Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2015. február 9., hétfő 19:29

John Mayall - A special life

Én is azt tudom mondani mint a többiek. Háttérben korrekten elment,de semmi különös. Jó ajánlás amúgy,mert alapba biztos nem hallgatnék ilyet. Néha jó ilyet hallgatni,rövid ideig :) Bocs,hogy nem lett egy hosszú értékelést,de a legtöbben leírták amit írtam volna,kb szó szerint.

Legyen 6/10
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2015. február 9., hétfő 18:40

Többekhez hasonlóan számomra is semleges volt az album, háttérzajnak jó volt bekapcsolni, de nem váltott ki különösebb érzelmeket belőlem. Bővebb elemzésbe nem mennék bele, mert igazán nem tudnék semmibe belekötni, a hang, a hangszerek rendben voltak, de egyszerűen nem fogott meg. 10/6
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. február 9., hétfő 17:41

Hát nem áll valami közel hozzám a blues, ez se igazán tetszett. Volt 1-2 jó pillanata, gondolok itt a gitárszólókra, de összességében elég unalmas zene, vagy nem is tudom hogy írjam. De ajánlásnak jó, 5,5/10.
Kép

Eres
Kedvenc játékosaid: Zidane, Xabi
Kedvenc csapatod: fehérszív

HozzászólásSzerző: Eres » 2015. február 9., hétfő 17:13

Számomra elég hullámzó volt ez az album, az eleje lapos mondhatni néha csak zaj volt az egész, majd a harmonika se passzolt túlzottan nekem, viszont a vége felé megjott az igazi szórakoztatás . az ének is passzolt, a zene is az a finom lágy volt aminek szerintem lennie kell :) Két szám van ami nagyon megtetszett az albumról : Just a memory ill Heartache ,le is mentettem oket késobbre.

Eddigi ajánlásokat nézve, úgy gondlom hogy egy 10/6 -ot megér. Koszi szépen az ajánlást :)

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2015. február 9., hétfő 11:57

Realraúl: pacsi a lejátszási listáért :agree:

Kellemes kis tegnap esti szórakozást nyújtott az album. A felvezetőd jó, az ízlésed jó (bár ugye szubjektív). A számok többsége kifejezetten tetszett, bár hogy őszinte legyek, az énekhangtól nem voltam oda meg vissza, sőt megkockáztatom, hogy más énekessel jobbak is lettek volna a dalok. A Big Town Playboyban tetszett talán a legjobban a hangja, ott kicsit jobban rányomta, kicsit dinamikusabbá vált ezzel az egész, de sajnos úgy éreztem, ezután a szám után leült a korong, és kicsit "tingli-tangli" vette kezdetét. Az album névadója nekem annyira nem jött át, kicsit egyhangúra sikeredett véleményem szerint.
Összességében szerintem ajánlásnak teljesen jó volt, remek kikapcsolódást nyújtott számomra, nem is áll messze tőlem a stílus, szóval lepontozni még Barcás létedre sem tudlak :mrgreen: Ezt valahol pont az előző két ajánlás közé tenném, tehát tőlem kapsz egy:
7/10

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. február 9., hétfő 11:47

Ma éjfél a határidő és még a klub nagy része nem értékelt.

Sejtettem, hogy nem feltétlenül nekem való lesz. Az album első fele nem tetszett, sok helyen kissé idegesítő volt nekem, viszont a második fele már jobb volt pár fokkal. Sem az alapok, sem az ének nem fogott meg, pedig jó hangja van az úriembernek. Igazából nem mondható egy fiatalos zenének, egy 20 év múlva jobban bejönne, ebben biztos vagyok. Előző körből Deák Bill albuma ugrott be erről, ugye nem véletlen. Az jobban tetszett, meg is néztem, hogy arra egy 7-est adtam. Ha ezt figyelembe veszem és a mostani körben az eddigi ajánlásokat, akkor ez nekem egy

5/10

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2015. február 8., vasárnap 14:36

Deák Bill Gyulát imádom, a zenéjét is, rengeteg koncertjén voltam,mindet imádtam aztán szerencsére később megadatott, hogy jó barátságban legyek vele!Hobo is egy remek bluesénekes, kicsit fura,kiszámíthatatlan ember, de őt is nagyon szeretem!Ennek ellenére a blues sohasem állt közel hozzám!Az említett két személyen kívül(na jó meg még Jamie N Commons de ő inkább blues rockot játszik, mi hangja van már...akartam is ajánlani, de sajnos csak EP-je van... :-( ) senki mást..
Itt valahogy nem ragadott meg az érzés, nem borsózott úgy a hátam mint egy Deák Bill szám közben!Élőben teljesen más minden zene, de szerintem a blues pláne ilyen!Élőben valahogy van egy ilyen nagyon jó hangulata ami magával ragad, de így gép előtt nem jön annyira át nekem!John Mayall hangja jó, ehhez a stílushoz teljesen megfelel, de én nem érzem annyira kiemelkedőnek, a gitár sem jött át annyira, a szöveg viszont nagyon jó volt a legtöbb számban, bár ez a blues zenénél alap!Az album második fele valahogy jobban átjött, az eleje valahogy nem fogott meg kivéve a Speak of the devil!Nagyon nem tudok számot kiemelni, de lehúzni se!A blues "veszélyes ajánlás", mert ahhoz, hogy úgy átjöjjön az egész kell egy hangulat az embernek, ha ez nincs meg akkor hamar egyhangúvá válik!Nekem valahogy most nem jött át a hangulata, de itt is mint a Deep Purplenél elismerem a munkáját,a tehetségét, de ez nekem csak egy 6

(sokat gondolkoztam, hogy 5,5 vagy 6 legyen mert nem mindegy, de végül az album rövidsége miatt adtam egy 6-ost)

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. február 6., péntek 19:10

Tőlem is nagyon távol áll a blues, igazán nem is sikerült sokkal közelebb hoznia a műfajhoz az albumnak. Az előadó hangja és a lemez hangzásvilága sem fogott meg túlzottan - helyenként már "csak" háttérzaj volt-, viszont van egy viszonylag jó íve az egésznek. Külön számokra bontva a World Gone Crazy tetszett a legjobban (leginkább a témája miatt). Talán ha részletekben hallgattam volna, akkor jobb lett volna az összkép.

Ajánlásnak jó volt, ahogy a korábbi köröket nézegettem, egyelőre a mostani messze van az "egysíkútól". 6/10

ui.: az viszont mindenképp megsüvegelendő, hogy kb. 80 évesen is összehozott egy ilyen albumot.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. február 6., péntek 15:03

:agree:

B-) Végre egy pozitív hangvételű kritika :) Örülök, hogy tetszett!
"And my heart will leave you never."

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. február 6., péntek 12:48

Csináltam lejátszási listát: katt

Szeretem a bluest. Nem hallgatom rendszeresen, de amikor úgy alakul, mindig szívesen hallgatom. Lazulós, nyugis zene, igazi értékekkel. De valahogy nem tudnám rendszeresen hallgatni, mert nagy mennyiségben egy kicsit egysíkúvá válhat. Persze van kivétel, csak a nyugis zene hosszútávon nem annyira jön be. És fontos az is, hogy az ember az adott hangulatban legyen, mert akkor tudja igazán kívánni, értékelni.
Így volt ezzel is. Élveztem, jó volt, de egy idő után háttérzenévé változott. Kiemelni sem tudnék számot. Mind jó volt a maga nemében. Talán mégis ki tudnám emelni az első számot, az igazán élvezetes volt. A nyugisság mellett is pörgős és dinamikus volt. Ezt szeretem igazán a bluesban, ha egy zene nyugis, mégis dinamikus. Akkor kiváló. Ja és ott van a Thats all rigth is. Azért mégiscsak van kiemelkedőbb. Ott a szájharmonika tetszett nagyon. Imádom.
Valószínű többször elő fogom még venni, talán jobban átjön majd.

7 és 8 közt vacilláltam a hallgatás közben. De megelőlegezem neki a magasabbat, mivel többször hallgatós lesz, és valószínű jobban meg tud majd fogni az egész.

8/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. február 4., szerda 19:57

Rizzle Kicks - Stereo Typical

Elhiszem, hogy sokaknak bejött, elég könnyed rap, ami azért néhol már pop.
Nekem nem igazán jön be ez a stílus eddig, háttérzajnak mondjuk jó de semmi több. Ezen kívűl meg a külföldi sem annyira fekszik, ahhoz jobb nyelvtudásra lenne szükségem, demajdegyszer.

5.5/10

peadani
Kedvenc játékosaid: R9,Zidane,Benzema, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: peadani » 2015. február 4., szerda 19:14

Mint ajánlás jó volt.Sajnos nekem nagyon nem bejövős ez a stílus zenében.Az énekes hangja am tetszett de egyetlen egy szám sem fogott meg az albumban nem mondom, hogy szenvedős volt de azért a végére kicsit sok lett mintha egybefolyt volna az összes zene néhol azt éreztem. 4 pont.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. február 3., kedd 18:30

Nem várjuk Huni barit meg akkor :)

Béláim!

Amint láthattátok a zene topicban kb. 15 lemezt hallgattam meg mielőtt döntöttem egy mellett, ez hosszas kutatómunka és olvasgatás előzte meg.

Az eddigiekkel ellentétben nem az volt a célom, hogy színesítsem a kínálatot, hanem elsősorban az, hogy találjak egy számomra ismeretlen előadót, akinek hallgatása közben felkapom a fejem és lenyűgöz.

Jelen album is gyakorlatilag az ismeretlenből jött. Egy blues válogatásalbumot töltöttem le és ott szerepelt az előadó, Eric Claptonnal működött együtt az egyik dalban, aki ugye szintén nem kis név a szakmában.

Az előadóm után olvasva, kissé szégyellem, hogy eddig nem hallottam a munkásságáról. A brit blues atyjaként szokták emlegetni, hatása nagy volt a szigetországban. 50 éves karrierje során megalapította a Bluesbreakers nevű együttesét, amely rengeteg feloszlás és tagcsere után is még aktív. Játszott itt többek között: Eric Clapton, Peter Green, Jack Bruce, John McVie, Mick Fleetwood, Mick Taylor, Don "Sugarcane" Harris és Harvey Mandel.

Az egyik albuma, John Mayall With Eric Clapton, Blues Breakers a Rolling Stone magazin ötszázas albumlistáján a 195. helyet szerezte meg.

Most a legújabb John Mayall-lemezt, a 2014-ben megjelent A special life c. lemezt hozom nektek. Egy kritika a lemezről. (angol nyelvű)

Az ajánlás tehát:

(youtube-linket nem találtam az albumról, ha gondot okoz a beszerzése, szóljatok)

:coffee: Ennyi lett volna, szóljon a blues! :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock:

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2015. február 3., kedd 13:18

realistahuni írta:Ha megfelel holnap este tudom hozni. Utolsó vizsgám van holnap, ma nincs időm sajnos.
Belefér, persze. Viszont messideco, ez esetben szerintem nem kell megvárnod a kollégát az ajánlásoddal, hanem dobd be a mai nap folyamán, amikor ráérsz. :) (Az én értékelésem 9,5-ről indul majd, més que un club. :shifty: :mrgreen: )

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. február 3., kedd 12:00

Ha megfelel holnap este tudom hozni. Utolsó vizsgám van holnap, ma nincs időm sajnos.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. február 3., kedd 11:52

Akkor még Hunit megvárom, és hozom majd az ajánlást :)

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. február 2., hétfő 23:58

Ezelott nem hallottam meg roluk, de az elso ket szammal hamar megvettek maguknak. Kellemes album volt, foleg ahogy tanulas utan lekapcsoltam a villanyt, befekudtem az agyba, kozbe meg ment a zene. A "down with the trumpets" es a "traveller's chant" volt az a ket szam, ami miatt kepes voltam felkelni az agybol, hogy elmentsem oket kesobbre. A legtobb szamot kozepesnek mondanam, amiket netezes kozben a hatterben szivesen hallgatok, volt par laposabb is koztuk, de osszessegeben tetszett az album.

7.5/10

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2015. február 2., hétfő 21:09

Nagyon kellemes zene, utcán hallgatni pl. kifejezetten szeretem. Könnyed, dallamos, nekem annyira nem monoton hála a dallamosabb vokál részek bevonásának. Tökéletes muzsika egy baráti összejövetelre, viszont mondanivalóban semmi eget rengetőre nem kell számítani.

Ismertem már több számukat is, a többi sem okozott csalódást, tetszett.

8,5/10
.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. február 2., hétfő 12:04

Rizzle Kicks - Stereo typical

Hát annyit mondanék, hogy egy fokkal jobb volt, mint a magyar társai. Néhol, ritkán, de előfordult, hogy még tetszett is. De nem bántam, amikor lejárt, nem fogom sokszor elővenni, nem maradt emlékezetes. No offense, csak egyszerűen még mindig nem az én világom.

4/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2015. február 2., hétfő 11:47

Eres írta:Nem ma kellene hoznod az ajánlásodat? vagy most hogy van keddre raktuk átt? neeemértem :D
Alapból ma kellene hoznia, de mivel Marci77 kis csúszással ajánlott (hétfő helyett kedden), ezért a határidő is eltolódott egy nappal.

Ma éjfélig várjuk még az értékeléseket (RR, realistahuni, h3x0r és fiore részéről), aztán jöhet messideco. :)

Vissza: