4. hullám felkészül.

HozzászólásSzerző: Sierra » 2021. április 25., vasárnap 12:07
HozzászólásSzerző: Remy » 2021. április 25., vasárnap 12:02
Ezt, de attól még félelmetes. Tavaly nyár óta nem láttam ilyen tömeget.nmate írta:Mit vártál?Remy írta: Képek alapján azért 1-2 ember kiment inni szombaton...![]()
HozzászólásSzerző: nmate » 2021. április 25., vasárnap 11:26
Ezek a számok, ez a táblázat nem sok mindenre jó sajnos.El Sie7e írta: Egy kis adalék h mennyire hatékonyak az egyes vakcinák:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210 ... tan-480174
Lehet szidni a kínait, de akkor mit mondjunk a Pfizerre?![]()
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. április 25., vasárnap 11:20
Mondjuk ilyen szituációnál ki vizsgázna le, az idősebbek eddig se jártak a Fröccsteraszra, 20-40 közötti korosztály játszótere volt.db97 írta:
Látom nagyon ezen rugózol minden hsz-edben, viszont a hangsúly nem a budapestin van, hanem a társadalmi rétegen, ahonnan a tegnap kintlévők jelentős többsége kikerült. Akik nyilván minden vidéki nagyvárosban megcsinálták ugyanezt, én Budapestet emeltem ki pont, mert ott a legnagyobb mértékű a dolog, de amúgy lényegtelen a helyszín valóban.
Ahogy előttem is írták, az a társadalmi réteg vizsgázott le újra(és vizsgázik folyamatosan a pandémia alatt), akikről minden választásnál elmondjátok, hogy az ő kezükbe kéne helyezni az ország sorsát.
(És még egyszer hangsúlyozom, én is ennek a korosztálynak vagyok a tagja, úgy írom ezt).
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. április 25., vasárnap 11:05
HozzászólásSzerző: db97 » 2021. április 25., vasárnap 11:03
Látom nagyon ezen rugózol minden hsz-edben, viszont a hangsúly nem a budapestin van, hanem a társadalmi rétegen, ahonnan a tegnap kintlévők jelentős többsége kikerült. Akik nyilván minden vidéki nagyvárosban megcsinálták ugyanezt, én Budapestet emeltem ki pont, mert ott a legnagyobb mértékű a dolog, de amúgy lényegtelen a helyszín valóban.csababarca írta:
Balaton, Velence, nagyobb városok, valószínűleg mindenhol ez volt, nem csak Budapesten. Csak ugye őket lehet csürhézni, balatonon-velencén a kultúr nép szórakozott, maximálisan betartva a szabályokat.
HozzászólásSzerző: Petr » 2021. április 25., vasárnap 11:01
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. április 25., vasárnap 11:00
El Sie7e írta:
látod fején találtad a szöget rögtön az első mondattalaz adott hely felelőssége. eddig csak a kormány felelősségét hoztad fel, elhallgatva a szolgáltatók, és pláne az egyén felelősségét.
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. április 25., vasárnap 10:49
látod fején találtad a szöget rögtön az első mondattalcsababarca írta:És akkor az nem az adott hely felelőssége, hogy mondjuk ezt kialakítsa? Mondjuk az asztalokat rakja el 2 méterre egymástól, ne engedjen oda a pulthoz nyomorogni 100 embert, stb. Ezt csak azért mondom, mert ahogy említettem, voltam a Váci utcában tegnap, elmentem a Fröccsterasz mellett és már akkor láthatóan nem úgy rakták le az asztalokat, hogy 1,5 méteres távolságok meglegyenek. Tehát már ők is így készültek, hogy minél több embert le tudjanak ültetni.El Sie7e írta:
bocsáss meg, csak egy kérdés: meg volt engedve, hogy egymás szájában ülve teraszozzanak az emberek? nincs vmi olyan szabály, amit már ötmilliószor elmondtak, hogy védőtávolság? (ez utóbbi már csak költői kérdés)
Az emberek buták (nem csak a pestiek, az összes), a tömeg pedig hatványozódottan az. Most tőlük várjuk el, hogy távolságtartás legyen:D Saját magam tapasztaltam meg, hogy egy boltban ahol éppen nincs csak 10 ember, ott is az öregek is belelihegnek a tarkómba, és leszarják a felfestett jelzéseket.
De feltételezem, te is találkoztál már ilyennel az egy év alatt.
Nem hely specifikus ez, az emberek mindenhol egyformán viselkednek, legyen az Budapest, Balaton, Velence, Győr, stb. Itt meg ugye csak a csürhe pestiek szlogenek szállnak.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. április 25., vasárnap 10:38
És akkor az nem az adott hely felelőssége, hogy mondjuk ezt kialakítsa? Mondjuk az asztalokat rakja el 2 méterre egymástól, ne engedjen oda a pulthoz nyomorogni 100 embert, stb. Ezt csak azért mondom, mert ahogy említettem, voltam a Váci utcában tegnap, elmentem a Fröccsterasz mellett és már akkor láthatóan nem úgy rakták le az asztalokat, hogy 1,5 méteres távolságok meglegyenek. Tehát már ők is így készültek, hogy minél több embert le tudjanak ültetni.El Sie7e írta:
bocsáss meg, csak egy kérdés: meg volt engedve, hogy egymás szájában ülve teraszozzanak az emberek? nincs vmi olyan szabály, amit már ötmilliószor elmondtak, hogy védőtávolság? (ez utóbbi már csak költői kérdés)
HozzászólásSzerző: Petr » 2021. április 25., vasárnap 10:36
csababarca írta: Hülye példa, de ha jövő héten bejelenti a kormány, hogy nem kötelező már a maszk, nem kérhetik sehol, hogy viseld, akkor az emberek egy része leveszi majd. Majd utána őket is anyázzuk?
gondolom igen.
HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2021. április 25., vasárnap 10:35
Mindamellett, hogy igazat adok neked (nem csak az emberek hibája), én már nagyon várom a választást ezek után, mikor a következő 2/3 után jönnek majd az entellektüel városiak, és ismét a falusi nyuggerek nyakába akarják varrni az egészet, közben meg a tegnapiból is látszódik, hogy semmi különbség, max annyi, hogy az egyik az m1-n nézi a fake news, a másik meg a telexen olvassa. Szerintem ismét levizsgázott a társadalmunk.csababarca írta: Nem akarom levenni teljesen, de olyanért kárhoztatjuk őket, ami megengedett volt tegnap óta.
A módja az amibe fentről nem gondoltak bele, az emberek meg leszarták a dolgot.
Hülye példa, de ha jövő héten bejelenti a kormány, hogy nem kötelező már a maszk, nem kérhetik sehol, hogy viseld, akkor az emberek egy része leveszi majd. Majd utána őket is anyázzuk?
gondolom igen.
Szomorú.
Én is voltam BP-en tegnap, de még délelőtt mentünk, 2re itthon voltunk, direkt nem késő délután mentünk. Viszont már akkor üldögéltek kint az akváriumnál, az asztalok baromira nem voltak egymástól eltolva, se a fröccsteraszon. Várható volt, hogy ez lesz.
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. április 25., vasárnap 10:33
bocsáss meg, csak egy kérdés: meg volt engedve, hogy egymás szájában ülve teraszozzanak az emberek? nincs vmi olyan szabály, amit már ötmilliószor elmondtak, hogy védőtávolság? (ez utóbbi már csak költői kérdés)csababarca írta:Nem akarom levenni teljesen, de olyanért kárhoztatjuk őket, ami megengedett volt tegnap óta.Petr írta:
Persze, ezeket adom. A hozzaszolasaidbol ugy ereztem, hogy szeretned levenni a felelosseget az emberekrol, amit szerintem nem szabad.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. április 25., vasárnap 10:30
Nem akarom levenni teljesen, de olyanért kárhoztatjuk őket, ami megengedett volt tegnap óta.Petr írta:
Persze, ezeket adom. A hozzaszolasaidbol ugy ereztem, hogy szeretned levenni a felelosseget az emberekrol, amit szerintem nem szabad.
HozzászólásSzerző: Petr » 2021. április 25., vasárnap 10:25
csababarca írta: A döntésekért ők felelősek.
Persze, az emberek is hibásak, de nem feltétlen csak őket kell kárhoztatni a helyzetért.
A vendéglátósok is leszarták a szabályokat, a fogyasztók is, a kormány se biztos, hogy belegondolt ebbe mélyebben, mit fog ez okozni.
[...]
És akkor most meglepődünk meg csürhézzük a budapestieket, közben meg vidéken is egy éve megy a kiskapuzás:)
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. április 25., vasárnap 10:22
A döntésekért ők felelősek.Petr írta:
Az ember is hibas, nem csak a kormany. Nem lehet mindent a hatalomra fogni, hiaba sarosak ok is.
HozzászólásSzerző: Petr » 2021. április 25., vasárnap 10:15
csababarca írta: Hát ők hozzák a döntéseket, tehát elvileg azokért felelősséget vállalnak.
Innentől kezdve nem értem, hogy lehet az embereket számon kérni, azért mert jó időben kimentek teraszozni, amit már lehet.
Nyilván a módján lehetne vitatkozni, de Viktor is nagy dirrel dúrral kiposztolta, hogy szabad a sör:D
Mondom, engem csak az lep meg, hogy a konditermes mutyi a pandémia közepén az nem verte ki a biztosítékot, most hogy kimentek az emberek az utcára, az már mekkora felelőtlenség.
Balaton, Velence, nagyobb városok, valószínűleg mindenhol ez volt, nem csak Budapesten. Csak ugye őket lehet csürhézni, balatonon-velencén a kultúr nép szórakozott, maximálisan betartva a szabályokat.
Nyárra akármi lesz, kinyit minden, EB lesz, azt nem engedik el.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. április 25., vasárnap 9:48
HozzászólásSzerző: db97 » 2021. április 25., vasárnap 9:39
Ok, értem, minden (is) a kormány hibája, az embereknek nincs felelőssége. Mert ha azt mondja a főnök hogy ugorj a kútba, és leugrasz, hát... várható volt, hisz OV azt mondta ugorj.csababarca írta: Onnantól, hogy megnyithattak a teraszok, várható volt, hogy ez lesz. Ráadásul szombati napra időzítették, április eddig időjárás szempontjából katasztrófa volt, most volt az első napos nap kb, eső nélkül. teljesen várható volt, hogy ez lesz, ezen nem értem miért kell megrökönyödni.
Meg buta budapestizni, meg csürhe fiatalozni:D
De gondolom a vendéglátósok abszolút jól csináltak mindent, betartották az asztaltávolságokat, leültették a vendégeket, és kontrollálták a tömeget:D
hogyne.
Én sem mentem el csak azért Budapestre hogy teraszozzak, de nem értem a felháborodást, amikor elvileg szabad a sör.
Onnantól kezdve hely-ember függő, hogy hogy állnak az egészhez.
És egy olyan országban lepődünk meg ezen, ahol az orvosok asszisztáltak a sportorvosi igazolások kiadásán, konkrétan ezzel kereskedtek, hogy pecsételték boldog boldogtalannak az igazolást, hogy mehessen a létfontosságú konditerembe:D
Ezután felháborodunk, hogy a kinyílt teraszoknál megjelent a tömeg?:D kicsit álságos szerintem.
HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2021. április 25., vasárnap 9:37
Jelenlévő fórumozók: 5 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem