Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 27., szombat 16:10

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: és első körben azokat az országokat gyűjtötték össze, akiknek van közös határuk Oroszországgal, vagy szövetségeseivel
Romániának és Bulgáriának is közös határa van Oroszországgal?

Azt pedig ismét leírom, hogy a forrásom nem a Telex volt, a mai napig nem is láttam ezt a cikket, hanem a szlovák jobboldali sajtó, akik nem az ukránoktól, hanem a CEPA-tol vették át a hírt:
https://cepa.org/article/europes-drone- ... -this-day/

Szóval nem a Telexben megjelent cikk adta az alapot a véleményemhez, hanem a szlovák védelmi miniszter sajtótájékoztatója. Ezt is leírtam, csak valamiért ignoráltad, mert mindig azt akarod hinni, hogy mindenki ukrán propaganda hatása alatt áll, aki csak rossz szót szól az oroszokról vagy a magyar kormányról (az okokat sejtem, de nem írom le, mert nem akarok személyeskedni). Pedig csak annyi történt, hogy a hírt az ukrán hírügynökség is lehozta annyi más mellett.

Már 18.-án szó volt, hogy lesz ilyen találkozó, Andrius Kubilius beszélt róla (meghívottakról még nem beszélt), a szlovák védelmi miniszter pedig a sajtóból értesült arról, hogy az előzetes egyeztetésekből kimaradtak. Az említett sajtótájékoztatót 24.-én tartotta. Kaliňák régi motoros, és ha az lett volna, amit te írsz, akkor azt mondta volna. Erre mérget vehetsz, a fickó egy kokainon tenyésztett Szíjjártó, azonnal ukrán propagandázásba kezdett volna. Zokszó nélkül.
Közben voltak kezdeti megbeszélések, amelyeken sem Szlovákia, sem Magyarország nem vett részt, ezt Blanár, szlovák külügyminiszter is elismerte. Ő maga úgy magyarázta a bizonyítványt, hogy első körben csak azok vettek részt az egyeztetésen, akik légterét már megsértette valamilyen orosz drón. Ő is Thomas Regnier-re hivatkozva mondta ezt (aki amúgy azóta sem cáfolta a hírt, ami a vita tárgya). Ez nekem azért sántít, mert pl. már Magyarország légterén is végigrepült egy orosz drón a múltban.

https://www.reuters.com/business/aerosp ... 025-09-18/
Ukrajnát minden jel szerint már EU-s országnak, vagy legalább szövetséges országnak veszik, így minket és a szlovákokat közvetlenül nem érint a probléma.
Ez a te értelmezésed (amely szerintem sántít a fent leírt dolgok miatt). Sokaknak pedig az, hogy a két ország kormánya még csak nem is titkolja, hogy az orosz hatalommal jó viszonyt ápolnak (vagy szeretnének, mert elég nyilvánvaló, hogy Putyin amúgy csak hasznos idiótaként tekint rájuk), ezért nem feltétlen a bizalom irányukba.

Ami pedig az összeszarozást illeti, nem én csinálom, hanem te magaddal. Minden egyes alkalommal, amikor Deák Dani FB oldalát linkeled, vagy a már említett egyenlőségjelet teszed közé és a munkájukat végző, kormánytól független újságírók közé. Meg mikor mindent ukrán propagandának minősítesz, ami csak minimálisan is utal arra, hogy az orosz hatalom, vagy ahhoz közel állni káros és veszélyes az adott országra vagy egész Európára.
Nem kellenek mindig az ukránok ahhoz, hogy éket verjenek a kontinens és Moszkva közé (ami bizonyos szintig amúgy érthető, legalábbis számomra), tesznek ezért az oroszok is eleget és rendszeresen. A példákat már sokszor leírtuk.

Máskor pedig nem kell kérned semmire, csak ne próbálj meg a fejembe látni, és kitalálni, honnan szedtem a hírt, hogyan csapódnak le bennem dolgok, és főleg ne vádolj meg ukrán propaganda terjesztésével.
Ha kíváncsi vagy, előbb kérdezz, és leírom, hogyan, mi alapján jutottam a következtetéseimre.
Románia és Bulgária határa közvetlenül elérhető Oroszországból a Fekete-tengeren keresztül (szerintem). Így igen, az én értelmezésem szerint van fenyegetettségük.

Nem akarom túl ragozni, de azért tegyük már helyre a dolgokat:
- hoztad a hírt, meg a véleményt, forrás nélkül
- hoztam a hír Telexes részét (nálunk azt hiszem ők hozták le elsőnek) és megjegyeztem, hogy "Ericco is valószínűleg ezt olvashatta, de Ő forrást nem jelölt meg"
- erre Te ezt írtad: "Szlovák lapértesülésekből, amelyre később adott a szlovák védelmi miniszter egy nyilatkozatot"
- én pedig ezt: "Telex (meg egyéb sajtóorgánumok)", gondoltam az egyéb sajtóorgánumokkal a "szlovák lapértesülések"-re.
Szóval elsőre is megértettem, hogy a szlovák médiában olvastad és nem is ignoráltam.

A linkelt cepa-hír nem tartalmazza, azt, hogy kit hívtak meg és kit nem. Ezt később taglaltad is, de a tényleges forrásodat nem. Nem is fontos, ne ragozzuk a témát, én máshol nem találtam, de nem is tudok szlovákul.

Arról, hogy orosz drón repült be Magyarország területére én nem találtam semmi infót.

"Máskor pedig nem kell kérned semmire, csak ne próbálj meg a fejembe látni, és kitalálni, honnan szedtem a hírt, hogyan csapódnak le bennem dolgok, és főleg ne vádolj meg ukrán propaganda terjesztésével.
Ha kíváncsi vagy, előbb kérdezz, és leírom, hogyan, mi alapján jutottam a következtetéseimre."

Ez pedig különösen érdekes. Én nem tudom, hogy ezeket honnan veszed. Egy feltételes módú ártatlan mondatból lekövetkeztettél egy totális hazugságot. Na pont arra kértelek, hogy ezt ne tedd. Úgy látszik totál feleslegesen.

Na elköszönök, mert lassan kezdődik a meccs :)
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 27., szombat 15:26

kiserik írta: és első körben azokat az országokat gyűjtötték össze, akiknek van közös határuk Oroszországgal, vagy szövetségeseivel
Romániának és Bulgáriának is közös határa van Oroszországgal?

Azt pedig ismét leírom, hogy a forrásom nem a Telex volt, a mai napig nem is láttam ezt a cikket, hanem a szlovák jobboldali sajtó, akik nem az ukránoktól, hanem a CEPA-tol vették át a hírt:
https://cepa.org/article/europes-drone- ... -this-day/

Szóval nem a Telexben megjelent cikk adta az alapot a véleményemhez, hanem a szlovák védelmi miniszter sajtótájékoztatója. Ezt is leírtam, csak valamiért ignoráltad, mert mindig azt akarod hinni, hogy mindenki ukrán propaganda hatása alatt áll, aki csak rossz szót szól az oroszokról vagy a magyar kormányról (az okokat sejtem, de nem írom le, mert nem akarok személyeskedni). Pedig csak annyi történt, hogy a hírt az ukrán hírügynökség is lehozta annyi más mellett.

Már 18.-án szó volt, hogy lesz ilyen találkozó, Andrius Kubilius beszélt róla (meghívottakról még nem beszélt), a szlovák védelmi miniszter pedig a sajtóból értesült arról, hogy az előzetes egyeztetésekből kimaradtak. Az említett sajtótájékoztatót 24.-én tartotta. Kaliňák régi motoros, és ha az lett volna, amit te írsz, akkor azt mondta volna. Erre mérget vehetsz, a fickó egy kokainon tenyésztett Szíjjártó, azonnal ukrán propagandázásba kezdett volna. Zokszó nélkül.
Közben voltak kezdeti megbeszélések, amelyeken sem Szlovákia, sem Magyarország nem vett részt, ezt Blanár, szlovák külügyminiszter is elismerte. Ő maga úgy magyarázta a bizonyítványt, hogy első körben csak azok vettek részt az egyeztetésen, akik légterét már megsértette valamilyen orosz drón. Ő is Thomas Regnier-re hivatkozva mondta ezt (aki amúgy azóta sem cáfolta a hírt, ami a vita tárgya). Ez nekem azért sántít, mert pl. már Magyarország légterén is végigrepült egy orosz drón a múltban.

https://www.reuters.com/business/aerosp ... 025-09-18/
Ukrajnát minden jel szerint már EU-s országnak, vagy legalább szövetséges országnak veszik, így minket és a szlovákokat közvetlenül nem érint a probléma.
Ez a te értelmezésed (amely szerintem sántít a fent leírt dolgok miatt). Sokaknak pedig az, hogy a két ország kormánya még csak nem is titkolja, hogy az orosz hatalommal jó viszonyt ápolnak (vagy szeretnének, mert elég nyilvánvaló, hogy Putyin amúgy csak hasznos idiótaként tekint rájuk), ezért nem feltétlen a bizalom irányukba.

Ami pedig az összeszarozást illeti, nem én csinálom, hanem te magaddal. Minden egyes alkalommal, amikor Deák Dani FB oldalát linkeled, vagy a már említett egyenlőségjelet teszed közé és a munkájukat végző, kormánytól független újságírók közé. Meg mikor mindent ukrán propagandának minősítesz, ami csak minimálisan is utal arra, hogy az orosz hatalom, vagy ahhoz közel állni káros és veszélyes az adott országra vagy egész Európára.
Nem kellenek mindig az ukránok ahhoz, hogy éket verjenek a kontinens és Moszkva közé (ami bizonyos szintig amúgy érthető, legalábbis számomra), tesznek ezért az oroszok is eleget és rendszeresen. A példákat már sokszor leírtuk.

Máskor pedig nem kell kérned semmire, csak ne próbálj meg a fejembe látni, és kitalálni, honnan szedtem a hírt, hogyan csapódnak le bennem dolgok, és főleg ne vádolj meg ukrán propaganda terjesztésével.
Ha kíváncsi vagy, előbb kérdezz, és leírom, hogyan, mi alapján jutottam a következtetéseimre.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. szeptember 27., szombat 14:53

Marky írta:
Milyen gyorsak? Vagy egy eve a Tisza szineiben kampanyol, a nagy kaszinominiszterunknek eddig tartott elkezdeni megvedeni a honvedseget egy hazaarulo part politikusatol :lol:
Ujabb gumicsont.
Úgy, hogy ma délelőtt kezdeményezte az eljárást, délutánra le is zavarták :lol:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 27., szombat 14:30

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Ericco is valószínűleg ezt olvashatta, de Ő forrást nem jelölt meg, de az egyértelmű véleményét megfogalmazta.
Szlovák lapértesülésekből, amelyre később adott a szlovák védelmi miniszter egy nyilatkozatot, hogy végül mégis meghívást kaptak. Ergo a lapértesülések akkor még helyesek voltak, és a két ország utólag kapott meghívást, gondolom miután felvették a kapcsolatot a többi országgal (lehet pont a hírek miatt).
Deák Dani persze ezt ismét meghamisította, és bevédte a gazdáit a gonosz ellenzéki újságírókkal szemben.
kiserik írta: mert ez is egy példa arra, hogy minden oldalon megy a propaganda ezerrel
Rossz példa. Ne higgy Daninak.
Azóta Deák is válaszolt, a nagy kormánypropagandista (egyébként pont leszarom ki ez, én nem foglalkozom ezekkel a véleményvezérekkel egyik oldalról sem)
Csak pont az ő posztjára hivatkozva kérdőjelezted meg a Telexet hírét :lol:
Ericco: én Téged egy normális, értelmes embernek tartalak. Pár dologban más a véleményünk, de ez szerintem általános dolog, az emberek nem lehetnek egyformák. Arra szeretnélek kérni, hogy ezt fejezd be. Nem először, de remélem utoljára, ferdíted el a valóságot kényed kedved szerint csak azért, hogy összeszarozz. Értelmes emberhez ez rohadtul nem méltó. Van itt elég ilyen, Te ne legyél.

Tételesen leírtam, hogy hogyan jutottam el a Telex cikktől az ukrán hírig, mert benne van a cikkben, csak rá kell kattintani a hivatkozásra. Azt is leírtam, hogy ha itt nem hozzák fel ezt a Pankotai-Deák párbeszédet, akkor eszembe nem jut ránézni erre a szerencsétlenre, nélküle is pont ugyan azt írtam volna le.

Hogy szerintem mi történt? Elkezdték szervezni a megbeszélést péntekre (nem, nem "épp közös konferencián vesznek részt" kedden), és első körben azokat az országokat gyűjtötték össze, akiknek van közös határuk Oroszországgal, vagy szövetségeseivel, mert így logikus. Ők a veszélyeztetettek. Ukrajnát minden jel szerint már EU-s országnak, vagy legalább szövetséges országnak veszik, így minket és a szlovákokat közvetlenül nem érint a probléma. Úgy látszik, hogy mind a szlovák, mind a magyar vezetés úgy gondolta, hogy jobb részt venni ezen a konferencián és jelezték, hogy mennének.

Az ukrán propaganda beindult, a Telex (meg egyéb sajtóorgánumok) ráugrottak és azonnal meg is született az poszt: "Nagyon megéri orosz érdekeket képviselni az egyes kormányoknak...Pontosan mutatja, mit gondolnak a szövetségesei erről a két kormányról." A propaganda a célját elérte, gerjesztette a ruszofóbiát és az utálatot a két ország vezetése ellen.
nuevo_ericco írta: Bocs a dupláért, már nem tudtam szerkeszteni.
kiserik írta: A dolognak a súlya ott kezdődik, hogy vajon Ericco-ban hogyan csapódik le ez a dolog? Megmarad ugyan az a véleménye vagy esetleg megváltozik az ügyről? Mert ha nem változik semmit, akkor elmondhatjuk, hogy a propaganda megtette a hatását.
Úgy csapódott le, hogy megint benézted, oda raktál egyenlőségjelet, ahol annak semmi keresnivalója (Telex és Deák Dani), és ismét bedőltél egy kormánypropagandistának, miközben váltig állítód, hogy semleges vagy. Nem vagy az, ha az lennél, nem kéne állandóan cáfolni a kormányhoz gyanúsan hasonló állításaidat.
És egy újabb ferdítés. Soha nem állítottam, hogy semleges vagyok. Azt szoktam mondani, hogy ha van egy hír, akkor megpróbálok több forrásból tájékozódni és utána a saját gondolkodásom alapján fölállítani azt, ami szerintem a legközelebb lehet az igazsághoz. Ez nem semlegesség, hanem az én saját józan eszem (ami persze nem tévedhetetlen).

Én nem attól tartok valamit igaznak (vagy inkább közelebb az igazsághoz), hogy ki mondja. Ha Deák Dani mondandóját vélem annak, akkor azt, ha a Telexét, akkor azt, ha Magyar Péterét, akkor azt, a Toro-ét, akkor azt, ha OV-ét, akkor meg azt.

ui.: Kérek mindenkit (főleg Téged), ne üljünk fel erre a vonatra. A politika, a politikáról való beszélgetés egy társaságban, legyen az család, barátok, ismerősök, közös szurkolók, nem lehet ellenségeskedéseknek, egymás iránti dühnek, undornak, megvetésnek, haragnak a forrása. Egy beszélgetésben nem annak kell lennie a célnak, hogy a másikat (akár ferdítések árán is) megalázzuk, megsértsük, szidjuk, hergeljük. Érveljünk, példálózzunk emberi hangnemben, ne úgy akarjunk gondolatainknak érvényt szerezni, hogy a másikat eltapossuk. Csinálják ezt azok, akiknek ez a feladata. Azoktól is hányok.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. szeptember 27., szombat 14:28

Milyen gyorsak? Vagy egy eve a Tisza szineiben kampanyol, a nagy kaszinominiszterunknek eddig tartott elkezdeni megvedeni a honvedseget egy hazaarulo part politikusatol :lol:
Ujabb gumicsont.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 27., szombat 13:48

Megvonja Ruszin-Szendi Romulusz rangját és tartalékosi szerződését a honvédelmi miniszter
https://24.hu/belfold/2025/09/27/ruszin-szendi-romulusz-juttatas-felulvizsgalat-tartalekosi-szerzodes-felbontas-szalay-bobrovniczky-kristof/

Valahogy nem voltak ilyen gyorsak, mikor lerobbant egy civil nő mindkét keze a gránáttól.

Maguk alatt vágják megint a fát ezzel.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 27., szombat 13:04

ferni írta:meg egy random kátyú közé.
De nincs kátyú sem. Szlovák médiában, nyilvánosságban így zajlottak le a dolgok:
- megjelent a cikk, hogy Szlovákia és Magyarország nem kapott meghívást
- a szlovák védelmi miniszter másnap tartott egy sajtótájékoztatót, aminek az volt a lényege, hogy nyugi van, az ország nincs elszigeteltségben a szövetségesei között, és megvizsgálják, mi történt (nem cáfolta a lapértesüléseket). Kb. itt írtam be a fórumra.
- majd ezután jöttek az első hírek, hogy megérkezett a meghívás

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 27., szombat 12:49

Nem az a baj, ha valaki hibázik, az a baj, hogy utána vállalja vagy nem vállalja-e a felelősséget, sőt sok esetben még ő támad vissza.

Na ez a hatalmas nagy különbség.

Fidesz meg a sleppje miért vállalta az elmúlt 15 évben a felelősséget?

Ha van pár eset is, elég csekély százaléka az összes dolognak.

De megint fantasztikusan megy a relativizálás, csak megint egyenlőségjel van téve a Grand Canyon meg egy random kátyú közé.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 27., szombat 12:39

Bocs a dupláért, már nem tudtam szerkeszteni.
kiserik írta: A dolognak a súlya ott kezdődik, hogy vajon Ericco-ban hogyan csapódik le ez a dolog? Megmarad ugyan az a véleménye vagy esetleg megváltozik az ügyről? Mert ha nem változik semmit, akkor elmondhatjuk, hogy a propaganda megtette a hatását.
Úgy csapódott le, hogy megint benézted, oda raktál egyenlőségjelet, ahol annak semmi keresnivalója (Telex és Deák Dani), és ismét bedőltél egy kormánypropagandistának, miközben váltig állítód, hogy semleges vagy. Nem vagy az, ha az lennél, nem kéne állandóan cáfolni a kormányhoz gyanúsan hasonló állításaidat.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 27., szombat 12:27

kiserik írta: Ericco is valószínűleg ezt olvashatta, de Ő forrást nem jelölt meg, de az egyértelmű véleményét megfogalmazta.
Szlovák lapértesülésekből, amelyre később adott a szlovák védelmi miniszter egy nyilatkozatot, hogy végül mégis meghívást kaptak. Ergo a lapértesülések akkor még helyesek voltak, és a két ország utólag kapott meghívást, gondolom miután felvették a kapcsolatot a többi országgal (lehet pont a hírek miatt).
Deák Dani persze ezt ismét meghamisította, és bevédte a gazdáit a gonosz ellenzéki újságírókkal szemben.
kiserik írta: mert ez is egy példa arra, hogy minden oldalon megy a propaganda ezerrel
Rossz példa. Ne higgy Daninak.
Azóta Deák is válaszolt, a nagy kormánypropagandista (egyébként pont leszarom ki ez, én nem foglalkozom ezekkel a véleményvezérekkel egyik oldalról sem)
Csak pont az ő posztjára hivatkozva kérdőjelezted meg a Telexet hírét :lol:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 27., szombat 12:05

Nincs jobb dolgotok ezen a szép napsütéses szombaton? :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. szeptember 27., szombat 11:57

deákdani :lol: :fpalm:
Kép

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 27., szombat 11:49

gutihaz14 írta: azt azert elmondanad hogy a kormanypropaganda hany alkalommal javitja ki magat ha "tevedett"?

max akkor ha erre birosagi vegzes van, akkor se mindig

amit a kormanypropi csinal az szintiszta hazugsag, uszitas es lejaratas. eszukben sincs korrigalni magukat mert nem az a cel hogy valosan informaljak a birkaikat.

itt meg talaltal egy peldat a dezinformaciora es vered a tamtamot mint egy jo szatelitpart szavazoja, kozben meg lehoztak hogy megsem ugy volt ahogy par napja irtak

mindegy told tovabb a fidesz szekeret pont erre van a migatyank
Mint írtam, leszarom a kormánypropagandát. Mint írtam, nem azt védem. Elítélem. De ugyan így elítélem a nem kormány propagandát is. Amit Te barátom csont nélkül benyalsz és fújod nap mint nap, mint ha fizetnének érte.

De ha már felhoztad:
gutihaz14 írta:
nem meglepoen hazudott a sokatlatott peniszszakerto itt is, az se ujdonsag hogy elhiszed amit ezek mondanak :lol: pankotai mar fbn leirta a cikkrol a velemenyet
Azóta Deák is válaszolt, a nagy kormánypropagandista (egyébként pont leszarom ki ez, én nem foglalkozom ezekkel a véleményvezérekkel egyik oldalról sem), javította, pontosította az írását (nem, nem tévedett, hanem csak nem fogalmazott egyértelműen), hogy ne lehessen félreérteni. Parancsolj, példa.

De arra is kíváncsi vagyok, mikor tér ki arra a mindent tudó és igazmondó Juhi, hogy a betelefonáló ""Lajos"" bácsi, akitől származik a "Zsolt bácsi" és a "nagyvad", hogyan tudott 10 évvel ezelőtt beszélni ózdi, ózd környéki, gyermekotthonos gyerekekkel, mikor 2009-ben az otthont bezárták?

Egyébként pedig arra kérnélek, hogy vagy tarts egy szintet, ha velem beszélsz, vagy ne is szólj hozzám. Nincs ""gazdám"", ""gatyám"", meg minden szarom. Köszönöm.
swfan írta:

És szögezzük le, nem, nem a Fideszt védve írtam ezt, nem Deák Danit védve írtam ezt, nem az oroszokat védve írtam ezt, hanem azért, mert ez is egy példa arra, hogy minden oldalon megy a propaganda ezerrel és minden oldalon írnak valós dolgokat is. Tessék minden felületet követni, ha tájékozódni szeretnétek!
Ha ezzel azt akartad prezentálni, hogy az általad "függetlenobjektív"-nek gúnyolt média hajlamos az önreflexióra, és korrigálják, ha korábban téves információkat közöltek, akkor sikerült :agree: szóval végülis, ha csak telexet olvastam volna a héten, akkor is eljutott volna hozzám az információ. Miért kéne akkor nekem Deák Dani?

Majd ha a KESMA-nál is ez lesz a bevett gyakorlat, akkor lehet miről beszélni
[/quote]
A dolognak a súlya ott kezdődik, hogy vajon Ericco-ban hogyan csapódik le ez a dolog? Megmarad ugyan az a véleménye vagy esetleg megváltozik az ügyről? Mert ha nem változik semmit, akkor elmondhatjuk, hogy a propaganda megtette a hatását. És igen, ez most egy kiragadott példa, de pont erre hívnám fel a figyelmet, hogy minden oldalon létezik és nem szabad feltétlenül hinni egyik oldalnak sem.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. szeptember 27., szombat 11:44

Eredeti bejegyzes
Kérlek titeket, minél többen osszátok meg, hogy ne csak Deák Dániel hazugsága, hanem az igazság is eljusson mindenkihez.…

Deák Dániel! Sajnos nagyon csalódottan reagálok arra, amit sikerült írnod, ugyanis kulturáltan váltunk el a vita után, és értékeltem azt az emberséget, amit a kamerákon kívül tudsz mutatni magadról. Ennek ellenére most azt állítod, hogy én megbántam, hogy slamekben (irodalmi műfaj) hogyan nyilvánultam meg eddig.

Ez mérhetetlen csúsztatás ismételten, de tőled ezt már megszoktuk.

Így teljes magabiztossággal jelentem ki – ahogyan eddig is, amikor ez a kérdés felmerült –, hogy nem bántam meg sem azt, amit mondtam, sem azt, ahogyan mondtam! Amit te kiforgatsz, az a köztársasági elnöknek sem nevezhető emberrel kapcsolatos kijelentésem volt.

Ezért felszólítalak, hogy a tényektől eltérő kijelentéseidet javítsd, továbbá propagandista társaidnak, akik ezt átvették, szintén jelezd. Amennyiben ezt nem teszed meg, jogi úton fogom megközelíteni az eseményeket.

Ezentúl a jövőben nem kívánok veled vitázni, ugyanis teljesen nyilvánvalóan kiforgattad a mondandómat. Sajnálom a naivitásomat, de elismerem, hogy igenis nagyon tömény naivitással mentem el ma. A vitában Dopeman művészi szabadsága mellett is kiálltam, említve saját költészeti szabadságom védelmét is a trágárság kapcsán.

Továbbá valóban örülök, hogy végre rájöttetek, milyen borzasztó a bizonyíték nélküli vádaskodás. Jó napot kívánok, uraim! Akkor is, ha az Semjén Zsolt, akkor is, ha éppen Osváth Zsoltot vagy Jámbor Andrást pedofilozzák össze bizonyítatlanul. Ahogy azt is mondtam, hogy az elmúlt 30 évét a szőlő utcai igazgatónak ki kell vizsgálni – azért is, ha Semjén Zsolt bűnös, és azért is, ha nem bűnös.

Az, aki ezt a magyar közbeszédet egymás gyűlöletére és agressziójára építette ki, az ti vagytok. Ne lepődjetek meg, ha az emberek 15 év után visszaütnek.

Azt írod, még nem vagyok fideszes, de majd ki tudja, lehet, az leszek.

Dani! Az én gerincem az elmúlt 20 évben soha nem hajlott meg – akkor sem, amikor tudtam, hogy ha megszólalok, kirúgnak; akkor sem, amikor tudtam, hogy ha megszólalok, elvesztek mindent. Nemhogy pénzért nem mondtam mindazt, amit mondtam, hanem annak ellenére! (Ellentétben veled)

A rendszeretek miatt mindent elvesztettem 18 éves koromban, és onnan építettem fel mindent, amit elértem.

Ne merészelj se balliberálisnak nevezni, sem pedig a Fidesszel bármilyen szinten összefüggésbe hozni!

Utoljára 2022. október 23-án éreztem azt, mint ma este: azt látva, hogy szerinted bármilyen esélye is van annak, hogy valaha fideszes leszek. Akkor is elhagyta ez a mondat a számat, most is: a faszt. Annak sem lett jó vége, ennek sem lesz, ugyanis ha benzint öntesz a parázsra, könnyen lehet, erdőtűz a vége.

Tartom most is: mi vagyunk a jelen és a kibaszott jövő!

Ui: süllyedő hajón nem festünk korlátot;)
Nem tudom mennyire kell naivnak lenni, hogy barki elhiggyen barmit is a kormanynak es a propagandajanak.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. szeptember 27., szombat 11:36

kiserik írta: Leírok egy történetet, hogy miért is mondom mindig: tessék minden elérhető oldalról informálódni, mert egyébként áldozatul lehet esni a propagandának.

Reggel felébredve ránéztem a hírekre, ezt látom a Telexen: Magyarország mégis jelen volt az EU keleti határaira tervezett drónfal megbeszélésén

Ejj, gondoltam, olyan ismerős ez a téma, mint ha itt is megjelent volna korábban. Meg is találtam:
nuevo_ericco írta: Nagyon megéri orosz érdekeket képviselni az egyes kormányoknak. Az EU keleti határán lévő országai (Finnország, balti államok, Lengyelország, Románia és Bulgária) épp közös konferencián vesznek rész, ami a közös drónelhárítást, fejlesztéseket, stb. illeti, csak pont Putyin hátsójából kilógó országokat nem hívták meg (Magyarország, Szlovákia).
Pontosan mutatja, mit gondolnak a szövetségesei erről a két kormányról.
Ahogy szoktam, elkezdtem utána nézni, hogy mi is történt itt a háttérben. Cikkben link az eredeti cikkhez: em hívták meg Magyarországot és Szlovákiát az EU keleti határaira tervezett drónfalról szóló megbeszélésre . Ericco is valószínűleg ezt olvashatta, de Ő forrást nem jelölt meg, de az egyértelmű véleményét megfogalmazta. Na de honnan vette a Telex az infót (gondoltam valami hivatalos EU-s oldalról, ha már EB-s szóvivőre hivatkoznak), erre a forrás egy ukrán ""hírportál"". Jajj!

Szóval ukrán dezinformáció, amit a hazai ""függetlenobjektív"" média csont nélkül átvett, a követőik meg 100%-ig elhittek és levonták a következtetést.

És most jön a csattanó: elkezdtem megírni azt Ericco hozzászólására, hogy 'ez se jól öregedett', mikor jött az inger, hogy menni kell. Kényelembe helyezés után, telefon elő, és látom, hogy írjátok ezt a Pankotai dolgot, meg Deák Dani. Mivel én ezekkel egyébként nem foglalkozom, hát gondoltam ránézek az ügyre. Deák Dani FB, olvasom, hogy mit válaszolt Lilinek, görgetek lejjebb, erre puff: https://www.facebook.com/deakdanielelem ... XEbArmFW1l

És ezt csak azért tettem be, mert ugye Levi ezt írta:
BLevi96 írta:Magyar Nemzet+deák dani Red flag
És szögezzük le, nem, nem a Fideszt védve írtam ezt, nem Deák Danit védve írtam ezt, nem az oroszokat védve írtam ezt, hanem azért, mert ez is egy példa arra, hogy minden oldalon megy a propaganda ezerrel és minden oldalon írnak valós dolgokat is. Tessék minden felületet követni, ha tájékozódni szeretnétek!
Ha ezzel azt akartad prezentálni, hogy az általad "függetlenobjektív"-nek gúnyolt média hajlamos az önreflexióra, és korrigálják, ha korábban téves információkat közöltek, akkor sikerült :agree: szóval végülis, ha csak telexet olvastam volna a héten, akkor is eljutott volna hozzám az információ. Miért kéne akkor nekem Deák Dani?

Majd ha a KESMA-nál is ez lesz a bevett gyakorlat, akkor lehet miről beszélni

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 27., szombat 11:01

azt azert elmondanad hogy a kormanypropaganda hany alkalommal javitja ki magat ha "tevedett"?

max akkor ha erre birosagi vegzes van, akkor se mindig

amit a kormanypropi csinal az szintiszta hazugsag, uszitas es lejaratas. eszukben sincs korrigalni magukat mert nem az a cel hogy valosan informaljak a birkaikat.

itt meg talaltal egy peldat a dezinformaciora es vered a tamtamot mint egy jo szatelitpart szavazoja, kozben meg lehoztak hogy megsem ugy volt ahogy par napja irtak

mindegy told tovabb a fidesz szekeret pont erre van a migatyank
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 27., szombat 10:47

Leírok egy történetet, hogy miért is mondom mindig: tessék minden elérhető oldalról informálódni, mert egyébként áldozatul lehet esni a propagandának.

Reggel felébredve ránéztem a hírekre, ezt látom a Telexen: Magyarország mégis jelen volt az EU keleti határaira tervezett drónfal megbeszélésén

Ejj, gondoltam, olyan ismerős ez a téma, mint ha itt is megjelent volna korábban. Meg is találtam:
nuevo_ericco írta: Nagyon megéri orosz érdekeket képviselni az egyes kormányoknak. Az EU keleti határán lévő országai (Finnország, balti államok, Lengyelország, Románia és Bulgária) épp közös konferencián vesznek rész, ami a közös drónelhárítást, fejlesztéseket, stb. illeti, csak pont Putyin hátsójából kilógó országokat nem hívták meg (Magyarország, Szlovákia).
Pontosan mutatja, mit gondolnak a szövetségesei erről a két kormányról.
Ahogy szoktam, elkezdtem utána nézni, hogy mi is történt itt a háttérben. Cikkben link az eredeti cikkhez: em hívták meg Magyarországot és Szlovákiát az EU keleti határaira tervezett drónfalról szóló megbeszélésre . Ericco is valószínűleg ezt olvashatta, de Ő forrást nem jelölt meg, de az egyértelmű véleményét megfogalmazta. Na de honnan vette a Telex az infót (gondoltam valami hivatalos EU-s oldalról, ha már EB-s szóvivőre hivatkoznak), erre a forrás egy ukrán ""hírportál"". Jajj!

Szóval ukrán dezinformáció, amit a hazai ""függetlenobjektív"" média csont nélkül átvett, a követőik meg 100%-ig elhittek és levonták a következtetést.

És most jön a csattanó: elkezdtem megírni azt Ericco hozzászólására, hogy 'ez se jól öregedett', mikor jött az inger, hogy menni kell. Kényelembe helyezés után, telefon elő, és látom, hogy írjátok ezt a Pankotai dolgot, meg Deák Dani. Mivel én ezekkel egyébként nem foglalkozom, hát gondoltam ránézek az ügyre. Deák Dani FB, olvasom, hogy mit válaszolt Lilinek, görgetek lejjebb, erre puff: https://www.facebook.com/deakdanielelem ... XEbArmFW1l

És ezt csak azért tettem be, mert ugye Levi ezt írta:
BLevi96 írta:Magyar Nemzet+deák dani Red flag

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 27., szombat 10:19

nem meglepoen hazudott a sokatlatott peniszszakerto itt is, az se ujdonsag hogy elhiszed amit ezek mondanak :lol: pankotai mar fbn leirta a cikkrol a velemenyet

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 27., szombat 8:59

ferni írta: Horváth Nancy apja nyilatkozatát is elérhetetlenné tették Magyarországról, természetesen a kormány.
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... tubebal_a/

Komolyan tolják az elmúlt napokban.
gyorsan letoltottem biztos ami tuti. vpn-rol tovabbra is elerheto mert putyin csicskai csak a magyar elerest blokkoltattak

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 27., szombat 8:28

Horváth Nancy apja nyilatkozatát is elérhetetlenné tették Magyarországról, természetesen a kormány.
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... tubebal_a/

Komolyan tolják az elmúlt napokban.

Vissza: