Zsombor írta:Igen, írtam, hogy tetszhet bárkinek, de 60 oldalból csinált egy 2 és fél órás filmet Jackson, felesleges jelenetekkel, amik engem zavartak. Amiket említettem kritikaként(párbeszédek, könyvtől eltérő klisék, és a gyenge alakítások), azok egy olyan embernek, aki semleges a Tolkien könyvek irányában, hamar szemet szúrtak volna. Szerintem.
A csata látványos volt, de én továbbra sem azért nézek filmeket, hogy elélvezzen a szemem(persze néha jól esnek azok is), hanem a történet miatt, ami itt nagyon kevés volt. Ezt a sztorit 2 részletben le lehetett volna zavarni hiánytalanul.
Nekem is hasonlo volt a problemam. Nem jo a felosztasa a storynak. Az elso resz vegeig teljesen jo volt, eljutottak kb a konyv harmadaig. A tortenetet kiegeszitettek helyenkent extra dolgokkal, mint a
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Dol Gulduri szal ami szerintem meg siman belefer es nem ront a filmen, sot kapcsolja az egeszet a LOTRhoz is. Nem maradtak ki reszek, es azok a szereplok kaptak vaszonidot nagy aranyban akiknek kellett (
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Bilbo, Thorin es Gandalf). Aztan jott a masodik resz ahol teljesen felborult minden. Megprobaltak a tortenetet minel tovabb elvinni, hogy az utolso reszben rengeteg ido maradjon a csatanak, ami amugy a konyvben kb harom oldal. Ez meg nem is a legnagyobb baj, inkabb az volt a problema hogy teljesen felesleges fillerekre pazaroltak az idot mint peldaul
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tauriel es Legolas. Emiatt a konyv masodik harmadanak legkiralyabb reszei a filmben tul rovidek (
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mirkwood), tovabba Bilbo rettenet keveset van vasznon, es hatterbe szorul a karaktere. Ez eleg nagy baj, mert egyreszt o lenne a lenyeg masreszt Martin Freeman viszi a showt a filmekben siman o a legjobb. Helyette egy
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!torpe-elf lovestoryt kell neznunk. A Smaugos resz is tul hosszu... A harmadik reszben ahogy te is irtad mar nem sok maradt amit el lehetett meselni, valoszinuleg direkt azert hogy legyen nagz epic csata, de meg igy is van benne uresjarat es pl a sok felesleges jelenet helyett
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Dol Guldur nyugodtan lehetett volna hosszabb/komolyabb mert kb a legjobb resze a filmnek (
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Elrond/Saruman/Galadriel vs lidercek: epic).
Na mindegy ez mar ilyen lett, Elmarad a LOTR-tol pedig az elso resz utan nagyon biztam benne hogy meg tudjak utni a szintet...
En azert azon a velemenyen vagyok hogy azert igy se rossz, annak aki szereti a tolkien vilagot, es meg tudjak bocsatani hogy az elso reszt leszamitva elegge popcorn szagu lett...