HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 25., szerda 18:04
Hát erről én is tudok mesélni, lengyel-magyar relációban.
Ott is van pl pick, 30-40%-al olcsóbban mint itthon.
De említek pár dolgot:
- jóval több, és minőségibb termék a polcokon, összehasonlíthatatlan.
- szállítási költség a legtöbb esetben ingyenes, párom itthon mindig ki van akadva ezeken a szállítási árakon.
- bankköltségek szintén nevetségesek ott, a mieinkhez képest, konkrétan szinte semmit nem fizet a bankja felé. Ezen is mindig patáliázik, hogy bank to bank transzfernél is megsarcolnak itthon mint a fene, ott ilyen nincs. Nem is hitte el, amikor először utalt itthon, majd jött a levonás.
(tudom, bankfüggő, de a legtöbb magyar banknál alapcsomagok mind ilyenek kb)
- Realista említette a horgászcuccokat, jóval olcsóbbak azok is kint, én is többször vettem már ott meg dolgokat, hoztam is haza ismerősöknek. Mittomén, Realistának mond valamit, Shimano orsók 20-30%-al olcsóbbak, akciók nélkül.
De mondom, nekem a legdurvább, hogy bemegyek egy isten háta mögötti faluban egy boltba, aztán ömlik az áru a polcokról, féláron átlagban.
Na mindegy, Ferni is jól leírta, itt a haverok kitömése a prioritás, az utóbbi 4-5 évben már kb csak és kizárólag erre mennek.
Feldolgozóiparunk leves, pedig már lehetett volna felfuttatni pár területen ezt, anyagiak rendelkezésre álltak hozzá, és adottságok is megvannak.
Helyette mi van?
Akasztófakészítés, majd 75 évesek szájkaratéja mert szegény Viktorra,vagy Ferire csúnyát mert valaki mondani.
Olyan hitbeli kérdés ez már, és kultusz, amire szavak nincsenek már.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."