egyiptom átveszi a palesztínokat. 
Nem egészen értem hogy miből gondolod, hogy az egyiptomiaknak szüksége van még 1-2 millió palesztinre az országukba. Főleg úgy, hogy a büdös életbe nem tudnák kiszűrni közülük a terroristákat. Eleve Kairó 25+ milliós, és km-en keresztül lehet autózni gettón keresztül, ahol full nyomorban éltek az emberek. Nyilván kell még oda egy rakat nincstelen.
Ráadásul a Sinai-félsziget belseje ritkán lakott, meg középen fél Magyarország méretű hegység van, de körben északon a Földközi-tengernél, és főleg délen a Vörös tengernél rengeteg turistákra szakosodott hely van. Sharm csak a leghiresebb, de a többi is fasza hely, meg rengeteg pénzt hoz Egyiptomnak, amig ott nyugi van, és mernek menni a búvárok, meg a többi turista. Beengednének oda 1-2 millió palesztint, azok elkezdenének kavarni, terrorkodni, meg túszokat ejteni, meg eleve nem olyan lazán kezelni a dolgokat, mint az évtizedek óta nyugati és ruszki turistákból élő helyiek, ott gyorsan össszeomlana a félsziget. Az egyiptomiak, főleg a turistákból élő partmenti emberek, azért alapvetően szarnak mindenre, ügyeskednek, de csak a pénz számít nekik, hogy megvedd drágán a papiruszt, meg elmenj tevegelni a sivatagba, vagy quadozni.
A palesztinok olyan biztonsági kockázat és gazdasági csőd lenne nekik, amit nem engedhetnek meg. Egyébként meg nem is értem, hogy mi közük lenne az egyiptomiaknak a palesztinok bajához? Csak a vallás közös, bár az egyiptomiak azt is elég lazán kezelik általában. "Tető alá állok, és Allah nem látja ha Ramadánkor iszok." stb.

Nem egészen értem hogy miből gondolod, hogy az egyiptomiaknak szüksége van még 1-2 millió palesztinre az országukba. Főleg úgy, hogy a büdös életbe nem tudnák kiszűrni közülük a terroristákat. Eleve Kairó 25+ milliós, és km-en keresztül lehet autózni gettón keresztül, ahol full nyomorban éltek az emberek. Nyilván kell még oda egy rakat nincstelen.
Ráadásul a Sinai-félsziget belseje ritkán lakott, meg középen fél Magyarország méretű hegység van, de körben északon a Földközi-tengernél, és főleg délen a Vörös tengernél rengeteg turistákra szakosodott hely van. Sharm csak a leghiresebb, de a többi is fasza hely, meg rengeteg pénzt hoz Egyiptomnak, amig ott nyugi van, és mernek menni a búvárok, meg a többi turista. Beengednének oda 1-2 millió palesztint, azok elkezdenének kavarni, terrorkodni, meg túszokat ejteni, meg eleve nem olyan lazán kezelni a dolgokat, mint az évtizedek óta nyugati és ruszki turistákból élő helyiek, ott gyorsan össszeomlana a félsziget. Az egyiptomiak, főleg a turistákból élő partmenti emberek, azért alapvetően szarnak mindenre, ügyeskednek, de csak a pénz számít nekik, hogy megvedd drágán a papiruszt, meg elmenj tevegelni a sivatagba, vagy quadozni.
A palesztinok olyan biztonsági kockázat és gazdasági csőd lenne nekik, amit nem engedhetnek meg. Egyébként meg nem is értem, hogy mi közük lenne az egyiptomiaknak a palesztinok bajához? Csak a vallás közös, bár az egyiptomiak azt is elég lazán kezelik általában. "Tető alá állok, és Allah nem látja ha Ramadánkor iszok." stb.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Annyi maradt ki talán, hogy a britek azért valamennyire sárosak a történtekben.
Két vh között többször ígértek a palesztinoknak is önálló államot (akkor mandátumterület volt), aztán nem sikerült teljesen ezt betartani.
Annyit tettek, hogy a zsidók területre vándorlását elkezdték limitálni 1939-ben (Londoni konferencia), de addigra azért már kicsit késő volt, hiszen jóval előtte a zsidóknak is ígértek államot (Balfour).
Ha jól emlékszem már itt se ültek egy asztalhoz a palesztin képviselők az arabokkal, és teljesen ellentétes kívánalmakat fogalmaztak meg.
De ezzel kapcsolatos ismereteim hiányosak, de itt a nagyhatalmi hozzáállást, és a két fél kijátszását, és a konfliktus mélyítését szépen előidézték, mint kb minden esetben.
Volt itt egy polgárháború is 36-39 között,
Szóval jah, bonyolult a helyzet.
Két vh között többször ígértek a palesztinoknak is önálló államot (akkor mandátumterület volt), aztán nem sikerült teljesen ezt betartani.
Annyit tettek, hogy a zsidók területre vándorlását elkezdték limitálni 1939-ben (Londoni konferencia), de addigra azért már kicsit késő volt, hiszen jóval előtte a zsidóknak is ígértek államot (Balfour).
Ha jól emlékszem már itt se ültek egy asztalhoz a palesztin képviselők az arabokkal, és teljesen ellentétes kívánalmakat fogalmaztak meg.
De ezzel kapcsolatos ismereteim hiányosak, de itt a nagyhatalmi hozzáállást, és a két fél kijátszását, és a konfliktus mélyítését szépen előidézték, mint kb minden esetben.
Volt itt egy polgárháború is 36-39 között,
Szóval jah, bonyolult a helyzet.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
kiserik írta:Pucukám! Olvass, tanulj, ne youtube videókból, meg tiktok szarokból ""művelődj""!hehetheoriginal írta: Nyilvan nem tudom, azt mondom, amit hallottam, olvastam.
De akkor se izrael tobbsegrol beszelunk
Ha már vissza kell menni a történelembe az ""egész lófasz elé"", akkor nagyon furcsa dolgokra találunk. Például, hogy a területen 3000 évvel ezelőtt héberek éltek. Aztán jöttek a Rómaiak, és a zsidók elvándorolni kényszerültek (sokan orosz területekre), majd csak a 600-as években jelentek meg az arabok a területen. Aztán az 1900-as évek elejéig szépen szálingóztak vissza a zsidók a területre (ami török fennhatóságú volt), és bizony a földekért fizettek az araboknak. Tel-Avivot meg egyenesen a törököktől vették meg. És bizony a zsidók nem ám tűzzel vassal háborúskodtak a területen, hanem földet műveltek.
Aztán jött a VH, a törökök a ""rossz"" oldara álltak. Ekkor már nem tetszettek nekik az orosz zsidók, az arabok meg amúgy is együttélni tudó népek. Na a zsidóknak se kellett több, kitalálták, hogy létrehoznak egy hadtestet, amit felajánlanak az Antantnak és akkor felszabadítják a területet a törököktől, mert csak jó volna nekik egy ország. VH vége, újabb zsidó betelepítések immár angol felügyelettel, amit az arabok már végképp nem akartak tűrni, de tovább nem ragozom, mert túl hosszú lesz.
Ami még érdekes, hogy 1947-49 között az ENSZ kidolgozott egy kétállamú megoldást a helyzet megoldására, amit (ki más?) természetesen az arabok nem fogadtak el.
Aztán nézzük az arab-zsidó háborúkat:
Első: Izrael kikálltja függetlenségüket, az arabok Egyiptom vezetésével dzsihádot hirdetnek. Izreal nyer.
Második: Egyiptom kizárja Izraelt a szuezi csatornáról. Anglia és Franciaország hadbahívja Izraelt Egyiptom ellen.
Harmadik: Egyiptom megint akcióban: el akarják törölni Izraelt, de a zsidók megelőző csapást mérnek és 6 nap elett győznek.
Negyedik: megint csak Egyiptom és a többi környező arab ország ugrott neki Izraelnek, a zsidók ugyen győztek, de mégis veszítettek.
A többit már inkább nem sorolom. Későn van. Az minden esetre látszik, hogy az arab országok, köztük Egyiptom folyamatosan támadja a zsidókat. Egyszerűen nem tudták elfogadni őket a mai napig. Az viszont megint csak érdekes tény, hogy a nagy Egyiptom úgy szarik a palesztinokra, ahogy vannak. Mennyi menekültet fogadtak be? Miről szólnak a hírek? Megmondom: Egyiptom lezárta a határait a menekülő gázai civil lakosok előtt. Pedig mennyire egyszerű lenne: civilek át Egyiptomba, a Hamász ott marad Gázában. Az Izraeliek eltrölik őket a Föld szinéről, a palesztinok visszamennek és közös erővel felépítik Palesztínát. Csak van egy bökkenő: ezt az arabok nem akarják.
Említettél még egy ilyet: " izraelnek el kell ismernie a palesztin államot, mint ahogy forditva ez már megtörtént". A Palesztin állam 2012-ben elismerésre került. 2005-ben Izrael kivonult a gázai övezetből. Az azóta eltelt időben mit csináltak a palesztinek? Megerősítették a Hamászt (igen az ott lakó civilek) és folyamatosan harcolnak. Nem véletlen, hogy Európa, Usa és Izrael is próbálja bojkottálni a Hamászt, mert egy terrorszervezet. Mindenki azt szeretné, ha a Fatah irányítaná a Palesztin államot. Akkor nem lenne ennyi vérengzés, háború meg öldöklés, ivóvíz korlátozás, stb. Mindenki, csak a Hamász meg a Hamász által irányított palesztin lakosság nem. Ők háborút, terrort, vérengzést akarnak. És azért használok általánosítást, mert a Hamász támogatása a régióban több, mint 50%. 10 gázai palesztinből 5 megölne minden zsidót és max 1-2 mondja azt, hogy: Emberek! Mutassuk meg, hogy különbek vagyunk! Éljünk békében, külön országként.
És mielőtt valakli kitalálná, én nagyon nem vagyok zsidó párti. Ezeket az infókat gyűjtöttem a háború kapcsán, mert érdekelt a miértje.
ui.: természetesen, ha valami téves amit írtam, Csaba tanár úr, kérlek javítsd ki!
Az 2. vh alatt a britek a paledztinoknak is megígérték ugyanott a saját a államot, mert harcoltak a németek ellen, szóval itt a britek azért elég kétarcú játékot toltak.kiserik írta:Pucukám! Olvass, tanulj, ne youtube videókból, meg tiktok szarokból ""művelődj""!hehetheoriginal írta:
Nyilvan nem tudom, azt mondom, amit hallottam, olvastam.
Ha már vissza kell menni a történelembe az ""egész lófasz elé"", akkor nagyon furcsa dolgokra találunk. Például, hogy a területen 3000 évvel ezelőtt héberek éltek. Aztán jöttek a Rómaiak, és a zsidók elvándorolni kényszerültek (sokan orosz területekre), majd csak a 600-as években jelentek meg az arabok a területen. Aztán az 1900-as évek elejéig szépen szálingóztak vissza a zsidók a területre (ami török fennhatóságú volt), és bizony a földekért fizettek az araboknak. Tel-Avivot meg egyenesen a törököktől vették meg. És bizony a zsidók nem ám tűzzel vassal háborúskodtak a területen, hanem földet műveltek.
Aztán jött a VH, a törökök a ""rossz"" oldara álltak. Ekkor már nem tetszettek nekik az orosz zsidók, az arabok meg amúgy is együttélni tudó népek. Na a zsidóknak se kellett több, kitalálták, hogy létrehoznak egy hadtestet, amit felajánlanak az Antantnak és akkor felszabadítják a területet a törököktől, mert csak jó volna nekik egy ország. VH vége, újabb zsidó betelepítések immár angol felügyelettel, amit az arabok már végképp nem akartak tűrni, de tovább nem ragozom, mert túl hosszú lesz.
Ami még érdekes, hogy 1947-49 között az ENSZ kidolgozott egy kétállamú megoldást a helyzet megoldására, amit (ki más?) természetesen az arabok nem fogadtak el.
Első: Izrael kikálltja függetlenségüket, az arabok Egyiptom vezetésével dzsihádot hirdetnek. Izreal nyer.
Második: Egyiptom kizárja Izraelt a szuezi csatornáról. Anglia és Franciaország hadbahívja Izraelt Egyiptom ellen.
Harmadik: Egyiptom megint akcióban: el akarják törölni Izraelt, de a zsidók megelőző csapást mérnek és 6 nap elett győznek.
Negyedik: megint csak Egyiptom és a többi környező arab ország ugrott neki Izraelnek, a zsidók ugyen győztek, de mégis veszítettek.
A többit már inkább nem sorolom. Későn van. Az minden esetre látszik, hogy az arab országok, köztük Egyiptom folyamatosan támadja a zsidókat. Egyszerűen nem tudták elfogadni őket a mai napig. Az viszont megint csak érdekes tény, hogy a nagy Egyiptom úgy szarik a palesztinokra, ahogy vannak. Mennyi menekültet fogadtak be? Miről szólnak a hírek? Megmondom: Egyiptom lezárta a határait a menekülő gázai civil lakosok előtt. Pedig mennyire egyszerű lenne: civilek át Egyiptomba, a Hamász ott marad Gázában. Az Izraeliek eltrölik őket a Föld szinéről, a palesztinok visszamennek és közös erővel felépítik Palesztínát. Csak van egy bökkenő: ezt az arabok nem akarják.
Említettél még egy ilyet: " izraelnek el kell ismernie a palesztin államot, mint ahogy forditva ez már megtörtént". A Palesztin állam 2012-ben elismerésre került. 2005-ben Izrael kivonult a gázai övezetből. Az azóta eltelt időben mit csináltak a palesztinek? Megerősítették a Hamászt (igen az ott lakó civilek) és folyamatosan harcolnak. Nem véletlen, hogy Európa, Usa és Izrael is próbálja bojkottálni a Hamászt, mert egy terrorszervezet. Mindenki azt szeretné, ha a Fatah irányítaná a Palesztin államot. Akkor nem lenne ennyi vérengzés, háború meg öldöklés, ivóvíz korlátozás, stb. Mindenki, csak a Hamász meg a Hamász által irányított palesztin lakosság nem. Ők háborút, terrort, vérengzést akarnak. És azért használok általánosítást, mert a Hamász támogatása a régióban több, mint 50%. 10 gázai palesztinből 5 megölne minden zsidót és max 1-2 mondja azt, hogy: Emberek! Mutassuk meg, hogy különbek vagyunk! Éljünk békében, külön országként.
És mielőtt valakli kitalálná, én nagyon nem vagyok zsidó párti. Ezeket az infókat gyűjtöttem a háború kapcsán, mert érdekelt a miértje.
ui.: természetesen, ha valami téves amit írtam, Csaba tanár úr, kérlek javítsd ki!
A zsidó független állam ötlete Herzl Tivadarhoz (magyar származású zsidó író) kapcsolódik, aki a cionista világszövetséget is megalapította ennek érdekében
Ui.: nem vagyok se csaba, se tanár, de szakmámba vág
Pucukám! Olvass, tanulj, ne youtube videókból, meg tiktok szarokból ""művelődj""!hehetheoriginal írta:Nyilvan nem tudom, azt mondom, amit hallottam, olvastam.csababarca írta:
1922-ben 750ezren éltek a területen, ebből 78 százalék volt muszlim, 11% zsidó, 10% keresztény.
1945-re 1,7M-an éltek a területen, és bár közel duplázódott a muszlimok száma, de az arányuk leesett 60%-ra.
Mert ebben a 23 évben, brit segítséggel jelentős zsidóságot telepítettek át a területre. (a legtöbbet 1933-36 között, gondolom nem kell a miértjét magyarázni:D) Ennek köszönhetően a zsidóság aránya felment 30%-ra, Jeruzsálemben 40%-ra.
Most ennek nincs sok jelentősége, csak a 98%-ot ne állítsuk be ténynek, mert nem igaz.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Szerintem felesleges túl sokat agyalni a témán.
Ami innen nézve logikus, az ott értelmetlen, és fordítva. Mindkét nép a Talio-elv szerint él, és annyiszor léptek már egymás tyúkszemére, hogy soha nem lesz ott béke. Pláne, hogy mindkét népnek ugyanaz a kis darab föld kell, és nem hajlandó engedni belőle. Nincs értelme azon lamentálni, hogy ki a jó és a rossz, amikor mindkét fél szügyig jár a vérben, akkor ezek a jelzők értelmüket vesztik.
Azon egy fokkal több értelme van agyalni, hogy milyen jövőre számíthat a régió.
Izrael nem mutathat gyengeséget egy percig sem, mert minden oldalról ellenség veszi körbe, akik ha gyengeséget éreznek, támadni fognak. A zsidók demográfiája totális tragédia, (nem hozzánk képest, hanem az iszlám világhoz.) a természet törvényeit figyelembe véve tehát nekik ott nincs esélyük fennmaradni. Amíg kívülről kapják a támogatást, addig életben lehetnek, de az USA gyengül, egyre kevésbé lesz képes erőprojekcióra, a regionális iszlám hatalmak erősödnek, innen kezdve a folyamatok egy irányba mutatnak.
És van nekik ez a róka fogta csuka helyzet... a gázai övezetbe az évtizedek során ki-be vonultak, szemmel láthatóan se kiköpni, se lenyelni nem tudják. Katonailag bevonulni és megszállás alatt tartani túl drága, azt fenntartani nincs erő. Kivonulni onnan és elszigetelten békén hagyni nem lehet a palesztinokat, mert időről időre az fog történni, mint ami most legutóbb.
A palesztinok máshova nem akarnak menni, ás más államok befogadni nem akarják ezt a néhány millió beilleszkedni képtelen embert.
Ha jól észleltem, akkor most az lenne a taktik izraeli oldalról, hogy észak felől nyomulva fokozatosan szorítják ki a palesztinokat Gázából, azzal számolva, hogy Egyiptom felé megnyílik a gázai övezet határa, így ki tudják szoritani -nem túl emberségesen- a lakosságot. De Egyiptom ugye betoncölöpöket húzott a határátkelőre, és azt lezárván elég egyértelmű, hogy arra nincs menekvés. Szóval most talán az a legnagyobb kérdés, hogy milyen alternatív megoldás maradt Izrael számára... amikor látszólag egyetlen működőképes megoldás lehet erre a helyzetre, de ahhoz az kellene, hogy az egész világ becsukja a szemét egy kis időre.
Ami innen nézve logikus, az ott értelmetlen, és fordítva. Mindkét nép a Talio-elv szerint él, és annyiszor léptek már egymás tyúkszemére, hogy soha nem lesz ott béke. Pláne, hogy mindkét népnek ugyanaz a kis darab föld kell, és nem hajlandó engedni belőle. Nincs értelme azon lamentálni, hogy ki a jó és a rossz, amikor mindkét fél szügyig jár a vérben, akkor ezek a jelzők értelmüket vesztik.
Azon egy fokkal több értelme van agyalni, hogy milyen jövőre számíthat a régió.
Izrael nem mutathat gyengeséget egy percig sem, mert minden oldalról ellenség veszi körbe, akik ha gyengeséget éreznek, támadni fognak. A zsidók demográfiája totális tragédia, (nem hozzánk képest, hanem az iszlám világhoz.) a természet törvényeit figyelembe véve tehát nekik ott nincs esélyük fennmaradni. Amíg kívülről kapják a támogatást, addig életben lehetnek, de az USA gyengül, egyre kevésbé lesz képes erőprojekcióra, a regionális iszlám hatalmak erősödnek, innen kezdve a folyamatok egy irányba mutatnak.
És van nekik ez a róka fogta csuka helyzet... a gázai övezetbe az évtizedek során ki-be vonultak, szemmel láthatóan se kiköpni, se lenyelni nem tudják. Katonailag bevonulni és megszállás alatt tartani túl drága, azt fenntartani nincs erő. Kivonulni onnan és elszigetelten békén hagyni nem lehet a palesztinokat, mert időről időre az fog történni, mint ami most legutóbb.
A palesztinok máshova nem akarnak menni, ás más államok befogadni nem akarják ezt a néhány millió beilleszkedni képtelen embert.
Ha jól észleltem, akkor most az lenne a taktik izraeli oldalról, hogy észak felől nyomulva fokozatosan szorítják ki a palesztinokat Gázából, azzal számolva, hogy Egyiptom felé megnyílik a gázai övezet határa, így ki tudják szoritani -nem túl emberségesen- a lakosságot. De Egyiptom ugye betoncölöpöket húzott a határátkelőre, és azt lezárván elég egyértelmű, hogy arra nincs menekvés. Szóval most talán az a legnagyobb kérdés, hogy milyen alternatív megoldás maradt Izrael számára... amikor látszólag egyetlen működőképes megoldás lehet erre a helyzetre, de ahhoz az kellene, hogy az egész világ becsukja a szemét egy kis időre.
- hehetheoriginal
Nyilvan nem tudom, azt mondom, amit hallottam, olvastam.csababarca írta:hehetheoriginal írta:
100 eve.
De visszamehetunk 1000re is
1922-ben 750ezren éltek a területen, ebből 78 százalék volt muszlim, 11% zsidó, 10% keresztény.
1945-re 1,7M-an éltek a területen, és bár közel duplázódott a muszlimok száma, de az arányuk leesett 60%-ra.
Mert ebben a 23 évben, brit segítséggel jelentős zsidóságot telepítettek át a területre. (a legtöbbet 1933-36 között, gondolom nem kell a miértjét magyarázni:D) Ennek köszönhetően a zsidóság aránya felment 30%-ra, Jeruzsálemben 40%-ra.
Most ennek nincs sok jelentősége, csak a 98%-ot ne állítsuk be ténynek, mert nem igaz.
thereisonly1ronaldo
- csababarca
hehetheoriginal írta:
100 eve.
- hehetheoriginal
Kiraly. Ezt akkor magyarazd el az Eriknek isHalfkey írta:Mr Értelmezés Király, legyen már kedves még 1x nekifutni a hszemnek amit idézni tetszik. Ez szerepel benne:De elkonyvelitek, csak mert a hirekben lattad, hogy hamasz rakéta volt.
Én nem mondom hogy akkor biztos így is van, mert van Izraeli propaganda is
thereisonly1ronaldo
- hehetheoriginal
100 eve.csababarca írta:Az egész lófasz előtt mit értünk?hehetheoriginal írta:
98% volt a palesztin lakossag az egesz lofasz elott.
Mert ha a második világháborút, akár az elsőt ahonnan ez datálódik a 20. században, a 98% egyik esetben sem stimmel.
Persze többen voltak, az tény.
thereisonly1ronaldo
Mr Értelmezés Király, legyen már kedves még 1x nekifutni a hszemnek amit idézni tetszik. Ez szerepel benne:De elkonyvelitek, csak mert a hirekben lattad, hogy hamasz rakéta volt.
Én nem mondom hogy akkor biztos így is van, mert van Izraeli propaganda is
- csababarca
Az egész lófasz előtt mit értünk?hehetheoriginal írta:
98% volt a palesztin lakossag az egesz lofasz elott.
Mert ha a második világháborút, akár az elsőt ahonnan ez datálódik a 20. században, a 98% egyik esetben sem stimmel.
Persze többen voltak, az tény.
Jeruzsálem, ami meg itt a kulcs, ott nagyjából már 1945-ben fele-fele volt a lakosság muszlim-zsidó viszonylatban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2023. október 19., csütörtök 20:00-kor.
- hehetheoriginal
Nem, hanem amit pl az angliai palesztin nagykovet, aki nyilvan nem hamasz tag. Vagy biztos az akkor....Halfkey írta: Van videó arról egyébként hogy a kórház parkolója sérült és nem a kórház, és minden hírügynökség azt hozza hogy Hamasz false flag akció volt. Én nem mondom hogy akkor biztos így is van, mert van Izraeli propaganda is - de az meredek hogy egyből azt feltételezed hogy az az igaz amit a Hamász propaganda mond.
Btw hivatalos vizsgalat nincs, a palesztinok hivtak direkt oda az osszes fuggetlen szervezetet, hogy igenis vizsgaljak meg, hogy ki a fasz lott oda.
De elkonyvelitek, csak mert a hirekben lattad, hogy hamasz rakéta volt.
Lehet az volt, de amig nincs hivatalos jelentes, addig hadd ne higgyek mar semmilyen hirnek, meg nektek se.
thereisonly1ronaldo