van cr és messi 2013-as gólmennyisége között egy bizonyos különbség, nagyjából 1.00 gól/meccs vs. 1.17 gól/meccs, ami nem túl nagy különbség, viszont ribery meg nagyjából minden 3. meccsen talál be, ellenben a meccsek számát több, mint a duplájára emelik vele az első statban.
gondolom erre céloztál.
Van az minden 4. meccs is, de igen erre céloztam.
Olyan ez, hogy nem csak az utolsó csepp telíti meg az egész poharat, de ő fejezi be a munkát.
Annak ellenére, hogy talán 2013 legjobb teljesítményét nyújtotta a svédek ellen CR, egy pótselejtezőnek nem szabadna perdöntővé válnia. Főleg nem úgy, hogy inkább blama a portugálok részéről a csak pótselejtező. Egy objektív ember szemében (ami valljuk be a közel lehetetlen kategória még a szavazóknál is, akik elvben profik...) nem szabadna, hogy ez adja meg az utolsó lökést. A szubjektív szavazóknak meg amúgy sem számít.
Blatter nyilatkozata pedig majd' egy hónapja volt, és akkoriba közel sem lehetett ezt a szimpátiát érezni ezidáig.
Persze, hogy nem, mert egy folyamat elindítója volt. A forgószél vagy a cunami sem akkor a legnagyobb, mikor elindul, hanem ahogy halad előre, egyre erősebb lesz. A nyilatkozat felhívta CR-re a figyelmet, CR pedig beindult, mint az állat, meglovagolta az alá adott lovat, és bebaszott néhány mesterhármast, ami sok ember véleményét befolyásolta. Főleg, hogy a bolha sérült, és előtte még szarul is játszott gólok nélkül. De a Blatter nyilatkozat nélkül CR triplái sem lennének ennyire véleményformálóak.
Ilyen szempontból viszont akkor inkább adnám Messinek mint, hogy CR úgy kapja meg, hogy meg van sajnálva...
Hát Én nem. Kapott már 2 aranylasztit csak azért, mert divat neki adni, miért kapjon még eggyel többet. Messi nem jobb annyival a korosztályánál, hogy ez 3-4-5 aranylabdát megérdemelté tenné. Főleg, hogy van mellette egy CR, aki legalább olyan jó futballista. A fejenként 2 aranylabda lenne az igazságos.
sokkal inkább az, hogy mikor szarban volt a real madrid vagy a portugál válogatott (ami elég sokszor előfordult ebben az egy évben), akkor ő mindig ott volt, mindig hozta a 100%-ot, bárkinek betalált, bármilyen helyzetben is volt a csapat
és ezt sem messi, sem ribery nem tudja felmutatni
Messi ugye blama.
Ribery csapata meg sosem volt bajban. Amit Riberynek hozzá kellett tennie a csapata játékához, azt hozzá tette. Ő nem a góljaival viszi a hátán a csapatát. Az meg más kérdés, hogy mi látunk minden Real meccset, BM meccseket meg néhanapján BL-ben esetleg Bundás rangadókat, de szerintem itt senki nem tudja, hogy hány Ribery gól/gólpassz/kulcspassz ért 3 pontot, vagy volt első gól a BM meccsein a kicsik/középcsapatok ellen. Én sem tudom, ha valaki linkelne egy statot, annak örülnék. Egy olyan ember, aki ugyanannyi Real meccset nézett, mint BM meccset, na neki objektívebb képe van/lehet a kettejük teljesítményéről. Én azért arra emlékszem, hogy a rangadókon Ribery többnyire jól játszott, gólokat szerzett, gólpasszokat adott, helyzeteket teremtett.
Az egy másik kérdés, hogy a Real tavaly irreálisan sokszor került szarba, ami miatt CR góljai különlegesen felértékelődtek.
de még egyszer mondom, ez az aranylabda egy kabaré lesz, bárki is kapja, ezt a fifa szépen eltoszta
Ez nem is kérdés.
, vagyis hogy "ez egy kicsit bonyolult kérdés, mivel a FIFA soha nem tette egyértelművé, hogy mely kritériumok, szempontok a döntőek és hogy mi alapján odaítélhető ez a díj.
Na ez az. Nincsenek kritériumok. Itt én a többséggel kritériumokon vitatkozok, amik pedig nincsenek. Ezért meddő a vitánk. A fő probléma itt az, hogy hogyan hasonlítasz össze egy kp-st egy csatárral? A 20 gólpassz többet ér, mint 25 gól, vagy fordítva? A csatárnak nincs védőmunkája, a kp-snak van, kevesebbet van a kapu előtt, kevesebb gólt/gólpasszot oszt, mint a ziccerbe hozott csatár. Vagy egy védőmunkát hogyan hasonlítasz össze egy szélső munkájával? Sehogy. A legjobb közelítő a szerzett címek. Oké, aki jobb csapatban van az több címet nyer, de mivel általában az esélyesek a csapataik húzóemberei, ezért az a húzóember a jobb (az én felfogásomban), aki a csapatát kupákhoz segítette. Mert még mindig nem tudunk összehasonlítani egy kp-st egy csatárral. Ezen belül már lehet finomítani, hogy de a Real gyengébb csapat... De ez igazából bullshit. A Realnak minimum a 3. legerősebb kerete volt tavaly, de posztok és kispad szerint összehasonlítva a tavalyi BM/Barca/Real keretet, nem biztos, hogy nem a Real jönne ki elsőként. De ha csak a harmadik, akkor is, aki a legjobb akar lenni, annak a világ 3. legerősebb csapatát valamilyen komoly kupához kell segíteni. De ez az én szempontom. Ez egy globalista nézőpont, ami az alapproblémának (nem összehasonlítható 2 eltérő poszton játszó játékos) a kikerülése. Mivel én ettől a problémától nem tudok elvonatkoztatni, ezért az én kritériumaim torzulnak. De még jó, hogy nem mindenki gondolkodik hasonlóan. És attól én most basztatom CR-t, lehúzom, meg negatív vagyok, hogy olyan szempontból közelítem meg a kérdést, ami a legobjektívebb próbál lenni?