Franco Mastantuono - 30

A Real Madrid aktuális játékosainak topikjai.
Mester77
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Franco Mastantuono - 30

HozzászólásSzerző: Mester77 » 2025. szeptember 9., kedd 9:43

⚪️⚫️ Franco-skandálás a Bernabéuban – Jorge Valdano reakciója

A két hete a Bernabéuban felhangzott „Franco, Franco, Franco” skandálás sok vitát váltott ki. Most Jorge Valdano, a Real Madrid legendája reagált az El País-ban – íme a lényege.

🔹 Vicc vagy ideológia?
„Lo nunca visto” – ilyet még nem látott Valdano: hogy valakit pusztán a neve miatt támadjanak vagy ünnepeljenek. Ha ez vicc volt, „no hay exorcismo mejor que el humor” – nincs jobb ördögűzés, mint a humor. Ha viszont akadt, aki ideológiai nosztalgiából kiabálta különös szenvedéllyel, az „un inédito tipo de estupidez” – újfajta ostobaság, mert csak az ellenfél érveit erősíti. A többség – főleg a fiatalok – egyszerűen az új bálvány nevét zengte. (Szerk.: Ilyenkor bezzeg nem az van, hogy csak turisták vannak a "halott hangulatú" Bernabeuban)

🔹 A „rezsim csapata” mítosz
Barcelonában az esetet rögtön arra használták, hogy ismét elővegyék a „Madrid a rendszer csapata” narratívát. Valdano viszont emlékeztet: Franco hatalomra kerülése után a Madrid 14 évig nem nyert bajnokságot, miközben az Atlético Aviación négyszer, a Barça ötször lett bajnok – és a katalán klub maga is kitüntette a diktátort.

🔹 Sikerek és politikai haszon
A Madrid ereje Santiago Bernabéu stadionépítéséből és Di Stéfano vezetésével érkező sikerekből fakadt. A rezsim ehhez kevés köze volt, legfeljebb utólag próbálta kisajátítani a győzelmeket, ahogy minden hatalom teszi.

🔹 Eltérő visszhang
Barcelonában a skandálás fájdalmas emlékeket idézhetett, Madridban viszont Valdano szerint csak „un recibimiento festivo” – ünneplő fogadtatás – volt. Ez jól mutatja, hogyan torzítja a futball minden identitáskérdés súlyát.

🔹 És Mastantuono?
Valdano szerint az egyetlen, aki nem tudhatta, mit idéz elő a neve, maga Franco Mastantuono volt. Ő csak örült a fogadtatásnak, a vitáról legfeljebb az újságokból értesült. Egy biztos: „se seguirá llamando Franco” – a neve Franco marad, de a történetet mostantól a pályán nyújtott teljesítménye írhatja tovább.
"Sokkal jobban akarom a győzelmet annál, mint amennyire utálok veszíteni. És nagyon utálok veszíteni."

"Egy nap mind meghalunk. De az összes többin viszont nem. "

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2025. szeptember 4., csütörtök 13:16

reeed_ati írta: Korai lenne még leírni a srácot, de eddig a két meccse alapján egy darab sikeres cselére emlékszem, mondjuk az pont látványos volt és majdnem gól is lett belőle.
Viszont mivelhogy ez a Real Madrid lenne, nekem ide a brusztolás édes kevés, egyelőre nem látom benne azt a támadó potenciált, amivel egy kezdő madridi jobbszélsőnek rendelkeznie kellene.

Abba a Yanez gyerekbe több potenciált láttam, aki már Carlónál is játszott párszor.
Sajnos ő nem volt 50milla, így majd a Comóban meglátjuk mit tud.
Eddig total szurke a srac, de Viniciusbol se gondoltuk hogy focista lesz. :D par ev mulva kiderul hogy Reinier karrierutat fut be, vagy Vinicius felet. Mindenesetre eddig en se latok semmi extrat benne.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 4., csütörtök 11:57

Anthony írta: Melyiket, a milf-et?

Yamal is valami nővel üti el az idejét, most mocskolta meg a trollfoci, Barca szurkolók remélem nevetnek:

https://www.facebook.com/photo?fbid=108 ... 1158325886
Ezt a csajt vitte.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. szeptember 4., csütörtök 11:23

Melyiket, a milf-et?

Yamal is valami nővel üti el az idejét, most mocskolta meg a trollfoci, Barca szurkolók remélem nevetnek:

https://www.facebook.com/photo?fbid=108 ... 1158325886

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. szeptember 4., csütörtök 11:06

Realista24 írta: Lenyúlta Yamal csajat :kalapos:
Meglátjuk több lesz e 13 napnál, mint amit kibírt mellette :smile:
Vagy a csaj nyúlta le Őt :lol:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 4., csütörtök 10:59

Lenyúlta Yamal csajat :kalapos:
Meglátjuk több lesz e 13 napnál, mint amit kibírt mellette :smile:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. augusztus 31., vasárnap 9:55

wZoLee7 írta:
realmadrid95 írta:

Siman benne van, hogy nem lesz aranylabda alapanyag, viszont a mai piacon, ahol Woltemade 85 millio,(es meg lehetne sorolni,) nem rossz deal szerintem. Ha kapunk egy lelkes szelsot, iranyitot, aki belepakolja a melot minden meccsen es Xabi puzzle cserekent akar 10 evre, akkor nem lesz baj. A fizetese is ugyis ennek fuggvenyeben fog noni.
de azt nem értem miért kell temetni egy 18 éves srácot pár meccs után
Itt mindenkit temetnek megy a meccs topicban is 15 perc után. Valaki hibázik,vagy van egy gyengebb meccse a 90bol akkor mar nem szint. En azt érzem,hogy sokan várják is,hogy valaki rossz legyen,vagy hibazzon meccs alatt,mert akkor jol meglehet mondani. Amott a Pedri se volt az elején olyan nagy ász,mint most. Ahogy nalunk Marcelo meg Benzema se az elso meccsein volt elit. Meg Modric Kroos se 18-20 evesen volt a legjobb. Itt a fórumon havonta kellene keretet cserelni,annyira nem becsulnek,meg nem szurkolnak senkinek.

IdentitásbólGyőzelem
Kedvenc játékosaid: Zidane, Fenomèn, Modric, Benzema
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: IdentitásbólGyőzelem » 2025. augusztus 31., vasárnap 9:48

Ha nincs Yamal, ez a srac mar a PSG-ben lenne.(ugye ezek a hirek mentek h az orruk elol hoztuk el)
Erre a nyakamat ratennem!
A “youngestek” korat eljuk ugy tunik, ez most a hype a mediaban. Tele a kozossegi media osszehasonlito vidikkel, adatokkal a 17 eves xy, a 17 eves CR-el meg Messivel, R9-el stb.
Jobban nez ki ha a Realban is van egy youngest…ennyi.

Ilyen jatekosunk az akademian is van ez 1000%. Vagy akar ligan belul is. Betisben van pl., akit mar tavaly is egyszer lattam, iden meg alapembernek tunik, bizonyos Pablo Garcia. 19 eves ugyan, es ha jol emlekszem bal labas is.
Gyors, jol cselez, tökös, rengeteget fut, dontes hozatalban van min csiszolni de ez az argentinunkra is elmondhato.
A lenyeg h nem ertem hogy adhatunk ki 63 millat egy ilyen sracra, mikor ligan belul is boven lenne opcio!
Igaz nem youngestek hanem tulkoros 19-20 evesek…

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. augusztus 31., vasárnap 9:35

realmadrid95 írta:
ELSiete írta:

Ezt teljesen adom, de szerintem ez a srác a klub VB-n sem volt jobb, a saját akkori beszokott környezetében. Direkt miatta belekukkantottam pár meccsükbe, ugyanez a balra tarts volt, egydimenziós belassult cselekkel. Akkor azt hittem, hogy már fejben a Realra koncentrál, és nem rizikózik, de hát úgy néz ki alapvetően ezt lehet tőle várni. Fejlődni, tanulni mindig van lehetőség, szerintem fog is, de kulcspozició az övé, szóval figyelni kell, hogy ebből ténylegesen mit lehet majd kihozni, mert egyelőre úgy látom keveset.
Siman benne van, hogy nem lesz aranylabda alapanyag, viszont a mai piacon, ahol Woltemade 85 millio,(es meg lehetne sorolni,) nem rossz deal szerintem. Ha kapunk egy lelkes szelsot, iranyitot, aki belepakolja a melot minden meccsen es Xabi puzzle cserekent akar 10 evre, akkor nem lesz baj. A fizetese is ugyis ennek fuggvenyeben fog noni.
Hamar kiderül, hogy mi a helyzet. Ha a teljesítmény dönt akkor a kövi meccsen nem lesz kezdő. Engem az ára nem érdekel. Egyetértek azokkal akik szerint Ő csak egy válasz yamalra, de azt nem értem miért kell temetni egy 18 éves srácot pár meccs után. Szerintem amúgy nem lesz vele gond, látszik, hogy nem ijed meg a labdától és láttuk milyen megérkezni ide, Bappenak kellett vagy fél szezon mire focistára kezdett emlékeztetni (magához képest) pedig Ő már a legnagyobb sztárként jött. Ugyan az igaz rá is mint Asencióra, nem kezdőként kellene tekinteni rá, hanem fokozatosan felépíteni.

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. augusztus 31., vasárnap 9:31

ELSiete írta:
realmadrid95 írta: Konkretan semmit nem keszult az elso kerettel, 18 evesen hirtelen becsoppent a vilag legnagyobb klubjaba, oda, ahol mindenki mas is epp tanulja a Xabi ballt. Adjunk neki idot, nem tunik elveszett gyereknek.
Ezt teljesen adom, de szerintem ez a srác a klub VB-n sem volt jobb, a saját akkori beszokott környezetében. Direkt miatta belekukkantottam pár meccsükbe, ugyanez a balra tarts volt, egydimenziós belassult cselekkel. Akkor azt hittem, hogy már fejben a Realra koncentrál, és nem rizikózik, de hát úgy néz ki alapvetően ezt lehet tőle várni. Fejlődni, tanulni mindig van lehetőség, szerintem fog is, de kulcspozició az övé, szóval figyelni kell, hogy ebből ténylegesen mit lehet majd kihozni, mert egyelőre úgy látom keveset.

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. augusztus 31., vasárnap 8:25

realmadrid95 írta: Konkretan semmit nem keszult az elso kerettel, 18 evesen hirtelen becsoppent a vilag legnagyobb klubjaba, oda, ahol mindenki mas is epp tanulja a Xabi ballt. Adjunk neki idot, nem tunik elveszett gyereknek.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. augusztus 31., vasárnap 7:54

Korai lenne még leírni a srácot, de eddig a két meccse alapján egy darab sikeres cselére emlékszem, mondjuk az pont látványos volt és majdnem gól is lett belőle.
Viszont mivelhogy ez a Real Madrid lenne, nekem ide a brusztolás édes kevés, egyelőre nem látom benne azt a támadó potenciált, amivel egy kezdő madridi jobbszélsőnek rendelkeznie kellene.

Abba a Yanez gyerekbe több potenciált láttam, aki már Carlónál is játszott párszor.
Sajnos ő nem volt 50milla, így majd a Comóban meglátjuk mit tud.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2025. augusztus 30., szombat 23:35

Jól írta valaki, egy gyenge James klón. Csuklós busz, semmi lendület. Egyértelmű marketing igazolás, kellett valakit a bugyogós yamalra hozni. Reméljük a legjobbakat, de csodálkoznék ha cinóbervörösre tapsolnánk tőle a tenyerünket.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. augusztus 30., szombat 23:22

Konkretan semmit nem keszult az elso kerettel, 18 evesen hirtelen becsoppent a vilag legnagyobb klubjaba, oda, ahol mindenki mas is epp tanulja a Xabi ballt. Adjunk neki idot, nem tunik elveszett gyereknek.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. augusztus 30., szombat 23:15

___Samy___ írta: Nincsenek nagy igenyek, de a jatek egyetlen elemeben sem latszik az rajta, hogy a jelenlegitol egy picit is jobb lenne. Lelkes, hajt, de kb ennyi. Meg gondolom jo lovo az a balos.

Szerintem ablakon kidobott love az a 60 misi erte.
Angol kozvetitesben ketszer elhangzott a “youngest…” felesleges barom statisztika, kb ezert lett igazolva. Bar, ha a mozdithato emberkek kozul ebben a korban tenyleg kiemelkedo tehetsegnek szamit, a sportagnak valoban befellegzett.

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. augusztus 30., szombat 23:12

Az a lényeg, jött lefelé, zúgott a Franco, Franco!! :lol: :lol: jesszus.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. augusztus 30., szombat 23:10

Nincsenek nagy igenyek, de a jatek egyetlen elemeben sem latszik az rajta, hogy a jelenlegitol egy picit is jobb lenne. Lelkes, hajt, de kb ennyi. Meg gondolom jo lovo az a balos.

Szerintem ablakon kidobott love az a 60 misi erte.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. augusztus 30., szombat 22:54

Túl nagyok az igenyek, leírtak a szakértők hogy nem lehet egy 18 évestől elvárni hogy egy egyenest rugjon a labdába. (Mondjuk ezt LV is meg tudta volna ugrani meg 1-2 évig ingyen)

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2025. augusztus 30., szombat 22:34

Galacticos írta: Lelkes meg hajt meg kuzdd de igy kb 3 meccs alatt egyetlen olyan megmozdulast nem lattam tole amire azt mondani hogy na ez igen.
az a baj, hogy ezt egy jó saját nevelés is hozná, ingyen :roll:

eddig nem látszik, hogy milyen pluszt adhatna a csapatnak

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. augusztus 30., szombat 22:29

Lelkes meg hajt meg kuzdd de igy kb 3 meccs alatt egyetlen olyan megmozdulast nem lattam tole amire azt mondani hogy na ez igen.
Most is lett volna egy igeretes lovohelyzet csak rossz labra jott ki.

Vissza: