Tjacks írta:
El Sie7e írta:
ezt nem is vitatom h csak rossz és rosszabb van, egyetértünk
de mivel Magyarországon vagyunk és nem Hollandiában, ezért a baloldallal hasonlítom össze és nem pl a holland vvd-vel. és az összehasonlítás alapja bizony lehet a múltbéli teljesítmény, bármennyire is hihetetlen ez némelyek számára, pláne akkor, amikor ugyan azok az emberek ülnek ott most is mint akkor
Ilyen alapon akkor nézzük az elmúlt 6 év teljesítményét az ingatlan piacon/ építőiparban. Azért itt, mert szerintem ez még mindig egy nagyon fontos dolog az ember életében( saját lakhatás).Ehhez képest sikerült hazavágni az egész szektort, átlag embernek ez kb mára egy elérhetetlen jövőkép lett.
A mi ingatlanunk 2,5× többe kerül most mint 2014 nyarán. Ez 50+ misi. EMBERTELEN. Most akkor fogjam Orbánra?
Kicsit jobb lenne ha az emberek nem csak végletekbe tudnának gondolkodni.
pont nézegettem a napokban az ingatlanhirdetéseket, tényleg embertelen milyen szutykokért kérnek el akár 40-50 milliót is
viszont az idei első negyedév a tranzakciók számában rekordot hozott
persze lehet azzal jönni hogy a módosabb, vagyonosabb réteg vásárol sokat, csak semmi valóságalapja nincs, mivel ez a réteg a könnyen kiadható, frekventált helyen lévő ingatlanokat keresi, amiből egyrészt véges van, másrészt a mai covid és karantén helyzetben az emberek az ilyenből szabadulnának
tehát bőven van ezen a szinten is kereslet
lehet hitelből, de a hitel kamatok meg a béka segge alatt vannak
ezt az oldalát valahogy elfelejtetted megemlíteni, nem 20% körüli kamatok vannak mint 15 éve
és kitalálták már a fixált kamatot is, így kamatkockázatot sem futsz
a lényeg, hogy én ma egy sokkal egészségesebb ingatlanpiacot látok mint 2008 környékén, nem lesznek akkora bedőlések 2021 vége-2022-ben sem, aki erre számít lakás/ház vásárlás időzítésével, hiú ábránd