Az tényleg elfogult, aki szerint Pep nem TOP5-ös edző jelenleg. A barcával legyalulta a világot, nyilván adott volt egy brutális együttállás, keretminőség, de ha ezt nála negatívumként hozzuk fel, akkor Zidane-nál is meg kell jegyezni. Sokaknak, nekem is, keserű a szánk íze Pep miatt, ha nem a barca edzője lett volna évekig, itt is sokkal több elismerést kapna. Érti a futball, volt több kivéreztetése (Yaya Touré), de ennek ellenére is jó viszonyt ápol a játékosaival. Mondhatjuk, hogy egy féle stílust képvisel, de abban viszont messze ő a legjobb évek óta. Nagyszerű csapatokat rakott össze, de az igazi fokmérőnél mindig elbukott, a végtelen pénz ellenére is. Nehéz őt emiatt megítélni, mert ha nem lett volna a 2008-12-es időszak, akkor BL nélkül sehol nem jegyeznék. Ripacsnak ripacs, egy észjátszó, feltűnési viszketegségben szenvedő műmájer alak, valakinek ez bejön, valakinek nem. Mourinho legalább stílusosan csinálta.
Zidanet én kicsit nehezen tudom megítélni, mert amikor jöttek a BL-győzelmek, akkor bajnokságot "csak" egyet nyertetek, ami arra enged következtetni, hogy nem feltétlen volt olyan jó, kiegyensúlyozott a csapat, de mivel tele voltatok győztesekkel, és Zidane mentalitása is abszolút ez, egy-egy meccsen bárkit megbírtatok verni nyomás alatt. Meg volt ott azért egy Ronaldo is még. Idén valóban elég konzisztensnek tűntök, főleg így az újraindulás óta, de ha Pepnél kiemelte itt valaki előttem, hogy akkor volt a Barcánál, mikor elég gyengék voltatok, akkor azért azt se felejtsük el, hogy a Barca vagy 15 éve volt utoljára ilyen rossz.
2016 januárjában vett át egy szinte romokban lévő Madridot, komolyabb ponthátránnyal, amit behozott BL-győztesnek és majdnem behozta a barcát egy Nou Campos sikerrel. A kövi évben ugye jött a bajnokság+BL kombó, majd utána megint egy BL. Aztán megint fél évet kapott, szívem szerint az sem számolnám bele. Ha a teljes szezonokat nézzük vezetőedzőként, akkor 3/2(?) azért nem rossz. Az utolsó mondat meg nonszensz, nem lehet ezzel takarózni nekünk sem a 2000-es évek vége miatt. Ez valami hungarokatalán átvétel lehet, az szokott ennyire gyenge lenni.
Amikor CR, Bale vagy Morata be is fejelte ezeket és megnyertük a meccset majd a bajnokságot, akkor nem tűnt fel senkinek, hogy milyen elbaszott dolog is ez a meccsenkénti 30 beadás
Mondjuk CR után is az ment, azt meg nem lehetett hova tenni. Kicsit makacs az öreg francia, mintha egy-két sémát nehezebben venne észre. Sok hibája van neki is, de mintha ebben az évben tanult volna belőle. A legnagyobb dolog talán Casemiro esete, sokan kételkedtek benne, de szerintem ZZ hatása miatt lett ilyen jó. Felismerték a hibáit, és lekorlátozták arra, amiben igazán kiemelkedik. Idénre egy masszív csapatot rakott össze, mert ezeket a pontokat a csapat hozza, nem igazán az egyének vannak kulcsszerepben. Abból főz, ami van, azt eddig nagyszerűen teszi.