Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. július 19., szombat 10:21

ziro4vr írta:Arbeloa részfeladatokra kiváló, hosszú távra és állandóra nem az, de szerencsére ott van Carvajal.
Másik amikor AtMa ellen 3-0-ra nyertünk kupában, ő játszott, Pepével rutinból megették Costát :lol:

forrest6
Kedvenc játékosaid: Zidane (Nº1), Kroos, ISCO
Kedvenc csapatod: Real Madrid... :)

HozzászólásSzerző: forrest6 » 2014. július 19., szombat 10:16

Matt009 írta:
Kroos meg többet melózik mint Xabi
Ebben nem értek egyet. Xabi apó melózik, vagy legalább is tavaly nálunk melózott annyit, mint Kroos, csak nem futómennyiségben, hanem minőségi védőmunkában. Kroos védőmunkája messze elmarad Xabitól, évek múlva talán ott lehet, de amit lehoz Xabi rutinból, azt Kroos még nem tudja. Ha kialakul a Kroos-Modric-DM kp, akkor az elején baromi instabil lesz, és csak idővel fog stabilizálódni, amikor mindenki megérti az új szerepét. Ennek a kp-nak elég jó a munkabírása, előre játékban szerintem nincs ennél erősebb kp, max a BM-é egy felépült Thiagoval, de Kroos távozásával már nem olyan biztos ez sem. :D

Ami a legfontosabb lenne az az, hogy legyen legalább 2 olyan helyettesünk a kp-n, aki minőségi beugrást jelenthetne. Az egyik nyilván Xabi, a másik meg mondjuk Isco, ha be tudna ugrani a leghátsó pozíción kívül valamelyikbe. Utolsó embernek meg Khedira lenne jó, ahogy Kapor is írta, de Csokival is nehéz lenne vitatkozni, miszerint nem engedhetjük el jövőre ingyen. Illarát esetleg elfogadnám, mert ezen öt labdarúgó mellett amúgy sem fog sok sót megenni, és ha a sérülések elkerülnek minket, akkor max a kupában szerepel, úgyhogy Illara tartható 6. embernek.

Az utóbbi 10 év legjobb/legokosabb igazolása volt Kroos diszkontáron! VÉGRE!!! :agree: De ez felveti a kérdést, hogy akkor most hogy fog kinézni a középső hármasunk a 4-3-3 formációban!? Mikor biztossá vált Kroos, akkor gondoltam át alaposan (előbb nem mertem :roll: ), hogy is fogjuk ezt megoldani!? A kialakult szerkezet (szerintem) marad... és a meglévő/maradó/érkező játékosokkal a legbrutálisabb középpályás kerete lesz a Realnak!!!
Nézzük REÁLISAN miből gazdálkodhatunk:
Távozók: Casemiro => Porto; Di María => PSG/MU (amit nagyon sajnálok, miután megtalálták számára a tökéletes posztot); José Rodriguez => Deportivo La Coruña; Illara (kölcsönbe => Porto?);
Érkező(k): KROOS, ?
Keret: Xabi Alonso, Modric, Khedira, Kroos, Isco, és kellene egy 6.
Vizuálisan vhogy ez így néz ki, megtartva a szerkezetet (természetesen a posztok között van átjárhatóság, mielőtt vki... :) ):

----------------------Xabi Alonso/Khedira-----------------------------
-------Modric/?----------------------------------Kroos/Isco-----------

Ebbe a szerkezetbe ne akarjuk "HAMES" RODRÍGUEZ-t beszorítani, ha jön! Ő Benzema alternatívája lesz/lenne! És Pogba-ba se gondolkodjunk, mert túl nagy luxus, mint ahogy Illara is! De akkor ki legyen a 6. ember a középpályás keretben? Mert ez az ötös karcsú egész idényre. Várom a tippeket! José Rodriguez (és Casemiro is) tökéletes lett volna erre a szerepre, de hagy fejlődjön a Deportivo-ban! És Kroos nem Xabi posztja, remélem ez nem kérdés... tud ott is játszani, ha a helyzet úgy kívánja, de előrébb jobban érvényesülnek a képességei!
2023: Kepa - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga - Fede Valverde, Tchouaméni, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vini Jr.
https://lineupbuilder.com/football/?sk=tx60
2024: #Haaland #Endrick #A.Davies

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. július 18., péntek 21:57

Ziro:

Dehogy MS....ő is FGY.....meg nem tud focizni.Hagyjuk. :lol:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 18., péntek 19:52

Galacticos írta: mindenesetre én azt a meccset neki nem felejtem el amikor berakták ellene tellot, és épp akkor sztárolták nagyon a barcások, ő meg állandóan kivezette az alapvonalon a srácot, aki úgy tízszer gyorsabb volt nála. :lol:
ja, erre a legjobb, mentally strong a csávó, majd ha beáll az a deulofeu, szépen be kell rá küldeni az öreget :lol:
Nem illik.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. július 18., péntek 19:51

Galacticos írta:
ziro4vr írta:Arbeloa részfeladatokra kiváló, hosszú távra és állandóra nem az, de szerencsére ott van Carvajal.
így van.

mindenesetre én azt a meccset neki nem felejtem el amikor berakták ellene tellot, és épp akkor sztárolták nagyon a barcások, ő meg állandóan kivezette az alapvonalon a srácot, aki úgy tízszer gyorsabb volt nála. :lol:

az nekem is megvan...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: számomra nagyon nagy madridista,amit vállalt,főleg ikerrel szemben az meg :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: ismerős ez a hozzáállás valahonnan. :lol: :lol:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. július 18., péntek 19:48

így van.

mindenesetre én azt a meccset neki nem felejtem el amikor berakták ellene tellot, és épp akkor sztárolták nagyon a barcások, ő meg állandóan kivezette az alapvonalon a srácot, aki úgy tízszer gyorsabb volt nála. :lol:

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. július 18., péntek 19:46

Baloldalt sem volt gond a játékával, persze önmagához mérve. Szimplán keveset játszott ott ezért lehet hogy nem él annyira élénken egyesekben, de nem egyszer megjegyeztem én is külön, hogy rendben volt...

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 18., péntek 19:38

Arbeloa részfeladatokra kiváló, hosszú távra és állandóra nem az, de szerencsére ott van Carvajal.
Nem illik.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. július 18., péntek 19:24

Matt009 írta:Arbeloa sosem volt jó bhv-ként, annyi mondható el róla, hogy védekezésben korrekt volt. De baloldalon még így is sokkal gyengébb, mint a jobbon.
Az elmúlt szezonban igenis jó teljesítményt nyújtott a baloson, amikor itt kellett játszania, többen is jeleztük a topikjában is...A jobb oldali teljesítményéről pedig nem sokat beszéltünk, mert ott Carvajal volt az úr. :smile:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. július 18., péntek 19:17

Kerlon írta: Amúgy Arbeloa mentalitása miatt szerintem ő lesz a bal oldalon, hihetetlen, hogy milyen elszánt az ember. Kroos elé is kiment tegnap. Nagy respect a spártainak eddig.
Szerintem itt mindenki tudja, hogy én mennyire utáltam Arbeloát és gyakorlatilag a halálfa szára(ra) elküldtem párszor, de az, hogy mekkora madridista és micsoda csapatjátékos, az nekem nagyon imponál. Emberként imádom Arbeloát, de játékosként nekem kevés. :coffee: :roll:

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. július 18., péntek 13:49

wZoLee7 írta:Arbeloa balhátvédként érdekes módon mindig jó meccset hozott le...megérdemelné, hogy játszhasson. Carvajal alap kezdő lesz, de kell az ilyen ember padra, kisebb csapatok ellen nagyon is jó lesz.
Arbeloa sosem volt jó bhv-ként, annyi mondható el róla, hogy védekezésben korrekt volt. De baloldalon még így is sokkal gyengébb, mint a jobbon.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. július 18., péntek 13:45

Arbeloa balhátvédként érdekes módon mindig jó meccset hozott le...megérdemelné, hogy játszhasson. Carvajal alap kezdő lesz, de kell az ilyen ember padra, kisebb csapatok ellen nagyon is jó lesz.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. július 18., péntek 13:35

Anthony írta:Szerintem hagyjuk csak DM-et pihenni, ha egyáltalán itt lesz még akkor. Nem is tudom játszhat más csapatnál a BL-ben, ha pályára lépik a szuperkupán? Szerintem el lesz adva egyébként is.

Majd Nacho játszik a szélen, Ramos-Pepe mehet középen, csatárnak meg bedobhatnak valami fiatalt. Mondjuk végülis nem lenne rossz megnyerni, mert ilyen címünk asszem nem sok van.
Szerintem még mindig jönni fog valaki addigra a támadó sorba. Egyszerűen kevés ez így... Vagy tényleg DM-mel jövőre a régi helyén számolunk, ami mondjuk borzalomas...
Amúgy Arbeloa mentalitása miatt szerintem ő lesz a bal oldalon, hihetetlen, hogy milyen elszánt az ember. Kroos elé is kiment tegnap. Nagy respect a spártainak eddig!

Ui: pályára LÉP, el fogják adni :D
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2014. július 18., péntek 13:21

Szerintem hagyjuk csak DM-et pihenni, ha egyáltalán itt lesz még akkor. Nem is tudom játszhat más csapatnál a BL-ben, ha pályára lépik a szuperkupán? Szerintem el lesz adva egyébként is.

Majd Nacho játszik a szélen, Ramos-Pepe mehet középen, csatárnak meg bedobhatnak valami fiatalt. Mondjuk végülis nem lenne rossz megnyerni, mert ilyen címünk asszem nem sok van.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. július 18., péntek 13:01

ja, úgy mondták a vb után h elvileg a eu szuperkupán semmi esetre se lesz, a spanyolon talán.
Diego Lopez - Carvajal, Varane/Ramos, Nacho, Arbeloa - Illarramendi, Modric, Isco - Bale, ?????, ??????
benzemának két hete lesz felkészülni, miért ne játszhatna? marcelonak is 1 telejes hét, az miért nem elég egy olyan játékosnál, aki már tavaly is itt volt. ismeri az edzőt, tudja mit akar, tudja mit kell játszania. di maria, pepe dettó.

Keylor Navas B-) Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao (ha nem épül fel akkor Marcelo), Illarra, Modric, Di María, Isco, Benzema, Bale.
így 1 v 2 olyan játékos lesz max. akik későn érkeztek.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. július 18., péntek 12:51

Kerlon írta:hol írtak 1-2 hónapot?
Már a spanyol kupadöntő előtt is 2 hónap pihenőről lett volna szó, de CR megpróbált a BL elődöntőre visszatérni, és így csak két hetet pihent. Azóta sem épült fel teljesen. A VB-re el sem kellett volna engedni, pláne, hogy a németek ellen 0-3-nál és emberhátrányban végignyomta... CR kibaszott felelőtlenül kezelte a sérülését, ami őt ismerve érthető, de most már véglegesen ki kell kúrálnia magát, mert ha nem teszi, akkor a kövi szezonja értékelhetetlen lesz.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. július 18., péntek 12:44

hol írtak 1-2 hónapot?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

attareal
Kedvenc játékosaid: Hámesz Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Gareth Bale, CR7, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

HozzászólásSzerző: attareal » 2014. július 18., péntek 12:42

Csere.
Van sok.sok futballklub, és van a Real Madrid!
Hajrá Real, hala Újpest!!!

Morata out - Falcao in = -25M
Khedira out - Kroos in = +10M
Di Maria out- James in = -15M
Casillas out (sír)- Navas in = +10M
Össz. = -20M

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. július 18., péntek 12:41

1-2 hónap TELJES PIHENŐT javasoltak neki a dokik, utána meg még kicsit edzeni is kéne, hogy lehessen rá számítani. Szerintem. :)
Vagy sérülten fog végigjátszani és akkor nézhetjük, hogy tavasszal sehol sem lesz. :kivagyhe:
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. július 18., péntek 12:39

Honnét veszed, hogy nem épül fel 1 hónap alatt? Szerencsére hamar kiestek. Amúgy még tuti jönni fog előre valami csatár féle, meglepne, ha nem.
K

Vissza: