Románia és Bulgária határa közvetlenül elérhető Oroszországból a Fekete-tengeren keresztül (szerintem). Így igen, az én értelmezésem szerint van fenyegetettségük.nuevo_ericco írta:Romániának és Bulgáriának is közös határa van Oroszországgal?kiserik írta: és első körben azokat az országokat gyűjtötték össze, akiknek van közös határuk Oroszországgal, vagy szövetségeseivel
Azt pedig ismét leírom, hogy a forrásom nem a Telex volt, a mai napig nem is láttam ezt a cikket, hanem a szlovák jobboldali sajtó, akik nem az ukránoktól, hanem a CEPA-tol vették át a hírt:
https://cepa.org/article/europes-drone- ... -this-day/
Szóval nem a Telexben megjelent cikk adta az alapot a véleményemhez, hanem a szlovák védelmi miniszter sajtótájékoztatója. Ezt is leírtam, csak valamiért ignoráltad, mert mindig azt akarod hinni, hogy mindenki ukrán propaganda hatása alatt áll, aki csak rossz szót szól az oroszokról vagy a magyar kormányról (az okokat sejtem, de nem írom le, mert nem akarok személyeskedni). Pedig csak annyi történt, hogy a hírt az ukrán hírügynökség is lehozta annyi más mellett.
Már 18.-án szó volt, hogy lesz ilyen találkozó, Andrius Kubilius beszélt róla (meghívottakról még nem beszélt), a szlovák védelmi miniszter pedig a sajtóból értesült arról, hogy az előzetes egyeztetésekből kimaradtak. Az említett sajtótájékoztatót 24.-én tartotta. Kaliňák régi motoros, és ha az lett volna, amit te írsz, akkor azt mondta volna. Erre mérget vehetsz, a fickó egy kokainon tenyésztett Szíjjártó, azonnal ukrán propagandázásba kezdett volna. Zokszó nélkül.
Közben voltak kezdeti megbeszélések, amelyeken sem Szlovákia, sem Magyarország nem vett részt, ezt Blanár, szlovák külügyminiszter is elismerte. Ő maga úgy magyarázta a bizonyítványt, hogy első körben csak azok vettek részt az egyeztetésen, akik légterét már megsértette valamilyen orosz drón. Ő is Thomas Regnier-re hivatkozva mondta ezt (aki amúgy azóta sem cáfolta a hírt, ami a vita tárgya). Ez nekem azért sántít, mert pl. már Magyarország légterén is végigrepült egy orosz drón a múltban.
https://www.reuters.com/business/aerosp ... 025-09-18/
Ez a te értelmezésed (amely szerintem sántít a fent leírt dolgok miatt). Sokaknak pedig az, hogy a két ország kormánya még csak nem is titkolja, hogy az orosz hatalommal jó viszonyt ápolnak (vagy szeretnének, mert elég nyilvánvaló, hogy Putyin amúgy csak hasznos idiótaként tekint rájuk), ezért nem feltétlen a bizalom irányukba.Ukrajnát minden jel szerint már EU-s országnak, vagy legalább szövetséges országnak veszik, így minket és a szlovákokat közvetlenül nem érint a probléma.
Ami pedig az összeszarozást illeti, nem én csinálom, hanem te magaddal. Minden egyes alkalommal, amikor Deák Dani FB oldalát linkeled, vagy a már említett egyenlőségjelet teszed közé és a munkájukat végző, kormánytól független újságírók közé. Meg mikor mindent ukrán propagandának minősítesz, ami csak minimálisan is utal arra, hogy az orosz hatalom, vagy ahhoz közel állni káros és veszélyes az adott országra vagy egész Európára.
Nem kellenek mindig az ukránok ahhoz, hogy éket verjenek a kontinens és Moszkva közé (ami bizonyos szintig amúgy érthető, legalábbis számomra), tesznek ezért az oroszok is eleget és rendszeresen. A példákat már sokszor leírtuk.
Máskor pedig nem kell kérned semmire, csak ne próbálj meg a fejembe látni, és kitalálni, honnan szedtem a hírt, hogyan csapódnak le bennem dolgok, és főleg ne vádolj meg ukrán propaganda terjesztésével.
Ha kíváncsi vagy, előbb kérdezz, és leírom, hogyan, mi alapján jutottam a következtetéseimre.
Nem akarom túl ragozni, de azért tegyük már helyre a dolgokat:
- hoztad a hírt, meg a véleményt, forrás nélkül
- hoztam a hír Telexes részét (nálunk azt hiszem ők hozták le elsőnek) és megjegyeztem, hogy "Ericco is valószínűleg ezt olvashatta, de Ő forrást nem jelölt meg"
- erre Te ezt írtad: "Szlovák lapértesülésekből, amelyre később adott a szlovák védelmi miniszter egy nyilatkozatot"
- én pedig ezt: "Telex (meg egyéb sajtóorgánumok)", gondoltam az egyéb sajtóorgánumokkal a "szlovák lapértesülések"-re.
Szóval elsőre is megértettem, hogy a szlovák médiában olvastad és nem is ignoráltam.
A linkelt cepa-hír nem tartalmazza, azt, hogy kit hívtak meg és kit nem. Ezt később taglaltad is, de a tényleges forrásodat nem. Nem is fontos, ne ragozzuk a témát, én máshol nem találtam, de nem is tudok szlovákul.
Arról, hogy orosz drón repült be Magyarország területére én nem találtam semmi infót.
"Máskor pedig nem kell kérned semmire, csak ne próbálj meg a fejembe látni, és kitalálni, honnan szedtem a hírt, hogyan csapódnak le bennem dolgok, és főleg ne vádolj meg ukrán propaganda terjesztésével.
Ha kíváncsi vagy, előbb kérdezz, és leírom, hogyan, mi alapján jutottam a következtetéseimre."
Ez pedig különösen érdekes. Én nem tudom, hogy ezeket honnan veszed. Egy feltételes módú ártatlan mondatból lekövetkeztettél egy totális hazugságot. Na pont arra kértelek, hogy ezt ne tedd. Úgy látszik totál feleslegesen.
Na elköszönök, mert lassan kezdődik a meccs