David Alaba - 4

A Real Madrid aktuális játékosainak topikjai.
ferni

Re: David Alaba - 4

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 9., szerda 21:04

Nem hiszem, hogy bárki is utálná Alabát, látszik, hogy küzd és akar, szimplán mi reálisan látjuk a helyzetét, nem úgy mint Carlo, pont akinek a legjobban kellene.

120 perc alatt kaptunk róla 4 gólt, amiből kettő öngól volt, ezek telibe az előző 2 meccsen történtek.

Carlo erre beteszi egy BL negyeddöntő kezdőbe, olyan posztra ahol ezer éve nem kezdett és csodálkozunk, hogy benne volt 2 gólban meg fene tudja hány veszélyes oldalról érkező támadásban, ahol ott verték meg ahol akarták.

Itt mindenki az olaszra van ki, hogy mégis mi a fenét gondolt és újra egy rangadón kezdett el kísérletezgetni miközben mindenki tudta rajta kívül mekkora butaság.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 9., szerda 19:06

ram8nes írta: Nem kell nagyitoval keresni a hibat abban, hogy szelrol tok feleslegesen keresztbefut a vedosor elott az emberevel es hulye modon kozepen faltolja? :lol: Hat azt nem kellett nagyitoval nezni, a tarsai fejen is latszott, hogy hulyeseg volt, meg az angol kommentar is megjegyezte. Hat ott volt Modric, Camavinga, barki kozepen, akinek a dolga lett volna levedekezni.

Es igen, az ilyen aprosagokat, amikor rossz dontest hoz, meg pont par centivel nem er oda, nagyban elosegiti az, hogy egyszeruen nincs meccsben a csavo es beteszik a BL-ben Sakaval szemben.

Az a nagyitoval keresett hiba, ha Courtoist hozod fel az eleo gol felelosenek. Tudtuk, hogy rogzitett szitukra keszul az Arsenal, nem szabadna olyan helyen faltolni feleslegesen, amikor van mas megoldas es kesz.
A nagyítóval keresett hiba az, ami itt Alabaval kapcsolatosan zajlik. Mezőnyben faultolt egyet, nem a tizenhatos vonalán... Camavinga miért nincs elővéve a második gól előtti szabálytalansága miatt? Azért, mert senki nem utálja és semmi értelme nincs elővenni egy játékost egy-egy ilyen mezőnybeli szabálytalanság után.

A kommentemet Courtois-val kapcsolatosan olvasd el még egyszer.
ram8nes írta: A kezdes nem az o hibaja, de lehetne/van annyi rutinja, hogy nem csinal ilyet.
Az meg hogy nem lettunk volna elorebb Frannal... Honnan a p.csabol tudsz te ilyen jovobelato bennfentes infokat? :lol:
Amit tudunk, hogy Fran jobban jatekban van es nem kaptuk rola a golokat, amikor palyan volt. Alaba pedig pont az ellentetje es lattuk ismet tole a hibat. Ezek utan igy kijelenteni, hogy SEMMIVEL sem lettunk volna elorebb, szerintem nagyon tulzo es hulyeseg.
Nincs ebben semmilyen bennfentes információ. Annyi az egész, hogy nem idegből írok ide egy-egy meccs után, és szídom a fél világot, az edzőtől kezdve az utolsó fűszálig, hanem próbálom megérteni a pályán történteket.
Amúgy meg, a kérdést fordítva is fel lehet tenni, honnan veszed, hogy Fran hozzá tudott volna tenni a tegnapi taktikában a játékhoz? Úgy beszélsz róla, mintha Maldini lett volna a padra ültetve egy Raúl Bravo miatt...

ram8nes
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. április 9., szerda 10:48

mentamas írta: Semmivel sem lettünk volna előrébb Frannal. Máskülönben sem Alaba hibája, hogy ő kezdett.
Courtois idezet:
"They're unnecessary fouls where there isn't any danger. If you know you're playing against a side with good free-kick takers, you can't be making those fouls. I'll keep studying for the return leg.”
A kezdes nem az o hibaja, de lehetne/van annyi rutinja, hogy nem csinal ilyet.
Az meg hogy nem lettunk volna elorebb Frannal... Honnan a p.csabol tudsz te ilyen jovobelato bennfentes infokat? :lol:
Amit tudunk, hogy Fran jobban jatekban van es nem kaptuk rola a golokat, amikor palyan volt. Alaba pedig pont az ellentetje es lattuk ismet tole a hibat. Ezek utan igy kijelenteni, hogy SEMMIVEL sem lettunk volna elorebb, szerintem nagyon tulzo es hulyeseg.

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. április 9., szerda 9:45

mentamas írta: Ezek ilyen nagyítóval keresett hibák. Az elsőt a nyakába varni, mert mezőnyben megakasztotta Sakat és utána a szabadrúgást Rice beverte 30 méterről? Ennyi erővel elő lehetne simán venni Courtoist is, hogy hogyan állítította fel a sorfalat, vagy hogy miért nem helyezkedett két lépéssel jobban balra...
Nem kell nagyitoval keresni a hibat abban, hogy szelrol tok feleslegesen keresztbefut a vedosor elott az emberevel es hulye modon kozepen faltolja? :lol: Hat azt nem kellett nagyitoval nezni, a tarsai fejen is latszott, hogy hulyeseg volt, meg az angol kommentar is megjegyezte. Hat ott volt Modric, Camavinga, barki kozepen, akinek a dolga lett volna levedekezni.

Es igen, az ilyen aprosagokat, amikor rossz dontest hoz, meg pont par centivel nem er oda, nagyban elosegiti az, hogy egyszeruen nincs meccsben a csavo es beteszik a BL-ben Sakaval szemben.

Az a nagyitoval keresett hiba, ha Courtoist hozod fel az eleo gol felelosenek. Tudtuk, hogy rogzitett szitukra keszul az Arsenal, nem szabadna olyan helyen faltolni feleslegesen, amikor van mas megoldas es kesz.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 9., szerda 8:42

ELSiete írta: Tehát egy cserehátvéd szintje, hogy krónikusan gólt kapunk róla. Szerintem jelen állapotban ez még oda is kevés, a fizuja hatalmas, a teljesítmény pedig nulla ami mögötte van, es ez már a sérülése előtt is így volt. Persze továbbra is az a hibás, aki pár perc focival a lábában felrakja egy BL meccsen szélső hatvednek, de attól még a jatekost is meggilletheti a kritika. Egyébként tényleg mindhárom veri a lécet, de akkor már jatsszon az, akinek a legtöbb perce van és akivel a legtöbbször neki mentünk az idénynek. Egyébként Fran lehet sokat csuszkal, és biztosan sokat hibazik, de direkt hibajara nem sokra emlékszem az évből, Alabarol pedig már számolni sem tudjuk a gólokat, mióta visszatért. Akkor csak van minimális különbség, és csak lehetne jól is dönteni...
Ne legyen már felróva neki, hogy nagy a fizuja. Ingyen jött, ezért kapta cserébe a magasabb fizetést.
R. Carlos írta: Az első gól az övé volt. Ott nem rúgunk fel senkit, be is tekerte szépen Rice. A 3. gólig nem jutottam el, de úgy látom abban is benne volt a korábbi kép alapján.

Nem mondom, hogy Frannal jobb lett volna, mert a taktika szar volt. Gyáva fos védekező foci.

Talán nem 3-0... hanem 1-gyel kevesebb.
Ezek ilyen nagyítóval keresett hibák. Az elsőt a nyakába varni, mert mezőnyben megakasztotta Sakat és utána a szabadrúgást Rice beverte 30 méterről? Ennyi erővel elő lehetne simán venni Courtoist is, hogy hogyan állítította fel a sorfalat, vagy hogy miért nem helyezkedett két lépéssel jobban balra... A harmadik gólt is... Az lényegtelen, hogy utána Merino 2 vedő között tudta berúgni? Annál is tényleg Alaba a legnagyobb hibás?
Komolytalan ami itt megy, mintha 2 öngólt rúgott volna tegnap... A Sociedad ellen jogosan volt ekézve, de tegnap voltak tőle sokkal gyengébb teljesítmények. Vini nulla volt, Mbappé szintén. És nem azért mert labdába sem értek, hanem mert az egyiket zavarja az agya, a másik meg egész szezonban nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagy ki...
Whiteheart írta: Szerintem nem a gyűlölet megy Alaba iránt hanem hogy Fran lett volna az egyértelműen jobb választás
Semmivel sem lettünk volna előrébb Frannal. Máskülönben sem Alaba hibája, hogy ő kezdett.

Whiteheart
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema, Endrick, Camavinga, Jude

HozzászólásSzerző: Whiteheart » 2025. április 9., szerda 8:08

mentamas írta:
impossible írta: Én ezt értem, nem is mondtam,hogy az Ő hibája elsősorban,
Carlo sajnos igencsak rászolgált arra idén, jövőre ne vele folytassuk.

Ilyen támadó potenciálból ennyit tudott kihozni - középpályát teljesen kiiktatta a játékból és a védelem meg folyamat formán kívül egész évben, 2025 és meg mindig sokszor LV- nevével kezdünk jobb bekkbe.
Ez akkora szakmai hiba önmagában ez már megér egy kirúgást.
A támadósorunk rendesen túl van értékelve. A keretünk meg sokkal gyengébb, mint a tavalyi. Mbappé érkezése sokakkal elhitette, hogy erősödtünk. Közben meg egy olyan posztra jött, ahol már megvoltunk.
De hogy a témánál maradjunk, én nem értem, hogy mi ez a gyűlölet Alaba iránt. Nyilván nem az a szint, ami pár éve volt, de attól még minden meccsen belead mindent. Ma sem volt rossz, egy csere hátvéd szintjét teljes mértékben lehozta.
Szerintem nem a gyűlölet megy Alaba iránt hanem hogy Fran lett volna az egyértelműen jobb választás
szuperliga.

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. április 9., szerda 7:41

Az első gól az övé volt. Ott nem rúgunk fel senkit, be is tekerte szépen Rice. A 3. gólig nem jutottam el, de úgy látom abban is benne volt a korábbi kép alapján.

Nem mondom, hogy Frannal jobb lett volna, mert a taktika szar volt. Gyáva fos védekező foci.

Talán nem 3-0... hanem 1-gyel kevesebb.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 9., szerda 7:27

ferni írta: Dehogy volt mindegy, ahogy picit feljebb léptek a szélsőhátvédjeink egyből jobban mutattunk előre..
Be volt tojva Carlo és ráfáztunk a 2 szabaddal kőkeményen.

Ha az a kezdő aminek lennie kellett volna ez egy más meccs
Dehogy lett volna mas. A taktika volt az, hogy vedjuk a 0-0-at, teljesen mindegy ki lett volna a palyan.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. április 9., szerda 6:56

mentamas írta:

Ilyen támadó potenciálból ennyit tudott kihozni - középpályát teljesen kiiktatta a játékból és a védelem meg folyamat formán kívül egész évben, 2025 és meg mindig sokszor LV- nevével kezdünk jobb bekkbe.
A támadósorunk rendesen túl van értékelve. A keretünk meg sokkal gyengébb, mint a tavalyi. Mbappé érkezése sokakkal elhitette, hogy erősödtünk. Közben meg egy olyan posztra jött, ahol már megvoltunk.
De hogy a témánál maradjunk, én nem értem, hogy mi ez a gyűlölet Alaba iránt. Nyilván nem az a szint, ami pár éve volt, de attól még minden meccsen belead mindent. Ma sem volt rossz, egy csere hátvéd szintjét teljes mértékben lehozta.
Tehát egy cserehátvéd szintje, hogy krónikusan gólt kapunk róla. Szerintem jelen állapotban ez még oda is kevés, a fizuja hatalmas, a teljesítmény pedig nulla ami mögötte van, es ez már a sérülése előtt is így volt. Persze továbbra is az a hibás, aki pár perc focival a lábában felrakja egy BL meccsen szélső hatvednek, de attól még a jatekost is meggilletheti a kritika. Egyébként tényleg mindhárom veri a lécet, de akkor már jatsszon az, akinek a legtöbb perce van és akivel a legtöbbször neki mentünk az idénynek. Egyébként Fran lehet sokat csuszkal, és biztosan sokat hibazik, de direkt hibajara nem sokra emlékszem az évből, Alabarol pedig már számolni sem tudjuk a gólokat, mióta visszatért. Akkor csak van minimális különbség, és csak lehetne jól is dönteni...
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 9., szerda 5:21

Dehogy volt mindegy, ahogy picit feljebb léptek a szélsőhátvédjeink egyből jobban mutattunk előre..
Be volt tojva Carlo és ráfáztunk a 2 szabaddal kőkeményen.

Ha az a kezdő aminek lennie kellett volna ez egy más meccs

MVPP

HozzászólásSzerző: MVPP » 2025. április 9., szerda 0:25

Teljesen mindegy volt melyikük kezd a három vak közül balhátvéd poszton. Mindhárom bőven leveri a lécet, az első dolog kellene legyen, hogy hozunk két balhátvédet és egyet a másik felére.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 9., szerda 0:14

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. április 9., szerda 0:09

Whiteheart írta:
Pad'em írta: Amúgy az első szabin kívül miben hibázott még? Ami meg egy szimpla mezőnyfalt volt, Rízs 100 évig játszik nem lő még két ilyen szabigólt többet. Volt egy elég komoly mentése gólvonalon. Sakától olyan hűdenagy veszélyre nem emlékszem.

Persze eszembe nem jutott volna játszatni ott, de sokkal rosszabbra számítottam.
Ne felejtsük már el azt az első félidőt amikor akkor ment el mellette saka amikor akart, 2 labda is úgy suhant el a kapu előtt ami csak azért nem lett gól mert nincs csatárjuk...

De amúgy a szabadrúgást nem tudhatta se ő se cama h gól lesz, de a 3.golba is keményen benne volt...
Martinelli is megverte Valverdét többször amiből még nagy helyzet is lett nem csak elsuhant a labda a kapu elött. Sztem nem volt vészes Alaba, nem rajta ment el a meccs még ha be is lógott a 3.gólnál, az a Merino lövés tökéletes volt, egy vérbeli csatár nem lőtte volna el jobban.

Kompletten az egész csapat terített betli volt, mint 2 éve a City ellen csak most úgy 3 szinttel gyengébb csapat ellen sikerült bemutatni ezt a bravúrt.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

KovaLlos
Kedvenc játékosaid: Kovacic, Ceballos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Liverpool

HozzászólásSzerző: KovaLlos » 2025. április 9., szerda 0:06

BLevi96 írta:
KovaLlos írta: Valszeg azért volt kezdő, hogy a pontrúgásoknál legyen +1 fejelő játékosunk :roll:
Idén 91gólból (Liga:63 BL:28) 4(!) volt fejes. Ma komolyan ezzel akart nyerni?
Arsenalról olyan hírek mentek, hogy nagyon jók idén szögletekből. ezért félhetett Fran Garciatól :D De nyugi, én is stresszben voltam egész nap, hogy csak nehogy Alaba kezdjen.

impossible
Kedvenc játékosaid: R9
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: impossible » 2025. április 9., szerda 0:03

Én ezt értem, nem is mondtam,hogy az Ő hibája elsősorban,

Whiteheart

HozzászólásSzerző: Whiteheart » 2025. április 8., kedd 23:57

impossible írta: Nem akarok nagyon túlzásba esni, de amúgy Rüdiger is nagyon gyengén teljesít folyamatosan az egész védelem egy nagy 0, Asencio az egyetlen pozitív értelemben említhető valaki.
Minden meccset lejatsza és sérült... Fede is visszaesett de nem is lehet tartani ennyi meccset rotálás nélkül...
szuperliga.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 8., kedd 23:56

impossible írta: Nem akarok nagyon túlzásba esni, de amúgy Rüdiger is nagyon gyengén teljesít folyamatosan az egész védelem egy nagy 0, Asencio az egyetlen pozitív értelemben említhető valaki.
Az egész védelem szarul teljesitett, mert a középpályás védekezés kritikán aluli volt.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 8., kedd 23:53

Steve írta:
mentamas írta:

Helyezkedés, labdatartás és fejelés. Frannak még ennyi köze sem lett volna a meccshez ebben a védekező taktikában.
Akkor nem uazt a meccset láttuk. :)

Nálam ami a tv-ben ment azon azt láttam, hogy rendre meg volt verve, átmentek rajta.

Fran közel sem egy elit szint , de robotolva védekezik, majd a támadásoknál valami suta, egyszerű megoldás jön.

Szerintem védekezésben többet adott volna, de ez már sosem derül ke. Ez “ha..”
Futni tud, védekezni nem. A visszavágón majd futhat, ott kelleni fog.

impossible
Kedvenc játékosaid: R9
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: impossible » 2025. április 8., kedd 23:53

Nem akarok nagyon túlzásba esni, de amúgy Rüdiger is nagyon gyengén teljesít folyamatosan az egész védelem egy nagy 0, Asencio az egyetlen pozitív értelemben említhető valaki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára impossible 2025. április 8., kedd 23:53-kor.

Whiteheart

HozzászólásSzerző: Whiteheart » 2025. április 8., kedd 23:53

Pad'em írta: Amúgy az első szabin kívül miben hibázott még? Ami meg egy szimpla mezőnyfalt volt, Rízs 100 évig játszik nem lő még két ilyen szabigólt többet. Volt egy elég komoly mentése gólvonalon. Sakától olyan hűdenagy veszélyre nem emlékszem.

Persze eszembe nem jutott volna játszatni ott, de sokkal rosszabbra számítottam.
Ne felejtsük már el azt az első félidőt amikor akkor ment el mellette saka amikor akart, 2 labda is úgy suhant el a kapu előtt ami csak azért nem lett gól mert nincs csatárjuk...

De amúgy a szabadrúgást nem tudhatta se ő se cama h gól lesz, de a 3.golba is keményen benne volt...
szuperliga.

Vissza: