Oldal: 9 / 29

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. november 23., hétfő 18:57
Szerző: sonic
Petr írta: Na vegul beruhaztunk egy ilyenre a mediamarktban.

Elegge kaveamator vagyok meg, igy feltennek nehany kavebabos kerdest, hatha valaki tud segiteni. Szeretjuk a tejes kavekat, ahhoz milyen kavebabot ajanlatok? Ez mar biztosan kavevallasi kerdes is, a netes keresgeles alapjan a Lavazza Super Cremat sokan ajanljak, mint kommersz finom kave tejes cuccokhoz.

Szeretnenk venni espressokhoz ajanlott kavebabot is, gondolom az meg trukkosebb, nem is talaltam egyertelmu ajanlast. Ismerosom az Omnia Baristat ajanlotta a kommerszek kozul. Nektek van otletetek?
Mi Lavazza d'oro-t szoktunk venni. Eleg draga, viszont izben eddig ez a legjobb. Rovid presszokavet szoktunk fozni belole, de en neha lottyintek bele egy kanal tejet.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. november 22., vasárnap 11:15
Szerző: Babinho
A Barista finom, mint ahogy a hosszabb, tejesebb félékhez mi a hétköznapokon az Omnia gold cremat szoktuk venni.
Aztán hétvégére egy jó Freit :mrgreen: azokból mindet érdemes kipróbálni

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. november 20., péntek 8:40
Szerző: Petr
Na vegul beruhaztunk egy ilyenre a mediamarktban.

Elegge kaveamator vagyok meg, igy feltennek nehany kavebabos kerdest, hatha valaki tud segiteni. Szeretjuk a tejes kavekat, ahhoz milyen kavebabot ajanlatok? Ez mar biztosan kavevallasi kerdes is, a netes keresgeles alapjan a Lavazza Super Cremat sokan ajanljak, mint kommersz finom kave tejes cuccokhoz.

Szeretnenk venni espressokhoz ajanlott kavebabot is, gondolom az meg trukkosebb, nem is talaltam egyertelmu ajanlast. Ismerosom az Omnia Baristat ajanlotta a kommerszek kozul. Nektek van otletetek?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. november 6., péntek 9:28
Szerző: Petr
Tudom, hogy sok itt a kaves, remelem tudtok segiteni.

Egy ideje parommal mar gondolkozunk egy igenyes kavefozon, black fridayen be is szeretnenk ruhazni egyre.

Szeretnenk, ha ledaralna a kavet es tejhabosito funkcioval is rendelkezne. Legyen automata, lustak vagyunk.

Mi a Philisp LatteGo (https://www.philips.hu/c-e/ho/kave/5400-lattego) keszulekekkel szemeztunk (nem latok a verziok kozott sok kulonbseget, ti?).

Tudtok tippeket, otleteket adni? :) Olyan ~200 ezer forint a felso hatar.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. augusztus 15., szombat 14:04
Szerző: Victor
Tavaly sok paradicsomunk volt, szerintem 10 evre eleg paradicsomlevel foztunk ki, ugyhogy 10-15 literbol most keszitenek ketchupot. Szokott itt valaki hazi ketchupot fozni? Egy receptnek orulnek. :agree:
Én is évekre elegendőt tettem el tavaly, nekem egy jó barátom nagymamája ezt a receptet adta, és eléggé finom:

10 db paprika
10 db közepes hagyma
6 db bogyiszlói paprika
1 db zellergumó
2 kg paradicsom

fűszer:
fél deci ecet
cukor 25 dkg
bors
babérlevél 2db
szegfűszeg 5 db
3 tk só

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. augusztus 15., szombat 13:55
Szerző: h3x0r
Tavaly sok paradicsomunk volt, szerintem 10 evre eleg paradicsomlevel foztunk ki, ugyhogy 10-15 literbol most keszitenek ketchupot. Szokott itt valaki hazi ketchupot fozni? Egy receptnek orulnek. :agree:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. július 13., hétfő 13:16
Szerző: tubatibi
Dubicz borászat Mátrai kollekciójához hasonló árkategóriájú és minőségű magyar borászatot tudnátok mondani, ahol ugyanígy 6-7-8 bor van egy kollekcióban, hasonló árakon?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. május 15., péntek 9:39
Szerző: h3x0r
Marciusban egyszer akcios volt a bio citrom, csaladon belul nem beszeltuk meg, de ugy alakult, hogy harman is vettunk nagyobb mennyiseget. (Telen minden nap szoktunk facsarni 1 citromot 1-2 naranccsal) A sok citromot nem tudtuk par het alatt felhasznalni, ezert egy reszet jol megmostuk, szodabikarbonas vizben aztattuk egy orat, majd beraktuk a fagyasztolada aljara. Az utobbi hetekben kezdtuk elovenni (viragzik a bodza). Amikor még jo fagyos, akkor konnyu lereszelni. Kicsit meglepett, de igy sokkal intenzivebb az ize, mintha csak siman kifacsarnank. Szoval siman ajanlom mindenkinek a fagyasztott citromot.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. május 12., kedd 11:37
Szerző: kodo
Nekem úgy működött ez a dolog kb 7 eve, hogy elkezdtem egyik naprol a masikra feketén inni.

Neha rakok bele tejet csak az íze miatt, de cukorral legutobb akkor ittam amikor munkatarsam fozte le a kavemat es rakott bele megszokásból. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. május 12., kedd 11:10
Szerző: Remy
Kókusztejes dolog jó. Azt időközönként szoktam használni, ha megunom tisztán vagy kevésbé jó minőségű a kávé.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. május 12., kedd 11:01
Szerző: h3x0r
d.gergo írta: Ha jól tudom vannak itt kávés szakik, hozzájuk szólnék most. :)

A jelenlegi receptem a nem túl gourmet "cukros tej kis kávéval": egy bögrében 3 teáskanál cukor, 1/3 kávé 2/3 tej. Szeretnék visszavenni a tejfogyasztásból és a cukorból is, lehetőleg nullára (ami a kávét illeti), viszont a keserű ízt nehezen szokom meg.
Kókusztej? Vagy a hazelnutos alpro is finom. A sima tejnel edesebbek, szoval lehet cukor se kell hozza.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. május 12., kedd 10:22
Szerző: Realista24
d.gergo írta: Ha jól tudom vannak itt kávés szakik, hozzájuk szólnék most. :)

A jelenlegi receptem a nem túl gourmet "cukros tej kis kávéval": egy bögrében 3 teáskanál cukor, 1/3 kávé 2/3 tej. Szeretnék visszavenni a tejfogyasztásból és a cukorból is, lehetőleg nullára (ami a kávét illeti), viszont a keserű ízt nehezen szokom meg.

Van bármi tuti tippetek, amivel fel tudnám dobni a fekete kávét, hogy ne legyen olyan keserű? Nem szeretnék vagyonokat költeni pluszban, a jelenlegi eszköztárban van itthon kávédaráló, egy Delonghi Magnifica, french press, szemes és őrölt kávé egyaránt. Nem tudom milyen adalékokkal lehet játszani esetleg, pl. valaki kókuszchips-et is rak még a french press-be, ilyesmi tippek is jöhetnek!

A legtriviálisabb tipp is jöhet, mert a fenti módon iszom a kávét mióta az eszemet tudom. Nyilván nem mindegy a kávészem sem, abból is van jó meg rossz, így ha ajánlotok jó márkát és fajtát a hétköznapi árkategória környékén, azért is hálás lennék.

De elsősorban az elkészítési módra lennék kíváncsi, hogy aki tej és cukor nélkül issza, az hogyan készíti el :)

Előre is köszi!
Én azt mondom, hogy vegyél jó minőségű tejet, 2,8-3,5%-ost, majd habosítsd fel, az kihozza az édeset belőle és nem kell pluszban cukor bele. Szemes mogyorós Frei kávé plusz egy jó tej, és már nyugalmi állapotban is vagy :kalapos: :sziv:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. május 12., kedd 10:04
Szerző: sámat
d.gergo írta: Ha jól tudom vannak itt kávés szakik, hozzájuk szólnék most. :)

A jelenlegi receptem a nem túl gourmet "cukros tej kis kávéval": egy bögrében 3 teáskanál cukor, 1/3 kávé 2/3 tej. Szeretnék visszavenni a tejfogyasztásból és a cukorból is, lehetőleg nullára (ami a kávét illeti), viszont a keserű ízt nehezen szokom meg.

Van bármi tuti tippetek, amivel fel tudnám dobni a fekete kávét, hogy ne legyen olyan keserű? Nem szeretnék vagyonokat költeni pluszban, a jelenlegi eszköztárban van itthon kávédaráló, egy Delonghi Magnifica, french press, szemes és őrölt kávé egyaránt. Nem tudom milyen adalékokkal lehet játszani esetleg, pl. valaki kókuszchips-et is rak még a french press-be, ilyesmi tippek is jöhetnek!

A legtriviálisabb tipp is jöhet, mert a fenti módon iszom a kávét mióta az eszemet tudom. Nyilván nem mindegy a kávészem sem, abból is van jó meg rossz, így ha ajánlotok jó márkát és fajtát a hétköznapi árkategória környékén, azért is hálás lennék.

De elsősorban az elkészítési módra lennék kíváncsi, hogy aki tej és cukor nélkül issza, az hogyan készíti el :)

Előre is köszi!
Akkor mondom a legtriviálisabb, ám tökéletesen működő módszert. Folyamatosan és apránként csökkentsd a hozzá adott cukrot és tejet, észre sem veszed, és 1-2 év múlva szinte feketén iszod a kávét. Minél jobban el tudod húzni, annál hatékonyabb.

Én két cukorral kezdtem, most fél cukornyi eritrittel vagy édeskével iszom (ezt nem könnyű elfelezni, úgyhogy általában dupla presszót iszom és egyet dobok hozzá). Ha most kéne meginnom két cukorral, kiköpném, képtelen vagyok rá, pedig szeretem az édes ízeket (bár, ahogy öregszem, egyre kevésbé, ez is oka lehet). És már erősen gondolkodom rajta, h elég a kis tej édessége és nem fogok hozzá tenni mást. Elcsépeltnek hangzik talán, de tényleg csak megszokás kérdése.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. május 12., kedd 9:12
Szerző: e.gergo
Ha jól tudom vannak itt kávés szakik, hozzájuk szólnék most. :)

A jelenlegi receptem a nem túl gourmet "cukros tej kis kávéval": egy bögrében 3 teáskanál cukor, 1/3 kávé 2/3 tej. Szeretnék visszavenni a tejfogyasztásból és a cukorból is, lehetőleg nullára (ami a kávét illeti), viszont a keserű ízt nehezen szokom meg.

Van bármi tuti tippetek, amivel fel tudnám dobni a fekete kávét, hogy ne legyen olyan keserű? Nem szeretnék vagyonokat költeni pluszban, a jelenlegi eszköztárban van itthon kávédaráló, egy Delonghi Magnifica, french press, szemes és őrölt kávé egyaránt. Nem tudom milyen adalékokkal lehet játszani esetleg, pl. valaki kókuszchips-et is rak még a french press-be, ilyesmi tippek is jöhetnek!

A legtriviálisabb tipp is jöhet, mert a fenti módon iszom a kávét mióta az eszemet tudom. Nyilván nem mindegy a kávészem sem, abból is van jó meg rossz, így ha ajánlotok jó márkát és fajtát a hétköznapi árkategória környékén, azért is hálás lennék.

De elsősorban az elkészítési módra lennék kíváncsi, hogy aki tej és cukor nélkül issza, az hogyan készíti el :)

Előre is köszi!

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. január 21., kedd 11:49
Szerző: géza
Amugy a vegan kajak tenyleg baromi finomak tudnak lenni, raadasul eleg valtozatosak is. Baratnom nagymamaja vega (nem vegan), es baromi jokat eszek nala mindig, meg amikor volt nalunk meg BP.-n, akkor elvittuk egy vegan hamburgerezobe, es eleg finom volt a hambi is.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. január 21., kedd 10:58
Szerző: db97
Csabi írta: miért nem viszed el inkább egy simán fasza étterembe, ahol rendelhetne vegán kaját? miért szenedsz te is? :lol:
Nyilván ez lenne a cél, pont ilyen éttermeket keresnék. :D Csak mert a legtöbb helyen a vegán opció kimerül annyiban, hogy van pár saláta, meg a köretekből rendelhet... :lol:

Egyébként nekem ez nem szenvedés, alapból a hétköznapokban nyilván nem vegán módon kajálok, ha meg vele megyek valahova, legalább kipróbálok új dolgokat, meg változatosabb kicsit. De nyilván gyűjtöm lassan az opciókat hosszabb távra ( :mrgreen: ), viszont nekem érdekes volt megismerni a vegán konyhát. Egyáltalán nem olyan borzasztó egyébként, növényi tejből szinte mindent meg lehet csinálni úgy, hogy észre sem veszed a különbséget, a vegán sajtok is korrektek, viszont a húspótlékokat azokat el kell engedni, borzasztóak. :lol:
füst írta: Nem tudom felfogni hogy lehet egyszerre sajt és hús nélkül élni. Külön-külön még csak-csak fel lehet adni, de ha egyiket se szabad enni, mi értelme az életnek. :D
Konkrétan múltkor csinált vegán rántott sajtot, jobban ízlett, mint a sima. Szóval mindenre van opció igazából. Kivéve a húsra, nyilván. :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. január 21., kedd 10:41
Szerző: füst
Nem tudom felfogni hogy lehet egyszerre sajt és hús nélkül élni. Külön-külön még csak-csak fel lehet adni, de ha egyiket se szabad enni, mi értelme az életnek. :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. január 21., kedd 10:19
Szerző: Csabi
miért nem viszed el inkább egy simán fasza étterembe, ahol rendelhetne vegán kaját? miért szenedsz te is? :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. január 20., hétfő 15:20
Szerző: El Sie7e
db97 írta: Sziasztok!

Tudtok esetleg Pesten olyan jobb éttermeket, ahol vegán ételek is vannak? Valentin napra kellene valami jó ötlet, barátnőm ugyanis vegán. Többnyire vegán helyekre jártunk eddig, de most valami elegáns éttermet keresnék, nem hamburgerezőt vagy svédasztalos helyet. :D Szóval ha valakinek van ebben tapasztalata, jól jönne pár tipp. :D
Vmi napfenyes etteremrol hallottam de en tuti nem ennek ott :mrgreen:

(csak azert mert nem vagyok vegan :kalapos:)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2020. január 20., hétfő 15:17
Szerző: db97
Sziasztok!

Tudtok esetleg Pesten olyan jobb éttermeket, ahol vegán ételek is vannak? Valentin napra kellene valami jó ötlet, barátnőm ugyanis vegán. Többnyire vegán helyekre jártunk eddig, de most valami elegáns éttermet keresnék, nem hamburgerezőt vagy svédasztalos helyet. :D Szóval ha valakinek van ebben tapasztalata, jól jönne pár tipp. :D